Nadogradnja MOJ PC

poruka: 8
|
čitano: 1.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja MOJ PC

imam u planu nadogradit MOJ PC

Dakle mjenjam PROC,MBO i MEM

izbacio bi 2x1TB i 640GB disk i ubacio 2x3TB (a ova 3 prebacio u "server")....

nova ploca definitivno mora imat RAID, a za ostalo masti na volju...

lova nije problem, ali i dalje ne bi isao na 990 jer ne vidim smisao u njemu, pa eto, fakat bi mi trebao savjet, jer dugo nisam u MBOu...

prijedlozi mogu pocet, s time da oko 10 mjeseca mislim ubost 6990...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja MOJ PC

bas nitko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja MOJ PC

wtf, 990? sta i7 990x proc ili 990fx am3+ maticna?

bez uefija nebres uopce pomisljati na 3TB diskove, ubiti da se sloziti al neces ti to znati...i ako mislis u 10 mjs kupiti sta se sad onda raspitujes? mislim da ti je pametnije ako si mislio na 990X ici uzeti i7 970 (isti k samo nema mnozitelj otkjucan) i corsair H70 i vudri ga blaž. a mislim da rampage 3 extreme i jos neke ce imati podrsku za uefi ubrzo, mada nisu osmisljene za to... konkretiziraj problem pa ce ti se pomoci....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nadogradnja MOJ PC
Hacker-ri kaže...

imam u planu nadogradit MOJ PC

Dakle mjenjam PROC,MBO i MEM

izbacio bi 2x1TB i 640GB disk i ubacio 2x3TB (a ova 3 prebacio u "server")....

nova ploca definitivno mora imat RAID, a za ostalo masti na volju...

lova nije problem, ali i dalje ne bi isao na 990 jer ne vidim smisao u njemu, pa eto, fakat bi mi trebao savjet, jer dugo nisam u MBOu...

prijedlozi mogu pocet, s time da oko 10 mjeseca mislim ubost 6990...

Jep, daj malo objasni ovo sa 990. Na šta se odnosi?

I imaš li kakve uvjete? Bi se prebacivao na AMD, ili ostaješ na Intelu? U stvari ako lova nije problem onda je bolje ostat na Intelu, barem kako sada stvari stoje.

Znači to bi uzeo sad, a onda u 10om bi si još dodao i 6990?

I da li uzimaš takav komp jer želiš i možeš, ili imaš baš potrebu za njime? Jer akoimaš baš potrebu onda napiši za što je konkretno, jer u takvim slučajevima ne mora značiti da je najskuplje/najjače ujedno i najbolje za tvoju namjenu.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Jep, daj malo objasni ovo sa 990. Na šta se odnosi?

I imaš li kakve uvjete? Bi se prebacivao na AMD, ili ostaješ na Intelu? U stvari ako lova nije problem onda je bolje ostat na Intelu, barem kako sada stvari stoje.

Znači to bi uzeo sad, a onda u 10om bi si još dodao i 6990?

I da li uzimaš takav komp jer želiš i možeš, ili imaš baš potrebu za njime? Jer akoimaš baš potrebu onda napiši za što je konkretno, jer u takvim slučajevima ne mora značiti da je najskuplje/najjače ujedno i najbolje za tvoju namjenu.

mislio sam na i7 990, koji mi je pretjerano bacanje novaca jer ga ionako necu iskoristit...

Bavim se grafikom, videomontazama, snimanja i poslovima slicnim tome.

U firmi imam macpro tako da mi ne treba nesto za stalni rad, ali da moze potrpit kakav projekt ako ga moram doma radit...

mislim da uzet jer zelim i mogu, a ukoliko bude potrebe nosit cu si macpro doma :D

na ljeto idem na 6990 jer trenutno imam 5870 koju planiram ubacit u jedan drugi PC za curu koja se bavi slicnim poslom kao i ja ali u pocecima, pa da ne cacka po mojim projektima.

uopce ne pratim scenu memorija i maticnih i tu mi treba pomoc, a odmah zajedno i za koji proc...

kad sam slagao MOJ PC to je bio top tada za ono cime se bavim, pa bi sad vrijeme trazilo nesto drugo

ako moze ikakva pomoc bio bi zahvalan

15 godina
Hacker-ri kaže...

mislio sam na i7 990, koji mi je pretjerano bacanje novaca jer ga ionako necu iskoristit...

Bavim se grafikom, videomontazama, snimanja i poslovima slicnim tome.

U firmi imam macpro tako da mi ne treba nesto za stalni rad, ali da moze potrpit kakav projekt ako ga moram doma radit...

mislim da uzet jer zelim i mogu, a ukoliko bude potrebe nosit cu si macpro doma :D

na ljeto idem na 6990 jer trenutno imam 5870 koju planiram ubacit u jedan drugi PC za curu koja se bavi slicnim poslom kao i ja ali u pocecima, pa da ne cacka po mojim projektima.

uopce ne pratim scenu memorija i maticnih i tu mi treba pomoc, a odmah zajedno i za koji proc...

kad sam slagao MOJ PC to je bio top tada za ono cime se bavim, pa bi sad vrijeme trazilo nesto drugo

ako moze ikakva pomoc bio bi zahvalan

Za 990 se slažem, i mislim da je 2600K daleko bolji izbor u ovom trenutku, pogotovo ako gledamo bang for buck. Međutim evo ovdje imaš usporedbu 980x i 2600K, pa malo usporedi, imaš i izbornik u kojem možeš točno za određeni software napravit usporedbu, ima dosta toga na izbor.

Što se tiče memorije, Cors neki na 1600, ili 1800 će zasigurno biti i više nego dovoljan.

A za matičnu ploču...treba malo još pogledat, i provjerit, ali odluči prvo za proc, pa onda tražimo matičnu.

17 godina
neaktivan
Nadogradnja MOJ PC

2600K se cini boljim izborom za video stvari, a i razlika u cijeni je ogromna...

isao bi na 12GB memorije sa hladnjakom

maticna?

da moze potrpit 6 diskova i 2 optike i da ima RAID, ostalo mi nebitno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hacker-ri kaže...

2600K se cini boljim izborom za video stvari, a i razlika u cijeni je ogromna...

isao bi na 12GB memorije sa hladnjakom

maticna?

da moze potrpit 6 diskova i 2 optike i da ima RAID, ostalo mi nebitno

2600K je po službenim intelovim planovima u mainstream grupi, ne performance, pa tako spada na 1155 socket, što znači da ram ide dvokanalno, znači 8 ili 16 gb...ili 2*4+2*2 da dobiješ 12, ali to nebi preporučio.

2500K je opet dosta jeftiniji od 2600K, a razlike u performansama su samo u početnom taktu. čak sam vidio dosta primjera gdje se 2500K da mrvicu bolje kloknuti od 2600K.

Tako da ustavri da kupujem za sebe išao bi radije na 2500K nego 2600K. da mi lova nije ni na kraj pamet ioonda bi uzeo 2600K i bok. Tako da to je na tebi da odlučiš.

Jedino što je možda vrijedno spomena je da ako ti komp nije hitan sad sad je da bi moćda bilo pametno počekati da se vidi dali će kojim slučajem buldiji stvarno ponuditi ono što se AMD nada da hoće, jer tada bi za tu cijenu mogao dobiti 8 jezgrenog buldija sa performansama višim od 2600K. Naravno za to treba čekati još nekih mjesec i pol dana. Ja osobno nisam uvjeren da će biti bolji od Intela, ali to je samo moje mišljenje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice