šta mi vi preoporučate da idem prvo nadograđivat/ mijenjat sa boljim. ja sam mislio prov uzet neki c2quad, tipa q8200,8300,6600. pa kasnije ić na bolju grafu i eventualno napajanje ak će trebat.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
q9550 ako nades ili tako nesto nisi rekao koliko love imas na raspolaganju?
trenutno imam oko 1000kn. mislio uzet neki proc prvo, ako bi to bilo najbolje prvo mijenjati. pa poslije neš drugo
šta mi vi preoporučate da idem prvo nadograđivat/ mijenjat sa boljim. ja sam mislio prov uzet neki c2quad, tipa q8200,8300,6600. pa kasnije ić na bolju grafu i eventualno napajanje ak će trebat.
da, najbolje ti je da si prvo uzmes neki quad - core proc jer ak' uzmes prvo grafu, proc sadasnji ce ti bit veliki bottleneck i grafa ce ti bit neiskoristena.
ev moj savjet:
uzmi core 2 quad 9400 / 9450, dosta jeftnije ces ga naci od q 9550 , a nije puno slabiji. q 9550 ga dere samo radi ogromne količine prirucne memorije.. a to se tebi ne isplati jer ti ta cinjenica ne treba previse, za gaming ce takav procesor uz solidan OC biti jos uvijek uvrh glave dovoljan. naravno, ako nadjes gdje 9550 po dobroj i prihvatljivoj cijeni, naravno da ces njega prvog uzeti.
u svakom slucaju, kasnije bi po meni bilo najpametnije ici na gforce gtx 560 , napajanje ce ti drzati , ali jako na knap, mozda da se osiguras bilo bi ti dobro uzeti neku sisu od 520, recimo... a ak planiras radit sli, definitivno nesto od corsaira, tipa tx 750 v2 i sl.
Pozz
Imam starije racunalo pa me zanima sta da najbolje nadogradim?
Moja konf.
CPU: AMD Athlom X2 Dual-Core Processor 2.6 GHz
MBO:ASUS M2N-MX SE <GREEN>
GPU: GeForce GTS 450 1 GB GDDR5
RAM: DDR2 2 GB
PSU:Platinum MS-400ATX P4
Pozz
Moja konf.
Procesor, matičnu i memoriju.
Procesor: Phenom 955
Matična: Asrock M3A770DE
RAM: Kingmax 2x 2Gb
Ukupno: 1600+nesto sitno kn, Protis
Pozz
Moja konf.
Koliko planiras potrositi na nadogradju??
je da to nije staro bas racunalo al eto...triba bi ti jaci proc pa onda nadalje i jos 2 gb rama i na konju si,,nije ta gts450 upoce lose,,dapace :)
Pozz
Moja konf.
Koliko planiras potrositi na nadogradju??
Potrosio bi oko 1 000kn
Negdje sam citao da mogu na tu maticnu i procesori sa 4 jezgre pa sad jel je to istina?
Jel bi trebao mozd napajanje novo?
A ram mogu stavit max. 4GB....
Negdje sam citao da mogu na tu maticnu i procesori sa 4 jezgre pa sad jel je to istina?
A ram mogu stavit max. 4GB....
Ako je to ta ploca sto je u tebe, evo lista procesora koje podrzava:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NMX_SE_Plus/#CPUS
M2N-MX SE ta je moja, nije M2N-MX SE plus...
Onda evo za tvoju plocu lista procesora
Onda evo za tvoju plocu lista procesora
Da bas sad gledam bolje da uzmem novu maticnu neg da mijenjam procesor jer nema koristi....
Jedino me zanima dal da jos mijenja napajanje?
Ako mozes svakako uzmi neko bolje i jace od toga MS-400 sto imas.
Ako mozes svakako uzmi neko bolje i jace od toga MS-400 sto imas.
Ne želim da mi itko zamjeri, ali i sam sam donedavno bio vlasnik jednog MS 400 Platinum ATX P4 (120mm cooling fan) i mogu reći da nikad nisam imao ni najmanjih problema s njim, držao je Vapor-X 5770 kao od šale. Siguran sam da sam bio kupio izuzetno dobar primjerak, mozda je u tome stvar, ali zbog osobnog iskustva nemam razloga smatrati da je platinasta serija MS-ovih napajanja loša. Samo mali osvrt na to da su sva MS-ova napajanja tzv. šrotex, što uopće nije istina. Istina je da su to redom low-end napajanja, namijenjena nezahtjevnim korisnicima, ali sam siguran da dosta toga ovisi i o tome kakve si sreće pa što ubodeš. Netko će upiknuti izdržljivo i tiho, a neko glasnije i nepouzdano. Ipak, ta se napajanja pokazuju kao savrsen izbor za nezahtjevne setupe slabije snage i male potrošnje, na primjer Intel E5200,2Gb RAM,ATi 3650 (govorim općenito)... Ne treba mijenjati napajanje sve dok ne nabavi neku jaču grafičku koja više troši, jedino ako baš želi biti siguran za budućnost i OC-erski potencijal, neka razmisli o nekom brand-name napajanju kao što su, primjerice, SeaSonic i Corsair.