MSGW da ili ne

poruka: 17
|
čitano: 8.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
MSGW da ili ne

Poštovani, razmišljam da kupim ovu konfu: http://www.msgw.info/msg-stolno-racunalo-adventure-a103-145.aspx  pa me zanima da li se možda slična konfa može sastaviti (i da tako ja prođem koju kunu jeftinije i koju komponentu kvalitetnije - pokušao sam složiti sam ali mi složena konfa uvijek ispada skuplja; obično kad ti "susjedov mali" složi konfu zaborave se mrežne kartice, usb hubovi, čitači kartica pa tako "jeftinija" složena konfa ispadne skuplja)

NE želim kupovati u Internet trgovinama i naručivati poštom, a od "klasičnih" trgovina mi u obzir dolaze samo ZG i KA.

PS: molim korisnike MSGW računala (a ne one koji su samo letimično pročitali opis) da odgovore da li su ona doista takav šrot (jer neki moji poznanici kažu da nisu)

Puno hvala... pomognite hardware noobu

0 0 hvala 0
17 godina
Re: MSGW da ili ne
qmwneb kaže...

Poštovani, razmišljam da kupim ovu konfu: http://www.msgw.info/msg-stolno-racunalo-adventure-a103-145.aspx  pa me zanima da li se možda slična konfa može sastaviti (i da tako ja prođem koju kunu jeftinije i koju komponentu kvalitetnije - pokušao sam složiti sam ali mi složena konfa uvijek ispada skuplja; obično kad ti "susjedov mali" složi konfu zaborave se mrežne kartice, usb hubovi, čitači kartica pa tako "jeftinija" složena konfa ispadne skuplja)

NE želim kupovati u Internet trgovinama i naručivati poštom, a od "klasičnih" trgovina mi u obzir dolaze samo ZG i KA.

PS: molim korisnike MSGW računala (a ne one koji su samo letimično pročitali opis) da odgovore da li su ona doista takav šrot (jer neki moji poznanici kažu da nisu)

Ukoliko ne možeš sam složiti PC od kupljenih komponenti onda (bar bih ja tako napravio) svakako kupi MSG(W), 2 godine jamstva i Kaspersky Antivirus 2010 su primamljive opcije, osim ako ti to ne nudi i "susjedov mali" {#}

Zašto misliš da su šrot? Susreo sam se s nekoliko MSG(W) računala i jedino što je mene zasmetalo su MS Industrial kućišta i napajanja, no koliko para toliko muzike {#}

Kupnjom u nekom od webshop-ova ćeš uglavnom jeftinije proći, zašto baš moraš kupiti u "klasičnoj" trgovini?

15 godina
neaktivan
MSGW da ili ne

Pitanje? Je li to cijena bez monitora?meni se cini da je..a ovo (W) znaci da uz konfu kupis i windowse, sto ja osobno nebih radio..aki si kucni korisnik..

Za tu cijenu bez monitora se sastavi jako dobar komp u adm-u i ili protisu, koja su oba u zagrebu..valjda..

Prijedlog Prijedlog
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 22:24 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eyekool kaže...
qmwneb kaže...

Ukoliko ne možeš sam složiti PC od kupljenih komponenti onda (bar bih ja tako napravio) svakako kupi MSG(W), 2 godine jamstva i Kaspersky Antivirus 2010 su primamljive opcije, osim ako ti to ne nudi i "susjedov mali" {#}

Zašto misliš da su šrot? Susreo sam se s nekoliko MSG(W) računala i jedino što je mene zasmetalo su MS Industrial kućišta i napajanja, no koliko para toliko muzike {#}

Kupnjom u nekom od webshop-ova ćeš uglavnom jeftinije proći, zašto baš moraš kupiti u "klasičnoj" trgovini?

Thnx na odgovoru. Ma na skoro svim forumima ljudi pričaju protiv MSG računala (čak i ovdje),  pa da provjerim ima li tu nešto, a trgovina mora biti "klasična" jer sam jednom naručio usb stick kod našeg razvikanog web prodavača, nisam dobio modelkoji sam naručio, zamjena je trajala točno dva mjeseca.. fool me once i te spike

Znači ... nije loš taj MSG?

14 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Pitanje? Je li to cijena bez monitora?meni se cini da je..a ovo (W) znaci da uz konfu kupis i windowse, sto ja osobno nebih radio..aki si kucni korisnik..

Za tu cijenu bez monitora se sastavi jako dobar komp u adm-u i ili protisu, koja su oba u zagrebu..valjda..

Da konfa je bez monitora (al to mi odgovara), definitivno neću uzimati win (jer sam linuxaš), a ja sam tražio za te pare konfu u adm-u ili protisu. ali ispada cca ista konfa istih performansi (a kad sam jošstavio čitač kartica, usb hub - što ova msg konfa ima - ispalo je još skuplje).

15 godina
neaktivan
MSGW da ili ne

Ok, ali vjeruj mi, ona konfa sto sam ti stavio, je dosta bolja..proc, pogotovo grafa..a sto se tice usb-ova i card reader-a, usb-ove na front panelu imas na 99 % kucista novih, a card reader je tesko da ce ti trebati, ako ti bas i treba, jeftino je, ili mozes umjesto moga preporucenog kucista uzeti neko s card readerom..evo ti jos jednom prijedlog..i btw, mislim ako zatrazis, da ti besplatno sastave konfu..i dostava je besplatna iznad 2k kuna..ali ionako ti pase zg, tak da ti ne treba..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Ok, ali vjeruj mi, ona konfa sto sam ti stavio, je dosta bolja..proc, pogotovo grafa..a sto se tice usb-ova i card reader-a, usb-ove na front panelu imas na 99 % kucista novih, a card reader je tesko da ce ti trebati, ako ti bas i treba, jeftino je, ili mozes umjesto moga preporucenog kucista uzeti neko s card readerom..evo ti jos jednom prijedlog..i btw, mislim ako zatrazis, da ti besplatno sastave konfu..i dostava je besplatna iznad 2k kuna..ali ionako ti pase zg, tak da ti ne treba..

Thnx... mislim da je to to, mislim da uzimam ovo što si ti složio

17 godina
qmwneb kaže...

Znači ... nije loš taj MSG?

Ja mislim da nije loš MSG (općenito).

Ali gledajući po komponentama je definitivno bolje ovo što ti preporučuje kolega brane, još ako će ti i gratis složiti i istestirati...

14 godina
neaktivan

Mislim da ću uzeti onu konfu koju je složio brane, ima bolji proc i nešto jače napajanje (za grafaču mi je skroz svejedno već 5 godina sasvim solidno živim na integriranoj) - ah sad pitanje sastavljanja i testiranja.... Sastaviti ću je uz pomoć par frendova koji se kuže u to, a testiranje..... vrijeme će pokazati :D

uglavnom - dečki hvala na savjetu, javim se sa nove pile za koji dan :D

16 godina
protjeran
MSGW da ili ne

imas tutorial kako sastavit komp nie tesko

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MSGW da ili ne

Ja ne igram igrice (već sam ranije rekao), grafa mi treba za neke sitne obrade fotki i gledanje filmova i to ti je uglavnom to (namjerno sam se "zakinuo" za grafu)

0 0 hvala 0
15 godina
qmwneb kaže...

Ja ne igram igrice (već sam ranije rekao), grafa mi treba za neke sitne obrade fotki i gledanje filmova i to ti je uglavnom to (namjerno sam se "zakinuo" za grafu)

EDIT: U redu, kako želiš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 23:16 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
qmwneb kaže...

U redu, kako želiš, samo mi nije jasno zasto si onda otvorio temu ako si znao prije sto ces uzeti, tj. ne razumijem cemu onda svi ovi savjeti i preporuke kad si svejedno ucinio po svom i kupio po svom izboru, nemoj se ljutiti ili zamjeriti, ali eto - nije mi jasno (poslusao si jedino za procesor i hard). Osim toga, kako god bilo, u svim segmentima bi opazio razliku izmedu tih dviju grafa, tako da se nisi trebao zakidati po tom pitanju. Btw. sto ce ti 4 Gb RAM-a za gledanje filmova... 2Gb bi bilo vise-manje dovoljno za tu namjenu. Inače, nedvojbeno je da su MSG-ova računala precijenjena, a osim toga, nikad u specifikacijama ne vidis tocan model harda, memorije, napajanja...{#}  Evo, to je moje misljenje.

Ja nisam unaprijed znao što ću uzeti, pa sam tražio savjet (još jednom - hvala momcima na pomoći), uzeo sam neku "srednju" varijantu (proc i hard su recimo isti, ostalo je više-manje slično i gdje piše da sam ja zakonom obavezan uzeti onu konfu koja mi se na forumu preporuči?), za grafiku sam se "zakinuo" (opazi navodnike - tj za moje potrebe je i ova dovoljna) a 4 GB rama - zašto ne (ps - nije potpuno isključena i poneka igra - da se sa ovom grafom apsolutno ništa ne može igrati je tvoje mišljenje - neki su rekli i drugačije) a 4 gb mi i dobro dođe kod vmwarea i sl

17 godina
Caesar et Brutus kaže...

U redu, kako želiš, samo mi nije jasno zasto si onda otvorio temu ako si znao prije sto ces uzeti, tj. ne razumijem cemu onda svi ovi savjeti i preporuke kad si svejedno ucinio po svom i kupio po svom izboru, nemoj se ljutiti ili zamjeriti, ali eto - nije mi jasno (poslusao si jedino za procesor, hard i przilicu).

Valjda čovjek nije skužio da MORA poslušati savjete koji su ranije napisani, LOL...

Caesar et Brutus kaže...

Inače, nedvojbeno je da su MSG-ova računala precijenjena, a osim toga, nikad u specifikacijama ne vidis tocan model harda, memorije, napajanja...{#}  Evo, to je moje misljenje.

Zašto su MSGW računala precijenjena? Kod koje to brand name konfiguracije možeš točno vidjeti od kojih se komponenti sastoji (po proizvođaču i modelu, izuzev procesora)?

15 godina
neaktivan
MSGW da ili ne

Ja imam MSGW komp, i zadovoljan sam s njim.. Evo već 2 godine i još tera.. ;D

Jedino što sam novo kupio jest grafa a to je HD 5670 koja je stvarno bila potrebna za neki ozbiljniji gaming..

Ionako ovo ljeto idemo na novu konfu.. ;D

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice