Konfiguracija do cca 7000 kn

poruka: 99
|
čitano: 12.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija do cca 7000 kn
vice kaže...
Lajbek kaže...

Iznenađen Omg, ovak nebum nikad niš uzeo, izbezumili ste me. Sad znam zakaj se ne kužim u slaganje komponenti...U utorak idem po komp, dajte pliz svaki jednu konfu s AMD i jednu s Intel varijantom.

Hvala unaprijed

Ma cvjetko gluposti priča neslušaj ga:

Evo idealne za tebe:

Mozda ti pricas gluposti ko jos stavlja 22 inch monitor s radeonom 5850 nek uzme 5770 to ce mu bit dosta za taj monitor.

16 godina
neaktivan
Lajbek kaže...

Gotovo je. uplata je izvršena. Konačna konfa (nemojte mi sad ni govorit ak nekaj ne štima):

Gigabyte MA790FXT-UD5P                            1.090,89
 *CPU AMD Phenom II X4 955 BE                  1.450,00
 DDR3 4GB Corsair 1333MHz TW3X4                810,00
 Samsung 500Gb SATA2 16Mb F3                    350,00
 DVDRW NEC AD-7243S crn SATA                    180,00
 Thermaltake M5 VJ2000BNS                           536,40
 LG W2453SQ 24i wide crn 50000                 1.589,92
 Sapphire HD5850 1GB DDR5 PCIX                1.956,36
 Napajanje Corsair 550W VX                            599,98

bez PDV 7.104,33                              s PDV   8.563,55

Dakle, 7 k kn bu mu izašlo.

Oke oke, možete reć ak nekaj nije dobro ;-)

Hvala puno svima na savjetima!

Eh, nevidim razlog zasto si uzeo Phenom II, osim ako si okorjeli AMD-ovac, kad si za iste pare mogo uzet Core i5 koji je brzi, noviji, bolje se OC-a.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Eh, nevidim razlog zasto si uzeo Phenom II, osim ako si okorjeli AMD-ovac, kad si za iste pare mogo uzet Core i5 koji je brzi, noviji, bolje se OC-a.

Zato što ovakva matična za i5 košta 500 kn više, ako se ne varam... Ova matična ima dva PCI-E utora 16x, UD4P ima drugi 8x, a ja ću stavljati CF

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 12:55 (Lajbek).
15 godina
neaktivan

Hm, samo 300 kn više... Ma nema veze, moći će i ovaj proc vrtit sve što će meni trebat

15 godina
neaktivan
Lajbek kaže...

Gotovo je. uplata je izvršena. Konačna konfa (nemojte mi sad ni govorit ak nekaj ne štima):

Sapphire HD5850 1GB DDR5 PCIX                1.956,36

Dakle, 7 k kn bu mu izašlo.

Oke oke, možete reć ak nekaj nije dobro ;-)

Još jedno važno pitanje: Da li mogu imati povjerenja u ADM što se tiče ugradnje dijelova. Čovjek mi ljubazno ponudio da mi on ugradi, ja pristao i sad mi padne napamet da bi tu moglo bit makinacija. Šta mislite?

Hvala puno svima na savjetima!

JEsu ti rekli za koliko će ti biti gotova konfiguracija, posebno me zanima kartica?

16 godina
neaktivan
Lajbek kaže...
mtopol kaže...

Zato što ovakva matična za i5 košta 500 kn više, ako se ne varam... Ova matična ima dva PCI-E utora 16x, UD4P ima drugi 8x, a ja ću stavljati CF

Crossfire i SLI je samo budalaština koja je izmišljena da privuce naivcine, i one koji se vole hvalisati. Ti planiras sada uzet ovu konfiguraciju racunajuci da ces za godinu dana stavit jos jednu HD5850 u CF. Al za godinu dana ces moc kupit neki HD6850 koji ce bit brzi od 2xHD5850 CF.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan

Lajbek, jel bi mogao napisati kako to sve ide kada preko firme uzimas jer i ja imam takvu mogucnost pa zasto da ne iskoristim.

Ukoliko je problem moze i na  pm

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Crossfire i SLI je samo budalaština koja je izmišljena da privuce naivcine, i one koji se vole hvalisati. Ti planiras sada uzet ovu konfiguraciju racunajuci da ces za godinu dana stavit jos jednu HD5850 u CF. Al za godinu dana ces moc kupit neki HD6850 koji ce bit brzi od 2xHD5850 CF.

Stavit ću ju za manje od godinu dana, čim se približi iznosu od 1000 kn, a to što će HD 6xxx biti brža od moje me neće puno opterećivati. Kao što sam napisao u prvom postu, nakon 8 godina kupujem novi komp iz čega se vidi da nisam opterećen najnovijim i najbržim kompom, a kad već kupujem, kupit ću najnovije da što dulje bude in. Vjerujem da će me dvije 5850 zadovoljiti za dulje vrijeme

15 godina
neaktivan
crofis kaže...

Lajbek, jel bi mogao napisati kako to sve ide kada preko firme uzimas jer i ja imam takvu mogucnost pa zasto da ne iskoristim.

Naravno da mogu. Svi su ovdje vrlo ljubazni, pa mi ništa nije problem za vas ;-)

Ovako. Sastaviš košaricu, pošalješ im mailom (samo pratiš uputstva prema blagajni, vodi te sam), ispuniš sve što te pita, ime prezime, kontakt telefon, ime firme, MB firme, adresu bla bla (način plaćanja izaberi preko računa), oni ti vrate mailom da li su komponente dostupne, ako jesu, pošalju ti mailom ponudu na kojoj piše sve što ti treba vezano za njihovu firmu (MB firme, žiro račun, poziv na broj bla bla), podrazumijeva se ali im svejedno napomeni da je R1 u igri i onda uplatiš na taj žiro i mailom im pošalješ potvrdu o uplati koju dobiješ od banke i to je to ;-)

15 godina
neaktivan
Aston01 kaže...

JEsu ti rekli za koliko će ti biti gotova konfiguracija, posebno me zanima kartica?

Treba im dva dana da uguraju u komp sve komponente, meni će monitor stići navodno u četvrtak, pa dva dana, računam da bi u ponedjeljak mogo bit gotov. Što se kartica tiče, deficit je, ja sam imao sreće, ali odi na nabava.net i vidjet ćeš da ih neke firme imaju. Ja sam zvao dvije firme i ovdje   http://www.instar-informatika.hr/contact.asp su mi rekli da će dobiti za dva dana. Može se rezervirati

15 godina
neaktivan
Lajbek kaže...
crofis kaže...

Naravno da mogu. Svi su ovdje vrlo ljubazni, pa mi ništa nije problem za vas ;-)

Ovako. Sastaviš košaricu, pošalješ im mailom (samo pratiš uputstva prema blagajni, vodi te sam), ispuniš sve što te pita, ime prezime, kontakt telefon, ime firme, MB firme, adresu bla bla (način plaćanja izaberi preko računa), oni ti vrate mailom da li su komponente dostupne, ako jesu, pošalju ti mailom ponudu na kojoj piše sve što ti treba vezano za njihovu firmu (MB firme, žiro račun, poziv na broj bla bla), podrazumijeva se ali im svejedno napomeni da je R1 u igri i onda uplatiš na taj žiro i mailom im pošalješ potvrdu o uplati koju dobiješ od banke i to je to ;-)

jel prvo platis puno cijenu sa PDV-om i onda na kraju godine dobijes povrat PDV-a ili kako vec to ide  ili odmah platis cijenu bez PDV-a

15 godina
neaktivan
crofis kaže...

jel prvo platis puno cijenu sa PDV-om i onda na kraju godine dobijes povrat PDV-a ili kako vec to ide  ili odmah platis cijenu bez PDV-a

Odmah, naravno, platiš punu cijenu pa moliš Boga da ti država neće bankrotirat, jerbo od države dobivaš povrat novca, s firmom od koje kupuješ to nema nikakve veze

15 godina
neaktivan

Ja sam svoju karticu upravo otkazao u instar informatici, tko da znate da ima mjesta za rezervaciju

16 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...
vice kaže...
Lajbek kaže...

Iznenađen Omg, ovak nebum nikad niš uzeo, izbezumili ste me. Sad znam zakaj se ne kužim u slaganje komponenti...U utorak idem po komp, dajte pliz svaki jednu konfu s AMD i jednu s Intel varijantom.

Hvala unaprijed

Ma cvjetko gluposti priča neslušaj ga:

Evo idealne za tebe:

Mozda ti pricas gluposti ko jos stavlja 22 inch monitor s radeonom 5850 nek uzme 5770 to ce mu bit dosta za taj monitor.

ma joj ko meni brani stavit 5850 na 17" monitor joj kakve gluposti pricas..omg..omg,,,ma zasto bi uzeo 5770 ak ima para za 5850 jer mozes stavit na monitor koji god hoces,,ajme da mi je znat na sta ti mislis samo :P

mozes ti stavit grafu x1600 na 22" monitor ,,ali ko ti brani ,sad mi reci da se monitor nece upalit XD hahah ....:P,,

Paty
16 godina
neaktivan

upalit ce se, ali ces igrati igre na 2 fps-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

upalit ce se, ali ces igrati igre na 2 fps-a...

Tako je :).

16 godina
neaktivan

Da naravno,,ali mislio sam bez igara samo rad na windowsima cce bar bit noormalan xXD

Paty
15 godina
neaktivan

Pila je doma, mrak je, hvala svima na savjetima ;-)

16 godina
RE: Hlp, konfiguracija cca 7 k kn
Lajbek kaže...

Dosta mi je frikova koji me s 333 FPS ownaju na svakom koraku. A ja, stari špiler, igrao dok su neki od njih krenuli u školu.

Digli su mi se živci čim sam pročitao ovo. Ista stvar i kod mene. Sve neki "tatice, daj 20.000 za novi komp" noob-ovi koji imaju pile koju bi neki kvalitetni gamer deset puta bolje iskoristio od njih. Bogate dječurlije.

16 godina
neaktivan
Lajbek kaže...

Pila je doma, mrak je, hvala svima na savjetima ;-)

sad napiši pod moj PC što imaš Smijeh

15 godina
neaktivan
RE: Hlp, konfiguracija cca 7 k kn
ivann.n kaže...
Lajbek kaže...

Dosta mi je frikova koji me s 333 FPS ownaju na svakom koraku. A ja, stari špiler, igrao dok su neki od njih krenuli u školu.

Digli su mi se živci čim sam pročitao ovo. Ista stvar i kod mene. Sve neki "tatice, daj 20.000 za novi komp" noob-ovi koji imaju pile koju bi neki kvalitetni gamer deset puta bolje iskoristio od njih. Bogate dječurlije.

Užasni su, dječurlija s bolesnim pilama, masakriraju me, i ništa im ne znači kad im velim kakav komp imam jer ni ne znaju šta znači vozit fićeka (imat 50 fps i komp koji trza). I onda ti još govore najiritantniju stvar na svijetu: NOOB. Slom živaca. Al evo, sad kad sam lockao FPS na 250, sad je to sasvim druga priča. Samo, moram priznat da mi nije fora. Ispalim tek tolko, reda radi rafalček, a ono dva mrtva :-P. Fićek i ferrari :-D

15 godina
neaktivan
nastojim kupit ovu konfu za par dana pa bi htio da kazete sta mislite:

DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300,F3
Antec Three Hundred - EU, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor 3
Gigabyte MA785GT-UD3H,AMD 785G+SB710, S. AM3, 6xSerial ATA II
Procesor AMD Phenom II X4 995 Black Edition,socket AM3,box
DDR3GB (2x2x) Corsait,1333MHz,9-9-9-24
Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2
XFX HD5850 1Gb DDR5 HDMi,2xDVI,Display Port, DirectX 11, ali je nema u ADM-u pa pitam jel ima u protisu

i jos nesto kakva je reklika izmedu XFX i Sapphire ja mislim da su to firme ali kakva je razlika i koja je bolja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lexy kaže...
nastojim kupit ovu konfu za par dana pa bi htio da kazete sta mislite:

Procesor AMD Phenom II X4 995 Black Edition,socket AM3,box
XFX HD5850 1Gb DDR5 HDMi,2xDVI,Display Port, DirectX 11, ali je nema u ADM-u pa pitam jel ima u protisu

i jos nesto kakva je reklika izmedu XFX i Sapphire ja mislim da su to firme ali kakva je razlika i koja je bolja

Sve je ok,samo jesi siguran da je 995?? Prije 955 BE. Uzmi Sapphire 5850-inače dođe nešto više opreme u kutiji.

I ako možeš ubaci HX450 ako ne želiš/znaš kako sve prikopčati i spojiti s napajanjem.

Ako možeš,kad dođe komp,smanji takt na 2.8 ghz (samo da provjerim) i baci jedan bench te uploadaj SS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 16:49 (pod009).
15 godina
neaktivan
wtf nis te ne kuzim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lexy kaže...
wtf nis te ne kuzim

krivo si napisao ime procesora. ne postoji Phenom x4 995, vjerojatno si mislio na 925, 945 ili 955

ovo je istina što se tiče grafičke, jer sa sapphire verzijom dobiješ kupon za besplatnu igricu Dirt2

modularno napajanje je bolje, ali nije nužno potrebno ako želiš uštediti nešto novca..

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 17:57 (stipica_zd).
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
lexy kaže...
wtf nis te ne kuzim

krivo si napisao ime procesora. ne postoji Phenom x4 995, vjerojatno si mislio na 925, 945 ili 955

ovo je istina što se tiče grafičke, jer sa sapphire verzijom dobiješ kupon za besplatnu igricu Dirt2

modularno napajanje je bolje, ali nije nužno potrebno ako želiš uštediti nešto novca..

Sa xfx-ovom isto dobiješ kupon za dirt2. 

16 godina
neaktivan
dax_22 kaže...
stipica_zd kaže...
lexy kaže...
wtf nis te ne kuzim

Sa xfx-ovom isto dobiješ kupon za dirt2. 

aha, hvala na ispravku, nisam znao da i sa njom dobiješ!

15 godina
neaktivan
meni je samo bitno kad kupim komp da ne zuji...modularno napajanje je skuplje vjerojatno ali kakva je razlika

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lexy kaže...
meni je samo bitno kad kupim komp da ne zuji...modularno napajanje je skuplje vjerojatno ali kakva je razlika

Misliš da nije bučno? Tvornički hladnjaci baš i nisu tihi.

HX450 (napajanje) je malo manje bučno,ali ne trebaš konvetore (molex-PCI-E).

15 godina
neaktivan
samo mi nemoj rec da će bučit

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice