Konfiguracija do 5000 kuna

poruka: 80
|
čitano: 6.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Je li važno da što prije nadogradim RAM sa još 2GB ili mogu uživati i sa samo dva?

A life? Where can I download one of those?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija do 5000 kuna
ja sam dobio pokvarenu asrockicu 770de, sad cekam da mi novu posalju iz adma.
16 godina
Alex Mercer kaže...

Je li važno da što prije nadogradim RAM sa još 2GB ili mogu uživati i sa samo dva?

Ma možeš sad bit miran i sa 2gb rama. Ali, kad mogneš i kad budeš pri novcu, ubodi još jedan keks. Phenom II x4 955 + HD5850 + 4gige rama i miran siNamigiva.

16 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
Alex Mercer kaže...

Čekaj malo, koju sad ploču da uzmem?

Jedni hvale, a drugi pljuju :(

Ma nemaj brige. Ploča je best buy za te novce. Uvijek će se nać neka crna ovca koja će pljuvat po nečemu. Jednostavno, u ničemu ne postoji 100% zadovoljnih. Ali, ovdje je ipak velika večina zadovoljnih s asrockom. Moj savjet stoji za M3A770DENamigiva. Kad bi se slušali pojedinci, ne bi se onda ništa uzimalo.

ovdje velika vecina djece posta po sistemu "svaki cigo svoga konja hvali". redom su svi pokupovali Asrokice zato sto su ubjedljivi najjeftinije i sad ih tu hvale. postoji razlog zasto Assrock :) kosta 10, Gigabyte 50 a Asus 100 necega. Nestabilnost napona je ubjedljivo najizrazenija u Asrocka a to je nesto sto ti garantira kraci zivotni vijek drugih komponenti. Da se razumijemo, i ploce ostalih proizvodjaca se kvare ali ja govorim o onome kad nisu pokvarene. Tu neko djete ima Asrokicu, kompjuter mu radi i on je na sav glas hvali a nije svjesan da ploca ne radi onako kako bi trebala.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Alex Mercer kaže...

Ma možeš sad bit miran i sa 2gb rama. Ali, kad mogneš i kad budeš pri novcu, ubodi još jedan keks. Phenom II x4 955 + HD5850 + 4gige rama i miran siNamigiva.

Ma kako moze biti miran sa 2 GB RAM-a? Meni Win7 po startupu zauzima 1.8 GB. Cisti Win7 x64 zauzima, ako se dobro sjecam, 700-800 MB. A prilicno sam siguran da danasnje igre zauzimaju oko 1-1.5 GB, znaci, vec ce pocet koristit swap... Za nuzdu moze 2 GB bit ok, ali da ce bit miran... Ne bas
16 godina
surki kaže...

ovdje velika vecina djece posta po sistemu "svaki cigo svoga konja hvali".

Baš suprotno. Kao što vidiš, ja nisam jedan od tih ''cigana''. Imam gigabyte ploču. Ali, dakako volim pohvalit sve što valja. Tim više, ako to što valja, možeš dobit za manje novaca. Po meni, sam si sebe ocrnio ovom rečenicom. Imao si jednu ploču i udri po asrocku. Ma da si ih imao i više (što ne vjerujem). Jako puno, ali vjeruj mi, jako puno ljudi i sad ima asrock. I nikakvih problema. Idi malo i na pc ekspert forum. Tamo je također dosta zastupljen asrock. Zašto je to tako. Razlog leži u tome da za vrlo malo novaca nude kvalitetnu robu. Asrock je možda prije bio škart, ali da je danas, sumnjam.

Ne želim se više s tobom prepirat. Ti imaš svoje mišljenje. Drago mi je zbog toga. Moj ti je savjet da više ne ideš na asrock, iz upravo tvojih navedenih razloga. Ali molim te da malo smiriš doživljaje. Jer ipak masu ljudi ovdje želi za pristojne novce dobit dobru stvar.

Mirko935 kaže...
Ma kako moze biti miran sa 2 GB RAM-a?

Ajde fino pročitaj što sam ja napisao. Di sam ja napisao da će za duže vremena bit miran sa 2gb rama?? Napisao sam da će sad bit miran, a čim mogne i bude u mogučnosti, nek ubode još jedan keks. Neče mu past kruna s glave, niti će imat nekih velikih poteškoća, ako za sad bude na 2gb rama. Ako mogu i drugi, može i on. Bolje da uštedi sad na ramu, nego na nečem drugom. Ram je lako ubost. Mada su cijene zafrknute. Ali kažem, čim bude u mogučnosti, nek ubode.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 11:37 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ma kako moze biti miran sa 2 GB RAM-a? Meni Win7 po startupu zauzima 1.8 GB. Cisti Win7 x64 zauzima, ako se dobro sjecam, 700-800 MB. A prilicno sam siguran da danasnje igre zauzimaju oko 1-1.5 GB, znaci, vec ce pocet koristit swap... Za nuzdu moze 2 GB bit ok, ali da ce bit miran... Ne bas

Ako sam ja na 64 bitnoj visti s 2 gb rama igrao gta4, ne vidim zašto on ne bi mogao normalno raditi.

Radit će sve bez problema, poslije još 2 gb i to je to...

16 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
surki kaže...

ovdje velika vecina djece posta po sistemu "svaki cigo svoga konja hvali".

Baš suprotno. Kao što vidiš, ja nisam jedan od tih ''cigana''. Imam gigabyte ploču. Ali, dakako volim pohvalit sve što valja. Tim više, ako to što valja, možeš dobit za manje novaca. Po meni, sam si sebe ocrnio ovom rečenicom. Imao si jednu ploču i udri po asrocku. Ma da si ih imao i više (što ne vjerujem). Jako puno, ali vjeruj mi, jako puno ljudi i sad ima asrock. I nikakvih problema. Idi malo i na pc ekspert forum. Tamo je također dosta zastupljen asrock. Zašto je to tako. Razlog leži u tome da za vrlo malo novaca nude kvalitetnu robu. Asrock je možda prije bio škart, ali da je danas, sumnjam.

Ne želim se više s tobom prepirat. Ti imaš svoje mišljenje. Drago mi je zbog toga. Moj ti je savjet da više ne ideš na asrock, iz upravo tvojih navedenih razloga. Ali molim te da malo smiriš doživljaje. Jer ipak masu ljudi ovdje želi za pristojne novce dobit dobru stvar.

Mirko935 kaže...
Ma kako moze biti miran sa 2 GB RAM-a?

Ajde fino pročitaj što sam ja napisao. Di sam ja napisao da će za duže vremena bit miran sa 2gb rama?? Napisao sam da će sad bit miran, a čim mogne i bude u mogučnosti, nek ubode još jedan keks. Neče mu past kruna s glave, niti će imat nekih velikih poteškoća, ako za sad bude na 2gb rama. Ako mogu i drugi, može i on. Bolje da uštedi sad na ramu, nego na nečem drugom. Ram je lako ubost. Mada su cijene zafrknute. Ali kažem, čim bude u mogučnosti, nek ubode.

vrlo dobro znam o cemu govorim. da su razlike u cijeni istih klasa Gigabyta i Asrocka izrazajnije onda bi to bila logicna kupovina. medjutim razlika je 50-100 kn tako da se ne moze govoriti o nekom best buyu. kada covjek slaze gamming konfiguraciju mislim da tih 50 kn nije vrijedno spomena a dobiva bolje srce cijele konfiguracije. Slazem se da je mozda i do mog animoziteta prema firmi ali ako na vlastitom iskustvu necu uciti, na cijem cu?

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
Mirko935 kaže...

Ako sam ja na 64 bitnoj visti s 2 gb rama igrao gta4, ne vidim zašto on ne bi mogao normalno raditi.

Radit će sve bez problema, poslije još 2 gb i to je to...

Ne znam što ti smatraš problemom, ali meni je čekanje i slušanje diska kako prebacuje kojih gigabajt podataka sa virtualne memorije u RAM pri ulasku ili izlasku iz igre popriličan problem.

I ne kažem da neće raditi, samo kažem da bi mu trebao biti prioritet nabaviti još 2 GB RAM-a čim prije.

Kaže Resource Monitor da mi je trenutno "In Use" 2780 MB RAM-a. Kako bih ja točno mogao raditi sa 2 GB?

16 godina
surki kaže...

vrlo dobro znam o cemu govorim. da su razlike u cijeni istih klasa Gigabyta i Asrocka izrazajnije onda bi to bila logicna kupovina. medjutim razlika je 50-100 kn tako da se ne moze govoriti o nekom best buyu. kada covjek slaze gamming konfiguraciju mislim da tih 50 kn nije vrijedno spomena a dobiva bolje srce cijele konfiguracije. Slazem se da je mozda i do mog animoziteta prema firmi ali ako na vlastitom iskustvu necu uciti, na cijem cu?

Poštujem tvoje mišljenje i tvoj stav. Zato i kažem, moj ti je savjet da ne ideš više na asrock. U tom slučaju, manje češ ga mrzit.

Mirko935 kaže...

I ne kažem da neće raditi, samo kažem da bi mu trebao biti prioritet nabaviti još 2 GB RAM-a čim prije.

Ja sam na računalu sa 2gb rama fino igrao igre. Na tom računalu je također instaliran windows 7 64bit. Btw, to računalo (sa 2gb rama) je kod prijatelja.  I kolko znam, ni on nema nekih problema i poteškoća.

Slažem se s tobom da mu je prioritet nabavit još jedan keks. Pa i sam sam rekao, kad mogne nek ubode još 2gb rama. Ali za sad će bit sasvim ok i ne bi smio imat nekih poteškoća.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 17:47 (zabranjeniples).
16 godina

EDIT: Nevermind

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 20:50 (Alex Mercer).

0 0 hvala 0
16 godina

Dali ću s ovom konfom moći igrati novije naslove npr. Assassins Creed II ili Just Cause 2 u 1920x1080 i medium. Ako netko ima sličnu konfiguraciju može reći kako se vrte današnje igre na ovakvom PC-u jer mi treba jedan dobar za gejmanje:

MBO: AsRock M3A770DE

CPU: AMD Phenom II x4 955BE

RAM: 2GB DDR3

GPU: Sapphire ATI Radeon HD5850

HDD: WD 500GB

ODD: LG GH22NS

PSU: Corsair VX450W

Case: CoolerMaster Elite 332

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...

Dali ću s ovom konfom moći igrati novije naslove npr. Assassins Creed II ili Just Cause 2 u 1920x1080 i medium. Ako netko ima sličnu konfiguraciju može reći kako se vrte današnje igre na ovakvom PC-u jer mi treba jedan dobar za gejmanje:

MBO: AsRock M3A770DE

CPU: AMD Phenom II x4 955BE

RAM: 2GB DDR3

GPU: Sapphire ATI Radeon HD5850

HDD: WD 500GB

ODD: LG GH22NS

PSU: Corsair VX450W

Case: CoolerMaster Elite 332

S tim ces moc i na high.. Ali naravno kasnije jos 2GB rama..Namigiva

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
15 godina
neaktivan

Samo ako smijem upozoriti taj 955 BE u ADM-u je C2 revizija.

bar sam to zaključio iz onog koda što piše u opisu. (GI=C", GM=C3)

17 godina
ŽOHAR125 kaže...

da,možda da ode na Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c ? razlika u ciejni je 240kn. premda je onda konfa oko 5600kn. tj.600kn više od početnih 5000kn.

16 godina
neaktivan
sokre kaže...
ŽOHAR125 kaže...

da,možda da ode na Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c ? razlika u ciejni je 240kn. premda je onda konfa oko 5600kn. tj.600kn više od početnih 5000kn.

Da, al cemu tih 6 jezgri kad ih igre jos ne koriste..

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
17 godina
FiCo_Ri kaže...
sokre kaže...
ŽOHAR125 kaže...

Da, al cemu tih 6 jezgri kad ih igre jos ne koriste..

apsolutna istina!

heh sjeća li se tko kad su igre koristile samo 1 jezgru, pa su došle 2, 4...

razlika u cijeni nije toliko velika, a definitivno će sve više programa,igara... iskorištavati puni potencijal kompa. po toj logici mu netreba niti x4 pošto nije podugačka lista programa, igara koje potpuno iskorištavaju sve 4 jezgre.

ipak procesor najduže ostaje u kompu pa zašto ga u startu ne pripremiti na izazove koji će tek doći.ipak razlika u cijeni nije monstruozna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 23:37 (sokre).
16 godina
ŽOHAR125 kaže...

Pa je li bolje da kupim ovaj ili imaš neki bolji prijedlog?

16 godina

Ljudi, evo baš sad gledam u ADM-a HD5850 2149kn, a ista ta kartica plus MW2 2189 kn.

Sad mene zanima je li u pitanju potpuno ista kartica te da li to može biti varka ili greška jer 40kn je ništa (bar za mene)?!

0 0 hvala 0
17 godina

mislim da je ista, ali heh telefon u ruke i provjeri sutra.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice