Nadogradnja HELP

poruka: 19
|
čitano: 2.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Nadogradnja HELP
pitanje

Pozdrav svima, 

novi sam član ovog foruma i evo već tražim pomoć...

Kompjuter je star po mojoj računici barem 10 godina :( ali još uvijek super šljaka. (barem za mene).

Znaći u kutiji se nalazi:

2,8 Intel Prescott Pentium 4 Processor - radi svih 10 godina na 65-70 °C sa Zalman Cu7000

Intel® Desktop Board D865PERL Intel Rock Lake D865PERL

Radeon 9600 XT 256 MB

512 MB ram

-Dual DDR SDRAM (2x256)

DIMM1: Xerox (256 MB PC3200 DDR SDRAM)

DIMM1: Xerox (256 MB PC3200 DDR SDRAM) 3-4-4-8, 200MHz

Moja želja je ubrzati rad u windowsima Vista-znate ono kada Vista odmah otvori explorer kada kliknem i da su efekti brzi i na maximalno.

Po meni je grafička još OK iz razloga što računalo ne služi za igru (video, glazba, programi-tekstualni i ponekad windows movie maker). 

Koliko je potrebno rama, koji potrošač, koje brzine, da li da zadržim postojeće Xerox ili da sve zamjenim sa većim i bržim????

Sve kritike i savjete prihvaćam. Molim opsežne odgovore i molim da mi ne savjetujete da kupim novo računalo. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 16:48 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja HELP
Simbamef kaže...

Pozdrav svima, 

novi sam član ovog foruma i evo već tražim pomoć...

Kompjuter je star po mojoj računici barem 10 godina :( ali još uvijek super šljaka. (barem za mene).

Znaći u kutiji se nalazi:

2,8 Intel Prescott Pentium 4 Processor - radi svih 10 godina na 65-70 °C sa Zalman Cu7000

Intel® Desktop Board D865PERL Intel Rock Lake D865PERL

Radeon 9600 XT 256 MB

512 MB ram

-Dual DDR SDRAM (2x256)

DIMM1: Xerox (256 MB PC3200 DDR SDRAM)

DIMM1: Xerox (256 MB PC3200 DDR SDRAM) 3-4-4-8, 200MHz

Moja želja je ubrzati rad u windowsima Vista-znate ono kada Vista odmah otvori explorer kada kliknem i da su efekti brzi i na maximalno.

Po meni je grafička još OK iz razloga što računalo ne služi za igru (video, glazba, programi-tekstualni i ponekad windows movie maker). 

Koliko je potrebno rama, koji potrošač, koje brzine, da li da zadržim postojeće Xerox ili da sve zamjenim sa većim i bržim????

Sve kritike i savjete prihvaćam. Molim opsežne odgovore i molim da mi ne savjetujete da kupim novo računalo. :)

tu nemožeš skoro ništa pojačati,jedino staviti još ram-a kad grafu ne želiš
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
Nadogradnja HELP

Samo kupi novi komp. Ovaj je za mirovinu u muzeju elektronike (bez uvrede).

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja HELP

Čovjek je pital za savjet a ne vaše gluposti.

Pa ako uspiješ naći SDRAM stavi još bar 1 GB RAM-a,i probaj malo clocknuti procesor na 3-3.2GHz.To bi ti bilo to,sa time bi trebao osjetiti puno lagodniji rad na Visti,i čak i malo starije igre od prošle godina buš mogel igrati.Čak ti bu i Crysis onda na najmanjoj rezoluciji i low postavkam normalno radil.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 21:45 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toma kaže...

Čovjek je pital za savjet a ne vaše gluposti.

Pa ako uspiješ naći SDRAM stavi još bar 1 GB RAM-a,i probaj malo clocknuti procesor na 3-3.2GHz.To bi ti bilo to sa time bi trebao osjetiti puno lagodniji rad na Visti,i čak i malo starije igre od prošle godina buš mogel igrati.

nisu gluposti, bolje mu je da kupi novi pa bude miran.
17 godina
neaktivan
Nadogradnja HELP

Ne bih ti preporučio još rama jer možda tvoja matična ne podržava više to provjer nekim programom kao npr pc wizard. onda se odluči za kupnju.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nadogradnja HELP
autorov komentar

Ljudi što ste odmah toliko negativni. I kakve su to fore da je kompjuter za otpad. Znam da je malo starije ali super radi.-pa nisam nenormalan da očekujem da se vrte igre novije od 2003. :).

Svijestan sam da mi fali memorije i zato sam zatražio savijet. Matična podržava http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/D865PERL/sb/CS-008963.htm

stoga tražim od onih voljnih pomoći da odaberu memoriju (brzinu, veličinu, količinu i marku).

Mislim da promjene grafičke ne bi puno promjenila brzinu rada u Windowsima jer je to laganini za nju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 9:11 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

.. poželjno je barem 1GB RAMa, zadnja cijena =330kn, ako ideš na 2GB pametnije je nova MBO(integ.VGA)+CPU+RAM...ista cijena ali novo.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
protjeran
Nadogradnja HELP
autorov komentar

Evo odlučio sam promjeniti samo RAM iz razloga što bi kupnja bilo čega drugog bilo novo računalo.

Molim još nekoga da mi odabere marku, brzinu i model RAMA.-a da je moguće za moju matičnu.

-marka

-model

-brzinu

-da li da ostavim postojeću + nadogradim (zanima me da li će je postojeća vući na niže brzine i usporiti novu

-ili da li da bacim staru memoriju i kupim novu

-recimo da uzmem od 2 naviše GB (koliko ?) - da li da uzmem 1x 2GB ili 2x 1GB ili 3x1GB (nemojte pretjerati ili sam već pretjerao) -dual mod

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 9:28 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

... ako ploča ima 4xDIMMa možeš iskombinirati, radit će,nevažno marka itd, a svi su na DDR-400/3200 (jer je to zadnja generacija DDR(1)), veći problem je izbor i cijena. Provjeri prvo što ima u trgovinama... pa tek onda odluči koja kombinacija.

17 godina
ihush kaže...

.. poželjno je barem 1GB RAMa, zadnja cijena =330kn, ako ideš na 2GB pametnije je nova MBO(integ.VGA)+CPU+RAM...ista cijena ali novo.

Ima on i przilicu i hard koji se spajaju preko IDE, trebat ce mu ili novi hard ili nova przilica(sata II) jer nove maticne ima samo jedan utor za IDE uređaje(dijeli se taj kabal jos na dva dijela, ali opet prekratak je da bi mogao spojiti harddisk i przilicu, pa zato nemoze)

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
protjeran
Nadogradnja HELP

Vise ti se isplati uzet matičnu s 780G chipsetom (integrirana grafika koja je jača mrvicu od tvoje), neki jeftin Atholon X2 4000+, 1GB RAM, Kućište s napajanjem, DVD pržu preneseš iz starog, kao i HDD, i to te sve dođe oko 800-900kn, a dobit ces puno bolje perfomanse.

Matična Ploča s integriranom grafikom 

Procesor

RAM

Kućište s napajanjem

Sve oko 900kn, a 2GB DDR1 memorije bi platio skoro 400kn, a ovako ces dobit puno bolje perfomanse.

Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 9:41 (kavasaki).

0 0 hvala 0
17 godina
Simbamef kaže...

Evo odlučio sam promjeniti samo RAM iz razloga što bi kupnja bilo čega drugog bilo novo računalo.

Molim još nekoga da mi odabere marku, brzinu i model RAMA.-a da je moguće za moju matičnu.

-marka

-model

-brzinu

-da li da ostavim postojeću + nadogradim (zanima me da li će je postojeća vući na niže brzine i usporiti novu

-recimo da uzmem od 2 naviše GB (koliko ?) - da li da uzmem 1x 2GB ili 2x 1GB ili 3x1GB (nemojte pretjerati ili sam već pretjerao) -dual mod

Nece ti ram nesto previse pomoc, sve iznad 1-2GB je tebi preeetjerano!

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Simbamef kaže...

-marka

-model

-brzinu

-recimo da uzmem od 2 naviše GB (koliko ?) - da li da uzmem 1x 2GB ili 2x 1GB ili 3x1GB (nemojte pretjerati  ili sam već pretjerao) -dual mod

Nece ti ram nesto previse pomoc, sve iznad 1-2GB je tebi preeetjerano!

Ima čovjek pravo, ja sam imao Celerona D331 (isto presscot jezgra) i bio nadogradio RAM na 2GB i nije bilo 5% poboljšanja...Tako da nece ni tebi bit. Uzmi novo racunalo, isplati ti se.
Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi
16 godina
protjeran
Nadogradnja HELP
autorov komentar

Da li mi odgovara
Memorija RAM DDR 1GB APACER PC-3200 (400MHz) 184-pin

ili ovo

Kingmax SuperRAM DIMM 1GB DDR 400MHz (MPXD)

Pa da uzmem 2x1GB i izbacim stare. Ide matična max 400 MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Simbamef kaže...

Da li mi odgovara
Memorija RAM DDR 1GB APACER PC-3200 (400MHz) 184-pin

ili ovo

Kingmax SuperRAM DIMM 1GB DDR 400MHz (MPXD)

Pa da uzmem 2x1GB i izbacim stare. Ide matična max 400 MHz

Da odgavara, ali neces osjetit ni 5% poboljšana, jer proc nemože iskoristit vise od 1GB.
17 godina
neaktivan
Nadogradnja HELP

Ja ti ovako predlazem,kao i svi ostali ljudi na ovom forumu.Ramovi ti nece pojacat performanse ni za 10 posto.Preporucujem ti da skupis para i uzmes si cijelu novu konfu jer ovo sto ti radis je nesiplativo.

Konfa:Intel Celeron 2.4Ghz@3.02Ghz/ATI Radeon 9550 128MB/NO-name napajanje 400W/MBO:Asrock P4V88+/HDD:80GB/1.5 GB ram/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
prihvaćeno rješenje
Hyperion kaže...

... Ima on i przilicu i hard koji se spajaju preko IDE, trebat ce mu ili novi hard ili nova przilica(sata II) jer nove maticne ima samo jedan utor za IDE uređaje(dijeli se taj kabal jos na dva dijela, ali opet prekratak je da bi mogao spojiti harddisk i przilicu, pa zato nemoze)

- to je opravdani razlog/razmišljanje... ali možeš kupiti duži kabel (100cm za 30tak kn) i tako rješiti ili presložiti HDD i DVD malo bliže (do FDDa) pa ih običan kabel ipak dohvaća. Ili dodaš 1GB uz starih 512 bi trebalo biti dovoljno.. dual ti malo znači u perfomansama.

16 godina
protjeran
Nadogradnja HELP
autorov komentar

Evo hvala svima na savjetima. Uzeti ću 2x512 MB pa da popunim do 1,5 GB. Mislim da mi se više isplati jer ovo računalo poznajem već jako dugo i mislim da će me služiti barem još 6 godina dok ne završim fakultet i specijalizaciju.

E da cijena je oko 130 kn/kom u trgovini u Malešnici

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 10:45 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice