Nadogradnja PC-a za 2500kn, dvojba

poruka: 28
|
čitano: 2.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Bok svima, možete pogledati moju konfu pod MOJ KOMP, racunalo primarno koristim za gaming, i sada da me ubijete ne znam na što struskat 2500 kn koje imam na raspolaganju za nadogradnju računala. Trgovina bi bila Portio, i sad me ubija dvojba, varijante bi bile da uzmem monitor Dell U2312HM i Phenom 965 BE, trenutno imam wide monitor od 19" pa mi je došla potreba za većim. Druga opcija je da uzmem neku matičnu sa 1155 socketom i procesor i5 2500K pa ostanem još uvijek na ovom monitoru... Pomagajte i dajte svoje savjete ( možda i neke druge varijante ) jer ja nisam toliko pametan da odlučim sam :D 

Napomena: budget od 2500kn je već budget sa prodanim starim djelovima da nebi pisali PRODAJ OVO ŠTO IMAŠ I UZMI JOŠ I OVO I OVO :DD znači. 2500kn, više NE. 

Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 12:46 (Reedy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja PC-a za 2500kn, dvojba
po meni dovoljan je PII X4 965 ali probaj naci PII x4 960T pa ga probaj unlockat a probaj naci FX 6100 proc je u rangu PII 9xx BE
16 godina
andrejcoric kaže...
po meni dovoljan je PII X4 965 ali probaj naci PII x4 960T pa ga probaj unlockat a probaj naci FX 6100 proc je u rangu PII 9xx BE

FX procesori mi ne dolaze u obzir jer je socket am3+ pa mi nejde na matičnu.

14 godina
neaktivan

Kupi monitor i Phenoma.

0 0 hvala 0
17 godina

Smatram da ti je bolje uzeti matičnu i procesor jer ce taj i5 lijepo moci iskoristiti grafičku kao sto je hd6850, a također je i bolja investicija za budućnost, ukoliko volis odigrati koju noviju igru na računalu i5 ti se nameće kao pravi izbor,

monitor preko 19 " se neisplati uzimati jer je čisto pretjerivanje, glava i oči se više umaraju, a rezolucija od 19" je zadovoljavajuća za igre ili pak koji film.

I knew a man who once said, "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Backdraft kaže...

Smatram da ti je bolje uzeti matičnu i procesor jer ce taj i5 lijepo moci iskoristiti grafičku kao sto je hd6850, a također je i bolja investicija za budućnost, ukoliko volis odigrati koju noviju igru na računalu i5 ti se nameće kao pravi izbor,

monitor preko 19 " se neisplati uzimati jer je čisto pretjerivanje, glava i oči se više umaraju, a rezolucija od 19" je zadovoljavajuća za igre ili pak koji film.

A Phenom ne moze iskoristiti HD 6850?

Ovo o monitoru necu ni komentirati, nije vrijedno. siguran sam da ti imas 19" i da je to najbolje na svijetu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 12:59 (BlueMax).
16 godina

Upikni Phenoma i monitor i miran si...{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

2 0 hvala 0
17 godina

Phenom se nemoze uspoređivati sa i5 2500K... i5 je jednostavno korak naprijed, u bilo kojoj radnji u kojoj će pod opterećenjem biti CPU i5 će ostaviti phenoma iza sebe... veliki monitori su napravljeni većinom za osobnu nadogradnju, kao i skupi i brzi auti, ko ima manjeg uvijek želi što veće, molim te da se suzdržiš od komentiranja tuđih mišljenja, mi smo tu prvenstveno da čovjeku pomognemo u odabiru. {#}

I knew a man who once said, "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hvala vam puno svima na odgovorima, ali sad je još sve to 1:1 :D čekam još komentara i mišljenja ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Phenom II X4 965 je sasvim dovoljan da pogura tu karticu u svim novim igrama. S novim procesorom će u igrama dobiti neprimjetno veće performanse.

Veća dijagonala = veći umor? Od kud ti pak to? Stvar je, naravno, potpuno drugačija. Monitor je kod igranja iznimno bitna komponenta, stoga treba biti i adekvatna. 19" je malo, što god ti rekao. Još k tome miješaš rezoluciju i duljinu dijagonale.

Kao što sam rekao, Phenom i monitor su bolja investicija.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Backdraft kaže...

Phenom se nemoze uspoređivati sa i5 2500K... i5 je jednostavno korak naprijed, u bilo kojoj radnji u kojoj će pod opterećenjem biti CPU i5 će ostaviti phenoma iza sebe... veliki monitori su napravljeni većinom za osobnu nadogradnju, kao i skupi i brzi auti, ko ima manjeg uvijek želi što veće, molim te da se suzdržiš od komentiranja tuđih mišljenja, mi smo tu prvenstveno da čovjeku pomognemo u odabiru. {#}

Ali ti mu ne pomazes. Nadogradnjom na i5 sa postojecom grafickom u igrama nece dobiti nista a mora kupovati i maticnu. 1920x1080 je standard za filmove. Da veci monitori sluze iskljucivo za umaranje ociju, kako ti kazes, onda bi svi igrali i gledali filmove na 1024x768 i hodali okolo odmorni. Pogotovo je nebulozno to sto za IPS monitor govoris kako ce ga samo vise umarati u odnosu na stari 19".

14 godina
neaktivan

Ma ne treba ti Phenom, taj Athlon x4 gotovo nista ne zaostaje u igrama za Phenomom (samo L3 mu fali). Sto se tice monitora za DELLa preporuka.

--------------------------
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 13:33 (mate960).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzmi se Dell-a, odličan monitor sa IPS matricom i Phenoma. Ako možeš uzmi si neki cooler za phenoma jer phenom se da clocakt zbog otključanog množitelja..

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 13:34 (kalko1212).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...

Uzmi se Dell-a, odličan monitor sa IPS matricom i Phenoma. Ako možeš uzmi si neki cooler za phenoma jer phenom se da clocakt.

Pa ima cooler..

Po meni se pored Athlona x4 ne isplati ici na Phenoma.

16 godina
mate960 kaže...

Ma ne treba ti Phenom, taj Athlon x4 gotovo nista ne zaostaje u igrama za Phenomom (samo L3 mu fali). Sto se tice monitora za DELLa preporuka.

Zapravo razlike ima, zaostaje poprilicno, jos bi ga staviu na 4 Ghz i da vidiš ;) gledao sam dosta reviewe tako da znam.. 

14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

I ne isplati se bas. U nekim igrama bi dobio nesto a u drugima malo i nimalo. Najpametnije bi bilo uzeti monitor a ostatak love cuvati za buducu nadogradnju cijelog racunala (MBO+CPU+GPU).

Samo tesko je lovu sacuvati :)

16 godina
BlueMax kaže...
mate960 kaže...

I ne isplati se bas. U nekim igrama bi dobio nesto a u drugima malo i nimalo. Najpametnije bi bilo uzeti monitor a ostatak love cuvati za buducu nadogradnju cijelog racunala (MBO+CPU+GPU).

Samo tesko je lovu sacuvati :)

Ne da je tesko lovu sacuvat nego ju je uzasno tesko sacuvat :D Phenom 965 be mi je trenutno jedina moguća solucija u vezi procesora uz dobivanje vidljivog pomaka 

14 godina
neaktivan

Kupi Phenoma i Della i lockaj temu jer se ovdje vise nema sto napisati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
kalko1212 kaže...

Uzmi se Dell-a, odličan monitor sa IPS matricom i Phenoma. Ako možeš uzmi si neki cooler za phenoma jer phenom se da clocakt.

Pa ima cooler..

Sry nisam vidio.{#}

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Zapravo razlike ima, zaostaje poprilicno, jos bi ga staviu na 4 Ghz i da vidiš ;) gledao sam dosta reviewe tako da znam.. 

Ja imam Athlon x4, znam o cemu govorim. Imam i identicnu plocu, na njoj tesko i nikako da ces 4ghz. Kupi taj monitor i jos 2gb ddr3. Neces osjetiti razliku izmedu athlona i phenoma upravo zato sto taj cpu nije bottleneck za tu grafu.

16 godina

Da ne otvaram novu temu. Evo kako TRENUTNO, naime došlo je do promjena i novih nedoumica :D 

Prije mi je bio buđet kratak pa sam imao plan za novi monitor i bolji procesor, ali sad sam dobio neke neočekivane " prihode " pa mi je buđet za nadogradnju PC-a 3500kn... Molim preporuke, primarno gaming, znači sve igre moraju letit :) u vidu imam neki od i5 procesora i novu matičnu naravno s 1155 socketom, pa molim preporuku, u vidu imam i neki 23" monitor ( Dell bi bio odličan ako bi se nekako uklopio u buđet, ali nije nužno jer netrebam monitor s vrhunskim stalkom ) ali onda kad gledam, bit će to FullHD rezolucija, pa će mi HD6850 crpit zadnje snage u novim igrama pa nisam siguran što da 100% radim, možda neka slabija kombinacija procesora, pa čak i da ostanem na AMD-u pa neka bolja grafička ? Ne znam... Privlači me jednostavno Intel... Ugl, preporučite neke kombinacije. Hvala :) 

( po pitanju clocka, zašto ne, pošto imam ok cooler, moze biti neki dobar oc procesor, jer znam da postoje i oni " zaključani " inteli )

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 21:45 (Reedy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Po meni ti se sada ne isplati uzimati proc, bolje čekaj ljeto i ivy bridge svakako intel i monitor bi ispali bolje nego amd i bolja grafa jer ta 6850 sa i5 nove naslove tjera na full bez beda, mozda ne s maxanim AA ali na max rezi da.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Opcije

4 Intel i5 + Matična ploča
7 Phenom + Dell monitor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja bi se osobno osjecao zadovoljnijim sa novim monitorom i procesorom...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

0 0 hvala 0
16 godina

zašto nebi bilo oba dvoje ? i monitor i i5 konfa. recimo:

http://www.pohrani.com/f/2Z/HL/3bcXEhIq/capture.jpg

;) šta otvaraš gore anketu ? očito nisi pročitao cijelu temu nego samo prvi post...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na ovaj komp što imaš pod Moj PC si trebao uzet prvo taj Dell monitor i  s njim si miran godinama. Imaš već Athlon X4 sa dobrim coolerom. Clocokaš CPU na 3.6Gh, i sa HD 6850 se možeš ljepo igrati. Sljedeći "upgrade path" bi ti onda bila nova grafa, za tvoj novi veliki monitor {#}. Ostalo biti nešto više od 1000 kn od početnih 2500 kn. Štediš i kupiš kad budeš mogao nešto kalibra HD 7850 2GB, ili nadolazeće GTX 660. TEK onda bi ti bio prirodan slijed mjenjati ploču i CPU. Po meni ovako bi najviše osjetio nekakav pomak kroz to nadograđivanje, jel Athlon X4 CPU je dovoljan za gaming na velikim rezolucijama i to je dokazano i testirano ( više se opterećuje grafa ), 23 cola monitor je danas must have za igre, a i trenutna grafa ti je sasvim OK. Nemoj pretjerivati sa detaljima i sa AA sranjem, i možeš se igrat glatko na 23 cola monitoru sa trenutnom grafom.

13 godina
protjeran

Imaš nekih aoc monitora 22'' za 900kn,imaš i ostale za negdje 1200kn,ja imam samsungov već 8 godina i ništa mu dosad nije bilo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

Na ovaj komp što imaš pod Moj PC si trebao uzet prvo taj Dell monitor i  s njim si miran godinama. Imaš već Athlon X4 sa dobrim coolerom. Clocokaš CPU na 3.6Gh, i sa HD 6850 se možeš ljepo igrati. Sljedeći "upgrade path" bi ti onda bila nova grafa, za tvoj novi veliki monitor {#}. Ostalo biti nešto više od 1000 kn od početnih 2500 kn. Štediš i kupiš kad budeš mogao nešto kalibra HD 7850 2GB, ili nadolazeće GTX 660. TEK onda bi ti bio prirodan slijed mjenjati ploču i CPU. Po meni ovako bi najviše osjetio nekakav pomak kroz to nadograđivanje, jel Athlon X4 CPU je dovoljan za gaming na velikim rezolucijama i to je dokazano i testirano ( više se opterećuje grafa ), 23 cola monitor je danas must have za igre, a i trenutna grafa ti je sasvim OK. Nemoj pretjerivati sa detaljima i sa AA sranjem, i možeš se igrat glatko na 23 cola monitoru sa trenutnom grafom.

neću monster grafu s prosjecim procom. pa u ajmo reći novije igre ( max payne 3, alan wake... ) nit jedna nije na high radila glatko, nit gta iv nebrem igrat na high glatko (a trebalo bi jer su ga čak nešt popravili s zadnjim patchom) uvjeren sam 100% da će s i5 to radit kak spada i napravit ću onako kako je gore na slici koju sam priložio. Imam 23" monitor, odličan i5 procesor s ok matičnom. a HD6850 će biti još ok narednih pola godine sigurno, a do onda ću već imati za bolju grafu. Ugl. hvala svima, netrebam više savjeta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 12:23 (Reedy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice