MB, procesor i RAM do 1500kn

poruka: 10
|
čitano: 2.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ajmo bacite prijedloge za 1500kn. Jedini uvjet je da je MB mATX formata i bilo bi zgodno da ima integriranu grafiku (ako MB ima grafiku mora imat HDMI izlaz) no nije uvjet. Svrha računala surfanje, pogledat gdje koji film eventualno nešto zaigrat i skodirat neki kućni uradak za na DVD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: MB, procesor i RAM do 1500kn
Asrock 890GM Pro3,AMD Sempron LE-140 2.7GHz,2xDIMM DDR3 2 GB 1333 MHz Kingmax
16 godina
protjeran

Ako volis Intel...

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Složeno na brzinu... Može se modificirati po portebi!

MBO: ASRock 880GMH/USB3 R2.0 554,31 KN

CPU: AMD Athlon II x3 445, 3.1 GHz 541,00 KN

RAM: Kingmax 2x2GB DDR3 1333 MHz 299,47 KN

Ukupno: 1.394,77 KN

Sve dostupno u Protisu.

Na ovo valja nadodati 50-ak kuna dostave ukoliko živiš izvan Zagreba.

Protis ponuda Protis ponuda
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne prefiram ni jednu kompaniju (Intel ili AMD) zanima me da za svoj novac dobijem što veći bang for the buck. Uvjeti su navedeni:

1) m-ATX format ploče

2) preferira se GPU on-board ali nije nužno (ako ima GPU onda mora imat HDMI)

3) bilo bi zgodno da ima 4xDDR3 slota

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo nešto od mene malo prelazi ali ima sve što tražiš :)

Start playing,stop being played!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Od navedenih rješenja vidim da AMD prednjači cijenom a moram priznati da mi se najviše svidjela Asrock 890GM Pro3 matična jer ima podršku za S-ATA3, malo bolju grafiku nago 890GMH USB3 i malo manje troši energije u idel modu.

Što se tiče procesora ipak ne bi uzeo Sempron već Athlon II X ??? (možda 3 jezgre pa se otključa u 4 jezgre ili 2 jezgre pa se otključa u 3 ili 4 jezgre)

Ima li smisla dati nešto vrlo malo više novaca i uzet 1600MHz memoriju pa danas sutra ako Bog da stavim novi Bios i ploča podrži neki AM3+ procesor koji ima podršku za DDR3-1600MHz (ako će to bit uopće moguće) ili spustim latencije pa imam bržu memoriju na 1333MHz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dajstadas kaže...

Od navedenih rješenja vidim da AMD prednjači cijenom a 1) moram priznati da mi se najviše svidjela Asrock 890GM Pro3 matična jer ima podršku za S-ATA3, malo bolju grafiku nago 890GMH USB3 i malo manje troši energije u idel modu.

2) Što se tiče procesora ipak ne bi uzeo Sempron već Athlon II X ??? (možda 3 jezgre pa se otključa u 4 jezgre ili 2 jezgre pa se otključa u 3 ili 4 jezgre)

Ima li smisla dati nešto vrlo malo više novaca i uzet 1600MHz memoriju pa danas sutra ako Bog da stavim novi Bios i 3) ploča podrži neki AM3+ procesor koji ima podršku za DDR3-1600MHz (ako će to bit uopće moguće) ili spustim latencije pa imam bržu memoriju na 1333MHz?

1. Izbor ploče je isključivo na tebi. Ono što smo mi ponudili u nekim konfiguracijama birano je isključivo po kriterijima koje si nam zadao (mATX, HDMI, 4xDDR3 itd.)
  2. U tvom slučaju ne treba niti razmišljati o bilo kojem Sempronu dok su cijene Athlona ovako niske. Izbor dvojezgrenog, trojezgrenog ili četverojezgrenog procesora također ostaje na tebi. Možda je trenutno najbolja kupnja u tvom slučaju Athlon II x4 635/640 čija se cijena kreće od 720 kuna pa na više. Moraš znati da se SAMO NEKI  primjerci procesora daju otključati. U slučaju kupovine Athlona II x2 nećeš moći otključati 3. ili 4. jezgru jer ih takvi procesori nemaju. Dakle, oni su nativni dvojezgraši.
  3. Današnje AM3 ploče NEĆE  podržavati AM3+ procesore zbog, kako je objasnio kolega Don Kihoty, fazne regulacije, međutim, AM3 procesori će bez problema raditi na AM3+ pločama. DDR3 memorija kod AMD-ovih procesora trenutno (bez overclockinga) radi isključivo na 1333MHz i opravdanost trenutnog ulaganja u bržu memoriju je upitna. ...jedino ako planiraš iste memorijske module koristiti na sljedećoj generaciji računala, onda... {#} 

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
  1. Izbor ploče je isključivo na tebi. Ono što smo mi ponudili u nekim konfiguracijama birano je isključivo po kriterijima koje si nam zadao (mATX, HDMI, 4xDDR3 itd.)
  2. U tvom slučaju ne treba niti razmišljati o bilo kojem Sempronu dok su cijene Athlona ovako niske. Izbor dvojezgrenog, trojezgrenog ili četverojezgrenog procesora također ostaje na tebi. Možda je trenutno najbolja kupnja u tvom slučaju Athlon II x4 635/640 čija se cijena kreće od 720 kuna pa na više. Moraš znati da se SAMO NEKI primjerci procesora daju otključati. U slučaju kupovine Athlona II x2 nećeš moći otključati 3. ili 4. jezgru jer ih takvi procesori nemaju. Dakle, oni su nativni dvojezgraši.
  3. Današnje AM3 ploče NEĆE  podržavati AM3+ procesore zbog, kako je objasnio kolega Don Kihoty, fazne regulacije, međutim, AM3 procesori će bez problema raditi na AM3+ pločama. DDR3 memorija kod AMD-ovih procesora trenutno (bez overclockinga) radi isključivo na 1333MHz i opravdanost trenutnog ulaganja u bržu memoriju je upitna. ...jedino ako planiraš iste memorijske module koristiti na sljedećoj generaciji računala, onda... {#} 

1. Jasno mi je da je m-ATX ploča vrlo malo jer nisu zanimljive gejmerima koji uglavnom uzimaju ATX ploče (samim tim diktiraju tržište) a ono što ja tražim nije ni klasična uredska ploča. Ove predložene su skroz OK a ovu koju sam spomenuo je najnaprednija tehnološki pored Intel ploče...

2. Ovo za procesore mi je jasno ali uvijek postoji šansa da ti se posreći pa nešto dodatno dođe kao bonus... Što se tiče procesora uzet ću vjerojatno ili X3 ili X4 - vidjet ću još - ovisi o financijama iako mi je nekako X3 bestbuy jer mi se razlika u cijeni od 200kn ipak čini pretjeranom za samo još jednu jezgru.

3. Ovo sam previdio no nema veze - zadnji komp je bio na socket A a slijedeći ću kupit možda 2020 tako da mi nije bed. Razlog uzimanja brže memorije je ta što je razlika u cijeni memorija mala tako da za neku sitnu razliku dobiješ bržu memoriju koja će na 1333MHz radit na nižoj latenciji... Evo našao sam Kingston Hyper X Blu 2x2Gb 1600Mhz za 370kn pa me svrbi prst da uzmem odmah dva kita ili možda sad jedan a jedan za mjesec-dva... Znam da će 8GB biti debeli overkill ali ne sjećam se (bar u moje vrijeme) da je memorija bila tako jeftina...

Koju bi vi memoriju uzeli?

7 Kingston
0 Corsair
1 Kingmax
14 godina
neaktivan

Samo za info... Na kraju je kupljeno slijedeće.

Asrock 890GM Pro3 - 666,38kn
AMD Athlon II X3 450 - 569,67
Hyper X Blu, 1600MHz - 339,39
Ukupno: 1.575,44

Jučer instalirano i sve mi leti u odnosu na starog Bartona na socket A. Ploča je otključala 4. jezgru ali nije L3 cache memoriju no svejedno je ne koristim jer mi je u interesu imati energetski učinkovito računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice