Matična, procesor i RAM

poruka: 12
|
čitano: 1.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Matična, procesor i RAM
Pozdrav! Eto skupilo se 2000kuna, pa sam odlučio zamjeniti trenutnu matičnu, a time i procesor i RAM. Što se tiče procesora uzeo bih AMD Phenom II X4 955. Što se tiče matične, htio bih neku koja podržava bagere. Meni je za oko zapela sljedeća: http://goo.gl/nOEc9 I još mi treba RAM. Preko 2000kn ne bih išao.. Također, komponente bi trebale biti kupljene u Linksu ili ADMu. Pc bi uglavnom služio za igranje (1680x1050) i rad za školu. OC mogućnosti matične mi nisu presudan faktor, jer još me ne zanima previše OC-anje, možda u budućnosti. Bilo bi dobro da ima Crossfire podršku jer mislim kupit još jednu HD 6850 na godinu. Napajanje imam Corsair TX650W V2.. Svaki prijedlog je dobrodošao :) !

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Matična, procesor i RAM
Soapy kaže...
Pozdrav! Eto skupilo se 2000kuna, pa sam odlučio zamjeniti trenutnu matičnu, a time i procesor i RAM. Što se tiče procesora uzeo bih AMD Phenom II X4 955. Što se tiče matične, htio bih neku koja podržava bagere. Meni je za oko zapela sljedeća: http://goo.gl/nOEc9 I još mi treba RAM. Preko 2000kn ne bih išao.. Također, komponente bi trebale biti kupljene u Linksu ili ADMu. Pc bi uglavnom služio za igranje (1680x1050) i rad za školu. OC mogućnosti matične mi nisu presudan faktor, jer još me ne zanima previše OC-anje, možda u budućnosti. Bilo bi dobro da ima Crossfire podršku jer mislim kupit još jednu HD 6850 na godinu. Napajanje imam Corsair TX650W V2.. Svaki prijedlog je dobrodošao :) !

Procesor Phenom 955, matična: http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASROCK+970+EXTREME4%2C+AMD+970%2FSB950%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+SATA%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+CrossFireX%2C+SLI%2C+USB+3.0%2C+eSATA%2C+FW%2C+ATX%2C+s.+AM3+%2F+AM3%2B&option=artikl&id_kategorija=05030314&id_artikl=050.303.570, memorija http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-10600%2C+4+GB%2C+G.SKILL+DDR3+series%2C+F3-10600CL9D-4GBNT%2C+DDR3+1333MHz%2C+kit+2x2GB+&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.033.

Moja preporuka!

Carum est, quod rarum est.
14 godina
Matična, procesor i RAM
Hvala Cezare! Fino izgleda i unutar mog budžeta je. Sljedeći tjedan idem u kupovinu, vjerovatno ovo tvoje! Vidit ću još samo što kažu ostali forumaši. :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 21:04 (Soapy).

0 0 hvala 0
14 godina
Matična, procesor i RAM
Imal' prijedloga od drugih? :D

0 0 hvala 0
15 godina

Lošija je ne samo zbog starijeg chipseta, već i zbog toga što nije uopće sretna (pogodna) opcija za CF/SLi, budući da ima drugi PCI-Ex. utor x4 propusnosti, dok moja preporuka ima drugi utor x8 prop., što znači manji gubitak performansi CF-a/SLi-a. Bolja je zbog toga što ima više faza za CPU - bolji OC-erski potencijal proca.

EDIT: moja pogrješka, postoji 8+1 fazna regulacija. Ispričavam se.

Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 21:45 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
ford eleanor kaže...

Ovdje tako piše,samo sam prepisao

Zaletio sam se, my bad.

{#}

Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Soapy kaže...

Koji monitor imaš?

Ako ne podržava 1.920*1.080 onda ti je HD 6850 sasvim dovoljna a kupovina još jedne bez fullHD monitora je neisplativa. Ako ideš na još jednu HD 6850 onda definitivno trebaš i bolji monitor jer ti se nova kartica neće isplatiti.

Osim toga, prije kupnje dodatne kartice trebao bi razmotriti i dimenzije kućišta i kvalitetu hlađenja. Ako imaš neko jeftinije kućište manjih dimenzija i bez nekoliko ventilatora (uglavnom kućišta cijene ispod 500 kn) onda ti je rizično stavljati još jednu karticu jer bi moglo doći do pregrijavanja komponenti.

O ovim stvarima trebaš razmisliti prije kupnje dodatne HD 6850 kartice.

14 godina
listerstorm kaže...
Soapy kaže...

Koji monitor imaš?

Ako ne podržava 1.920*1.080 onda ti je HD 6850 sasvim dovoljna a kupovina još jedne bez fullHD monitora je neisplativa. Ako ideš na još jednu HD 6850 onda definitivno trebaš i bolji monitor jer ti se nova kartica neće isplatiti.

Osim toga, prije kupnje dodatne kartice trebao bi razmotriti i dimenzije kućišta i kvalitetu hlađenja. Ako imaš neko jeftinije kućište manjih dimenzija i bez nekoliko ventilatora (uglavnom kućišta cijene ispod 500 kn) onda ti je rizično stavljati još jednu karticu jer bi moglo doći do pregrijavanja komponenti.

O ovim stvarima trebaš razmisliti prije kupnje dodatne HD 6850 kartice.

Da, razmisljao sam o tome! Novo kuciste sam mislio vec ove godine uzeti (tocnije negdje krajem godine), a jos jednu HD 6850 sam mislio uzimati jer cu nagodinu vjerovatno uzeti i novi monitor. (naravno prije novog monitora ne mislim stavljat jos jednu HD 6850) Moj trenutni monitor ne podrzava rezolucije vece od 1680x1050.
14 godina
neaktivan
Matična, procesor i RAM

Dobro razmišljanje.

Kad budeš kupovao kućište, ako budeš imao dvojbi, javi se za preporuke.{#}

0 0 hvala 1
14 godina
Budem :)
Ako za nekih 200-ak kuna ide bolje, mozete i to predlozit..
14 godina
Budem :)
Ako za nekih 200-ak kuna ide bolje, mozete i to predlozit.. Pa da bude limit oko 2200kn ..
14 godina
neaktivan

Imam Asus k8u-x motherboard možete li mi preporučiti neki procesor za nju?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice