Maticna, proc i mem

poruka: 8
|
čitano: 758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Maticna, proc i mem

Isao bi na I7... pa me zanima koje su preporuke maticne i memorije

na postojecu konfu

dakle:

5870

HX750

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maticna, proc i mem

Koji i7 uzimaš ?  Od toga zavisi ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maticna, proc i mem

920

EDIT: treba mi x1 slot za tv karticu da se ne gura sa 5870 tj da ju mogu ugurat negdje :D i treba mi preko 6 Sata ulaza jer imam 4 diska i 2 przilice

a nebi bilo lose ako ima i vise...

cifra nije problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 15:41 (Hacker-ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maticna, proc i mem

Ako cifra nije bitna onda samo Gigabyte  GA-X58A-UD7  i neka low voltage DDR3 1600 memorija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Maticna, proc i mem

Ja bi izbjegavao ove prijelazne-ploce, najbolje da pricekas ili uzmes sto jeftiniju plocu ova UD7 je sljuka ko i UD5 mislim onaj kvazi SATA3 i USB3.0 napucali su joj cijenu a na kraju nikakve koristi od toga, nema RAID na SATA3 kontroleru ima nedefinirane probleme kad ulkljucis USB3 +SATA3 ode sve kvragu navodno izgubis line za PCI-E, vidio sam to plakanje na nekim forumima kako je to napisano malim slovima u knjizici a sad volio bi da sam u krivu.

Moja preporuka je pricekaj a ako ne mozes uzmi sto jeftinije bez ovih polu proizvoda.

16 godina
neaktivan
Maticna, proc i mem

Nisi baš ni 100% u pravu. Čovjek kupuje ploču za sadašnji hardware ( diskove ) koji su svi sata2  ,te sata3 nemože ni koristiti (barem još par godina dok cijena SSD-a ne opadne )

UD7 sam preporučio zbog broja  sata portova ( 10 ) i položaja PCI-e x1 slota što je autoru bilo važno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Maticna, proc i mem

Ali je u pravu sto se tice gubljenja linija PCI-E-a, kad koristis ovaj dodatni Sata i usb 3 onda gubis linije PCI-E-a, Ima i asus jednu plocu takvu, sad vjerojatno i vise i nesto je bolja od te Gigice, ali svejedno ima problema s time. Trenutno ti je najisplativiji i najbolje rijesenje za puno sata portova uzeti neku pristojnu plocu ( asrock moja preporuka za jako dobru plocu  i jako dobru cijenu ili asus za vrhunsku plocu i isto takvu vrhunsku cijenu ) i kupis dodatni obicni sata kontroler ili 2 vec koliko ti treba i uguras u PCI-Ex1. Ako trevas da podrzava raid uzmes takvu, ako ne mozes proc i sa jeftinijom verzijom koje ne podrzavaju raid. Jedino preporuka je uzet one kartice sa 2 sata porta a ne 4, jer sam imao nekih problema sa propusnocu i stabilnoscu kad god bi koristio te sa 4 porta. Tako da preporuka je kartica sa 2 porta, ili uzmes sa 4 pa koristis amo 2 porta, isto je ok.

17 godina
neaktivan
Maticna, proc i mem

procito sam dosta problema sa UD7...

Tako da sam se odlucio za premium, pa ako je pogreska ja cu je platit :D

cemo vidjet uostalom

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: