Trebala bi mi nesto strucnija procjena koja bi konfiguracija bila najprikladnija za moje potrebe, stoga molim da mi svi koji znaju pomognu sloziti super komp za renderiranje :) (iskljucivo za posao, igrice ne igram na tom kompu).
Komp koristim za Photoshop, After Effects, 3D modeliranje i animiranje u programu Cinema 4D, a sto se renderiranja tice, zelja mi je prebaciti se na program Octane, stoga mi treba novi komp koji ce moci odraditi 24 satna renderiranja bez problema (trenutacno radim na laptopu koji vise ne moze pratiti moje potrebe za renderiranjem).
S obzirom da nisam toliko informiran, molio bih da mi netko objasni razliku izmedju obicnog kompa i workstationa, te da li ja imam potrebe za workstationom, ili slazem obican komp :)
Po stranim forumima saznao sam da graficka Gtx 980ti navodno ima najbolji omjer ulozeno\dobiveno za rendanje, stoga bih ja konfiguraciju bazirao na 4x gtx 980ti, no svaki komentar, prijedlog i kritika je dobro dosla :D RAM-a mislim da mi ne treba vise od 16Gb, osim ako ostale komponente ne traze vise,procesor 6-jezgreni i7+cooler, SSD 64 ili 128 Gb, gore bi bio Win 8 + programi, a HDD mi je dovoljan jedan od 2TB (uvijek mogu nadodati ukoliko bude potrebno). Hladenje moze preporuka da li je vodeno potrebno ili ne, ali mislim da bi za graficke to bilo pre skupo, pa bi ja to rijesio ventilatorima na graficku + kuciste HAF X. Maticnu nemam pojma koju :D Napajanje za sve to 1500W? Ovo su samo moja razmisljanja i vase preporuke konfiguracije se ne moraju temeljiti na ovome, ali molio bih onda barem komentar zasto je drugacije, gdje sam pogrijesio, pa da naucim :)
Budzet: svijestan sam da ovakav komp kosta, no gornja granica mi je 30-35000 kn, te bi sve trebali nekak nagurat u taj budzet. Alternativno, moze preporuka skuplje konfiguracije s jednom grafickom manje pa da se opet ukalupi u taj budzet ukoliko ima opravdani razlog (pa naknadno kupim dodatnu graficku), ali primarno bih probao slozit komp sa 4 graficke unutar budzeta. :D