Mac user slaže pc.

poruka: 25
|
čitano: 2.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

Pozdrav i unaprijed vam hvala na strpljenju.

Koristim mac več jedno 8 godina. imam powerbook g4 laptop i power mac g5 dual desktop.

Mac ko firma mi diže živce neko vrijeme (mislim da je to prvenstveno zbog našeg zastupnika) pa sam odlucio dati šansu PC-u.

Područja kojima se bavim su: video montaža(final cut pro/avid), compositing(after effects), sve učestalije 3d rendanje (cinema 4d, modo) i povremeni gejming (wow, cod,....)

Želim složit komp koji bi razguzio ovaj http://store.apcom.hr/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/2/wo/KWzrktv6Hwrq5oePrg7l5g/2.9.1.6.0.0.1.1.1.0.1.7.1.0.0.1.1.0.1.2.1.0.1.7.1.3.1

u svakom pogledu....i da ne košta toliko puno bi bilo super :) .

Dakle zanima me neka 8 core opasna konfiguracija (nesto kao nehalem shema ali sa i7 procesorima ako je to moguce)  s 12 gb rama, dobrom raid0 kombinacijom i ostalim što ide uz to.

Bilo bi odlično da su komponente hackintosh kompatibilne da mogu napravit neki dual boot i vozit final cut na tome ali nije presudno.

Ako sam reko što glupo uzmite u obzir da sam relativno pc noob (zadnji pc sam kupovao u 90ima:)

Hvala i jedva čekam vidjeti vaše prijedloge.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

Evo možda ti ovo odgovara

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
16 godina
Mac user slaže pc.

INTEL CPU Core i 7 Procesor i7 950 3,06 GHz 8M 1333MHz LGA1366

Memorija DDR3 1600MHz 6GB (3x2GB) Corsair , XMS3-1600, TR3X6G1600C9

Matična ploča s1366 Asus P6T, X58, DDR3

DVD snimač interni SATA LG GH22NS40/RBBB, bare bulk, black

Grafička kartica Sapphire PCI-E ATI Radeon HD 5770, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI, DP

Gladiator 600 RC-600-KKN1-GP

Napajanje 520W Seasonic SS-520GM

HDD SATA II 1TB, WD Caviar Black 6 Gb/s, 64 MB, 3,5", 7.200 rpm

Sve iz Protisa, 12.484,84 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Mac user slaže pc.
P4k1 kaže...

hmm...ovo je prilično blizu... volio bi da maticna ima vise firewire ulaza(bar 2), sto vise sata i ostalih konektora za HDove.

Blue ray optika isto nije na odmet :)

Neznam jesu li ove komponente kompatibilne za hackintosh?

Ima li tko iskustva sa 10k rpm diskovima u raid 0 kombinaciji?

Slobodno se raspištoljite sa komponentama, ovaj komp mora radit bar 5 godina da ne zastari.

TNX!

17 godina
odjavljen
intruder kaže...

Slobodno se raspištoljite sa komponentama, ovaj komp mora radit bar 5 godina da ne zastari.

Ništa od toga. 3 godine bez ijedne nadogradnje, max. Onda će ti trebati novi proc i RAM. Kako će MB vjerojatno biti prestara tada i nećeš moći dobiti najbrži proc zbog ploče, a vjerojatno će i RAM raditi nešto sporije.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran
Za 5 godina će ti izaći nove stvari ,pa će ti ovaj komp biti star a nećeš ga moći nadogradit.ili uzmi mac(rekao si da ti je dosadija) ili pc ali samo one komponente sto ti trebaju,bez onaoga SAD je odličan pa će biti i za 5 godina

govorim iz vlastitog iskustva
16 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

evo

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
intruder kaže...
P4k1 kaže...

hmm...ovo je prilično blizu... volio bi da maticna ima vise firewire ulaza(bar 2), sto vise sata i ostalih konektora za HDove.

Blue ray optika isto nije na odmet :)

Neznam jesu li ove komponente kompatibilne za hackintosh?

Ima li tko iskustva sa 10k rpm diskovima u raid 0 kombinaciji?

TNX!

Sta u tvom svijetu znaci "zastari" ??

ja imam prijatelja koji je za bozic kupio PC i vec mu je star, a imam strica koji je kupio 96, i "jos mu valja"..

a u ostalom, ako vec vrtis neki biznis, nemas pojma kako ces poslovat za 5 god, hoce li ti trebat jaci ? mozda se obogatis pa ga jedno jutro kupis za dorucak..

celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji
16 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

Preporuka...liku je važna brzina, napajanje od 1000w mu apsolutno nije potrebno.

Stavite mu SSD u konfu obavezno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

:) fala na savjetima.

Ovog zadnjeg g5 imam vec jedno 4 godine i taman mu istice rok, ali ga ne mislim prodavat jer je on super stroj za neke stvari i 3-4k kn koliko mogu ubost za njega mi ne znaci nista. ono 5 godina nisam mislio bukvalno, ali nemam bas svako malo 25k za novi komp.

P4k1 nisam stigao pogledat novu konfu koju si mi slozio jer sam sad na poslu..kad dodjem doma bacim oko.

"zastari" meni znaci da ga pregazi software. recimo na trenutno g5 nemogu instalirat after effects cs4 koji su mi jedan od glavnih toolova jer trazi intela.(sve ostalo cs4 radi)

Uskoro je dostupan cs5 i zato moram napravit upgrade. dok komp podrzava najnoviji software nemam potreba za novim.

SSD ...da :) zvuci super ali je malo preskupo trenutno. zato sam se i raspitivao o onoj 10k rpm raid0 kombinaciji. da se bar malo priblizim toj brzini.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

e i to ... nitko mi nije ogovorio nista u vezi mac os-a na takvom pc-u.

ima li kakvih spoznaja?

nemojte mi napisat "kupi mac" znam za tu opciju :P .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

Ne vjerujem da ces uspjeti hackintosh na toj konfi. To je moukotrpan posao instalacije u uvijek nesto ne radi, to sam naucio iz iskustva nazalost.Mršti se

Edit: mislio sam ti sloziti konfu ali link na tvojem prvom postu ne radi tako da nisam mogao vidjeti konfiguraciju po kojoj bi se ravnao.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 8:39 (Lion King).

0 0 hvala 0
16 godina
Mac user slaže pc.

Evo ak je do 25k...

Intel Core i7 960 3.2 GHz

Asus P6T WS Professional

Corsair TX-Series 950W PSU

2x Intel X25-M 80GB SSD

2x WD Caviar Black 1TB HDD

2x Sapphire HD5970, 2 GB GDDR5

BLU-RAY čitač/DVD pržač LG

Cooler Master HAF922

2x Kingston HyperX DDR3 3x2GB 1.600 MHz

Corsair Hydro H50 CPU cooler

26.460,53 Kn iz Protisa

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
intruder kaže...

e i to ... nitko mi nije ogovorio nista u vezi mac os-a na takvom pc-u.

ima li kakvih spoznaja?

Mislim da bi jednostavnije bilo prebaciti se na Sonyjev Vegas ili Adobeov Premiere nego mučiti se s Hackintoshom... Osim ako nisi krvno vezan uz Final Cut  Osmijeh

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
Mac user slaže pc.

Unutra da ne stavis bar Kingstonov V+ series SSD R/W = 230/180 za sistemsku particiju onda ne znam - to je grijeh... To je disk od 64 GB i kosta 1500 kn. Sumnjam da ces koristit virtualni prostor kad ces imat 12GB RAM-a tako da ce takav SSD bit sasvim dosta.

Kakve 2x5970 ??? I ovaj i7 960 ?? To je naclockani 920, radje uzet neki posteni cooler i ocnut 920 na 3 GHz. Stavit 2 WD Blackya od 1TB u RAID1 da imas sigurno skladiste, neki Seasonic i kvalitetno alu kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 12:38 (Batista).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

Mislim da iako je cijena ssda velika morao bi uzeti jednoga za OS, svi su rekli da to uvelike povećava brzinu kompa.

Plus još uzmeš 2x1 tb Samsung F3/WD Black u RAID0 i miran si...

sve skupa oko 3k kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
intruder kaže...

Dakle zanima me neka 8 core opasna konfiguracija (nesto kao nehalem shema ali sa i7 procesorima ako je to moguce)  s 12 gb rama, dobrom raid0 kombinacijom i ostalim što ide uz to.

i7 koliko znam ne ide u dvoprocesorske konfiguracije, dakle ništa od toga. Ostaje ti stari xeon ili ovi novi 6 jezgreni x 2 ( što će biti novi macpro koji treba izać ovih dana. )

Hackintosh nemam previše iskustva ali mislim da nije vrijedno truda, obzirom da je riječ o kompu za posao. 

A.
17 godina
Mac user slaže pc.

Da sam na tvome mjestu, ne bih se igrao sa Hackintoshom.

To mozda radi a mozda ne radi.

Al davati tolike novce za nesto sto ce MOZDA raditi...ja se ne bih kockao.

Jedino ako su ti Windows/Linux prihvatljiva alternativa.

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Mac user slaže pc.

CPU : i7 920 =                                            2115 kn

MTB: Asus Premium =                                 2370 kn

GPU: HD5870 Vapor-X =                             2855 kn

RAM: Corsair 12 GB (6x2) 1600 MHz =     2716 kn

SSD: Kingston V+ series R/W 230/180 =    1446 kn

HDD: WD Black 1TB 64MB cache x2 =         1532 kn

PSU: Seasonic SS-520GM =                          633 kn

TWR: Antec Sonata Elite =                          746 kn

Ako hoces malo OC-nut proc, ovo je dobar hladnjak u protisu, bez frke drzi na 3.0 GHZ (moze i vise, al nema potrebe - temp na 3.8 GHz pod full loadom je oko 85°)

CIJENA: 14 453 kn

Kingston je sasvim dosta za sistemsku particiju, Black-y bi bili dobri za storage u RAID1 (pretpostavljam da imas vrijedne podatke na kompu).

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 16:43 (Batista).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac user slaže pc.

Hvala ekipa stvarno ste mi pomogli u nekim nedoumicama.

ova batistina konfiguracija mi se cini najoptimalnije rijesenje iako me jos kopka taj dual cpu.

sta kazete na ovaj mb http://www.engadget.com/2010/03/17/evga-classified-sr-2-fits-two-980x-cpus-for-24-threads-exemplif/ ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
intruder kaže...

ova batistina konfiguracija mi se cini najoptimalnije rijesenje iako me jos kopka taj dual cpu.

sta kazete na ovaj mb http://www.engadget.com/2010/03/17/evga-classified-sr-2-fits-two-980x-cpus-for-24-threads-exemplif/ ?

ma nemas frke,to je vec usavrseno tako da se netrebas bojat.........dobra ideja sa dual cpu....

17 godina
neaktivan
intruder kaže...

Super ... sa dva xeona, 12 jezgri ... doć će te custom kanta jedno 5000 dolara :D Osobno se ne bih igrao mehaničara za te novce.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Super ... sa dva xeona, 12 jezgri ... doć će te custom kanta jedno 5000 dolara :D Osobno se ne bih igrao mehaničara za te novce.

Malo si rekel! Izlanuo se 

Računaj da će cijena 1 Gulftowna bit barem 1000 eura ,pitaj boga kolika će bit cijena ove MBO ,a o Ramu da ne pričamo!

Recimo ,ovaj je još i jeftin - KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 1:47 (kizo2703).
16 godina
intruder kaže...

..

ok, .......... (prazan txt)

Cilj je proći jeftinije? :)) -može, samo ako nije uvjet 'da radi'.

Cijena softwarea? Tempo izlaska novih verzija?? ... nema više starih (dobrih) vremena kad je komp mogao trajati duže od sezone.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Mac user slaže pc.

Ako ti se vec da davat brdo love za PC pogledaj OVO

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice