Nadogradnja kompa...

poruka: 6
|
čitano: 784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa...

Radim sa bartonom 2500+ i to je stvarno staro, i sada razmisljam o nadogradnji, imam dobru kantu sa ruckom, to mi je vazno zbog cesceg prijenosa, dva HD-a, 120+250, napajanje je neko od 350w, dakle, trebao bih maticnu, grafulju, memu i procesor, po mogucnosti nesto jeftinije u 64 bitnoj cfg, znaci AMD, jer je Intel preskup. Nisam zagrizeni gamer (prestar sam za to) ali imam 12.godisnjeg netjaka koji se voli igrati, pa bi trebao sugestiju koje komponente predlazete za slaganje, po sistemu najbolje ulozeno-dobiveno. S obzirom da nisam nikakav strucnjak, molio bih vas da sugestije ne budu visoko specijalizirane, da u odgovorima ipak nesto razumijem.

I nadam se da nije pretesko sloziti kantu u home made radu, jer ruke u servisu nisu nimalo jeftine. Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj sugestiji.

Pozdrav citateljima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja kompa...
Nen kaže...

Radim sa bartonom 2500+ i to je stvarno staro, i sada razmisljam o nadogradnji, imam dobru kantu sa ruckom, to mi je vazno zbog cesceg prijenosa, dva HD-a, 120+250, napajanje je neko od 350w, dakle, trebao bih maticnu, grafulju, memu i procesor, po mogucnosti nesto jeftinije u 64 bitnoj cfg, znaci AMD, jer je Intel preskup. Nisam zagrizeni gamer (prestar sam za to) ali imam 12.godisnjeg netjaka koji se voli igrati, pa bi trebao sugestiju koje komponente predlazete za slaganje, po sistemu najbolje ulozeno-dobiveno. S obzirom da nisam nikakav strucnjak, molio bih vas da sugestije ne budu visoko specijalizirane, da u odgovorima ipak nesto razumijem.

I nadam se da nije pretesko sloziti kantu u home made radu, jer ruke u servisu nisu nimalo jeftine. Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj sugestiji.

Pozdrav citateljima.

Kao prvo, nisi naveo osnovni podatak, a to je cijena..
Misliš li clockati komp? Kakve igrice, u kojoj mjeri, na kojoj rezi?
Po meni, smatram da ti je dosta neki AMD 64 X2 6000+ ili 7750 (600kn), matična Biostar 790GX (650 kn), grafa HD4850 (1000-1200kn)/HD4670 (oko 600kn) (ako želiš da se povremeno može zaigrati nešto na mid/low detaljima ova druga je odlična, ako želiš pak malo zahtjevnije, pri nešto višim rezama uzmi HD4850 ili HD4830), RAM 2×2GB Kingmax 800MHz (oko 300kn)... I još bi stavio neko kvalitetnije napajanje, makar Fortrona od 400W(300kn)...

To ti izađe oko 3000 s jačom grafom... Kolko para imaš, pa ćemo nešto korigirati ako ovo nepaše...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina

Ploča, procesor, RAM, napajanje, i VGA... to je (skoro) novi PC. -Provjeri po trgovinama startne cijene konfiguracije 1400kn pa nadalje, ako dodaš neku VGA cca 500kn i to je to, sve ostale konbinacije su vjerojatno skuplje...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa...

Puno skuplje...Napravit cu ti neku konfu, a dali ti paše iz ADM-a?

AMD Athlon X2 6000+ 3,0GHz/HDD Seagate 320 GB/Gigabyte HD4850/Fortron 400W PNF series/Kingmax 2GB DDR2/MB GIGABYTE GA-MA770 DS3/Logitech MX-518 Batman edition/Samsung 2223NW

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa...

Zahvaljujem na sugestijama, sada kada sam vidio cijene mislim da cu se jos malo strpiti dok ne odlucim sto i kako. Cijena mi je jako bitna, jer penzici danas nemaju bas velika primanja, znaci da bi me kostalo oko 2000 kunica za slabiju verziju, hmmm, bolje sacekati, morti cijene komponenti jos padnu, u svakom slucaju puno TNX!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thonchek kaže...

Puno skuplje...Napravit cu ti neku konfu, a dali ti paše iz ADM-a?

Tnx, pogledao sam malo njihovu stranicu, vidim da ima kanti koje mogu proci, ali se ipak moram jos malo strpiti, u svakom slucaju zahvaljujem, pozz
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice