Eh, pa Phenomi moji da sam znao da ce te me ovako zbuniti + onaj polovno sa pika poredao, + sto mi jedan govori uzmi kusite oko 50€ a drugi oko 10€ preporucuje, svaka cast.
Hvala vama na tolikim tabelama konfiguracija, ali vi se sad stali prepucavat koji je bolji, ja znam da sam donji kad dodjem u radnju, ha, nebude tog sto sam zapikao, i uvale mi nesto uber glupo,ne znam ne znam...
Nema konacnice 

.
, pa, pogledajte sliku.
. Zar moze hdd uticati na igre? Moze li velicina monitora uticati na igre? Da li na kraju krajeva kad budem isao uzeti, da uzmem si sto skuplju radeonku i necu pogrijesiti? stvarno mi je bitno, i jos ne znam da li gigabyte, xfx, sapphire, itd? A za taj procesor nisam siguran da ima u Sarajevu, i sta uzmem taj od 4 jezgre i ne mognem ga otkljucati, btw ako je jeftiniji onda bi ga i uzeo ciljajuci na skuplju graficku? 
U svakom slucaju svejedno ti je moze li se kloknut ili ne. Ako ne, onda je tvornicki klokana i nema potrebe za daljnjim klokanjem, ako se moze onda klokaj i uzivaj! Normalno izdanje ti ne treba. HDD moze uticati na igre ali ne toliko da bi osjetio neku bitnu razliku u igrama uz dobar proc i grafu. Velicina monitora NE moze uticati na igre. Rezolucija moze i hoce. Ako ti pare nisu nikakav problem onda uzmi cetiri Radeon 7970 stavi ih u cf i uzivaj. Salim se. Uzmi tu Gigabyte 6870, neces pozaliti ni pogrijesiti. Sve iznad 6790 je ok, ukljucujuci i sve obrade kao xfx, gigabyte, msi i ostali, bitno ti je da ima ddr5 memoriju i da ima gigu ili vise memorije (iako to i nije TOLIKO bitno al ajde). Ako uzmes cetverojezgreni proc i ne budes mogao otkljucati, nista nece biti nece ti pasti performanse nista DRASTICNO. Sto se tice maticne, ne postoji AMD3 postoji AM3 i tebi treba taj odnosno AM3+, on je bolji. Uzmi onu maticnu sto sam ti ja preporucio i ne brini. NEMOJ SLUCAJNO uzeti socket 1155 ili 775 ili tako ensto, SAMO ali S-A-M-O AM3/AM3+ jer samo na taj socket ide tvoj procesor. I naravno, ako imas para na bacanje uzmi sve najskuplje i uzivaj! Samo uzmi ovo sto smo ja ili cezar slozili ili ovo svoje s maticnom iz moje konfe i procesorom iz moje konfe i kraaaj! Jednostavno uleti tamo kod njih u trgovinu, lupi sakom od stol, daj im papir s komponentama kojim zelis i reci:"OVO HOCU!!! NISTA DRUGO!! O-V-O!!" 
, jer ako su to stabilnije firme, nije mi se problem razbacati.