Nadogradnja za s775

poruka: 36
|
čitano: 3.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nadogradnja za s775

Ovaj mjesec sam kupio jos rama, a sljedeci namjeravam ili CPU ili GPU.

E sad mene zanima dali bi ovaj moj proc (DualCore E6300, 2.8) bio usko grlo za HD6850 ili GTX460 i kako bi jedna od tih grafa tjerala nove igre na 1600x1050?

Ukoliko nebih imao problema sa postojecim procom onda nebi ni kupovao novi jer je ovo ionako privremena nadogradnja pa mi se neda tuc nekakvu nebuloznu lovu u nju, ali ukoliko mislite da stvaro ima potrebe za novim procesorom ona me zanimaju vasi prijedlozi. Polovno il novo uopce nije bitno, samo da jos neko vrijeme imam stroj za igranje. Ja sam razmisljao o nekom procu iz Q serije ali nemam pojima koji bi mogao bit dostatna zamjena i koliko je koji u stvari bolji od mog. 

Cim manje para to bolje :)

Hvala unaprijed.

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja za s775
Netko?
15 godina

clokaj proc na barem 3.2 i iskorisiti ce gtx 460 kako treba ali nemoj preko te grafe ici ili 6850 ovisi koji brand preferiras ja osobno bi uzeo gtx icu :-)

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina

Svakako ti je grafička kartica bolja andogradnja nego procesor. E6300 može još neko vrijeme.

E6300 je blago usko grlo za HD 6850 ili GTX 460, no ne toliko značajno da se time trebaš opterečivati.

Bilo koja od te 2 bi ti tjerala igre sasvim dobro na 1680x1050. Vjerojatno max detalji u večini igara.

Edit:

jako je bitno koje napajanje imaš. Koje imaš? Proizvođač, model i snaga...

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 15:25 (191x7).
15 godina
neaktivan
Nisam bas nesto spretan u klokanju proceva ali moze se probat.

Preko 6850 ili gtx460 nisam ni mislio ic jer smatram da za moju rezu nema smisla, a i onda bi definitivno trebao ic na novi proc sto mi nije bas zelja ako nemoram.

Uglavnom moj proc bi cak i mogao tjerat 6850, ako ne onda bi pomogao neki manji clock? Ciljam na 6850 zato sto je trenutno oko 200 kn jeftinija, a mislim da necu bas osjetit neku razliku u performansama vrijednu tih 200kn? Jesam u pravu ili krivu?
15 godina
neaktivan
Imam ms 550 i fortrona 400 za backup, pa ako nece radit na jednom radit ce na dva da ga hebes :p.

Makar bi i ovaj ms trebao to tjerat jer je vec bila 4890 usrekana u njega pa je nekak radilo xD
17 godina
Sale_ds kaže...
Imam ms 550 i fortrona 400 za backup, pa ako nece radit na jednom radit ce na dva da ga hebes :p.

Makar bi i ovaj ms trebao to tjerat jer je vec bila 4890 usrekana u njega pa je nekak radilo xD

Da, s tim procesorom i na 1680x1050 nećeo osjetiti neku preveliku razliku između HD 6850 i GTX 460. Uzmi onu koja ti je jeftinija.

I ako je Fortron 400W ispravan; makni to MS 550W 5r4nj3 i stavi tog Fortrona koji je dosta jači, kvalitetniji i sigurniji.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan
Hmm da, znam i ja da je fortron bolji samo sam imao nekih problema i nisam mogao dokucit dali je bilo do napajanja ili do prednjeg panela na starom kucistu koje je bilo potrgano tako da sam eliminirao oboje, a samo napajanje nemam gdje testirat. Ako nece radit ni na ms'u ni na fortronu uvjek imam opciju dva napajanja lol
17 godina
Nadogradnja za s775

S MS riskiraš pregaranje kompa, s Fortronom je puno manji rizik.

MS ti je jeftinjak. 550W za 150 Kn dok Fortron 400W za 300 Kn.

Uzmi u ruku jedno, uzmi drugo pa usporedi samu težinu. Onda odluči koje je bolje.

Kako nemaš gdje testirati napajanje, pa u kompu kojeg imaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 17:03 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tezine cu usporedit da ga hebes..kak mi to nije palo na pamet :p hvala na savjetu. E i jel postoji kakav software za testiranje napajanja?
17 godina
Sale_ds kaže...
... E i jel postoji kakav software za testiranje napajanja?

Postoji. Recimo OCCT PSU test u programu OCCT. Ne učinkovitije je pokrenuti neki program što optereti procesor (recimo Prime95 ili OCCT) + nešto što optereti grafičku (FurMark Stability) + još što god ti padne na pamet (glazba da svira, surfanje netom, gledanje videa, ...) i uz to obavezno nekako nadzirati napone. Samo oprez NI SLUČAJNO NA MS I SLIČNIM NAPAJANJIMA jer od toga lako pregore (i povuku ostale kompoennte sasobom) ili čak eksplodiraju.

15 godina
neaktivan
Ehh nije ni to bas siguran sport..ali nisam ni mislio testirat ms'a posto radi, a i relativno je novo, vec fortrona pa da znam na cemu sam sa njime. Nego dal imas kakvu ideju za mjerenje napona jer bi stvarno trebalo vidjet dali ima kakvih oscilacija?! Da nema mozda koji od predlozenih programa integrirano to u sebi?

I sad mi pada na pamet posto imam recimo dosta rama, imat cu i ok gpu kao i napajanje ako radi dali bi jedan quad (naravno ukoliko ga moja ploca podrzava, a to sad nemrem vidjet jer nisam doma) bio dostatan da ova nadogradnja nebude samo spas za kraci period vec konfiguracija koja bi mogla disati godinu do dvije? Ako je to moguce koji bi proc predlozili?
17 godina
Nadogradnja za s775

Na tu ploču Q8300, Q8500 od novih. Polovno Q6600 je recimo dobar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
15 godina
neaktivan
Nadogradnja za s775

Propala nadogradnja grafe..ne potpuno ali ipak :/

Morao sam malo smanjiti budet
Sta mislite o ovome?

HD5670 - HD5750 - HD5770 - GTS450

Koja bi predstavljala najbolji omjer ulozeno/dobiveno i kakav bi to konkretno bio napredak sa HD3850?

Svrljao sam malo po netu i gledao usporedbe ali nisam uspio nista konkretno zakljucit jer neki kazu da je recimo HD5770 bolja 2x od HD3850 dok se neki kunu da je i 5x -.-

Dakako ona mi se trenutno cini kao najbolji izbor ali bih isto tako htio proc sto jeftinije pa me interesira koliko je zapravo bolja od ostalih navedenih i dali to opravdava nesto visu cijenu ili bih mozda sa svojom konfiguracijom mogao tjerati igre i sa eventualno slabijom varijantom. Nisam bas nesto ufuran u to pa me jos interesira kako i na kakvim postavkama bi neka od tih radila na 1600x1050 ili zapravo niti jedna nije u mogucnosti potjerat recimo MW2, METRO ili npr WoW na high uz DX9 ako uopce postoji opcija odabira.Uglavnom svaki komentar i misljenje su dobrodosli.

EDIT: Ove cijene nemojte uzimati u obzir jer svaku mogu nabaviti i po 20+% nizoj cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 23:28 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nadogradnja za s775

HD 3850 je recimo u klasi s HD 4670 koja je pak u klasi s HD 5570. To je da si možeš dočarati.

A ovako bi nekako išlo: HD 5770 > GTS 450 > HD 5750 > HD 5670 > HD 5570.

E sad; kad gledamo cijenu ide isti redoslijed.

HD 5670 nije puno jača od HD 3850; prelazak na nju se ne isplati.

HD 5750 nije bila dobra kupnja ni kad je izašla takoreći; dost je slabija od GTS 450 a cijenom su tu negdje.

Za 1680x1050 taman ti je neka GTS 450 ili HD 5770.

Ovisno o tome preferiraš li ATI ili nVidiu sam odluči.

Još sam nešto zaboravio, ATI manje struje troši.

Edit: Koje napajanje na kraju koristiš? Dodaj u "Moj PC". Ako je MS obazeno zamijeni sad dok imaš novca. Prioritetnije nego procesor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 0:07 (191x7).
15 godina
neaktivan
Nadogradnja za s775
Hvala.

Napajanje je sada Fortron.

Evo poslao sam upit za ove kartice pa sad samo moram cekati da vidim stvarne cijene. Ove navedene su okvirne i trebale bi biti mozda i nesto nize, samo jos neznam koliko tocno. Skuplje opcije sam uvrstio cisto informativno pa ukoliko ce biti mogucnosti mozda cak i odem na skuplju opciju. Palo mi je na pamet da bi cak mozda mogao dobiti i nesto para za svoju HD3850 pa sa tom svotom pokriti rupu do skupljih modela. :)

Jos me sad interesira samo razlika izmedu HD5850 i HD 6850 jer koliko vidim HD5850 je skuplja pa dali to znaci da je bolja? A Asusova HD5850 cak i po ovim cijenama kosta oko 1800.00kn sto je znatno skuplje od bilo kojeg HD6850 modela koliko mi se cini.

- Palit, GTX460/768mb - 1052,00kn

- Palit, GTX460/1GB - 1220,00kn

- Palit, GTS450/SONIC/1GB - 834,00kn

- VTX3D, HD5770/1GB - 812,00kn

- VTX3D, HD6850/1GB - 1164,80kn

- VTX3D, HD5850/1GB - 1232,00kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

6850 je slabija od 5850, otud i razlika u cijeni. No 6850 manje troši i tehnološki je naprednija.

Pošto ti je napajanje Fortron 400W, gledaj da ti grafička ima najviše 1 konektor za napajanje.

Fortron 400W nema PCI-E 6-pin konektora pa se mora koristiti konverter 2x molex 4-pin na 1x 6-pin.

Kada bi koristio 2 takva konvertera nebi imao dovoljno kablova za ostale komponente.

Dakle ne gledaj iznad GTS 450, HD 5770, HD 6850 ako nećeš mijenjati napajanje.

I HD 5850 i GTX 460 trebajku po 2 konektora za napajanje.

15 godina
neaktivan
Nadogradnja za s775
Dobio sam cijene i GTX460, 768 mi izgleda kao najbolja opcija koju bi i ovaj proc trebao moci iskoristiti, samo sto mi se cini da zahtjeva 2x6-pin konektora,a Fortron to nema. Dali je obavezno da se ide sa 2x-molex na 1x6-pin ili je moguce dobiti dovoljno struje sa jednog molexa? Pitam zato sto na napajanju vec imam jedan takav konverter. Od ostalih navedenih kartica mislim da samo HD5770 zahtjeva jedan konektor no mozda sam i u krivu.

Svrljao sam malo po netu i to mi bas nije ulilo povjerenje u Fortrona..nekako mi se cini da je debelo na knap. Sto ti mislis? Model je Fortron ATX-400PNF.

Uglavnom sljedece sto kupujem ce biti napajanje ali do tada moram to sve pogurat sa ovime sta imam ,a to je 2-3mj.

I jos jedno poprilicno glupo pitanje ali tko pita ne skita. Ako koristim jedno napajanje za maticnu, hardove, optiku, a drugo samo za GPU dali moze doci do nekih problema ili bas mora jedno napajanje tjerat cijeli sistem?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa napisao sam ti ranije koje trebaju dva konektora.

GTS 450, HD 5770, HD 6850 - te trebaju 1 konektor. Sve iznad trebaju 2.

Sa jednog molexa ne možeš dobiti dovoljno struje za te grafe što traže 2 konektora.

Fortron ti je taman. Valjalo bi jače, ali PNG 400W to može bez brige.

Pa ako znaš  što radiš uporaba 2 napajanja nije problematična ako su oba ispravna, samo što onda moraš svako napajanje zasebno paliti (preko tipke na kućištu možeš samo jedno palit, dakle drugo bi morao ručno spajanjem žica).

14 godina
neaktivan
Nadogradnja za s775

Uzmi HD 6850, nije puno lošija od gtx 460 1gb a u nekim stvarima je i bolja.

400 w bi ti trebalo biti sasvim dovoljno.

Ja imam Gigabyte hd 6850 1599 kn u linksu, možeš naći ijeftinije verzije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pa napisao sam ti ranije koje trebaju dva konektora.

GTS 450, HD 5770, HD 6850 - te trebaju 1 konektor. Sve iznad trebaju 2.

Sa jednog molexa ne možeš dobiti dovoljno struje za te grafe što traže 2 konektora.

Fortron ti je taman. Valjalo bi jače, ali PNG 400W to može bez brige.

Pa ako znaš što radiš uporaba 2 napajanja nije problematična ako su oba ispravna, samo što onda moraš svako napajanje zasebno paliti (preko tipke na kućištu možeš samo jedno palit, dakle drugo bi morao ručno spajanjem žica).

Pala je odluka na jednu od ovih koje zahtjevaju samo jedan konektor za napajanje, a mozda i polovnu GTX460 no to cisto sumnjam jer ce se vjerovatno prodat. Sad samo cekam kraj mjeseca i placu pa cemo vidjet sta ce se i ako ce se kupovat ovaj mjesec.

Hvala ti stari, stvarno si puno pomogao.

15 godina
neaktivan
Evo stigla jucer VTX 6850 i moram reci da sam pre zadovoljan, jos cu samo probat kloknut malo proc za kojih 200-400mhz bez da diram napone jer se u to fkt ne kuzim. To bi valjda trebalo tak radit sa stock hladnjakom? Kartica ce isto doc na red kad se malo privikne na novo prebivaliste xD

I da, napajanje odlicno tjera sve to, pa cak i ono ms (morao sam isprobat :)

Jos jednom puno hvala na svim sugestijama pomoci.
17 godina

Fino. Što se clockanja tiče, prvo dobro nauči (teoriju i sve) da te nešto ne iznenadi. Onda se upusti u probe.

MS nisi morao isprobati, barem ja ne bi, ne bih se usudio.

15 godina
neaktivan
Ma vec sam ja njega imao na 3.3 ak se dobro sjecam i mislim da je tak radio dva dana bez ikakvih problema samo sto tada nisam imao dovoljno financijskog zaleda da bih riskirao eventualno rikavanje pa sam ga rade vratio na normalu. Ali cu se sada definitivno malo poigrat :p

Sto se tice ms napajanja..posto je ono 'kao'550w, a komponente nisu uber jake da ga iskoristavaju do kraja mislim da niti sa njim nebih imao problema. Eventualno da je potrosnja struje blizu njegovom maxu moglo bi bit s'anja. Sve u svemu kako god bilo najvaznije je da ti masina radi stabilno.

Bas me zanima hocu li klokom proca dobit sta fps'a. Sad mi MW2 radi na 60 i ne mrda nikam lol, sve je na full i moram priznat da nisam bas tak nes ocekivo, dok sa druge strane wow trazi valjda grafu od 4k kn da bi ga dero na full -.-
16 godina
neaktivan

Ja sam BO igrao na max detaljima na 1920x1080 sa dropovima do 40fps pri večim eksplozijama, a max je bio i preko 100fps. Dobra je kartica, radi posao kak spada. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
15 godina
neaktivan
Pa zas je meni onda MW2 lockan na 60...mislim, nije da se bunim, to mi je odlicno al da mozda ne postoji kakva opcija za to pa da bude i veci il mi je to mozda zbog proca? A mozda je i do reze jer sam u par navrata naletio na postove di kazu da ove novije grafe rade bolje na vecim rezolucijama. Sad vise ni sam neznam ko tu koga hebe il sam ja budala :/ lol
16 godina
neaktivan

Iskreno, nisam igrao MW2, ali koliko sam čuo nema konzole pa neznam kako otključati fps-e, naravno pričam o tome samo ako ti je ugašen vsync pa nejde preko 60, ako ti je upaljen, ugasi ga i to je to. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
15 godina
Iskljuci v-sync ili sync every frame i ici ce preko
Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
neaktivan
Ehh cak i mislim da je upaljen jer sam sve zivo popalio kad sam isprobavo grafu :p
Hvala na infu, isprobam to kad dodem doma. Bilo mi je malo cudno zato kaj mi ga je 3850 vrtila na 90fps'a - mid/high bez AA
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice