Nadogradnja konfe

poruka: 14
|
čitano: 1.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja konfe

Pozdrav svima, evo ovako neki dan mi je jednostavno crko komp, odnio sam ga na servis rekli su da je krepala maticna ploča, a pločice rama su još prije pokazivale da su na izdisaju (jedna ošla u komp moro vratit 2 stare). Sada razmisljam o prelasku na core i7. Gledao sam malo okolo i slozio sam si nesta. Ne znam da li mi se isplati ostajat na socketu 775 sada kad imam nešta novca mislim da bi bilo pametno prec na novu arhitekturu.

MBO: Gigabyte EX58-UD5    http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6337

CPU: Intel core i7 920         http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_301&products_id=6336

RAM: 3xKingmax                  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=5696

Isto tako pretpostavljam da vent na mom procesoru ne odgovara novom socketu pa mi preporučite i dobar zračni vent za core i7 920. Sadasnji PSU je Fortron 650w. Imam 4870x2 gore te me još zanima da li je to napajanje dovoljno jako za ovakvu promijenu konfe? Nadaje me zanima konkretno oko maticne ploče, da li je ta ploca dobra? Da li se moze nesta (kod ADMa) naci jeftinije ali ne puno gore? Komp bi clockao ali ništa extremno. Što se tice rama, dali su ti kingmaxi zadovoljavajuci. Htio bi si slozit najoptimalniju konfu sto se tice cijene / performansi a da je ona core i7. Volio bi da je dobra platforma za upgrade buduci (to mi se cini da ova ploca je).

A komp najviše koristim za AutoCAD, Archicad, Photoshop, 3ds max, Artlantis, Sketchup i slicne programe za crtanje, modeliranje i renderanje. Naravno koristim ga i za igre ali u zadnje vrijeme radi faxa sve manje i manje. Upravo zato razmisljam o prelasku na novu arhitekturu. AMD me apsolutno ne zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja konfe

Rami su vise nego u redu.....a sto se tice maticne ploce ona je vrhunska ali je i dosta skupa...imas jeftinije naci,sto se tice napajanja ja mislim da nece moci drzati tu masinu posebno jos kad je tu 4870x2...evo ti moja preporuka...nisam ti ja neki strucnjak za napajanja provat cu ti naci neki tool gdje mozes izracunati koliko ti treba....dat cu ti link u sljedecem postu

ova maticna ti je jeftinija 500kn ova tvoja ima 6x ddr3 a ova ''slabija'' koja je jeftinija 4xddr3 ja mislim da je sve ostalo isto....

moja preporuka:

Gigabyte EX58-UD3R, s1366, Intel® X58 + ICH10R Chipset, 4x DDR3

Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz, 1333MHz, 8Mb cache,socket 1366

Napajanje CORSAIR 750W, TX Series CMPSU-750TXEU, 12cm vent,ATX2

Ukupno: 4.092,73Kn

I onda si miran lijepo e da i te rame jos ukljuci u cijenu 2x2 gb =500 kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 11:47 (Razer Mamba).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja konfe

Preporuka:

INTEL CPU Desktop Core i7 920 2.66GHz (4.8 GT/sec,8MB,S1366) box

GIGABYTE MB INTEL X58 S1366 ATX GA-X58-UD4

Corsair 6GB, 3x2GB, 1600 MHz DDR3, XMS3-1600, DDR3 SDRAM, unbuffered, 9-9-9-24, Three matched modules, for X58 DDR3-based motherboards, TR3X6G1600C9

Iznos : 4.177,08 kn

Mislim da je ova maticna optimum, ima 6 slota za ddr3, 3 channel suport, 2 pcie 16x za sli ili cf. D24 sam izabrao jer je ova ploca 200kn jeftinija nego u adm-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 11:58 (Los Sam).
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Preporuka:

INTEL CPU Desktop Core i7 920 2.66GHz (4.8 GT/sec,8MB,S1366) box

GIGABYTE MB INTEL X58 S1366 ATX GA-X58-UD4

Corsair 6GB, 3x2GB, 1600 MHz DDR3, XMS3-1600, DDR3 SDRAM, unbuffered, 9-9-9-24, Three matched modules, for X58 DDR3-based motherboards, TR3X6G1600C9

Mislim da je ova maticna optimum, ima 6 slota za ddr3, 3 channel suport, 2 pcie 16x za sli ili cf. D24 sam izabrao jer je ova ploca 200kn jeftinija nego u adm-a.

i koliko je to sve ukupno?

17 godina
neaktivan
Nadogradnja konfe

Dodao sam gore cijenu, 4.177,08 kn. Iznad toga komponente stvarno ne trebas, a fortron ce to drzat cak i psu calc tako kaze, a on uvijek pretjeruje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Dodao sam gore cijenu, 4.177,08 kn. Iznad toga komponente stvarno ne trebas, a fortron ce to drzat cak i psu calc tako kaze, a on uvijek pretjeruje.

a napajanje? sto mislis oce li izdrzati ono napajanje njegovo Fortron 650w?

ja bih isto stavio Corsair 750w jer je ipak core i7 ddr3 memorija i 4870x2

17 godina
neaktivan
Nadogradnja konfe

Da drzat ce, ima cak fore od 100W po calcu(536W, dva diska, par usb uredjaja...), al shema je koliko fortron laze kada kaze da ima stvarnih  650W toliko i ti psu kalkulatori lazu, bez ikakve dvojbe mozes odbit 20% izracuna snage jer su sve to nabrijane peak potrosnje. Ako nadjem test koji to potvrdjuje postam...

edit: nije isto 2x 4870 ili 4870x2 Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 12:10 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Da drzat ce, ima cak fore od 100W po calcu(536W, dva diska, par usb uredjaja...), al shema je koliko fortron laze kada kaze da ima stvarnih  650W toliko i ti psu kalkulatori lazu, bez ikakve dvojbe mozes odbit 20% izracuna snage jer su sve to nabrijane peak potrosnje. Ako nadjem test koji to potvrdjuje postam...

edit: nije isto 2x 4870 ili 4870x2 Osmijeh

2 x 4870 je CF

a ovo je 4870x2 *Sapphire Radeon HD4870x2, 2GB DDR5, PCIE, TVout, DVI

Belji se

nisam (toliki) noob =)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 12:16 (Razer Mamba).
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima, još me zanima za neki hladnjak. Ako ovo napajanje to bude moglo drzat onda odlicno. I cini mi se da cu onda ic na Los Samovu konfu. Moram jos malo razmislit. Pitat cu ove u servisu sta kazu na problem napajanja.

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Isto tako pretpostavljam da vent na mom procesoru ne odgovara novom socketu pa mi preporučite i dobar zračni vent za core i7 920. Komp bi clockao ali ništa extremno.

još u nas nema velik broj coolera za i7,a od ovih koje imamo su najbolji:TermalRight Ultra Black 120 (TRUE),ali je po meni preskup,drugi je isplativiji-SCYTHE Mugen 2,za oba dva će ti trebati adapter za stavljanje na matičnu-TRUE,a za Mugena nemogu naći (za Mugena 2),ima još jedan-ASUS Triton 81,odaberi sam

written by pod009
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 12:32 (pod009).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja konfe

moja preporuka coolera je Coolermaster V8

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja konfe

Ako neznas ljude u servisu uvijek ce ti reci da je bolje da kupis novo, jace napajanje :D Ili da zarade pare ili da ne bi oni bili "krivi".

Scythe Mugen 2 se smatra best buyom...no provjeri da li ce tvoje kuciste biti dovoljno veliko za te teskase...

Razer znam da znas razliku, ali sam mislio sa aspekta gutanja W, a tu je velika razlika...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da i sam sam nekako nadošo na Scythe Mugen 2. Cini mi se relativno jeftin a sasvim dobar hladnjak. Imam Soprano Dx kuciste trebalo bi stat unutra. Do sada sam imao Thermatake Big Typhoon unutra

17 godina
neaktivan

Evo ljudi ipak sam odlucio odgodit kupnju novog hardwera. Popravit cu komp sa nekom najjeftinijom maticnom i dobro. Sada imam ispitne rokove, pa ljeto, pa rokove. Te na jesen pocinjem radit tj. imat praksu pa cu onda nakraju godine uzimat neku zvijerku. Hvala svima na pomoci. Nemam više zivaca stalno na pola slagat komp.

Valjda ce do kraja godine izac nove graficke, a da ne govorim da se nadam da ce i cijene malo opast. Sto se mene tice moze Lock! Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice