Moja konfiguracija do 500-700€

poruka: 48
|
čitano: 4.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Moja konfiguracija do 500-700€

Eh, pa Phenomi moji da sam znao da ce te me ovako zbuniti + onaj polovno sa pika poredao, + sto mi jedan govori uzmi kusite oko 50€ a drugi oko 10€ preporucuje,  svaka cast.

Hvala vama na tolikim tabelama konfiguracija, ali vi se sad stali prepucavat koji je bolji, ja znam da sam donji kad dodjem u radnju, ha, nebude tog sto sam zapikao, i uvale mi nesto uber glupo,ne znam ne znam...

Nema konacnice {#}

Sipa
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 20:47 (UltimateGroup47).
15 godina
neaktivan
UltimateGroup47 kaže...

Eh, pa Phenomi moji da sam znao da ce te me ovako zbuniti + onaj polovno sa pika poredao, + sto mi jedan govori uzmi kusite oko 50€ a drugi oko 10€ preporucuje,  svaka cast.

Hvala vama na tolikim tabelama konfiguracija, ali vi se sad stali prepucavat koji je bolji, ja znam da sam donji kad dodjem u radnju, ha, nebude tog sto sam zapikao, i uvale mi nesto uber glupo,ne znam ne znam...

Nema konacnice {#}

Konfiguracija s pika je najbolji izbor, ali samo ako ti paše polovno.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
14 godina
protjeran

Polovno bi na kraju tunela tek pasalo {#}.

Sipa
14 godina
protjeran

Evo, odlucio sam udaviti novcanik {#}, pa, pogledajte sliku.

Procesor sa 6 jezgra, wow.

Mislim da to umanjuje brigu u pogledu na buducnost.

Isto graficka i nije najjeftinija, ali vi o5 me ispravite ako sta nije kako treba.

Za RAM: mislim da je bolje 1600 nego 1333Mhz, wright?

Kad smo kod kupovine monitora, ubuduce, da li da se baziram na LED folove, ili moze proci neki LG LCD full hd 22~4 incha 170€? (Mislim gledati tv, pa postoji li 2x HDMI, posto reciever daje HDMI, pa da se to iskombinuje nekako, da ne bih uzimao monitor/tv koji je sam po sebi oko 400€{#}.

I da, bas me zanima, ima li kakve razlike ako uzmem svoj stari lg w2242s vga monitor, pa prikopcam na taj novi komp? Ne bih iskoristio onda HDMI, sto mislim da je ipak potrebno kasnije skupiti za full hd?

Kad smo kod FPS-a, da li ce moci ova konfa vrtjeti sve igre na ~max, hajmo reci 50~60 FPS?

GTA IV sigurno nece.. zar ne?

U svakom slucaju, da li u košarici ostaviti x6 procesor ili ne, i ako ne bude nekih komponenti sto smo zapikali ovdje na forumu kada dodjem kod njih, sta da radim? jer oni jedva cekaju da predju na "njihov odabir" {#} .....

P.S. WOW MAN!!!!! http://www.pik.ba/artikal/2389275/racunar-i7-8gb-ram-ati-radeon-6950-2gb-500w/#detaljno

2 Dobra konfiguracija, 3-4god
2 Loša konfiguracija.
Može li ovo proći a? Može li ovo proći a?
Sipa
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 5:15 (UltimateGroup47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije ti losa konfiguracija samo aj bih ti preporucio da uzmes sebi AMD Phenom II 960T  koji ima 4 jezgre ali se moze otkljucati da ima 6 jezgri i jeftiniji je od ovog tvog i jos da zamijenis HDD jer Caviar Green nije bas nesto dobar HDD uzmi Caviar Blue ili Caviar Black ostalo je dobro

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ok, ali bas mi nije jasno kad gledam evo gigabyte vga kartica, haj sad ti znaj moze li se to kloknut ili ne. Ima li u Sarajevu igdje ili na tim stranicama "normalno" izdanje tih kartica ili barem xfx, ostalo mi ne mirise na dobro, a i ruzne su ove gigabyte, morate priznati, {#}. Zar moze hdd uticati na igre? Moze li velicina monitora uticati na igre? Da li na kraju krajeva kad budem isao uzeti, da uzmem si sto skuplju radeonku i necu pogrijesiti? stvarno mi je bitno, i jos ne znam da li gigabyte, xfx, sapphire, itd? A za taj procesor nisam siguran da ima u Sarajevu, i sta uzmem taj od 4 jezgre i ne mognem ga otkljucati, btw ako je jeftiniji onda bi ga i uzeo ciljajuci na skuplju graficku? {#}

EDIT: Zaboravio sam upitati kako konacno da znam koju maticnu mogu da uzmem, jer ima milion razlicith, od AMD, DO AMD3, pa 775, 1115, to su socketi, wright? Ali kako izabrati, najskuplju i miran?

Sipa
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 19:23 (UltimateGroup47).
16 godina
neaktivan
UltimateGroup47 kaže...

Ok, ali bas mi nije jasno kad gledam evo gigabyte vga kartica, haj sad ti znaj moze li se to kloknut ili ne. Ima li u Sarajevu igdje ili na tim stranicama "normalno" izdanje tih kartica ili barem xfx, ostalo mi ne mirise na dobro, a i ruzne su ove gigabyte, morate priznati, {#}. Zar moze hdd uticati na igre? Moze li velicina monitora uticati na igre? Da li na kraju krajeva kad budem isao uzeti, da uzmem si sto skuplju radeonku i necu pogrijesiti? stvarno mi je bitno, i jos ne znam da li gigabyte, xfx, sapphire, itd? A za taj procesor nisam siguran da ima u Sarajevu, i sta uzmem taj od 4 jezgre i ne mognem ga otkljucati, btw ako je jeftiniji onda bi ga i uzeo ciljajuci na skuplju graficku? {#}

EDIT: Zaboravio sam upitati kako konacno da znam koju maticnu mogu da uzmem, jer ima milion razlicith, od AMD, DO AMD3, pa 775, 1115, to su socketi, wright? Ali kako izabrati, najskuplju i miran?

O pobogu, nikad kraj s tobom! {#} U svakom slucaju svejedno ti je moze li se kloknut ili ne. Ako ne, onda je tvornicki klokana i nema potrebe za daljnjim klokanjem, ako se moze onda klokaj i uzivaj! Normalno izdanje ti ne treba. HDD moze uticati na igre ali ne toliko da bi osjetio neku bitnu razliku u igrama uz dobar proc i grafu. Velicina monitora NE moze uticati na igre. Rezolucija moze i hoce. Ako ti pare nisu nikakav problem onda uzmi cetiri Radeon 7970 stavi ih u cf i uzivaj. Salim se. Uzmi tu Gigabyte 6870, neces pozaliti ni pogrijesiti. Sve iznad 6790 je ok, ukljucujuci i sve obrade kao xfx, gigabyte, msi i ostali, bitno ti je da ima ddr5 memoriju i da ima gigu ili vise memorije (iako to i nije TOLIKO bitno al ajde). Ako uzmes cetverojezgreni proc i ne budes mogao otkljucati, nista nece biti nece ti pasti performanse nista DRASTICNO. Sto se tice maticne, ne postoji AMD3 postoji AM3 i tebi treba taj odnosno AM3+, on je bolji. Uzmi onu maticnu sto sam ti ja preporucio i ne brini. NEMOJ SLUCAJNO uzeti socket 1155 ili 775 ili tako ensto, SAMO ali S-A-M-O AM3/AM3+ jer samo na taj socket ide tvoj procesor. I naravno, ako imas para na bacanje uzmi sve najskuplje i uzivaj! Samo uzmi ovo sto smo ja ili cezar slozili ili ovo svoje s maticnom iz moje konfe i procesorom iz moje konfe i kraaaj! Jednostavno uleti tamo kod njih u trgovinu, lupi sakom od stol, daj im papir s komponentama kojim zelis i reci:"OVO HOCU!!! NISTA DRUGO!! O-V-O!!" {#}

14 godina
protjeran

Jednostavno uleti tamo kod njih u trgovinu, lupi sakom od stol, daj im papir s komponentama kojim zelis i reci:"OVO HOCU!!! NISTA DRUGO!! O-V-O!!" {#}

Heheheh, ovaj put si mi stvarno objasnio. Onda se vise necu obazirati kakvo je pakovanje graficke.. ? {#}

Sve ok, jos samo neka mi neko potvrdi gdje da se zaletim i kupim, posto sam prije nekoliko godina pljuno 2000 KM u IT COMPUTERS SHOP i kupio "shit" pc, posto nisam znao kako sta ide,  nv 8500gt, 2gb ram itd, bezobrazluk.

I ta IT COMPUTERS radnja propadne! Sad ne zelim da kad uzmem ili od imtec.ba ili plus.ba, itd, da neka firma propadne, ako poznajete na kakvoj su "nozi" to mi podhitno recite {#}, jer ako su to stabilnije firme, nije mi se problem razbacati.

Kako kod njih da dobijem npr 6950 2gb verziju, oni imaju gigabyte 1gb -.- ?

Sipa
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 23:10 (UltimateGroup47).
16 godina
neaktivan
UltimateGroup47 kaže...

Jednostavno uleti tamo kod njih u trgovinu, lupi sakom od stol, daj im papir s komponentama kojim zelis i reci:"OVO HOCU!!! NISTA DRUGO!! O-V-O!!" {#}

Heheheh, ovaj put si mi stvarno objasnio. Onda se vise necu obazirati kakvo je pakovanje graficke.. ? {#}

Sve ok, jos samo neka mi neko potvrdi gdje da se zaletim i kupim, posto sam prije nekoliko godina pljuno 2000 KM u IT COMPUTERS SHOP i kupio "shit" pc, posto nisam znao kako sta ide,  nv 8500gt, 2gb ram itd, bezobrazluk.

I ta IT COMPUTERS radnja propadne! Sad ne zelim da kad uzmem ili od imtec.ba ili plus.ba, itd, da neka firma propadne, ako poznajete na kakvoj su "nozi" to mi podhitno recite {#}, jer ako su to stabilnije firme, nije mi se problem razbacati.

Kako kod njih da dobijem npr 6950 2gb verziju, oni imaju gigabyte 1gb -.- ?

Volio bih da ti mogu pomoci al stvarno nemam blage kako je stanje s shopovima u BiH. Jedino sto bih ti ja mogao preporuciti, ako imas volje naravno, da komp slozis u ADM-u u ZG-u i da ti dostave kod nekoga rodjaka, prijatelja u hrvatskoj (besplatno, kao sto je i sklapanje besplatno) pa da ti kod njega khm, "skoknes" po komp i eto ga. Ovo ti govorim zato sto ADM stavrno pruza kvalitetnu uslugu i neces se zaj***** ako kod njih nesto slozis! Meni je prijatelj nedavno za nesto vise od 3500 kn slozio konfu s Phenom x4 840 BOX i Sapphire HD 6850 i tjera sve ko lud! Tako da se tako ne mozes zeznuti! I naravno dobijes garanciju! {#}

14 godina
protjeran

E hvala ti puno na odgovoru.

Ali sumnjam, imamo tetku kod Omiša.. {#}

I tamo se dobije garancija, al ko zna.

Uglavnom, sto skuplje izaberem to bolje?

Najvise cu da ciljam procesor i graficku, napajanje podrazumijeva se, 550 min?

Jos se dvoumim izmedju x4 i x6, a posto se mogu protegnuti ne znam sta mi je dalje.

Necu da vas vise zamaram, ko je voljan, nema mi pise, bice mi od velike koristi, napominjem ko nije, ne mora.

Bas gledam po plus-u i imtec.ba sve su zive kartice na gigabyte, pa bas mi nije jasno zasto taj sugavi gigabte.

{#}

Sipa
16 godina
neaktivan

Pa dobro, mozes se i po tome ravnati, samo niko ti ne garantira da ce ti omjer para koje si dao i porasta perfomansi biti isplativ, ako me razumijes... I sto se tice tog x4 i x6 u svakom slucaju x6 performanse su definitivno bolje to sigurno ali tu ti je opet stvar onog omjera!  Ako ti novac nije problem, onda uzmi x6 i ne moras se zezat s otkljucavanjem jezgri itd. i miran si! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dečki, molim pomoć.Već duže vrijeme se dvoumim između dva procesora.Intel i5 2400 i amd x4 965.Konfa će služit samo za igranje.Grafička će biti saphire 6870.Po većini testova šta sam gledao i5 2400  je bolji.Ako u nekoj igri amd x4 965 daje 55fps a i5 2400 daje 82fps da li ću ja vidjeti razliku(rezolucija je 1680x1050)ili ne i da li uopće postoji razlika.Ako igre budu tražile više fps-a da li je onda bolje uzeti i5 2400 gledajući na neko duže vrijeme ili će i jedan i drugi biti dobri duži period ili procesori nisu toliko bitni za igrice.Samo ta dva procesora me interesiraju bez da gledate nadogradnju i bez clockanja i koliko bi godina to moglo gurati igrice Hvala.Ako sam negdje bi nejasan ne zamjerite jer nisam neki stručnjak za compove

alen

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nadalima0302 kaže...

Dečki, molim pomoć.Već duže vrijeme se dvoumim između dva procesora.Intel i5 2400 i amd x4 965.Konfa će služit samo za igranje.Grafička će biti saphire 6870.Po većini testova šta sam gledao i5 2400  je bolji.Ako u nekoj igri amd x4 965 daje 55fps a i5 2400 daje 82fps da li ću ja vidjeti razliku(rezolucija je 1680x1050)ili ne i da li uopće postoji razlika.Ako igre budu tražile više fps-a da li je onda bolje uzeti i5 2400 gledajući na neko duže vrijeme ili će i jedan i drugi biti dobri duži period ili procesori nisu toliko bitni za igrice.Samo ta dva procesora me interesiraju bez da gledate nadogradnju i bez clockanja i koliko bi godina to moglo gurati igrice Hvala.Ako sam negdje bi nejasan ne zamjerite jer nisam neki stručnjak za compove

i5 je bolji od 965ice. Inace, ako ti monitor ima refresh rate od 60 hz (a najvjerojatnije ima) onda ti on ne moze ni prikaziavti vise od 60 fps-a. Ali svejedno ako si u mogucnosti idi na i5-icu jer on ce ti uvijek bit bolji od 965ice iako ti je za gaming NAJBITNIJA graficka! I ne mozes nikad precizno odrediti koliko ce ti konfa gurati igrice kako spada jer nitko ne moze znati kako ce se razvijati igrice i koji ce requirements ubuduce biti! U svakom slucaju i5 {#}

14 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru. Idem kupiti i5 i MBO asrock P67extrem4

alen
16 godina
neaktivan

Lijepo {#} Aj stavi cijelu konfu i cijenu, zanima me! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nadalima0302 kaže...

Šta će ti molim te ta ploča na navedenom procu, i5 2400? Ionako ga ne možeš OCati... Izvući ćeš iz njega maksimalno tek par MHz-a na tom chipsetu doslovce.

Da uzimaš i5 2500K/i7 2600K, to je onda druga priča.

Ovako, za i5 2400 ti nije ni potreban P67 chipset, dapače, H61/H67 su namijenjeni za ''non K'' SBove.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
14 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
nadalima0302 kaže...

Šta će ti molim te ta ploča na navedenom procu, i5 2400? Ionako ga ne možeš OCati... Izvući ćeš iz njega maksimalno tek par MHz-a na tom chipsetu doslovce.

Da uzimaš i5 2500K/i7 2600K, to je onda druga priča.

Ovako, za i5 2400 ti nije ni potreban P67 chipset, dapače, H61/H67 su namijenjeni za ''non K'' SBove.

Danas idem se ja raspitati o grafickoj te ujedno o procesorima i svemu tome.

kaze lik iz imtec.ba  da se amd pomalo gubi, da je los, hoce da mi smjesti i5, itd i nvidiu neku, sto mi se nikako ne svidja, preskupo, uzas. Kaze da gigabyte izdanja GPU su najbolja kao, a ja kazem sta je bolan sa xfx, sapphire, itd?

Imam sto cuti, kreten mi kaze da ti proizvodjaci su divljaci, propadaju, itd itd. Like WTF? Sta ja sad da radim, uvaljuje mi sta god spomenem uvaljuje i5 i ostala intel sr***. Zar je tako AMD los, da ne mogu sebi sklopiti x6 i 6950 najmanje da bi uzivao? Kaze samo i5 i5 i5 i5 i samo i5. Ja sad ne znam ko koga tu pravi lud. Ja dosao i rekao do 1.500KM, a on meni sve intel-ovo oko 2000KM, e pa sad jel to stvarno dobro ili mi samo hoce da uvali sto ima na stanju.

Sipa
14 godina
neaktivan

Ne kupuj u Imtecu, ljudi su preskupi i uvaljuju svašta.Čak i piratski sof. prodaju kao legalni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice