Nadogradnja za 2000kn

poruka: 14
|
čitano: 1.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Nadogradnja za 2500kn

poZz ljudi evo uskoro cu dobit neke novce za malo pojacat komp pa sada sam ja malo gledao citao i tako to pa sad malo da se posavjetujem s vama ugl ja sam to ovako zamisljao

-Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX-800kn
-oko maticne sam u dilemi izmedju ASUS M5A78L i MSI 870S-C45 ja bi asusovu prije izabrao zato jel imam dobra iskustva s njima 500kn su otprilike
-ram ddr3 racunam oko 300kn
-napajanje corsair gs 600w - 600kn
i sad sam tu zapravo dosao malo do problema jel neostaje mi nista puno bas za grafu a ova moja sadasnja nije neka i onda bih imao botleneck proca sad me zanima dali bi se moglo sta jos izvest oko grafe i sta mislite o ovome ovako i naravno mogu bilo kakvi drugi prijedlozi samo ja bi se zelio s ddr2 prebacit na ddr3 a onda ovaj phenom 9550 nemoze ni maticna pa mi je malo zeznuto..:D
i isplati li se uopce mijenjat sve to i ulagat..??

i dali je moguce mozda uzet jos jednu hd 4850..??

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 20:57 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja za 2500kn
tomislavivic kaže...

poZz ljudi evo uskoro cu dobit neke novce za malo pojacat komp pa sada sam ja malo gledao citao i tako to pa sad malo da se posavjetujem s vama ugl ja sam to ovako zamisljao

-Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX-800kn
-oko maticne sam u dilemi izmedju ASUS M5A78L i MSI 870S-C45 ja bi asusovu prije izabrao zato jel imam dobra iskustva s njima 500kn su otprilike
-ram ddr3 racunam oko 300kn
-napajanje corsair gs 600w - 600kn
i sad sam tu zapravo dosao malo do problema jel neostaje mi nista puno bas za grafu a ova moja sadasnja nije neka i onda bih imao botleneck proca sad me zanima dali bi se moglo sta jos izvest oko grafe i sta mislite o ovome ovako i naravno mogu bilo kakvi drugi prijedlozi samo ja bi se zelio s ddr2 prebacit na ddr3 a onda ovaj phenom 9550 nemoze ni maticna pa mi je malo zeznuto..:D
i isplati li se uopce mijenjat sve to i ulagat..??

i dali je moguce mozda uzet jos jednu hd 4850..??

Idi na ovu kombinaciju

AMD athlon ii x4 645.........749 kn

MSI 760GM-P23...........309 kn

Transcend JetRam DDR3 4GB....136 kn

Sapphire HD7750 1gb DDR5....780 kn

Xilence Red Wing edition 420w 299 kn

cca 2200 kn

Nemozes bolje za ove pare,stavio sam nesto losiju maticnu,ali dobru grafu...

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
13 godina
Nadogradnja za 2000kn
hvala sry krivo sam stavio u naslovu teme moze do 2500..:D
i zelio bih ovog phemona zato jel je BE a i citam da je best buy sada..
i po ovoj tvojoj konfi mi se cini da bi bilo i napajanje gs unutar cijene al sad imam pitanje dali je ta maticna oc frendly ili..??
i ima li jos kakvih prijedloga..??
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nadogradnja za 2000kn
tomislavivic kaže...
i po ovoj tvojoj konfi mi se cini da bi bilo i napajanje gs unutar cijene al sad imam pitanje dali je ta maticna oc frendly ili..??

Ako se nevaram bolje ti je uzeti 960 jer uz malo sreče njega moš u x6 otključat,a 965 koliko me pamčenje služi nemožeš.

Samo je problem gdje ga nabaviti.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
15 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

Aha do 2500,eto sad ce jedna {#}

Phenom ii x4 965....808 kn

Asus M5A78L.......470 kn

7750 HD....780 kn

RAM.....136 kn

Napajanje....299 kn

2493 kn {#}

15 godina
neaktivan
kruskar kaže...
tomislavivic kaže...

Ako se nevaram bolje ti je uzeti 960 jer uz malo sreče njega moš u x6 otključat,a 965 koliko me pamčenje služi nemožeš.

Samo je problem gdje ga nabaviti.

Ta 6 jezgra uopce ti ne treba...bolje uzmi 965 koji je jako dobar....

17 godina
Nadogradnja za 2000kn

Novu matičnu ne trebaš (postojeća ti podržava Phenom II procesore) kao ni memoriju (s 4GB ddr3 ne bi dobio ništa osjetno na performansama).

Ovo je ono što trebaš:

1 x Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

1 x XFX HD6870 900M 1GB DDR5, DisplayPort x2, DVI x2, HDMI, ZDFC

2.519,97Kn @ ADM

Svakako prije ugradnje procesora nadogradi bios ploče.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 23:09 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Nadogradnja za 2000kn
hmm posto nisam ovo bas pratio dosta dugo zanima me jel velika razlika izmedju ddr2 i ddr3 jel po vasim misljenjima mi se cini da bolje ostanem ddr2..
i jos jedan problem imam ako bi na ovoj maticnoj ostao ona ne podrzava dx11 a ov kartice pretpostavljam dad podrzavaju..??
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...
hmm posto nisam ovo bas pratio dosta dugo zanima me jel velika razlika izmedju ddr2 i ddr3 jel po vasim misljenjima mi se cini da bolje ostanem ddr2..
i jos jedan problem imam ako bi na ovoj maticnoj ostao ona ne podrzava dx11 a ov kartice pretpostavljam dad podrzavaju..??

Ma skoro i nema razlike izmedu DDR2 i DDR3

Uzmi HD 6870,phenom ii x4 965 i Xilence 580 w

17 godina
tomislavivic kaže...

DDR3 memorija radi na većem taktu nego DDR2 no ima i veće tajminge nego DDR2 (dakle tu je jako mali porast performansi).

Prednost DDR3 je što radi na nižem naponu (dakle manje troši) i što je proizvođačima jeftinija za napraviti (otud i niža cijena).

4GB DDR3 na 1333MHz i 4GB DDR2 na 800Mhz - razlika vidljiva samo u nekim benchmark programima koji mjere memorijsku propusnost ili nešto slično.

Matična ne može podržavati DirectX niti ga može nepodržavati. Zašto? Zato što DirectX instrukcije izvršava grafička u suradnji s procesorom. Nema nikakve veze s matičnom.

nbafan kaže...

A po čemu bi to bilo bolje od onog što sam ja preporučio? Po lošijem/slabijem/nekvalitetnijem napajanju na kojem reda radi piše "580W"?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 12:41 (191x7).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
tomislavivic kaže...

DDR3 memorija radi na većem taktu nego DDR2 no ima i veće tajminge nego DDR2 (dakle tu je jako mali porast performansi).

Prednost DDR3 je što radi na nižem naponu (dakle manje troši) i što je proizvođačima jeftinija za napraviti (otud i niža cijena).

4GB DDR3 na 1333MHz i 4GB DDR2 na 800Mhz - razlika vidljiva samo u nekim benchmark programima koji mjere memorijsku propusnost ili nešto slično.

Matična ne može podržavati DirectX niti ga može nepodržavati. Zašto? Zato što DirectX instrukcije izvršava grafička u suradnji s procesorom. Nema nikakve veze s matičnom.

nbafan kaže...

A po čemu bi to bilo bolje od onog što sam ja preporučio? Po lošijem/slabijem/nekvalitetnijem napajanju na kojem reda radi piše "580W"?

Sta ti mislis da se ja ne kuzim u napajanja??XFX je vrhunsko napajanje,ali sasvim dovoljno ce mu biti Xilence 580 w....

13 godina
Nadogradnja za 2000kn
a zas ste toliko protiv gs serije ja mislim da je to odlicno napajanje msm postoje li neki razlozi zasto vi nebi uzeli to napajanje jel ja koliko znam corsair su vrlo dobra napajanja..??
ovaj sadasnji cooler ce bit dobar za phennoma zar ne..??
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...
a zas ste toliko protiv gs serije ja mislim da je to odlicno napajanje msm postoje li neki razlozi zasto vi nebi uzeli to napajanje jel ja koliko znam corsair su vrlo dobra napajanja..??
ovaj sadasnji cooler ce bit dobar za phennoma zar ne..??

Corsair su dobra napajanja,uzmi ovo ili ovo ako ces na Corsair

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice