Metro Konfa

poruka: 9
|
čitano: 2.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Metro Konfa

U Metrou je trenutno na akciji konfa:

Compaq 500B, Free DOS, Intel Pentium Dual-Core E5300, 2,60 GHz, Intel G41 Express, 2x 1 GB, DDR3, 1333 MHz, Intel Graphics Media 4500, SATA 320 GB, DVD±RW DL LS, 10/100 Mbit, Microtower, 300 W, USB Optical Mouse, USB Standard Value Keyboard

Osnovne karakteristike
OS Free DOS
CPU brand Intel
CPU tip Intel® Pentium® Dual-Core
CPU model E5300
CPU brzina [GHz] 2,60
L2 cache 2 MB
Chipset NB / SB Intel G41 Express
Socket 775
Količina memorije 2x 1 GB
Tip memorije DDR3
Takt memorije [MHz] 1333
Broj memorijskih utora 2
Maksimalna količina memorije [GB] 4
Grafička kartica Integrirana
Model grafičke kartice Intel Graphics Media 4500
Tip čvrstog diska SATA
Veličina diska [GB] 320
Broj okretaja diska 7.200 o/min
Optički uređaj DVD±RW DL Light scribe
Zvučna kartica Realtek ALC662 HD Audio compatible codec with two channel audio 3D audio
Mrežna kartica - model Realtek RTL8103EL 10/100 Fast Ethernetcontroller
Mrežna kartica - brzina [Mbit] 10/100
Kućište - veličina Microtower
Napajanje [W] 300
Ladica za uređaje 5,25'' vanjska 1
Ladica za uređaje 3,5'' vanjska 0
Ladica za uređaje 3,5'' interna 1
Stražnji panel

* 1x RJ45
* 4x USB
* Audio In/Out
* VGA

Interni konektori 4 x SATA
Prednji panel

* 2x USB
* Audio In/out
* Card reader

Utori za proširenje

* 1x PCI
* 1x PCIe x 16
* 2x PCIe x 1

Tipkovnica USB Standard Value Keyboard
MišUSB Optical Mouse

Monitor 19"

Cijena mu je: 3000kn

Zanima me dal se to isplati kupiti, i kako bi na tom radio Win7 sa CorelomX4 i Photoshopom CS4.

Komp nije mu uopce namjena za igranje igrica... eventualno na pauzi nabacit koju retro arkadu.

Hvala svima na pomoći.

EDIT: Sad sam primjetio da sam otvorio temu u krivoj rubrici foruma. Ispričavam se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 9:31 (sbcreation).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Metro Konfa
Mislim da mu fali još 2Gb rama, ali taj kompjuter je tu negdje za tu cijenu. Ako dobro vidim (na mobitelu) s njim dolazi ekran i periferija.
Kolika je garancija?
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
15 godina
Metro Konfa

Garancija mu je 12 mjeseci.

I da... dolazi sa kompletnom periferijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Metro Konfa

Pogledaj si ovdje. Probaj si na tu konfiguraciju stavit bar neku graficku jer se s tom Intelovom bas ne budes zapomogel. A bome je i napajanje tek tolko da je. Gle, da ti dam samo savjet - s tom konfiguracijom bi ti se lako moglo dogodit da nije tak jeftina kak se na prvi pogled cini... Radje napisi koliki ti je budzet pa da ti mi nesto sastavimo za primjer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 10:51 (Batista).

0 0 hvala 0
15 godina
Metro Konfa

buđet je 3000kn i nažalost ni lipe više.

a ovo mi se čini kao zgodna kanta u kompletu.

komp mi stvarno nije potreban za igranje igrica (za to imam PS2) tako da mi je grafika totalno nebitna.

samo mi je CorelDraw X4 i Photoshop CS4 važan za posao... s obzirom da radim grafičku pripremu za jednu tiskaru.

imam još jedan stolni komp koji se nažalost kolje sa nekim komponentama i na njemu mi corel šteka do zla boga dok photoshop leti.

mislim da cu i za to otvorit jednu temu.

u biti... samo su mi je važno da gornja dva programa rade bez ikakvih trzanja i čekanja, i da je komp u kompletu... dal ga ja sklepao... ili kupio gotovu konfu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sbcreation kaže...

buđet je 3000kn i nažalost ni lipe više.

a ovo mi se čini kao zgodna kanta u kompletu.

komp mi stvarno nije potreban za igranje igrica (za to imam PS2) tako da mi je grafika totalno nebitna.

samo mi je CorelDraw X4 i Photoshop CS4 važan za posao... s obzirom da radim grafičku pripremu za jednu tiskaru.

imam još jedan stolni komp koji se nažalost kolje sa nekim komponentama i na njemu mi corel šteka do zla boga dok photoshop leti.

mislim da cu i za to otvorit jednu temu.

u biti... samo su mi je važno da gornja dva programa rade bez ikakvih trzanja i čekanja, i da je komp u kompletu... dal ga ja sklepao... ili kupio gotovu konfu.

Ako misliš se baviti grafikom na tom računalu, posebice Corelom X4, trebaš jaku jaku grafičku za to a ne ovu ugrađenu. Za renderiranje treba puno GPU snage ne samo glavni procesor...

To ti   mogu garantirati iz iskustva, jer npr kada samo nabavio gtx260 za računalo na kojem radimo grafiku, i nakon instalacije te grafulje sve je radilo 10x bolje i glađe, bez štekanja ili predugog čekanja za renderiranje.

Nije bez vraga da ATI i nVIDIA proizvode posebne serije profesionalnih grafičkih kartica namjenjenih grafici i autocad-u i 3d modeliranju.

16 godina
Metro Konfa

-garancija je loša (ozbiljniji trgovci daju garanciju 2-3 god.) dok za komponente imaš 2-3-5 god. Tako da nije baš optimalan izbor.

Cijenom, u svakom dućanu možeš dobiti isti ili bolji PC (kompletan, složen), provjeri u ADMu... btw. slaganje je besplatno, to nema veze s windowsima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
15 godina
Metro Konfa

Iz iskustva znam da Corel ne zahtjeva jaku jaku grafičku karticu.

Ako može na laptopu starom godinu dana koji ima intelovu grafu i svega 64mb memorije letit corel sa vektorskim slikama veličine po 200mb onda ce i na ovom.

Pitanje je bilo čisto informativno dal valja za te novce ili ne.

Uzet cu ovu konfu. Eventualno sljedeci mjesec jos 2gb rama i grafa od nekih 400/500kn i to je to.

Zahvaljujem na odgovorima. Moze lock.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 14:15 (sbcreation).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
E, tu bi ti mogao biti problem kod tog Rama, jer piše da imaš 2x1, znači dva utora, tako da ćeš morati izvadit 1 pločicu da bi stavio drugu. Uglavnom 4 Gb ćeš dobit tako da izvadiš ove pločice i staviš 2x2.
I inače lock ide samo na teme u kojima ima previše offtopica, vrijeđanja, svađa,...
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice