Maticna i procesor

poruka: 22
|
čitano: 3.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Maticna i procesor

Pozdrav, znaci htjeo bih mjenjati procesor a ako treba i maticnu. Jer imam radeon rx 580 8gb ali pola igara mi steka na ultra i high pogotovo nove igre sto izlaze tipa assassin creed origins. mislim da mi je procesor slab te da mi grafa ne moze dat 100 posto zbog njega..jel moze ko dati kakav savjet pri odabiru i sto bih trebao promijeniti . hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Maticna i procesor

pa ja bi na tvom mjestu promjenio matičnu i proc ili probao malo kloknuti procesor jer nadograđivati se na istoj(staroj) platformi se ne isplati ako ces igrat najnovije naslove.

11 godina
neaktivan
Maticna i procesor

da ali sta da mijenjam..odnosno jel moze preporuka

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MinimalSB kaže...

Pozdrav, znaci htjeo bih mjenjati procesor a ako treba i maticnu. Jer imam radeon rx 580 8gb ali pola igara mi steka na ultra i high pogotovo nove igre sto izlaze tipa assassin creed origins. mislim da mi je procesor slab te da mi grafa ne moze dat 100 posto zbog njega..jel moze ko dati kakav savjet pri odabiru i sto bih trebao promijeniti . hvala

ne bi smjelo štekati, ja imam još jaču grafu na mrvu jačem procesoru iste serije i ništa ne šteka

vjerojatno nije uvijek iskorištena 100%, no igram sve na skoro maks postavkama i nema štekanja

negdje drugdje ti je problem, osim ako ne igraš isključivo neke cpu zahtjevne igre

11 godina
neaktivan
Maticna i procesor

ne znam..uglavnom evo primjer mass effect andromeda morao sam na medium smanjit postavke da imam 60 fps..ono katastrofa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

a nesto je problem onda.kakve su ti temperature? mozes li staviti sliku temperature?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 11:30 (funny games).
13 godina

pa gle mora bi uložiti u ram,proc i matičnu.recimo okvirno ovakvo nešto.znaci prodas samo stari procesor, matičnu i ddr3 memoriju.

https://www.uzishop.hr/amd-maticne-ploce/17771-msi-x370-gaming-plus.html

https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije/14963-g-skill-aegis-8gb-ddr4-3000mhz.html

https://www.uzishop.hr/amd-procesori/13790-amd-ryzen-5-1600.html

ovo je neka mid budget konfiguracija.reci koliko imas novaca na raspolaganju?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 11:54 (funny games).
12 godina
MinimalSB kaže...

ne znam..uglavnom evo primjer mass effect andromeda morao sam na medium smanjit postavke da imam 60 fps..ono katastrofa...

ma ta igra je sjebana do daske, evo ti ovdje primjer lika sa 6/12 i7 procesorom na 4,4 ghz i ima iste probleme

a imaš na toj stranici i neke prijedloge kako smanjiti ili riješiti problem, pa probaj

ja sam je odigrao dok sam imao 1050ti, pa sam morao staviti nešto niže postavke i nisam imao problema

pretpostavljam da je sad odigram sa ovog gtx 1070 i da dignem postavke da bi isto imao problema

a možda nisam imao problema zato jer sam je stavio na ssd pa je zbog nekog kurca u toj igri i to rješenje

ili je tebi možda problem 8gb rama, što je naveo jedan lik na onoj temi da mu je pomoglo dodavanje još 8gb

uglavnom ta igra nije pokazatelj ničega jer je sjebana

za veliku većinu igara tvoj kombo ne bi trebao imati problema i nema smisla trošiti lovu, osim ako baš imaš viška

na tvom mjestu bi ostavio tako kako jest još barem godinu ili dvije, pa onda upgrejdao na nekog budućeg rajzena ili intela sa barem 6 jezgri

zasad nema velikog napretka u snazi procesora po pojedinačnoj jezgri, a velika većina igara bez problema radi na 4 jezgre i dalje, tako da se na isplati još ići na više

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 12:03 (picajzla0707).
13 godina

ček šta je andromeda tako sjebana ? ajme di su oni dani kad se mass effect igra sa slabasnim kompicom na max postavkama bez trzaja ikakvog :D 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 12:11 (funny games).
12 godina
funny games kaže...

ček šta je andromeda tako sjebana ? ajme di su oni dani kad se mass effect igra sa slabasnim kompicom na max postavkama bez trzaja ikakvog :D 

a što da ti kažem, meni je sve radilo super na i5 4590 i 1050ti, a kolegi sa i5 4460 i gtx 970 stuttering do besvjesti

i kod njega je igra bila na ssd-u, jedina je razlika što on ima 8gb rama a ja 16gb, pa je možda i do toga

uglavnom sve smo pokušali kod njega i nešto smo uspjeli smanjiti stuttering, ali ne do kraja

sjebana igra totalno

8 godina
Maticna i procesor

pozdrav,

zanima me dali se isplati kupiti i5 6400 i maticna asrock h110m za 1500kn sa malo manje od godinu dana garancije.

hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina

isplati za šta? pojasni malo.imaš li šta komponenta pa planiraš nadogradnju ili slažeš novu konfiguraciju?

11 godina
neaktivan
Maticna i procesor

pozz sad sam gledo u bios i temperatura cpu mi je 80 stupnjeva( znaci u bios) a kad igram ne znam, isao sam u task manager ali tamo mi ne pokazuje temp..kad sam stavljo procesor nisam termalnu pastu stavio..jer kad sam kupio procesor nisam je dobio, pa nisam se puno ni zamaro..jel moze bit da zbog toga daje slabe preformance, odnosno fps.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2018 14:22 (MinimalSB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MinimalSB kaže...

pozz sad sam gledo u bios i temperatura cpu mi je 80 stupnjeva( znaci u bios) a kad igram ne znam, isao sam u task manager ali tamo mi ne pokazuje temp..kad sam stavljo procesor nisam termalnu pastu stavio..jer kad sam kupio procesor nisam je dobio, pa nisam se puno ni zamaro..jel moze bit da je do toga.il bi trebo dodatno hladjenje..

Obično je pasta već namazana na stock cooler pa ne treba, a provjeri. Skini hladnjak dolje i pogledaj u kakvom stanju je pasta, očisti ako ima prašine. Ne treba ti dodatno hlađenje ako ne overclockaš. Instaliraj si npr. HWMonitor za temperature. Jesi dobro stavio hladnjak? Jel se vrti fan?

11 godina
neaktivan
Maticna i procesor

Vrti se normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Maticna i procesor

Cudno mi je 80 stupnjeva u BIOsu, mogu mislit u igrama sta je...

p.s evo instaliro sam taj program i pokazuje mi 40 stupnjeva, probat cu pokrenit igru da vidim

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2018 14:27 (MinimalSB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MinimalSB kaže...

Vrti se normalno

stavi sliku iz hwmonitora

11 godina
neaktivan
Maticna i procesor

evo slike temp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MinimalSB kaže...

evo slike temp

sve je normalno, rokaj samo bez brige 

11 godina
neaktivan

hehehe rokam , al brate mili 30-40 fps na medium postavkama u assasin creed origins..ocito moram mjenjat komp..

8 godina

trenutno bi uzeo samo proc maticnu i rame i dali to dvoje od gore nevedenog vrijedi 1500kn ili se moze u ducanu za iste novce dobit slicno tome?

8 godina
neaktivan
gamer NiXS kaže...

trenutno bi uzeo samo proc maticnu i rame i dali to dvoje od gore nevedenog vrijedi 1500kn ili se moze u ducanu za iste novce dobit slicno tome?

neisplati se to vrijedi mozda 1000 kn

imas i5 8400 koji ima 6 jezgri a ne 4 sta imaje starije generacije za nekih 1350 kn i h310 ploca dode nekih 500 ... novo iz trgovine a ne polovno

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 0:02 (Giopriest).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice