Konfiguracija za video produkciju

poruka: 22
|
čitano: 4.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

U fazi sam nabavke računara za video produkciju.

Sastavio sam neku konfiguraciju, pa me zanima i Vaše mišljenje.

Prijedlog konfiguracije:

Intel Core i7-950 3.06GHz 8MB L3

LGA1366 BOX

Asus MB SABERTOOTH X58;

LGA1366, Intel X58      

Kingston HYPER-X Blu DDRIII 3 x 2GB 1600MHz  

Western Digital HDD 1.5TB SATA 64MB,Caviar Black      

Western Digital HDD 500 GB SATA 32MB,Caviar Black    

DVD-RW NEC   

ECS nVidia GeForce GTX 460 1GB DDR5, 256bit, Core 675MHz, 2xDVI, mHDMI    

TERMAL TAKE SOPRANO RS101 ili

CoolerMaster RC-T05-KKPK-GP Centurion 5

PSU Chieftec CFT-600-14CS 

Philips 244E1SB/00 24"w Full HD LCD 1920x1080 5ms 250 cd/m 176°:170° 25000:1 16.7M VGA DVI-D HDMI Black

Ako imate neki bolji prijedlog konfiguracije, pričajte! :)

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija za video produkciju

Ako namjeravaš koristiti PC samo za video produkciju, mogao bi proći dosta jeftinije da pričekaš još mjesec dana i uzmeš novi Sandy Bridge procesor i potpuno se riješiš grafičke. Intel je u nove procesore ubacio sve šta treba za profesionalnu video produkciju. Nova tehnologija kao npr. QuickSync iz integrirane grafike postiže bolje rezultate pri transkodiranju videa nego neka zasebna grafička kartica.

Ali vidim da ti je i onako konfiguracija high-end pa uzeti grafičku karticu nije nelogično.

16 godina

Ma to je ludnica, kupi to.

DUMP udruga mladih programera
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je moguće ubaci si neki SSD. To ti definitvno treba za video produkciju {#}

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

da svakako ,samo ne tu kutiju,kupi thermaltake v4 izvrsna kutija košta negdi 500 kn,izvrsna.

inače komp ti je projektil ruski. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dejansavicbl kaže...

Pozdrav,

U fazi sam nabavke računara za video produkciju.

Sastavio sam neku konfiguraciju, pa me zanima i Vaše mišljenje.

Hvala unaprijed

Hmmm koliko ja znam za video produkciju bitan je procesor i dobra kartica, ali bez ovoga :  http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/Home/ , sumnjam u neku ozbiljniju video produkciju . 

I'm from Hollywood
15 godina
neaktivan
barty777 kaže...

Ako je moguće ubaci si neki SSD. To ti definitvno treba za video produkciju {#}

Nisam stručnjak za HW , ali čuo sam savjet stručnjaka da se SSD ne isplati, pogotovo ne na poslovima gdje se traži velik broj obrada datoteka, znaći čitanje-pisanje, već se više isplate diskovi sa 10000 okretaja. 

I'm from Hollywood
14 godina
neaktivan

Ljudi hvala na sugestijama!

Hvala i onom koji sumnja! :)

Ako još neko ima neki konkretan prijedlog, neka priča! :)

0 0 hvala 0
16 godina

Samo sekund dejane!!

Nisi razmislja o Xeonima?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pričaj, pretvorio sam se u uho! :)

U opticaju je 1300 eura!

Toliko firma dala! :)

17 godina
dejansavicbl kaže...

U opticaju je 1300 eura!

Onda zaboravi na xeone :)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
16 godina

A bas to...

Xeoni su serverski procesori koji su ludilo za video editing. Ali su skupi ka đava. Isplativije je ipak kupit i7 jer su i5/i7 bazirani na istoj arhitekturi ka i Xeoni....

Xeoni ti najcesce svoje misto nadju u radnin stanicama bilo grafickin bilo statistickin, malo cu proguglat dok kavu popijen pa ako nadjem nesto do te cifre postat cu ovdje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

:)

Nije do mene! :)

16 godina

Ma nema kruva od Xeona u ton cjenovnon rangu, i7 ipak :*

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dejansavicbl kaže...

U opticaju je 1300 eura!

Za te novce ja bih kupio ovo : http://www.kodeks.hr/Dell/precision-t3500,PID-3,P-2289,G-378.aspx 

Znaći brendirana marka, 36mjeseci garancije, Xeon procesor, profesionalna nVidia grafička kartica , u okviru 1300Eura , OK malo više ali probaj nažicat koji euro više.

Što se tiće moje sumnje, znam da studio za video obradu tj. čovjeka koji se tim bavi profesionalno ima Pinacle Karticu uz pripadajući SW.

PS.

E da i Dell nije made in China . 

I'm from Hollywood
14 godina
neaktivan

:)

Hvala u svakom slučaju!

Moram se zadovoljiti onim što imam! :)

16 godina
woodgamesfx kaže...
dejansavicbl kaže...

U opticaju je 1300 eura!

Za te novce ja bih kupio ovo :  http://www.kodeks.hr/Dell/precision-t3500,PID-3,P-2289,G-378.aspx

Znaći brendirana marka, 36mjeseci garancije, Xeon procesor, profesionalna nVidia grafička kartica , u okviru 1300Eura , OK malo više ali probaj nažicat koji euro više.

Što se tiće moje sumnje, znam da studio za video obradu tj. čovjeka koji se tim bavi profesionalno ima Pinacle Karticu uz pripadajući SW.

PS.

E da i Dell nije made in China .

Nego sta je? Sve se to dragi moj radi i kuva u istoj TMSCovoj tvornici u Tajvanu. Ne budi naivan -.-

A i to brendirano smeće je upola slabije po procesorskoj snazi od ove njegove custom konfiguracije

+ Sta ima entry level "profesionalnu" graficku karticu

+ upola manje rama.

+ NEMA EKRAN.

15 godina
neaktivan
Fearless kaže...

Nego sta je? Sve se to dragi moj radi i kuva u istoj TMSCovoj tvornici u Tajvanu. Ne budi naivan -.-

A i to brendirano smeće je upola slabije po procesorskoj snazi od ove njegove custom konfiguracije

+ Sta ima entry level "profesionalnu" graficku karticu

+ upola manje rama.

+ NEMA EKRAN.

A čuj osobno koristim Dell poslužitelj koji je made in Ireland , kupljen je preko savjeta čovjeka koji radi u institutu za CAD projektiranje te radi još od Indigo SGI-jevih grafičkih stanica projkete, sada za rad koriste Dell-ove stanice , istina je da su skupe , ali se isplate. 

Ja sam prije nekog vremena tražio konfiguraciju s obzirom na durabilnost i po mojoj procjeni i savjeta jednog člana ovog foruma uzeo sam Lenovo radnu stanicu, nisam uzeo Dell iz razloga što s obzirom na cjenu daleko jeftinije sam prošao sa Lenovo solucijom. 

A čuj profesionalne stvari koštaju, home made isl. istina da je isplativije na prvi pogled, ali ako radiš za novac i računalo ti je primarni izvor kruha onda u prvi red treba stavit stabilnost i provjerenu opremu, bez obzira na razliku u cjeni. 

I'm from Hollywood
16 godina
woodgamesfx 

A čuj osobno koristim Dell poslužitelj koji je made in Ireland , kupljen je preko savjeta čovjeka koji radi u institutu za CAD projektiranje te radi još od Indigo SGI-jevih grafičkih stanica projkete, sada za rad koriste Dell-ove stanice , istina je da su skupe , ali se isplate.

Ja sam prije nekog vremena tražio konfiguraciju s obzirom na durabilnost i po mojoj procjeni i savjeta jednog člana ovog foruma uzeo sam Lenovo radnu stanicu, nisam uzeo Dell iz razloga što s obzirom na cjenu daleko jeftinije sam prošao sa Lenovo solucijom.

A čuj profesionalne stvari koštaju, home made isl. istina da je isplativije na prvi pogled, ali ako radiš za novac i računalo ti je primarni izvor kruha onda u prvi red treba stavit stabilnost i provjerenu opremu, bez obzira na razliku u cjeni.

Slazen se ja sa tin, ali budimo realni. Di u Irskoj postoji tvornica čipova? :P

I normalno da je Lenovo isplativiji, to je ipak Lenovo.

A sta se tice stabilnosti... a sta ja znan. Nekako to sta ima Xeon i ECC memoriju stvarno nije neka prednost. Osobito nad njegovon konfiguracijon koja je ka stvarno dobro sastavljena i nema nikakvih slabih tocaka. A to šta taj tip radi   jos od SGIa znaci samo da je star :P

14 godina
neaktivan

Da ali prvo treba zaraditi za ozbiljnu mašinu, a to ide korak po korak!

Vjeruj mi, najlaše bi bilo ljuljnuti 5000 evra i riješen posao, ali opet kažem, korak po korak! :)

Naravno hvala na svim sugestijama!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
dejansavicbl kaže...
Western Digital HDD 1.5TB SATA 64MB,Caviar Black      

Western Digital HDD 500 GB SATA 32MB,Caviar Black

Prvo - sto ce ti dva hard diska? Jedan za backup ili sto?

Drugo - WD Caviar Black 1,5 TB za 1000 kuna? Umjesto toga uzmes dva Samsunga F3 1 TB i spojih ih u RAID - bit ce daleko brzi od tog Caviara i imat ces jos 500 GB prostora! Za istu lovu (2x500 kn)! Bio bi lud da za istu lovu ne kupis ta dva Samsungova diska, pogotovo jer bi ti brzina diska mogla biti vazan faktor. Imas ovdje benchmark.

dejansavicbl kaže...
Philips 244E1SB/00 24"w Full HD LCD 1920x1080 5ms 250 cd/m 176°:170° 25000:1 16.7M VGA DVI-D HDMI Black

Zaista? Uzmi 22-24-inčni monitor s IPS matricom! Ako ti fali love, kupi najjeftiniju graficku karticu koju mozes ili kupi maticnu plocu s integriranom grafickom karticom. Imas:

22: LG W2220P za oko 1650 kn

23: DELL U2311H za oko 1850 kn (Full HD)

24: HP ZR24w za oko 2900 kn

Monitor ti treba biti jedna od najvaznijih komponenti za obradu videa. Druge stvari ces lako s vremenom nadograditi ili zamijeniti. Prvo kupi dobar monitor, a onda gledaj sto dalje mozes kupiti.

9 godina
neaktivan

Jel zna netko nekog tko se bavi video produkcijom u okolici Varaždina? Nailazim na nekoliko web stranica, al neodlučan sam i nemam baš iskustva s time. Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice