Nadogradnja starog kompa - za prijatelja

poruka: 20
|
čitano: 4.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo vako samo da Vas pitam. kako sam dobila sad novi laptop, svoj PC bi poklonila jednom prijatelju.

Ukratko starac je vec, komponente su sledece: Athlon 64 3200, 2,21 Ghz, ima 1 gb rama (ddr1, 2*512MB), ATI radeon 9950 128 MB. disk 250 i ostalo ovo manje vise standardno.. i napajanje od 400 W :)

sad on ne bi sluzio za nesto posebno, cisto da moze surfat i multimedija, za spojit ga na kucni tv...

sad me zanima da li mi se isplati jos uzet 1 il 2 gige rama, i neku malo jacu graficku karticu za agp utor... mozda kojih 500ak kn potrosit za dar...

sta mislite hoce to dovoljno ubrzat komp za ove gore navedene radnje? koja je preporuka za grafiku? nesto samo da je agp i da ima bar snage za obradit HD, tipa:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6067 , znaci cisto osnovno samo.

Sad primjetim da mu fali memorije, samo me strah onda da mi proc ne bude usko grlo?

Sve sugestije su dobrodosle :)

Hvala 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja starog kompa - za prijatelja
po meni isplati, jos mu ubaci ubuntu i mislim da ce moc normalno radit za osnovne zadatke.
ćufta
17 godina
odjavljen

Ma to je zvijer od kompa za pojam 'osnovno samo'. Ne treba tu nista mijenjati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

takodjer mislim da ne treba nista mijenjati

ako vec mijenjas graficku, zanima me zasto 3650 kad 4650 u istom ducanu kosta 10kn manje?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
nista mjenjat samo nadogradit :-)
ćufta
15 godina
protjeran

Nadogradit se moze RAM i HDD (i grafika ako se ide na cf ili sli). Sve ostalo se mijenja. U ovom slucaju ako negdje jeftino nadje 2x512MB DDR-a ali nije mu to toliko bitno.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma mogla bi mozda nac ovu graficku i 2 gb rama za 400 kn sve, ovde u varazdinu jedan lik prodaje

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zar ATI 9550 ne moze vrtiti HD film?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moze ali zna dosta i trzat... a mozda je to i do memorije ili procesora... i jos kad youtube gledam, ako idem na fullscreen zna isto trzat... 

i jos tipa kad stavim gadgete na radnu povrsinu onda mi uspori da te bog sacuva... a sad kad sam ih skunula radi sve relativno ok... 

ubuntu nisam mogla snimit, zeza me graficka kartica stalno, driveri joj valjda ne valjaju... pa sam sad snimila w7 home premium, radi ko i xp, nema neke razlike

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
danijela_linux kaže...

moze ali zna dosta i trzat... a mozda je to i do memorije ili procesora... i jos kad youtube gledam, ako idem na fullscreen zna isto trzat... 

i jos tipa kad stavim gadgete na radnu povrsinu onda mi uspori da te bog sacuva... a sad kad sam ih skunula radi sve relativno ok... 

ubuntu nisam mogla snimit, zeza me graficka kartica stalno, driveri joj valjda ne valjaju... pa sam sad snimila w7 home premium, radi ko i xp, nema neke razlike

To ti je najvjerojatnije do drivera za grafu, ne do same grafe.

Windows 7 ti radi sporije zbog manjka memorije. Bar 2GB treba za "ugodan" rad s tim sustavom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 13:50 (VeX7).
15 godina
protjeran

Problem ti je najmanje u grafickoj. Dodaj gigu rama i vozi... dok moze. 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
ma ja, ako uzme jos ove 2 gige stroj ce letit :-) i to je dosta po meni, jedino ako ovu grafu ne mozes dosta jeftino dobit
ćufta
16 godina

Ako bu se koristio Windows 7 obavezno još 1GB rama za ugodan rad...

Ako je samo za surfanje mijenjanje grafičke je nepotrebno...{#}

Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
danijela_linux kaže...

To ti je najvjerojatnije do drivera za grafu, ne do same grafe.

Windows 7 ti radi sporije zbog manjka memorije.  Bar 2GB treba za "ugodan" rad s tim sustavom.

HD video trza jer je procesor preslab, a grafička nije sposobna za enkodiranje HD videa.

Zbog slabog procesora, štopa i YT (flash).

Ako hoćeš da gleda HD, trebati neki radeon HD ili nvidia serija 8000 ili novija.

Ja imam nešto slabiji procesor (MOJ PC) i flash poprilično guši PC :(

I sa 1.5 GB rama Sedmica radi izvrsno! (radio sam na prvoj generaciji Acerovog One netbooka

na kojem je Sedmica sa gigom rama radila sasvim dobro)

bit.ly/dcyfs
15 godina
protjeran

cuj, sam os proguta okp 600-700MB, sa gadgetima to raste i opasno se priblizava 1GB. Razlika izmedju 1,5 GB i 1 GB je vise od duplo slobodnog RAM-a. Procesor je najbitniji za prikaz videa (pogotovo flasha, iako novije verzije imaju GPU aceleraciju).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nedIm kaže...

HD video trza jer je procesor preslab, a grafička nije sposobna za enkodiranje HD videa.

Zbog slabog procesora, štopa i YT (flash).

Ako hoćeš da gleda HD, trebati neki radeon HD ili nvidia serija 8000 ili novija.

Ja imam nešto slabiji procesor (MOJ PC) i flash poprilično guši PC :(

I sa 1.5 GB rama Sedmica radi izvrsno! (radio sam na prvoj generaciji Acerovog One netbooka

na kojem je Sedmica sa gigom rama radila sasvim dobro)

Stoji to kaj si reko, ali nigdje ne vidim da je spomenut HD video.

Fullscreen se može stavit i za 360p video.

16 godina

RAM:1GB za 100Kn na njuskalu

VGA:ATi HD2600 Pro AGP 300Kn na njuskalu

Probaj spržit Linux Mint 10, OFF: Meni Sedmica radi na 384MB RAMA (Nije VirtualPC nego P4/1600,384MB,ATi RAGE 8MB)

Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
evo uspjela sam spustit cijenu 2 gb memorije + hd 3650 agp na 300 kn, pa uzimam, pa kad ugradim javim kaki ce bit rezultati. sad imam 3 gige mem + ok graficku :-) hvala svima na savjetiima!"
16 godina
neaktivan
problem :-( kad stavim ove 2 nove gige i onu jednu staru, dakle imam 3 kingstonove, ukupno 2.5 gige, javlja mi se bsod u win 7. zna neko zasto? jel se moze od memorije brzina mijenjat, mozda nes u biosu
16 godina
danijela_linux kaže...
problem :-( kad stavim ove 2 nove gige i onu jednu staru, dakle imam 3 kingstonove, ukupno 2.5 gige, javlja mi se bsod u win 7. zna neko zasto? jel se moze od memorije brzina mijenjat, mozda nes u biosu

Mozda zato jer su razlicitih brzina...

Probaj u BIOS-u stavit na jednaku brzinu pa javi...{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice