Konfiguracija do 7400 kn (2000 KM)

poruka: 81
|
čitano: 11.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Konfiguracija do 7400 kn (2000 KM)

To Fortron što ima tu za 115 KM. jako je ograničena ponuda u tim vašim dućanima.

16 godina
itomic009 kaže...

To Fortron što ima tu za 115 KM. jako je ograničena ponuda u tim vašim dućanima.

Ima neko slično napajanje za slične pare? Ali da podrži konfiguraciju

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
15 godina
neaktivan

Ne da je ogranicena, skoro je nema. Skupa ta 6870 - 518KM, ja sam u genelecu svoju 6950 platio 520KM - 10% popusta jer sam placao cashom, takoder taj fortron skuplji, ja sam Silverstone modularno strider plus napajanje platio 170km - 10% popusta.... Ali znam kako je, nema niceg jednostavno...

Zato cu sada naruciti u poslovnicu kod linksa u splitu i pokupiti autom, hvala bogu pa sam blizu..

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BannedOnThisForum kaže...
itomic009 kaže...

Šta mislite o ovoj konfiguraciji? Ako ima nekih greški u nefunkcionalnosti ispravite me molim Vas!

Kućište: Thermaltake Element - 119 KM

Matična ploča: ASUS MB M4-A87TD - 189 KM

Grafička kartica: ASUS VGA 6870 1GB DDR5 - 518 KM

HDD: WD Caviar 500GB - 87 KM

RAM: Kingston DDR3 4GB (2x2) 1600 MHz - 108 KM

Procesor: AMD Phenom II x4 945 - 279 KM

Napojna jedinica: Fortron FSP 650W - 193 KM

Monitor: Samsung B2230N 21,5" 5ms odaziv - 193 KM

Ukupno: 1831 KM kreditnom karticom, keš = 10% popusta = 1648 KM iliti oko 5933 kn.

Sad me zanima, da li je sve to funkcionalno, ako ne izmijenite sa nekom komponentom sa www.imtec.ba

Nije mi sad bitno je li isplativo i da mi je bolje uzeti u Zagrebu bla bla, jer me dođe skoro pa isto plaćajući 23% PDV-a i onda plaćanje carine, a kad ne bih išao u Zagreb po računar onda bi morao platiti i poštarinu...

Sve je kompatibilno. Moj savjet ti je da možeš komotno uštediti na tom napajanju i uzeti ono od 500W za 115 KM. To ti je sasvim dovoljno za ovaj komp.

E super, e sada, koje od 500W, nije svako isto... Daj link do artikla sa te stranice?

http://www.barico.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=136&category_id=24&option=com_virtuemart&Itemid=71

Ovo ti drži komp bez po muke a jeftinije je još !!

16 godina
itomic009 kaže...

Tu čitav komp dođe jeftinije. Za 2000 KM se sklopi konfa oko i5 2500K i HD6950.

16 godina
maks-rs kaže...
itomic009 kaže...

Tu čitav komp dođe jeftinije. Za 2000 KM se sklopi konfa oko i5 2500K i HD6950.

A šta fali procesoru koji sam ja naveo u konfi?

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
15 godina
neaktivan

Nista mu ne fali, ali ga i5 2500k razvali uzduz i poprijeko  {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Vidim da su cijene kod vas puno skuplje nego kod nas. Ako poznaješ nekog u Hrvatskoj neka ti pošalje komponente a ti njemu pare. Ili ako ti se da vozit do Hrvatske. Ovdje složiš duplo bolju konfiguraciju.

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac

1 0 hvala 0
16 godina
vedrann kaže...

Vidim da su cijene kod vas puno skuplje nego kod nas. Ako poznaješ nekog u Hrvatskoj neka ti pošalje komponente a ti njemu pare. Ili ako ti se da vozit do Hrvatske. Ovdje složiš duplo bolju konfiguraciju.

Nije mi to sad bitno, imam dovoljno novaca, ali me s carinom i većim pdvom dođe isto kao da kupujem ovdje, s vremenom nadograditi novim komponentama i to je to, planirao sam nekad uzeti jos 4 GB rama (isto...) i staviti jos jednu graficku u crossifre sa novom maticnom plocom... Ja sam inace poznat po trosenju novca {#}

15 godina
neaktivan

Ma kakav pdv, ima da imas povrat {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo ti PC sa bestijom od procesora..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ma kakav pdv, ima da imas povrat {#}

DA imas povrat novca,ali moras prov otici do granice prijaviti komp.udareti pečat i da ti papir koji ti odneses u tu prodavnicu (opet se moras vracati) i onda ti ta prodavnica isplati povrat novca.

Ali mislim i bolje ti je sa PDv uzimati u Hr nego kod nas u BiH sto je troduplo skuplje.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
neaktivan

Netko je pitao za prijevoz, kolike su sanse da ce me trazit da otvorim gepek u kojem je kuciste tijekom turisticke sezone? :P

I ako otvorim i vidi ga, je li mogu iznijeti slobodno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Netko je pitao za prijevoz, kolike su sanse da ce me trazit da otvorim gepek u kojem je kuciste tijekom turisticke sezone? :P

I ako otvorim i vidi ga, je li mogu iznijeti slobodno?

stavi luftic da viri na zadnju sajbu i kazes da si iso u shopping (odjeca i tako to) i na mali odmor...

ne znam kako je to kod vas, ali imas 60% sansi da ce te trazit, ja bi rade to komad po komad sakrio ispod siceva :D

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
neaktivan

Nez, nisu me nikad pretrazivali u ovih 10 god koliko idem na more... Ali mi nije nesto jasno - ja bi trebao smijeti iznijeti je li tako? Pa kad mogu cak i povrat PDVa trazit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav, upravo pišem sa novog računara i pod testovima je odličan :) Sad me samo zanima da li je normalno da kad npr gledam video na youtube ili igram neku igru da se (tesko ali opet) vide mali crni kvadratici pri okretanju pogleda u igri (zato se i pojavljuje u videu, zbog motion slike)... Ali  nisu mnogo primjetni... Skoro pa neprimjetni. I da li će to s vremenom oslabiti? Da li je to do odaziva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav, upravo pišem sa novog računara i pod testovima je odličan :) Sad me samo zanima da li je normalno da kad npr gledam video na youtube ili igram neku igru da se (tesko ali opet) vide mali crni kvadratici pri okretanju pogleda u igri (zato se i pojavljuje u videu, zbog motion slike)... Ali  nisu mnogo primjetni... Skoro pa neprimjetni. I da li će to s vremenom oslabiti? Da li je to do odaziva?

??????????

15 godina
neaktivan

Ne. Barem kod mene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ne. Barem kod mene.

Vjerovatno jer je monitor nov i presvijetao pa prikazuje neželjene stvarčice :)

15 godina

Šta ti pričaš ?

16 godina
itomic009 kaže...

Šta ti pričaš ?

Nema veze, sve 5, jednostavno sam perfekcionista i imam oko za svaku sitnicu {#}

16 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ne. Barem kod mene.

pa bas zbog toga ne smije pokazivati te tackice ni nista.

A kojoj se konfi radi?

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 0:40 (tpg).
16 godina
tpg kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Ne. Barem kod mene.

pa bas zbog toga ne smije pokazivati te tackice ni nista.

A kojoj se konfi radi?

Ne pokazuje prakticki nikakve tackice, vec nesto tipa kad je motion blur dolazi do pojavljivanja jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako sitnih mrljica na ekranu, ne primijeti se osim ako se ne približi dosta ekranu.

Grafa ASUS VGA 6870

Proc AMD Phenom II x4 945

RAM 4 GB Kingston hyperx 1600 MHz

napojna neka fortronova od 750W (zbog budućeg crossfire-a)

15 godina

Šta se tebi dešava sa monitorom, de napiši ponovo . Jel ako sam ja dobro skužio da ti se pojavljuju neke crne točke ili nešta, to nije dobro i znači da nešto se pokvarilo.

16 godina
itomic009 kaže...

Šta se tebi dešava sa monitorom, de napiši ponovo . Jel ako sam ja dobro skužio da ti se pojavljuju neke crne točke ili nešta, to nije dobro i znači da nešto se pokvarilo.

Ne shvataš, debilno sitne mrljice pri motion picture (video ili igra), ostalo ne. meni ne smeta, samo ako se dosta priblizim jedva primijetim.

15 godina

Grafa je otpjevala svoje, ili monitor .

16 godina
itomic009 kaže...

Grafa je otpjevala svoje, ili monitor .

God damn you, cak i na proslom monitoru sam imao isti "problem" (da, pod navodnicima) pa se rijesio nakon koji mjesec sam od sebe, valjda sam se navikao na presvijetao ekran.

15 godina

A nešta sigurno nevalja !! Nesmiju ti se pojavljivat nikakve točkice veće od pixla ako je sve OK. Vidim sad da ti je grafa već podosta stara ;)

16 godina

Je li moguće da je do napona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koje imaš napajanje ? To bi moglo biti do napajanja, ako je na rubu može davati takve simptome.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice