Matična, CPU, ram-i te ostalo.

poruka: 14
|
čitano: 1.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

1 x     DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24,CMZ8GX3M2A1600C9,1.5V
1 x     ASUS P8P67 PRO, 1155, Intel P67, DDR3, Broj utora 4, 1600MHz
1 x     Procesor Intel Core i7-2600K 3.4GHz,1MB/8MB,95W,Socket 1155
4.579,99Kn -- ADM

Želio bih čuti mišljenje drugih forumaša o mom izboru.

Žilim konfiguraciju koja će trajat, te koja će se moć nadograđivat.

Znam da će neki reć kako AMD-ov buldožder sad izlazi te da trebam čekat, ali već čekam dobrih 2g da si kupim poštenu konfiguraciju.

Ako još neko može savjetovat za kučište (big tower) i napajanje, konf-a je namjenjena prvenstveno za gaming ali pošto sam završio za web dizajnera nadam seda ću koristit CS i slične software te je zato sam izabrao 2600k a ne 2500k.

I da skoro sam zaboravio, hlađenje, imam tritona 81 neznam sad koliko je dobar jer imam: q8200, DD2(2x2gb)  607, Gigabyte P35-DS3L (Socket 775) i 500W colermaster eXtreme power plus, najviše nisam siguran zbog cpu-a dali da mijenjam hlađenje ili ne jer ovaj cpu je na 2.8 a temp je 48 što mi se čini malo previše.

Molio bi da zasebna cijena kučišta, napajanja i hlađenja ne prelazi 1400kn, i da ne namjeram kupiti sve odjednom (još toliko bogat nisam) nego ove tri komponente bi kupio tijekom narednih mjeseci.

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma daj, sha nitko nema niš za reć, dodat, kritizirat...

Part of the glorious PC gaming master race :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Matična, CPU, ram-i te ostalo.
Unit08 kaže...

Nemas dobar naslov, forumasi ti se samo odazivaju na naslove Trazim konfu od 18000 kuna

Nisam bas skuzio post, trazis napajanje, kuciste i hladenje za 1400 kn? Koju graficku imas?

I ne trebas cekat buldožera, sumnjam da ce bit nešto bolji od 2600k

15 godina

Po meni bolje idi na AMD i uzmi x6 procesor...

Asrock 890GX EXTREME3 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600 - 850,00Kn

Procesor AMD Phenom II X6 1100T Black Edition , socket AM3, 3.3GHz - 1.699,00Kn

DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-19-9-27, CMX8GX3M2A1600C9 - 779,99Kn

ukupno:3.329,00Kn ---- ADM

iz navedenog teksta sam skuzo da ti treba i kuciste, napajanje i hladenje?!?

onda sve ovo navedeno +

Arctic-Cooling Freezer 13, Socket 775/1156/1366/754/939/AM2/AM3 - 215,00Kn

Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2 - 630,00Kn

Thermaltake V6 BlackX Edition, Midi tower, ATX,µATX, 5,25" - 549,99Kn

ukupno:1.394,99Kn

Sveukupno:

4723,99Kn

Brega
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheUntouchable kaže...
Unit08 kaže...

Nemas dobar naslov, forumasi ti se samo odazivaju na naslove Trazim konfu od 18000 kuna

Nisam bas skuzio post, trazis napajanje, kuciste i hladenje za 1400 kn? Koju graficku imas?

I ne trebas cekat buldožera, sumnjam da ce bit nešto bolji od 2600k

Pričaš gluposti, kao ni mi neznaš kakav će bit bully pa možeš samo prazno nagađati. Možda bude isti bog ko 1100t ili 10% brži, a možda baš bude 20% brži od 2600k, ne glumi "Vidovitog Milana" i ako čovjeku nemože dati dobar savijet, ne daji nikakav. Najbitnija je stvar da ako bude imalo blizu 2600k , skresat će mu cijene i opet se isplati čekati .

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
14 godina
neaktivan

Ma ubiti zanima me samo za rame i matičnu savjet (za OC). Amd ne sigurno jer čisto sumnjam da će preformanse ić bolje od 2600k a ako budu onda će bit mizerna razlika, i da kasnije ove godine ili slijedeće će još izać ivy bridge koj će bit kompatibilan s sandy tako da dugoročno mi se isplati. Grafičku imam 5770.

Koliko se isplati uzimat 80 plus gold napajanja, 7 godina im je garancija pa ono mi se čini dobro ali su skupi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i7 2600k je sam po sebi prejak procesor za bilo kakvu aplikaciju i svaki oc je bespotreban ako se ne radi o benchanju, a s obzirom da imaš 5770 i Athlon II 640 bi ti bio dosta. Nadogradnju je uopče smješno spominjati jel su i današnji procesori prejaki za ono za što ih koristimo , sve preko 2500k je čisto bacanje novaca ili "gušt" ako se ne radi i ozbiljnijem poslu ... Na napajanju ne treba štediti, svakako nešto s certifikatom ako se kupuju skuplje komponente. 

15 godina
protjeran

Ako ti je konfa za gaming 5770 nema tu sta trazit. prodaj je posto/poto

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
imba kaže...

i7 2600k je sam po sebi prejak procesor za bilo kakvu aplikaciju i svaki oc je bespotreban ako se ne radi o benchanju, a s obzirom da imaš 5770 i Athlon II 640 bi ti bio dosta. Nadogradnju je uopče smješno spominjati jel su i današnji procesori prejaki za ono za što ih koristimo , sve preko 2500k je čisto bacanje novaca ili "gušt" ako se ne radi i ozbiljnijem poslu ... Na napajanju ne treba štediti, svakako nešto s certifikatom ako se kupuju skuplje komponente. 

e jesi ga sad pro..ro!

Za bilo kakav 3D ili video rendering i7 i svaki drugi procesor je preslab i uvijek ce i najjaci procesor biti preslab za stvari koje se rade par sati ili dana.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
imba kaže...

e jesi ga sad pro..ro!

Za bilo kakav 3D ili video rendering i7 i svaki drugi procesor je preslab i uvijek ce i najjaci procesor biti preslab za stvari koje se rade par sati ili dana.

....

15 godina
protjeran

pa ne treba video montaza biti ozbiljan posao, ja stalno snimam sina i montiram. pa kad ti da renderira fil treba 6-7 sati naravno da ces pozelit bolji procesor. i sa 3d modeliranjem se mozes zabavljat a ne radit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma 5770 cu promijenit kad izade nova ati serija (makar 6950 se ne cini los s time da se otkljuca 6970) al procesor 2600k definitivno jer kao sto sam reko ovo je na duge staze a stvarno za neki video napravit te 4 dodatne jezgre znace.

Napajanje CORSAIR 850W, AX Series, CMPSU-850AXEU, prof ser gold -- 1.307,65Kn , je to oke za ove pare, modularno je pa je + al ono stvarno je skupo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za jednu grafičku i i7 je to overkill bolesni, ATiGamer ima 6950@6970 i 640@3.6 i vozi to na VX450 , čemu toliko napajanje ? Zadnja serija LC-a je odlična, za manje od 600kn možeš dobiti 650W s 85+ certifikatom, to će ti sigurno biti dovoljno. 

15 godina
protjeran
Unit08 kaže...

Ma 5770 cu promijenit kad izade nova ati serija (makar 6950 se ne cini los s time da se otkljuca 6970) al procesor 2600k definitivno jer kao sto sam reko ovo je na duge staze a stvarno za neki video napravit te 4 dodatne jezgre znace.

Napajanje CORSAIR 850W, AX Series, CMPSU-850AXEU, prof ser gold -- 1.307,65Kn , je to oke za ove pare, modularno je pa je + al ono stvarno je skupo.

Od takvog ti cekanja nema nista. Imat ces neizbalansiranu konfiguraciju s losom grafickom sve do izlaska nove serije grafike. Ako ces cekati, cekaj sa svime jer ce sigurno cijene danasnjih procesora i maticnih ici dolje (prije AMD radeon 7 izlaze Buldozeri i Ivy Bridge). Ovako dajes velike novce za nesto sto nece moci pokretati nadolazece detalje u visokoj rezoluciji i detaljima. Za puno manje para mozes sloziti pravu gaming konfiguraciju koja ce ti biti odlicna i sada i kad izadju nove graficke.

Ovo sto planiras je najgori sistem nadogradnje.

Napajanje je dobro kolega komentirao. Bolesni overkill.

Uglavnom, kupit ces procesor od 2500kn, maticnu od 1500, RAM za 700/800, napajanje od 1300 i neces moc pokrenut Metro. Glupo, a mozes ga solidno vrtiti za puno manje novca. Graficka kartica je osnova gaming konfe i gore spomenuta Ati Gamerova konfiguracija sa Athlonom, 6950, vx450 je puno bolja od ove tvoje a kosta 3 puta manje. Dobro razmisli sta radis.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice