Kupujem konfiguraciju 10k

poruka: 26
|
čitano: 1.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko konfiguracije 10k

Pozdrav. Trenutno imam neke komponente, ali spremam se kupiti one glavne. U Linksu.

Ovo imam:

Napajanje Scythe 750w Kamariki4, modularno

SSD Muschkin Callisto 60gb, SandForce 1200

RAM G.Skill Ripjaws 1333Mhz, 7-7-7-21, 8Gb, dolaze jos 4Gb

Trebam  maticnu, procesor, hdd, graficku/e, kuciste. Periferiju imam, osim monitora, mislio sam uzeti Samsung XL2370.Ako imate koji bolji prijedlog-slobodno.

Mislio sam ici na X58 chipset, moguce i AM3, al otom potom.

Ovo sam mislio uzeti, al skupa mi je malo maticna.

Gigabyte GA-X58A-UD7

Intel core i7 930

WD Caviar Black, 7200, 64MB cache

HAF 922 (neobicno poskupljenje u linku od 150kn u par dana OMFG)

2x GTX 460 Gainward GS

Prvenstveno zasto sam isao na X58 je SLI.

Prvo sam mislio uzeti ovo sljedece, ali odustao sam od toga jer ovaj par GTX-ica radi bolje posao od HD5870, a na AM3-u nebrem ici na SLI, a necu modane drivere i takve sheme.

Mislio sam uzeti ovo:

Asus Crosshair 4 Formula

AMD Phenom II x6 1090T

WD i HAF ko i prije napisani

XFX HD 5870 XXX

E sad, najbitnije je da dobijem neku preporuku za maticnu dobru, al slobodno komentirajte i ostalo, zakaj da, zakaj ne. I neda mi se cekati ati 6xxx serija. I jos jedno pitanje, jel se u SLIu ili CrossFireu dupla bandwith?

Hvala!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 18:42 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Smijem pitat šta će ti 12 GB RAM-a? Baviš se nečim pametnim ili je komp samo za igre? Jer ja ne znam ni za jednu igru koja ima koristi od toliko RAM-a, osim ako pokrećeš 5-6 igara paralelno ;)

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a cuj, ak ti odam moram te ubiti :D salim se.

ajde da mi jos tko k tome odgovori sta?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 20:02 (xyan).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko konfiguracije 10k

ADM:

1 x Asrock P55 Extreme4 - Intel P55, ATX, Dual Channel 4xDDR3

1 x Procesor Intel i7 860, 2.8GHz, 8MB cache, socket 1156

2 x MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Cyclone 1GD5/OC

1 x HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black

1 x Corsair Obsidian Series 800D Full Tower ATX PC Case, Black

9.904,01Kn

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
17 godina
neaktivan

Ako ti ta konfiguracija bude najviše služila za igre nepotrebno ti je 12 gb rama, dovoljno ti je 8. Ja bih na tvome mjestu išao na AMD zbog mogućnosti nadogradnje......

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 20:27 (Intel Skultrail).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
RE: Kupujem konfiguraciju 10k
Intel Skultrail kaže...

Ako ti ta konfiguracija bude najviše služila za igre nepotrebno ti je 12 gb rama, dovoljno ti je 8. Ja bih na tvome mjestu išao na AMD zbog mogućnosti nadogradnje......

odlicna konfa samo  bi ja u tu konfu stavio jednu GTX 470, ili 5870,Meni su SLI GTX 460 odlicne,ali neznam trebaju li ti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 20:31 (ivanoile).
15 godina
neaktivan

okanite se rama... :D graficke cu upregnut ko konje da zemlju oraju :D preporuka maticne, a da nije rampage III extreme :P ? i da je mogu u linksu kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

za sto bi ti sluzio komp?

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 20:41 (Toni93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

to nije kljucno pitanje. pitam koju maticnu mi mozete preporuciti a da je normalna cijena, do 2300kn, i da je x58. i naravno da bi htio igrati na ultrahigh detaljima igrice, zato bi uzeo SLI :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko konfiguracije 10k
FiCo_Ri kaže...

ADM:

1 x Asrock P55 Extreme4 - Intel P55, ATX, Dual Channel 4xDDR3

1 x HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black

1 x Corsair Obsidian Series 800D Full Tower ATX PC Case, Black

9.904,01Kn

zasto pobogu asrock i lga1156? i totalno overkill kuciste...trazim midi tower

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
Intel Skultrail kaže...

odlicna konfa samo  bi ja u tu konfu stavio jednu GTX 470, ili 5870,Meni su SLI GTX 460 odlicne,ali neznam trebaju li ti?

a za sta tebi sluze, ak smijem pitati?

17 godina
neaktivan
xyan kaže...

to nije kljucno pitanje. pitam koju maticnu mi mozete preporuciti a da je normalna cijena, do 2300kn, i da je x58. i naravno da bi htio igrati na ultrahigh detaljima igrice, zato bi uzeo SLI :S

Ustedi na ramima i kupi onda rampage2 ak neces rampage3...

FAIL
15 godina
neaktivan

sta ce mi rampage II? nije da ima usb3, sata6, itd......i stara je maticna...jedino kaj je lijepa i RoG...a nije da imam viska tekuceg duiska doma....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xyan kaže...

kljucno je pitanje jel ako si dosao ode nas sve za*ebavat,reci za sta ce ti sluzit.programiranje,gaming,video ili zvuk obrada...reci odprilike da ti se moze sloziti komp prema tome

15 godina
neaktivan

glej, necu nikog uvrijediti, al dal izgleda da si ne znam slozit komp? lijepo pitam koju maticnu mi preporucate, pise vam sve u prvom postu. ne zelim dati 700-1000kn previse za maticnu, samo zato da ispadne cool maticna, a stajat ce mi u kanti...Kao prvo, da IGRAT cu se, jer se nisam sad 2 godine mogao igrati zbog kompa. Kao drugo, treba mi dobar procesor, i mocan, radim analize sa podosta varijabla....ali podosta...otuda rami i proc...kao trece mislio sam se malo okusati u video obradi... jel dovoljno? a za programiranje ionako ne trebas brutalni komp, jer pravi programer si izoptimizira program, i sigurno ne dolazi pitati na forum kaj da si uzme, tak da programiranje valjda otpada?!?

a i ljudi, PROCITAJTE PRVI (#1) POST!!! jel moze?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 22:33 (xyan).
15 godina
neaktivan
Asus P6T DELUXE V2, Socket 1366, Intel X58, DDR3, G-LAN, ATX....samo me zanima da li ti namjeravas pokrenut NASAin sustav ili igrat 5 igrica odjenaput
Robi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xyan kaže...

glej, necu nikog uvrijediti, al dal izgleda da si ne znam slozit komp? lijepo pitam koju maticnu mi preporucate, pise vam sve u prvom postu. ne zelim dati 700-1000kn previse za maticnu, samo zato da ispadne cool maticna, a stajat ce mi u kanti...Kao prvo, da IGRAT cu se, jer se nisam sad 2 godine mogao igrati zbog kompa. Kao drugo, treba mi dobar procesor, i mocan, radim analize sa podosta varijabla....ali podosta...otuda rami i proc...kao trece mislio sam se malo okusati u video obradi... jel dovoljno? a za programiranje ionako ne trebas brutalni komp, jer pravi programer si izoptimizira program, i sigurno ne dolazi pitati na forum kaj da si uzme, tak da programiranje valjda otpada?!?

a i ljudi, PROCITAJTE PRVI (#1) POST!!! jel moze?

pa i izgleda,3 dana na forumu,ulazes tolike velike novce a znas malo(moje osobno misjenje)

ako sam u krivu duboko se ispricava

15 godina
protjeran

Imas 4 GB Ripjaws i dolaze ti jos 4 a hoces x58? cudno, mozda stvarno ne znas slagat komp.

btw, koju god maticnu uzmes za 2300kn neces pogrijesiti. samo mi nije jasno zasto ti je ud7 preskupa kad zelis potrositi love tocno koliko ona kosta?

za monitor ti imam 10 boljih prijedloga no koliko bolji toliko vise novca a i besmisleno je o monitorima pricati dok ne kazes namjenu konfe.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Imas 4 GB Ripjaws i dolaze ti jos 4 a hoces x58? cudno, mozda stvarno ne znas slagat komp.

btw, koju god maticnu uzmes za 2300kn neces pogrijesiti. samo mi nije jasno zasto ti je ud7 preskupa kad zelis potrositi love tocno koliko ona kosta?

za monitor ti imam 10 boljih prijedloga no koliko bolji toliko vise novca a i besmisleno je o monitorima pricati dok ne kazes namjenu konfe.

napisao ti je namjenu konfe par postova iznad.

ja bi uzeo ovako:

15 godina
xyan kaže...
ivanoile kaže...
Intel Skultrail kaže...

,meni sluze za igre i obradu slika....Ali da me danas pitas bi li uzeo dvije svakako nebih nego bih uzeo kao sto sam tebi preporucio jednu 470-icu ili hd 5870

17 godina
neaktivan
atiHD kaže...
Asus P6T DELUXE V2, Socket 1366, Intel X58, DDR3, G-LAN, ATX....

Potpisujem... koristim istu i zadovoljan sam

15 godina
neaktivan

ne nego imam 8gb, a jos 4 dolaze. pa necu izbacit jedan modul van da mogu triple channel?

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
xyan kaže...
ivanoile kaže...
Intel Skultrail kaže...

,meni sluze za igre i obradu slika....Ali da me danas pitas bi li uzeo dvije svakako nebih nego bih uzeo kao sto sam tebi preporucio jednu 470-icu ili hd 5870

no, al pitam zasto ti se vise svidje ova solucija sa jednom nego sa 2x gtx460?

16 godina
neaktivan
xyan kaže...

ne nego imam 8gb, a jos 4 dolaze. pa necu izbacit jedan modul van da mogu triple channel?

Trebas imat kit od npr 3x1/3x2, 6x1/6x2... Jer ovi tvoji rami koje imas su napravljeni za dual channel rad.. Ili mozes kupit 3 keksa rama odvojeno pa imat triple channel.. Mozes ti imat i dual channel na 1366, ali je memorija u triple channelu najbrze funkcionira.. Namigiva

EDIT: Mozes uzet Gigabyte UD6, al 1156 socket.. Ona ima 6 utora za ram, ali dual channel..Smijeh

1 x Gigabyte P55-UD6, s1156, Intel® P55, 6x DDR3 2600+/2200/1333/106

1 x Coolermaster CM690 Pure Black, crno, 213x482x525mm (š/v/d)

2 x HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm

9.079,03Kn

ADM

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 11:40 (FiCo_Ri).
15 godina

Tada kada sam uzimao komp bilo je mogucnost stavit ili 2x 5870(sto mi je previse) ili GTX 480  ili 2x GTX 460,pa sam uzeo ovu zadnju opciju,opet jer mi je 460-ica bila jeftinija nego gtx 480 i zbog velicine kucista. 

Komp nisam sklopio u HR,pa zato,ali mi sam najvise htio GTX 480.To mi je bio 1* izbor.Ali kako god hoces meni su one dovoljne za sljedece 2-3 god. igranja itd...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 11:49 (ivanoile).
15 godina
neaktivan

meni svi govore, uzmi jednu gtx460 pa ju prodaj i kupi radeon 6xxx kad izadje? a mislim za kolko cu je moci prodati? ni 1000kn, a platit cu 2000kn :S na kojoj maticnoj peglas?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice