Konfiguracija iz adm-a do 3000kn

poruka: 11
|
čitano: 1.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

za casual gaming neigram online i netrebam tisuce fps-a,intel il amd svejedno,monitor je 19,kuciste i periferiju imakm takodjer

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 18:37 (danexxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moja preporuka. išao sam na jeftini hdd, napajanje i optiku, samo 2 gb rama...

ali zato su procesor i grafička odlični.

250 kn je skuplje, ali ako je to problem, može se staviti jeftinija grafa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo jedna konfiguracija;spomenuo si da imaš kućište,pa možda imaš i dvd drive..prelazi za 150 kn,ali mislim da je ovo dobro:

Konfiguracija je sposobna vrtiti sve današnje igre pri visokim postavkama,a imaš i novi directx 11.Stavio sam 2 gb rama jer je ddr2 užasno poskupio.

Gigabyte M720-US3, nForce 720D, S. AM3/AM2+/AM2, 6xSATA RAID

Procesor AMD Athlon II X3 425, socket AM3, BOX , 6MB cache, 95W

DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5

XFX HD5770 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI, Display Port, DirectX 11

Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.

HDD SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F1, HD32

Ukupno: 3.169,33Kn

Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 19:24 (iwan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Konfiguracija iz adm-a do 3000kn

Athlon II X3 procesor i maticna s starim Nvidia chipsetom pa kojeg to smisla ima uopce.Nevinašce Gore se preporucala i maticna s integriranom grafickom isto tak a to je skroz nepotrebano ak uzima postenu graficku pa onda treba slozit recimo ovak. Tu u ovoj kombinaciji imas veci disk znatno bolju maticnu plocu, procesor mozes kloknut na 3.7 ghz bez problema na defoltnom naponu a tu je i poseban hladnjak za procesor normalno a to je vrlo bitno na to su svi zaboravili a i obicno zaborave a to je skroz krivo jer onaj obican AMD hladnjak je loš. Normalno tu je Corsair napajanje i dobra graficka za ne puno love i za ukupno 3012 kuna je to komp itekak dobar.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 20:04 (rambox).
16 godina
neaktivan

@rambox...

što nije bolje ne uzimati cpu cooler i onda uzeti phenoma x2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stipica_zd kaže...

@rambox...

što nije bolje ne uzimati cpu cooler i onda uzeti phenoma x2?

Zato kaj se ne isplati bas puno je skuplji X2 550 a samo 15% bolji ili malo vise u performansama a skoro 250 kuna skuplji uglavnom evo ti dole usporedni test. Pametnije je uzet jedan ovakav dobar i tih te puno efikasniji hladnjak za razliku cijene koji ce dobro doc za ubuduce itekak.Cool

http://www.legitreviews.com/article/981/1/

16 godina
neaktivan

evo odlična konfiguracija (EDIT: samo stavi drugu matičnu, zeznuo sam se ...hvala budnom kolegi na ispravci)...ako imaš dvd pržilicu onda super, jer sam je izbacio...a ako nemaš onda obavezno užicaj još novaca...npr ova matična: link

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 0:12 (mile_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mile_st kaže...

evo odlična konfiguracija...ako imaš dvd pržilicu onda super, jer sam je izbacio...a ako nemaš onda obavezno užicaj još novaca...

Još da si stavio kompatibilnu matičnu i CPU bilo bi nešto.

16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
mile_st kaže...

evo odlična konfiguracija...ako imaš dvd pržilicu onda super, jer sam je izbacio...a ako nemaš onda obavezno užicaj još novaca...

ajme brzina...ovo mi je ostalo od prijašnjeg postaOsmijeh

17 godina
pod009 kaže...
mile_st kaže...

Uzel si mi rijec iz usta da, a kojeg smisla ima uzimat E7400 da je i u pravoj maticnoj pokraj Phenom II X2 550 koji je cak i jeftiniji od njega a bolji pa je isplativija kupnja svakak bez dileme. Od kad je to taj Fortron bolji izbor za buducnost od Corsair napajanja  kad se zna da taj Fortron ima slampave kabele te je skrt dosta na konektorima!Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 0:58 (rambox).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
pod009 kaže...
mile_st kaže...

Uzel si mi rijec iz usta da, a kojeg smisla ima uzimat E7400 da je i u pravoj maticnoj pokraj Phenom II X2 550 koji je cak i jeftiniji od njega a bolji pa je isplativija kupnja svakak bez dileme. Od kad je to taj Fortron bolji izbor za buducnost od Corsair napajanja  kad se zna da taj Fortron ima slampave kabele te je skrt dosta na konektorima!Nevinašce

e7400 je brži od 550. nije bitna budućnost, kada se radi o konfiguraciji za 3000kn. bitno je da se što bolje nosi sa trenutnim zahtjevima, a od ove moje konfiguracije nećeš naći bolju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice