Nadogradnja PC konfiguracije

poruka: 271
|
čitano: 32.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

"Sučelje: AGP" - ako ti maticna ima AGP (a koliko sam skuzio ima) onda mozes tu karticu uzeti!

Nemoj mijesati "PCI" sa "PCI-E" - to su 2 razlicita utora.

Grafičke kartice ti idu na PCI-E i AGP samo. Zasto? Pa jer se ne proizvode za "PCI" (taj utora nema ni dovoljno veliku propusnost za graficku karticu)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja PC konfiguracije
AA-d00d kaže...

"Sučelje: AGP" - ako ti maticna ima AGP (a koliko sam skuzio ima) onda mozes tu karticu uzeti!

Grafičke kartice ti idu na PCI-E i AGP samo. Zasto? Pa jer se ne proizvode za "PCI" (taj utora nema ni dovoljno veliku propusnost za graficku karticu)

Postoje PCI grafičke kartice i on ima upravo takvu ploču. Sa utorima za AGP i PCI kartice. Te kartice su neisplative i ne proizvode se više uopće, ali jedno vrijeme su postojale (mislim prije AGP). Cijelo vrijeme mu govoriš pogrešno...

I see offline people!
18 godina
neaktivan
Sused kaže...
AA-d00d kaže...

Postoje PCI grafičke kartice i on ima upravo takvu ploču. Sa utorima za AGP i PCI kartice. Te kartice su neisplative i ne proizvode se više uopće, ali jedno vrijeme su postojale (mislim prije AGP). Cijelo vrijeme mu govoriš pogrešno...

Šta sam ja tu krivo rekao? DA, ako uspije naci negdje PCI graficku karticu onda neka ju stavi...ILI NE (pored AGP ici na PCINeodlučan) i znam dobro da su se proizvodile (prošlo vrijeme) ali isto tako smo u povijesti dosli do tog trenutka gdje mozemo reci da PCI kartice vise ne postoje...

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Ne postoji ti graficka koja ide u PCI utor. Postoje graficke koje idu u PCI-E utor a ti kolko sam skuzio nemas taj utor. Probaj naci graficku za AGP utor.

Tu si rekao... Nije bed, ne želim se svađati, samo napominjem da postoje i PCI kartice. Naravno kraj AGP-a da se na njih neće ići...

I see offline people!
18 godina
neaktivan

Ma naravno, nije bedSmijehPoljubac ali mislim da se PCI kartice mogu jos samo na ebayu naci pa sam zbog toga totalno ignorirao postojanje PCI kartica

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Ne postoji ti graficka koja ide u PCI utor. Postoje graficke koje idu u PCI-E utor a ti kolko sam skuzio nemas taj utor. Probaj naci graficku za AGP utor.

Imam ja grafu za PCI utor 128mb neznam točno koji je proizvođać! uglavnom PCI utor to je onaj bjeli u taj bjeli uštekam spojim monitor i ona radi!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
16 godina
neaktivan

nemoj agp grafu bog ti da.....rađe promini matičnu pa onda zadrži 9800 GT.....ako nemaš para za matičnu rađe nemoj uzet 4 gb rama nego ostavi 2.....i nikoja budala nestavlja 4 gb rama i agp grafu!

Chuck Norris se ukaza Gospi!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 17:42 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Dobro je! Da AGP grafičku sad kupiš imao bi problema sa rebalansom proračuna na kraju 2010. godine jer je totalno neisplativa grafička solucija u istoj. Ostavi si tu 9800GT. Dobra ti je još. Jača od 9600GT koja piči još uvijek!!! 2G RAM-a DDR2 su dovoljna za iskoristivost jačih mašina danas. I naravno za sve igre današnjiceCool

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
16 godina
neaktivan

koji ja RAM mogu stavit na svoju matičnu.....ja san mislia nešto ovako kad skupin para....

jel mora mora bit 1066 Mhz i ddr2

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 14:37 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dr. zlo kaže...

koji ja RAM mogu stavit na svoju matičnu.....ja san mislia nešto ovako kad skupin para....

Imaš u protisu uzet memoriju na 667mhz (ploča ti podržava DDR2 memoriju max 667mhz). Dakle nemaš nikakve koristi ić na 1066mhz.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
dr. zlo kaže...

Imaš u protisu uzet memoriju na 667mhz (ploča ti podržava DDR2 memoriju max 667mhz). Dakle nemaš nikakve koristi ić na 1066mhz.

koje sranje od ploče

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 16:06 (dr. zlo).
16 godina
dr. zlo kaže...

lol....sad iman toliko....

Ne kužim? Sad imaš šta toliko? Tvoja ploča podržava DDR2 memoriju do 667mhz. Ti i ako uzmeš na 1066mhz ona ti na toj ploči neče radit na toj frekvenciji. Dok u protisu imaš uzet memoriju baš na 667mhz koja je namjenjena za takve ploče kao što ti imaš.

EDIT : ako se ne varam ako se uzme memorija na 1066mhz, ona bi na ovoj ploči automatski trebala raditi na 667mhz (naglašavam ovo trebala, jer ja sam imao slučaj da ne da nije radila na nižoj frekvenciji nego nije uopće radila). Onda ne bi ni bilo loše uzet tu na 1066mhz zbog budučnosti (prodaja ili možda ako upadne neka druga ploča). Jer razlike u cijeni između tih memorija baš i nema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 16:28 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
dr. zlo kaže...

Ne kužim? Sad imaš šta toliko? Tvoja ploča podržava DDR2 memoriju do 667mhz. Ti i ako uzmeš na 1066mhz ona ti na toj ploči neče radit na toj frekvenciji. Dok u protisu imaš uzet memoriju baš na 667mhz koja je namjenjena za takve ploče kao što ti imaš.

EDIT : ako se ne varam ako se uzme memorija na 1066mhz, ona bi na ovoj ploči automatski radila na 667mhz. Onda ne bi ni bilo loše uzet tu na 1066mhz zbog budučnosti (prodaja ili možda ako upadne neka druga ploča). Jer razlike u cijeni između tih memorija baš i nema.

je bogami izdenadia san se....ja san dosad oduvik mislia da mi je 1066.....mislia san da san to negdi baš pročita......u tutorailu za overclockanje san pročita da se triba uzet 1066 MHz ram za clockat...a sovon kanton od 667 ću sigurno moć manje clockat....do koliko ću moć s ovih 667?

17 godina
protjeran
dr. zlo kaže...
zabranjeniples kaže...
dr. zlo kaže...

EDIT : ako se ne varam ako se uzme memorija na 1066mhz, ona bi na ovoj ploči automatski radila na 667mhz. Onda ne bi ni bilo loše uzet tu na 1066mhz zbog budučnosti (prodaja ili možda ako upadne neka druga ploča). Jer razlike u cijeni između tih memorija baš i nema.

je bogami izdenadia san se....ja san dosad oduvik mislia da mi je 1066.....mislia san da san to negdi baš pročita......u tutorailu za overclockanje san pročita da se triba uzet 1066 MHz ram za clockat...a sovon kanton od 667 ću sigurno moć manje clockat....do koliko ću moć s ovih 667?

Slabo slabo! uzmi tu od 1066 i ona se sama prilagodi i clockat ga moš dokle ide s temperaturama pazi intel c2d do e7400 idu max na 80 stupnjeva!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...
dr. zlo kaže...
zabranjeniples kaže...
dr. zlo kaže...

Slabo slabo! uzmi tu od 1066 i ona se sama prilagodi i clockat ga moš dokle ide s temperaturama pazi intel c2d do e7400 idu max na 80 stupnjeva!

e neću!...nego ću prvo prominit ovu kanturinu od ploče i procesora....al koji????....i do 1500 kuna naravno

16 godina
neaktivan

ako je moguće neka mi matična bude crossfire jer ću kad skupin para uzet hd 4850 pa kad nebude to dovoljno onda još jednu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta ti sve treba?

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Sta ti sve treba?

ploča, proc i napajanje ako triba sad iman 230 W

16 godina
neaktivan

ako na matičnoj piše da moš stavit ddr3 jel to znači da može i ddr2....i ako piše da može 1066 Mhz jel može i manje....

ako je tako ja bi ovako nešto....jel dobro

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7467

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7264

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 22:00 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

(1)ako na matičnoj piše da moš stavit ddr3 jel to znači da može i ddr2....

(2) i ako piše da može 1066 Mhz jel može i manje....

(1) NE, ni slucajno. Ako pise DDR2 onda SAMO DDR2, ako pise DDR3 onda SAMO DDR3. Inace postoje ploce (jako mali broj) koje imaju utore i za DDR2 i za DDR3 ali su lose i totalno neisplative

(2) Moze, memorija ce ti inace raditi na brzini na kojoj radi najsporija memorija (nesto kao lanac je toliko jak koliko njegova najslabija karika). Ako imas recimo 2GB DDR2 667MHz i sad kupis 2GB 800/1066MHz onda ces imati 4GB 667MHz (ni 1MHz vise).

17 godina
neaktivan
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan

jle se mogu na tu ploču stavit dvi hd 4850 i bilo to napajanje od 400 W moglo izdržat?

16 godina
neaktivan

jle se mogu na tu ploču stavit dvi hd 4850(4770) i bilo to napajanje od 400 W moglo izdržat?.....i jel bolje 4770 ili 4850 za 20 inča monitor?....još mi fali 200 kn za jednu od tih dvi pa ću uzet čin prije

18 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

(1)jle se mogu na tu ploču stavit dvi hd 4850(4770)

(2)i bilo to napajanje od 400 W moglo izdržat?

(3).....i jel bolje 4770 ili 4850 za 20 inča monitor?....još mi fali 200 kn za jednu od tih dvi pa ću uzet čin prije

(1) Ne. Ploca ima samo jedan PCI-E x16 utor

(2) Trebalo bi

(3) 4850>4770

16 godina
dr. zlo kaže...

jle se mogu na tu ploču stavit dvi hd 4850(4770) i bilo to napajanje od 400 W moglo izdržat?.....i jel bolje 4770 ili 4850 za 20 inča monitor?....još mi fali 200 kn za jednu od tih dvi pa ću uzet čin prije

To bi sve trebalo stat u 1500kn. Onda možda ovako nešto. S tim da je ostalo malo viška pa sam stavio malo jače napajanje. Mada bi i cx400 to trebao gurati bez neke velike greške, malo jače napajanje ne škodi (nikad ne znaš, možda još kakve nadogradnje i zafkancije pa je bolje za budučnost). Iz adm-a je. Cijena 1510kn.

-Asrock A785GXH/128M

-AMD Athlon II x3 425

-Corsair VX450

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 15:19 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan

čujte novi sam imam jedno pitanje.želim nadogradit komp imam 256 mb rama celeron r 2.40ghz diskovi 40gb jadno grafa 9200 želio bi bar 250 gb diskovi 4gb rama i grafa od 512mb cijena nije važna

mm
17 godina
neaktivan
novi5 kaže...

čujte novi sam imam jedno pitanje.želim nadogradit komp imam 256 mb rama celeron r 2.40ghz diskovi 40gb jadno grafa 9200 želio bi bar 250 gb diskovi 4gb rama i grafa od 512mb cijena nije važna

To se ne isplati nadograđivat. Moraš uzet novu konfu. Napiši buđet kojim raspolažeš pa složim nešto.

I see offline people!
16 godina
neaktivan
ne kužim ovo konfa konfiguracija ili
mm
16 godina
neaktivan

ne kužim ovo konfa konfiguracija ili

mm
16 godina