Konfa na procjeni

poruka: 18
|
čitano: 1.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Konfa na procjeni
pitanje
prihvaćeno rješenje

Bok, 

slozio sam ovu konfu pa Vas molim za komentare, pohvale i pokude.

Namjena je za: surfanje, office, malo web design-a, NE za igrice.

MB Gigabyte MA74GM-S2, sAM2, AMD740G, VGA, SATA II, GLAN, (integrirana grafika i zvuk), mATX, Vemil, 346kn

CPU AMD Athlon64 X2 4800+BOX, dual core, sAM2, Vemil, 396kn

DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax, Vemil, 95kn

Napajanje 300W, 12cm fan, No name - imam

monitor i dvdrw - imam

Dali je moguća kasnija nadogradnja :grafa i napajanje, ako se odlučim?

Hvala!!Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfa na procjeni

Za to kaj si naveo da ti treba je dobra konfa,,nadogradnja je moguča,,i ja bi stavio 2 gigabajta rama( koje si napisao),,sve u svemu ok

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfa na procjeni

Za ovakve namjene koje si ti naveo i previse, uglavnom sve je ok no topla preporuka je u skorijoj buducnosti da stavis kakvo kvalitetnije napajanje jer je ono vrlo bitno za ispravan rad kompa jer 300w napajanje i jos nekakve srot firme iz kine ne ulijeva nikakvo povjerenje!!!Izlanuo se

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfa na procjeni
autorov komentar

Hvala na odgovoru,

dali bi za napajanje mogao bez straha uzeti nesto od Codegena sa 400w ili je sigurnije (i skuplje) da uzmem Fortron ili Chieftec? od 400w.

I još,  dali bih mogao mijenjati i CPU, kad odlučim, na npr. 5000+?

Mislim hoće li MBO izdržati sve promjene (power,grafa,CPU), jednog dana ako me integrirana grafa ne bude više zadovoljavala i poželim se igrati?

Hvala!!! 

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Konfa na procjeni

Hoće bez problema će izbržati te promjene MBO.Moja preporuka je da uzmeš novo napajanje od 400W od chiefteca ili fortrona svejedno, i toplo preporučam 2 GB ram jer je dosta jeftin a u radu se dosta osjeti

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfa na procjeni
autorov komentar

Thank you!!

To su odlične vijesti. Sve ono što me zanimalo o ovoj matičnoj.

Uzeti ću 2GB i napajanje po preporuci.

Hvala 1000 putaSmijehOsmijehNamigiva...

17 godina
Konfa na procjeni

Od napajanja svakako uzmi Chiftec ili Fortron od 400w dobro a nije skupo pa si miran a na maticnu mozes staviti bilo koji Amd proc a normalno graficku stavis po zelji koju hoces osim onih sa dvije graficke jezgre kao HD 4870x2 a cini mi se da 400w napajanje nije bas dovoljno ni za obicnu  HD 4870!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 23:13 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nisam još krenuo u potragu za grafičkom pa neznam kakva je situacija ali svi govore da je 400W dovoljno.

Pa što da radim, da uzmem više napajanje?

Vidjeti ću još.

Thanks anyway, svaki savjet je dobrodošao.

17 godina
neaktivan
zrinka kaže...

Nisam još krenuo u potragu za grafičkom pa neznam kakva je situacija ali svi govore da je 400W dovoljno.

Pa što da radim, da uzmem više napajanje?

Vidjeti ću još.

Thanks anyway, svaki savjet je dobrodošao.

Bit će ti dovoljan za svaku grafu osim recimo onih high-end (HD4870, HD4870X2, GTX260/280, 9800GX2) i naravno Crossfire-a. HD4850 provjereno vrti bez ikakvog beda. Mislim da ti je on sasvim dovoljan, osim ako planiraš u budućnosti CF ili jednu od navedenih grafa, onda bi trebo malo razmislit o malo jačem napajanju. (Corsair VX450, VX550, TX650)
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
protjeran
Konfa na procjeni

Znači ovako bi to trebalo izgledati:

MB Gigabyte MA74GM-S2, sAM2, AMD740G, VGA, SATA II, GLAN, (integrirana grafika i zvuk), mATX, Vemil, 346kn

CPU AMD Athlon64 X2 4800+BOX, dual core, sAM2, Vemil, 396kn

DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax,X2 (UKUPNO 2GB) Vemil , 190KNkn

Napajanje Fortron 400W PNF 300KN

monitor i dvdrw - imam

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma da, nisam ni mislio uzimati te zvijeri, nego nešto srednje klase, samo da mi poboljša rad ako/kad mi integrirana počne štekati.

Nisam lud za igrama.

Hvala na savjetu, Sused

17 godina
protjeran
Konfa na procjeni

Samo gledaj da je procesor dvojezgreni i da ima 2GB Ram-a

Intel Core 2 Quad QX9770, 4GB DDR3 RAM 1333Mhz Kingmax, Sapphire Radeon HD4870X2, 2x WD Caviar 640GB RAID 0, Gigabyte EP45-DS5, Chieftec 700W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zrinka kaže...

Ma da, nisam ni mislio uzimati te zvijeri, nego nešto srednje klase, samo da mi poboljša rad ako/kad mi integrirana počne štekati.

Nisam lud za igrama.

Hvala na savjetu, Sused

Ma nema problema.
Ako imaš još kakvih pitanja, slobodno pitaj. Ostatak konfe mi izgleda ok za navedene potrebe...

EDIT: Uzmi 2 GB RAM-a, vjeruj mi... Sada su jeftini (2GB = 170kn), a osjetit ćeš veliku razliku između 1 i 2 GB. Čak i bez igranja...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 11:29 (Sused).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

To mi je i bio cilj: dvojezgreni procesor, dobra memorija(vidim da je 2Gb minimum, dokada?) i matična sa mogućnosti nadogradnje.

Pitanjce: Dali da uzmem odmah od 2GB ili dve po 1GB? 

17 godina
neaktivan
Konfa na procjeni

odma 2gb nemoj opce razmisljat jel lakse ti je kad je nes u cijelosti nego kad je nes potrgano tako isto i sa ramima komp brze radi kao mu je sve slozeno u cjelinu nego razbacano u ovom slucaju 2x1gb rama zato zemi jedan keks od 2gb

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfa na procjeni

ja bi preporucia da uzme 2 od 1gb jer jer onda rade u dual modu i nece se grijati ka i jedna od 2gb ali kako covik oce to je moj prijedlog

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Z1t3 kaže...

ja bi preporucia da uzme 2 od 1gb jer jer onda rade u dual modu i nece se grijati ka i jedna od 2gb ali kako covik oce to je moj prijedlog

A rade u dual modu, dobitak na performansama je manji od 5%. U budućoj nadogradnji ima slobodna 2, a ne 3 utora. Ali ako rikne jedna, druga je još cijela, a ako su u komadu onda su crkle obe... Ja bi isto rađe iši na 2×1GB.
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
zrinka kaže...

To mi je i bio cilj: dvojezgreni procesor, dobra memorija(vidim da je 2Gb minimum, dokada?) i matična sa mogućnosti nadogradnje.

Pitanjce: Dali da uzmem odmah od 2GB ili dve po 1GB? 

Jedan keks od 2GB Kingmax 800MHz za 169kn - ADM   Namigiva      
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice