Nadogradnja-nova konfa!?

poruka: 26
|
čitano: 2.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja-nova konfa!?

Posto u moru procesora, maticnih, grafickih i drugih komponenti se vise bas i ne snalazim ako ima koja dusa da mi da neki savjet pomoc oko nadogradnje postojece kante/konfe po pitanju najboljeg omjera ulozeno/dobiveno.

Od bitnih komponenti koje imam i koje bi zadrzao su :

Napajanje - 520W, CORSAIR HX 
Graficka - GeForce 8800 GTS g92

Ogledno sto sam skinuo sa linksa po pitanju nadogradnje:

Tvrdi disk 1000.0 GB HITACHI, SATA, 32MB c., 7200 okr./min, za desktop                                                                         (659,00 KN)
Memorija PC-12800, 6 GB, G.SKILL Q series, F3-12800CL9T-6GBNQ, DDR3 1600MHz, kit 3x2GB                                     (1.419,00 KN)
Matična ploča ASROCK P55 Deluxe3, iP55, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, CrossFireX, QuadSLI, PCI-E, FW, s. 1156   (1.299,00 KN)
Cooler ZALMAN CNPS10X Performa, socket 1156/1136/775/AM3/AM2/940/939/754                                                         (369,00 KN)
Procesor INTEL Core i5 750 BOX, s. 1156, 2.66MHz, 9MB cache, 64 bit, QuadCore                                                         (1.599,00 KN)

svaki prijedlog, savjet i opaska dobrodosle, okvirno oko 5000 kn sam spreman potrositi, a ako mogu nesto dobro i zamanje love..jupii :)

tia

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 13:16 (Dandy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nadogradnja-nova konfa!?

ti hoćeš tu 8800GTS na i5 ???' ti si smiješan daj bubni tu HD 5850 i sve je ostalu u redu,nišra ne mjennjaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja-nova konfa!?
ram uzmi 2x2gb za dual channel,a preporučam da uzmeš hdd samsung f3 1tb i u nekom drugom dućanu. di uzimaš?
17 godina
neaktivan

za sada bi zadrzao tu staru grafulju... ako bi to radilo?! zato i pitam ne kuzim se bas..jer bi kupnju nove odgodio za par mjeseci..

16 godina
Nadogradnja-nova konfa!?

Kao što kolega pod kaže, rame uzmi 2x2gb, disk bi bilo dobro uzet ili samsungov F3 ili WD caviar (da mene pitaš). Što se grafe tiče, ako se misliš igrat kvalitetnije, valjalo bi zamijenit i nju. Također baci oko na P55 Extreme od asrocka. Jeftinija od ove, a jako dobra ploča, pa i za OC (imaš dosta po netu o njoj). Također bi ti dao savjet da razmisliš o adm-u. Ako nisi u ZG-u dostava za preko 2000kn je besplatna. A uistinu su jako povoljni i možeš proć puno bolje nego ako kupuješ u linksu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
ram uzmi 2x2gb za dual channel,a preporučam da uzmeš hdd samsung f3 1tb i u nekom drugom dućanu. di uzimaš?
za sada sam ogledno uzeo u linksu al bi pogledao gdje je povoljnije... tnx za ram... znaci isto kao i prije u paru ako hocu dual channel.. 

16 godina
Dandy kaže...
znaci isto kao i prije u paru ako hocu dual channel.. 

Uzmeš ili 2x2gb komplet ili 2 keksa od 2gb. Bitno je da na kraju imaš 2x2gb rama za dual channel, jer u suprotnom (ono što si ti stavio) ti ne bi radilo u dual channelu (ono bi bilo pogodno za triple channel).

17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Dandy kaže...
znaci isto kao i prije u paru ako hocu dual channel.. 

Uzmeš ili 2x2gb komplet ili 2 keksa od 2gb. Bitno je da na kraju imaš 2x2gb rama za dual channel, jer u suprotnom (ono što si ti stavio) ti ne bi radilo u dual channelu (ono bi bilo pogodno za triple channel).

ok, kuzim...tnx..nego imas li konkretno neki prijedlog po pitanju marke/brzine memorije..silna imena i brojevi mi nis ne znace..a ako vec imas iskustva predlozi.. inace za samsung hdd vec sam vidio da netko predlaze tu na forum kao jako dobar hdd, hitachi sam izabrao jednostavno jer se navikao na njega :) ova Asrock extreme koju predlazes nema usb3.0 a ova deluxe ako sam dobro vidio ima...pa ak vec uzimam novu plocu misli sam da je bolja ta...mada neznam koliko je bolji Asrock od drugih proizvodjaca..?!

17 godina
neaktivan

Ja bi umjesto tog intela i5 radje uzeo AMD Phenom II X4 940 Black Edition

I umjesto Navedenog HD-a Uzeo bih WD Caviar (koja ti boja najvise odgovaraCool) od 1-2TB

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 14:08 (Viziman).
16 godina
neaktivan
Nadogradnja-nova konfa!?

Definitivno što se tiče harda ili Samsung ili Caviar Black (WD jelte - 32MB cache-a).

Meni je isto neobično da zadržiš tu grafu. Ako kupiš u ADM-u mislim da ćeš si za razliku od toga i od RAM-a skoro i moći uzet neku poštenu grafu.

Btw. koliko love misliš izdvojiti? Sad sam vidio Belji se

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 14:16 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dandy kaže...

ova Asrock extreme koju predlazes nema usb3.0 a ova deluxe ako sam dobro vidio ima...pa ak vec uzimam novu plocu misli sam da je bolja ta

Da, ova ploča koju si stavio ima podršku za SATA3 i USB3.0 . Što se HDD-a tiče, ja tu dam savjet po svom iskustvu. Sa seagate diskovima nemam neka dobra iskustva (pocrkavali i bili dosta bučni). Što se WD-a tiče, trenutno imam jedan od 250gb Caviar Blue oznake i jako sam zadovoljan. Također samsungov F3 je dosta hvaljen i slovi kao best buy. Što se memorije tiče ja bi išao na ovako nešto. Ostane ti oko 1000kn (da ne prelazi 5000) za ostatak. Kučište, pretpostavljam imaš, jer ga nisi naveo u svojim odabranim komponentama. Pa pri uzimanju coolera, također valja obratit pozornost i na prostor u kučištu. Što se same grafe tiče, kažeš da nju ne bi mijenjao?? Po tome se da pretpostavit da nisi neki gamer i da nisi previše zahtjevan što se toga tiče, ako se ne varam?? I za kraj ti još jednom kažem, razmisli o adm-u i besplatnoj dostavi jer će te izać povoljnije nego u linksu. Ja sam slagao u admu, pa ti ostane 1000kn viška (bez coolera) dok u linksu ne bi bila takva situacija.

EDIT: ako ne namjeravaš OC-at onda gledaj uzet jeftiniju kingmax memoriju (jer u tom slučaju razliku praktički primjetit nečeš). A možda ne bi bilo loše u tom slučaju razmislit i o AMD/AM3 soluciji.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 14:24 (zabranjeniples).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Definitivno što se tiče harda ili Samsung ili Caviar Black (WD jelte - 32MB cache-a).

Meni je isto neobično da zadržiš tu grafu. Ako kupiš u ADM-u mislim da ćeš si za razliku od toga i od RAM-a skoro i moći uzet neku poštenu grafu.

Btw. koliko love misliš izdvojiti? Sad sam vidio Belji se

;) np

za HDD primio na znanje..pa mislim da bi mogo ovaj samsung F3

ovako sto se tice graficke, nije da se nje drzim ko pijan plota sto bi rekli, vec od starih komponenata (maticna 939 AMD +4200 X2), bi za koji mjesec-dva slozio komp za sestru, a i citajuci po forumima svi predlazu da za kupnju grafe bi bilo dobro pricekat par mjeseci da se malo konkurencija potuce (ako ima konkurencije)? ;) tako da bi graficku isto zamjenio/uzeo novu al ne odmah...znam da vjerojatno necu imati high performanse, al strpit cu se par mjeseci i rokat bfbc2 na manje detalja ;)

16 godina
Dandy kaže...

a i citajuci po forumima svi predlazu da za kupnju grafe bi bilo dobro pricekat par mjeseci da se malo konkurencija potuce (ako ima konkurencije)?

Da mene osobno pitaš konkurencije nema. Već se zna ko je najisplativiji (uloženo/dobijeno) i tu promjena bit neče (opet kažem da je to moje mišljenje i moj izbor). I ovim ne želim izazvat nikakve polemike u ovoj temi.

16 godina
neaktivan
Dandy kaže...

;) np

za HDD primio na znanje..pa mislim da bi mogo ovaj samsung F3

ovako sto se tice graficke, nije da se nje drzim ko pijan plota sto bi rekli, vec od starih komponenata (maticna 939 AMD +4200 X2), bi za koji mjesec-dva slozio komp za sestru, a i citajuci po forumima svi predlazu da za kupnju grafe bi bilo dobro pricekat par mjeseci da se malo konkurencija potuce (ako ima konkurencije)? ;) tako da bi graficku isto zamjenio/uzeo novu al ne odmah...znam da vjerojatno necu imati high performanse, al strpit cu se par mjeseci i rokat bfbc2 na manje detalja ;)

Kako sada stoje stvari, u sljedećih par mjeseci možeš očekivati samo porast cijena grafi. Večinom zbog toga što nema konkurencije, a i zbog konstantnog poskupljenja memorije.

Evo što sam složio u ADM-u, malo prelazi limit ali može se tu par stvari srezat, a da ne izgubiš puno na performansama.

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Dandy kaže...

ova Asrock extreme koju predlazes nema usb3.0 a ova deluxe ako sam dobro vidio ima...pa ak vec uzimam novu plocu misli sam da je bolja ta

Da, ova ploča koju si stavio ima podršku za SATA3 i USB3.0 . Što se HDD-a tiče, ja tu dam savjet po svom iskustvu. Sa seagate diskovima nemam neka dobra iskustva (pocrkavali i bili dosta bučni). Što se WD-a tiče, trenutno imam jedan od 250gb Caviar Blue oznake i jako sam zadovoljan. Također samsungov F3 je dosta hvaljen i slovi kao best buy. Što se memorije tiče ja bi išao na ovako nešto. Ostane ti oko 1000kn (da ne prelazi 5000) za ostatak. Kučište, pretpostavljam imaš, jer ga nisi naveo u svojim odabranim komponentama. Pa pri uzimanju coolera, također valja obratit pozornost i na prostor u kučištu. Što se same grafe tiče, kažeš da nju ne bi mijenjao?? Po tome se da pretpostavit da nisi neki gamer i da nisi previše zahtjevan što se toga tiče, ako se ne varam?? I za kraj ti još jednom kažem, razmisli o adm-u i besplatnoj dostavi jer će te izać povoljnije nego u linksu. Ja sam slagao u admu, pa ti ostane 1000kn viška (bez coolera) dok u linksu ne bi bila takva situacija.

EDIT: ako ne namjeravaš OC-at onda gledaj uzet jeftiniju kingmax memoriju (jer u tom slučaju razliku praktički primjetit nečeš). A možda ne bi bilo loše u tom slučaju razmislit i o AMD/AM3 soluciji.....

za RAM nisam odredjen, nit sam neki clocker, nesto malo da, al ne neki extremi, vazno mi je da ako vec uzimam bude okej po pitanju kvalitete i brzine

za AMD/AM3 nisam vise, radije bi intel jer tu i tamo sklapam neke video uradke, a vidim da je bolji od amd-a u tom segmentu..ak sam dobro procitao guglajuci

rekao bi da sam "casual gamer" volim finu grafiku i sve to, al igram multy, pa mi eyecandy nije prioritet, mada vidim u bfbc2 je prednost ak nesto bolje vidis ;)

ADM nije upitan iako osobno imam neka negativna iskustva sa njima, no mozda me samo uvjere u suprotno ako od njih narucim :)

16 godina
neaktivan

Evo ti iz ADMa.. Uzmi ovo, neces pozalit..Namigiva

CPU: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1051608 VGA: http://www.techpowerup.com/gpuz/35ycs/
16 godina
Nadogradnja-nova konfa!?

Osobno se nadam da češ se odlučit za adm (ne nagovaram niti te želim odgovorit od linksa) jer je šteta ne iskoristit povoljnost kakvu nude. Što se ostalog tiče, uzmi onako kako sam ti rekao. A što se grafe tiče (kažeš da nisi neki veliki gamer, ali gamer jesi Smijeh) moj savjet i dalje ostaje da je mijenjaš (ako nečeš sad i ako si još zadovoljan s onim što nudi, onda svakako čim prije) jer svakako nije grafa na koju se možeš oslonit u današnje vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 14:48 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Evo ti iz ADMa.. Uzmi ovo, neces pozalit..Namigiva

(uzmi u obzir da je u ovoj verziji i grafa i to 5850...)

edit

sad sam tek pročitao da nije za gaming... lol

Ništa, idem sad slagat drugu verziju onda Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 14:51 (Minoza).
17 godina
neaktivan

rezime da se ne udaljimo previse od teme:

ovo sam po vasim sugestijama sam preslozio:

Matična ploča ASROCK P55 Deluxe3

Procesor INTEL Core i5 750 BOX, s. 1156, 2.66MHz, 9MB cache, 64 bit, QuadCore

DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

minorno je pitanje coolera za procesor..ja stavi zalmana (naviko se)..al   jos to da se usaglasimo i to je to...

graficku bi za mjesec dva...bez obzira na sve.. hmm mozda i brze ako nebu sljakalo sve to kak spada :)

16 godina
neaktivan
Nadogradnja-nova konfa!?

g.skill rame neke stavi ako možeš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dandy kaže...

Posto u moru procesora, maticnih, grafickih i drugih komponenti se vise bas i ne snalazim ako ima koja dusa da mi da neki savjet pomoc oko nadogradnje postojece kante/konfe po pitanju najboljeg omjera ulozeno/dobiveno.

Od bitnih komponenti koje imam i koje bi zadrzao su :

Napajanje - 520W, CORSAIR HX 
Graficka - GeForce 8800 GTS g92

svaki prijedlog, savjet i opaska dobrodosle, okvirno oko 5000 kn sam spreman potrositi, a ako mogu nesto dobro i zamanje love..jupii :)

tia

Evo, ovako. Pošto Links je dosta dobra tvrtka, ali je skuplja 20% od ADM, složio sam konfiguraciju u AMD (iznad 2000kn dostava besplatna). Komponente su slijedeće:

matična ploča: Gigabyte P55A-UD3R, vrlo dobra matična ploča, dostatna za OC i5 750 procesora na 4 GHz, nudi čak 14 USB konektora (mislim da su 2 ili 4 USB3.0), ostale specifikacije vidiš na linku, usto jeftinija ja od ove koju si ti izabrao

procesor:Intel i5 750 , jako dobar izbor, mala potrošnja i zagrijavanje, visok OC potencijal

memorija:Corsair 2x2 Gb DDR3 1600MHz, razlog što je memorija "jača" je jer je bolja za OC, na i5 procesore ide dual-chanell memorija zbog toga je ova optimalan izbor

hard disk:SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb , uvjerljivo najbrži 1 TB hard disk na tržištu, malo se zagrijava i ne buči

hladnjak:SCYTHE Zipang 2 SCZP-2000, jako dobar i praktički nečujan hladnjak.....

Pošto ne znam koja će biti namjena ovoga računala, ako je za igre preporučio bih novu grafičku karticu poput ove ili ove (ako se misli više potrošiti), ako nije prvenstveno za igranje igara ta Nvidia će poslužiti (iako je ona u ovome cijelome sistemu jako usko grlo). Ove komponente tu te izađu točno 4653 kn i mislim da ćeš s tom konfiguracijom imati dugo mira (naravno ako se u skoro vrijeme promijeni grafička kartica u bolju!).

konfiguracija i5 konfiguracija i5
the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 18:14 (perosima91).
17 godina
neaktivan

hvala svima na sugestijama i prijedlozima, hvala i perosim91! (al ja malo nestrpljiv pa vec sve narucio i uplatio jbga ;) )

evo ovo je naruceno

Matična ploča ASROCK P55 Deluxe3

Procesor INTEL Core i5 750 BOX, s. 1156, 2.66MHz, 9MB cache, 64 bit, QuadCore

DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

Cooler ZALMAN CNPS10X Performa, socket 1156/1136/775/AM3/AM2/940/939/754

a za graficku...javim se kad bude zrelo sa topikom "Koju Graficku?!" ;)

tnx..pravi ste! :)

16 godina
neaktivan

ma daj....i to je prava star! nego jeli to links ili adm? slobodno kasnije posalji PM pa da odaberemo grafičku koju želiš

the PeRo
17 godina
neaktivan
perosima91 kaže...

ma daj....i to je prava star! nego jeli to links ili adm? slobodno kasnije posalji PM pa da odaberemo grafičku koju želiš

ADM po vasim preporukama..i kak mi vele...stize vec sutra..ak stigne sutra stvarno su ultra brzi!

16 godina
Dandy kaže...

ADM po vasim preporukama..i kak mi vele...stize vec sutra..ak stigne sutra stvarno su ultra brzi!

Uistinu se nadam da češ naručeno dobit vrlo brzo. I vjeruj mi nisi pogriješio. U linksu bi za isto ostavio više novacaNamigiva. Nije da imam nešto protiv linksa. Ipak su oni jedini pravi u Splitu (po meni). Ali ako za manje novaca možeš proći u najmanju ruku isto, onda ne vidim razlog zašto ne......

16 godina
neaktivan

ako nije problem, kad budeš sastavljao kompić fotić u ruke i klik, klik Smješak ptičica!!!! i postaj to ovdje

the PeRo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice