Nadogradnja do 3000 kn

poruka: 10
|
čitano: 997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja do 3000 kn

Dakle... htio bih si uzeti novu matičnu ploču procesor i rame, a imam samo 3000kn. Sve kupujem na oglasnim stranicama gdje se neotvoreni dijelovi prodaju za 1/3 cijene.

U oko mi je upao AMD Phenom II X4 965, 3.4Ghz (1400kn - našao već oglas), i htio bih matičnu ploču sa USB 3.0 ( i pomogučnosti preko 2 PCI Express utora). Rame bih htio što isplativije jer mi je vjerojatno ostalo malo para...XD...Belji se

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 22:18 (Viziman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja do 3000 kn
Viziman kaže...

Dakle... htio bih si uzeti novu matičnu ploču procesor i rame, a imam samo 3000kn. Sve kupujem na oglasnim stranicama gdje se neotvoreni dijelovi prodaju za 1/3 cijene.

U oko mi je upao AMD Phenom II X4 965, 3.4Ghz (1400kn - našao već oglas), i htio bih matičnu ploču sa USB 3.0 ( i pomogučnosti preko 2 PCI Express utora). Rame bih htio što isplativije jer mi je vjerojatno ostalo malo para...XD...Belji se

Nije istina, dosta skuplji su.

Sam tvoj primjer mi govori, 1400 kn, a procesor u adma košta oko 1 300 kn...Mislim da znam na koji oglas misliš, jeli to onaj na njuškalu pisan velikim slovima?

Lik kaže da proc ide na zraku na 4,4 ghz što je također sumnjivo. O cjeni da ne govorim.

Ne vidim što je loše u tvojoj konfi, nećeš dobiti puno nadogradnjom, radije štedi ili kupi još 2 gb rama i cooler.

Ne znam da li je izašla matična sam3 sa USB 3.0...moguće da je, ali nisam informiran.

17 godina
neaktivan

ma procesor mi je već dosta zastario pa razmišljam o nadogradnji... ove novije igre mi se vrte sve teže i teže...Neodlučan

16 godina
neaktivan
Viziman kaže...

ma procesor mi je već dosta zastario pa razmišljam o nadogradnji... ove novije igre mi se vrte sve teže i teže...Neodlučan

vidi koliko novi košta, zaboravi na tog iz oglasnika...(uzmi u adma, još postoji mogućnost da je C3)

17 godina
Nadogradnja do 3000 kn

Na tvojemu mjestu uzeo bih još 2gb rama i neki cooler za procesor i overclockirao procesor barem na 3 ghz, ide on sa malo truda bez problema na 3.6 ghz malo prouči temu o overclockingu.

Ako i neznaš overclockirati nađi nekog prijatelja koji zna i da ti on to napravi i ostavi 2000 kuna u džepu za nešto drugo, usput ja imam e4400 2ghz default ( sa overclockom ide bez problema na 3.0 bez dizanja voltaže ) i radeon 2600xt ( otišla u vječna lovišta prije par dana nakon 3.5 god )  i još sam  mogao igrati sve igre bez problema, pa mi je čudno kako tebi ne idu neke igre a imaš barem duplo jači procesor i grafu, nemoj bacati novac bez veze. Evo za par dana mi dolazi radeon 4850 pa ču vidjeti kako mi idu igre sa ovom grafom pa ako želiš javim ti rezultate.

Probaj u igrama isključiti antianalising jer koliko sam ja vidio nema neke prevelike razlike kada je upaljen u kvaliteti a igrivost  drastično padne

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 0:28 (Patrick_cro).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja do 3000 kn

neznam... kada se komponenta OC-a onda pada vijek trajanja... ak ce meni proc riknut za 6 mj. a imat cu samo 10% vecu brzinu, onda mi to nije neki posao... Volio bih vidjet sto sad mogu kupit sa 3000kn, pa cu onda odlucit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 3000 kn

uzmes proc za 1300kn ... maticnu neku za 650-700 i ostane ti jos 1000kn za nekih 4gb rama ddr3 ili uzmes bolju plocu ... 

tak bi ja napravio

Neoverclockabilni - Shit happens, Prodajem G9x zapakiran za 500kn.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viziman kaže...

neznam... kada se komponenta OC-a onda pada vijek trajanja... ak ce meni proc riknut za 6 mj. a imat cu samo 10% vecu brzinu, onda mi to nije neki posao... Volio bih vidjet sto sad mogu kupit sa 3000kn, pa cu onda odlucit...

Pada vijek trajanja, ali minimalo...onda bi svi na forumu svakih 6 mjeseci prisilno mijenjali proc.

ja ti savjetujem da uzmeš rame i cooler...clockaš pa za par mjeseci uzmeš i5...

ako nikako ne želiš se baviti clockanjem, onda uzmi tog phenoma...ali to ti nije pametno!

17 godina
neaktivan
Viziman kaže...

vjerojatno imaš C2 Q6600, taj CPU se lagano da OC-at na 3,6GHz. Rađe kupi neki bolji Cooler za 250kn  pa OC-aj procesor i kupi jos 2GB rama i miran si.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
Nadogradnja do 3000 kn

Pridruzujem se ekipi, dodaj 2gb rama i neki cooler od 200kn te ga klokni na 3ghz+. U vecini slucajeva mozes postici 3ghz na defaultnoj voltazi cime ne ugrozavas procesor ni najmanje, tek kod dizanja voltaze dolazis u opasnost, ali samo ako pretjeras. Tako da zaboravi na to skracivanje trajanja procesora.

Kupovat novo sto nije barem duplo brze je debilana ako se ne radi o profi uporabi.

Evo u igricama ces dobit nekih 20%, a mislis dat 3000kn za to?

USPOREDBA q6600 vs. PHENOM x4 965

Sa klokanjem na isti takt dobijes vjerovatno iste performanse od phenoma.

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice