Konfiguracija do 10000 KN

poruka: 46
|
čitano: 3.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovdje je toliko gluposti rečeno da se neda nabrojat.

Radna stanica, bitna brzina.

Znači ovako:

Intel procesor obavezno (i7)

nVidia grafa(gtx460dovoljna)

SSD obavezno

Neko brutalno kućište zbog hlađenja.

A ostalo manje više standardno.

I to je to!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.adm.hr/

pa dobro, ako je prejako, lako se slozi nesto slabije , a svise prostora za storage i vecim i prostranijim kucistem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Konfiguracija do 10000 KN
Mentalist kaže...

Isao sam jednostavnim procesom.

• Neki se zale na Gigabyte, neki se zale na Asrock, nitko se ne zali na Asus. Pa sam stavio jednu dobru Asus plocu.
  • Stavio sam 6GB RAM memorije, sredina izmedju 8 i 6. Nece raditi u dual-channel-u, ali koga briga.
  • Stavio sam tu i jako dobro napajanje, daleko prejako za ovu konfiguraciju, ali zato nikada neces imati problema s njim. Dobro je ventilirano i ima 80+ certifikat.
  • Tu je i Intelov 4-jezgreni procesor. Mozda bi bilo da kupis neki malo bolji hladnjak, ali nije problem. 
  • Graficka je pasivna, super je, i neces nikada imati probleme s prasinom.
  • Kuciste ces morati kupiti u Linksu, jer dobrog kucista ADM nema. I u njega ces morati ugraditi ventilatore koje sam ti stavio u Linksu. Buduci da su tu tri 92-milimetarska usisna ventilatora koja se okrecu 1200 puta u minuti, i dva izduvna 120-milimetarska, koji se okrecu 800 puta u minuti. U kucistu ce se stvoriti tlak koji ce ispuhivati zrak na male rupice. Nije neki veliki tlak, ali ce pomoci u borbi protiv prasine.
  • Kuciste koje preporucujem je Chieftec Bravo BA-01B-B-B
  • Sto se diskovnog podsustava tice, tu ces staviti ova 2 diska od po 2TB u Raid1, tako da ce sve sto bude zapisano na jedan biti zapisano i na drugi. To nece smanjiti brzinu zapisivanja jer se sve zapisuje u isto vrijeme, a diskovi su identicni.
  • SSD ti ne treba jer ces, ako sve bude u redu, racunalo pokrenuti samo jednom.
  • Ovaj dodatni disk od 1TB iskoristi za neke manje bitne stvari, npr. OS. Kojeg nema smisla stavljati na 2 diska.

- Pitaj bilo kojeg servisera pa ce ti reci da se Asusice kvare jednako kao i druge maticne. Ja bi u uvom slucaju uzeo Intelovu plocu.

- Ovo mi je stvarno nejasno??? Cemu dodatna 2GB s kojima nista ne dobiva a s druge strane gubi. oprt ono pravilo - sto manje hardwarea sigurniji sistem.

- Napajanje je zaista dobro uzeti jace i kvalitetnije i XFX sigurno ne bi bio izbor.

- slazem se da links ima puno bolju ponudu kucista od ostalih ducana.

15 godina
neaktivan

poslusat cu yea, mislim da je u pravu, evo konfiguracije:

ASUS P6T DELUXE V2, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400 MHz, DDR3   -1.975,00Kn

Procesor Intel i7 950, 4x3.06 GHz, 8Mb cache, socket 1366, 130W   -2199,73kn

LG Blueray & HD DVDRW CH10LS20 SATA, 10x BD-R, SATA LightScribe   -570kn

Coolermaster CM690 NVIDIA Edition, crno-zeleno, 213x482x524,5mm   -749,99kn

DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMX6GX3M3A1600C9   -700kn

HDD WD 1TB, WD10EALS , 7200 rpm, SATA II, 32MB Cache, WD Caviar   -489,99Kn x2 kom. =979,98kn

MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Hawk Talon Attack   -1599kn

Corsair SSD 64GB Nova Series, 270MB/s Read 130MB/s Write   -894,99Kn

Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2   -630kn

Cijena sveukupno: 10298.69kn

trgovina ADM-a, poslovnica Zagreb,

evo link: http://www.adm.hr/

ovo je najbolje šta se moze sloziti za radnu stanicu, imas prostrano kuciste, blueray player, 2tb hdd-a, dobar wd caviar blue, grafičku sasvim dovoljnu za tvoje potrebe. Hlađenje je odlično, to ti je moja preporuka.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Commodore kaže...

- Pitaj bilo kojeg servisera pa ce ti reci da se Asusice kvare jednako kao i druge maticne. Ja bi u uvom slucaju uzeo Intelovu plocu.

- Ovo mi je stvarno nejasno??? Cemu dodatna 2GB s kojima nista ne dobiva a s druge strane gubi. oprt ono pravilo - sto manje hardwarea sigurniji sistem.

- Napajanje je zaista dobro uzeti jace i kvalitetnije i XFX sigurno ne bi bio izbor.

- slazem se da links ima puno bolju ponudu kucista od ostalih ducana.

• Da, ali je nisam nasao u ADM.
  • Za RAM, u pravu si.
  • Napajanje XFX-ovo mi se ucinilo jeftinij od Corsair-a, pa sam ga stavio. Nahvalise ga u BUG-u.
Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
16 godina
protjeran
Mitch kaže...

EPIC FAIL - na i5 staviš DDR 2 !!!

I sam znas da su prije u ADM-u na vrhu bile DDR3, to mi je bilo mahinalno...

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
17 godina
neaktivan

Evo ovo je samo za stabilnost i brzinu, kućište sam izostavio, no umjesto jednog tb diska uzmeš jedno kućište od Anteca naprimjer

^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretna Nova 2011. ! !
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 14:13 (Mitch).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel mogu sam nesto pitat sorry za ot dali je 500w point of view black diamond napajanje dovoljno i dali ce drzat sapphire 5870 grafičku?

ps prijatelji ima 3 hard diska , pa me zanima dali je to napajanje sposobno drzat 5870?

evo link od napajanje: http://www.pointofview-online.com/userfiles/product-images/Gamer/PSU/R-720186-Black-Diamond-SLI.jpg

molim va shitno odogovorite prijatelj kupuje sutra pa ga zanima, i dal se isplati dat 1700 kuna za 15 mjeseci staru 5870? ima garanciju jos 9 mj, koliko vidim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

imas temu kucista i napajanja pa tamo postaj ovakve stvari.

da, vise je nego dovoljno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

jel mogu sam nesto pitat sorry za ot dali je 500w point of view black diamond napajanje dovoljno i dali ce drzat sapphire 5870 grafičku?

ps prijatelji ima 3 hard diska , pa me zanima dali je to napajanje sposobno drzat 5870?

evo link od napajanje: http://www.pointofview-online.com/userfiles/product-images/Gamer/PSU/R-720186-Black-Diamond-SLI.jpg

molim va shitno odogovorite prijatelj kupuje sutra pa ga zanima, i dal se isplati dat 1700 kuna za 15 mjeseci staru 5870? ima garanciju jos 9 mj, koliko vidim.

http://nl.hardware.info/productinfo/1377/point-of-view-black-diamond-500w#tab:testresultaten

Commodore kaže...

imas temu kucista i napajanja pa tamo postaj ovakve stvari.

da, vise je nego dovoljno.

NEMOJ pričat nešto što nerazumiješ. To napajanje ide samo do 19A (230W) tako da nema baš  šanse da će držat. Neka ti prijatelj rađe uzme neki seasonic od 520.

15 godina
protjeran

Da na +12 kojih ima 2 komada pa zbroji to. Mislis da se SLI certifikat dobiva tek tako? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Da na +12 kojih ima 2 komada pa zbroji to. Mislis da se SLI certifikat dobiva tek tako?

Hvala na ispravku, no po reviewima je nestabilan na 16A+

15 godina
protjeran

Daleko od toga da je to neko vrhunsko naqpajanje. Srednja zalost.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

onda definitivno nema sanse da ce drzat?? jer frend nije na ti s parama, jedva je skupio da moze grafu postenu si kupit.izgleda da ipak onda morat ce mijenjati a?

@autor   sorry za off topic

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Daleko od toga da je to neko vrhunsko naqpajanje. Srednja zalost.

Evo uzeo sam Lenovo E20 radnu stanicu, pa da vidimo :)

Svima hvala na pomoći ! 

I'm from Hollywood
15 godina
neaktivan

Ok, nije to zapravo uopce los odabir.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 12:18 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice