Konfa za kucni server

poruka: 14
|
čitano: 3.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfa za kucni server

treba mi konfa za komp koji neki koristio ni za sta osim za spremanja podataka sa svih ostalih kompova u stanu, znaci jeftino a izdrzljivo sa velikim hdd jer mora raditi 0-24 365 dana, ukljucujuci monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Konfa za kucni server
onda bi ti bilo pametno (ako radi 24-7-365) da na njega stavis linux, windowsi nece radit tako dugo
uzmi najslabiji proc koji nađes, max 2gb ram, pasivnu grafu ili jos bolje integriranu, a sav novac ulozis u WD caviar green diskove, jeftini su, tihi i stedljivi
a kuciste ti, ako imas neki kut di ga mozes drzat, ni netreba,...
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
16 godina
neaktivan
Konfa za kucni server

Pa ipak mislim da nije ni svaka ploca/grafa/napajanje bas za rad 0-24/365, ok nema vecih razlika al ima ih

i ipak bi bilo pozeljno imati kuciste lol

Koja je neka dobra maticna sa integriranom grafom?

Cak sam razmisljao da uzmem neki acer aspire one sa vanjskim diskovima, prakticnije i nemoram kupovat monitor te svakako zauzima manje mijesta

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Escudo kaže...

Pa ipak mislim da nije ni svaka ploca/grafa/napajanje bas za rad 0-24/365, ok nema vecih razlika al ima ih

i ipak bi bilo pozeljno imati kuciste lol

Koja je neka dobra maticna sa integriranom grafom?

Cak sam razmisljao da uzmem neki acer aspire one sa vanjskim diskovima, prakticnije i nemoram kupovat monitor te svakako zauzima manje mijesta

Laptop bi bilo, jako, jako glupo kupiti jer bi zbog USB vanjskih diskova to islo jako sporo.

Bilo bi i lose instalirati Linux na ovo zato jer ce uradjaji s kojih ce se pristupati na ovo biti s Windows-om.

Dolje su Intel i AMD konfiguracije. Ja bih isao na AMD zato jer je to uredjaj koji ce stajati negdje u cosku (ne treba ti ni monitor, spojis ga jednom, nastimas i to je to), pa performanse nisu bitne, dok ova AMD ploca ima 6 SATA port-ova.

Cijene su tu negdje.

Tu je super napajanje, i nece biti problema.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
16 godina
neaktivan
Konfa za kucni server

Pa gle za pokretanje filmova iz servera u svom laptopu (da na laptopu gledam film koji je na serveru) je brzina usb-a sasvim dovoljna, tj nebih primjetio nikakvu razliku ako mi je 50mb/s ili 15mb/s

A ionako je sve to prebacivanje podataka ograniceno brzinom prebacivanja preko wlan-a

ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Escudo kaže...

Pa gle za pokretanje filmova iz servera u svom laptopu (da na laptopu gledam film koji je na serveru) je brzina usb-a sasvim dovoljna, tj nebih primjetio nikakvu razliku ako mi je 50mb/s ili 15mb/s

A ionako je sve to prebacivanje podataka ograniceno brzinom prebacivanja preko wlan-a

ili ne?

Dakle, zelis WLAN...

Imas li mogucnosti to povezati LAN-om?

16 godina
neaktivan
Konfa za kucni server

Imam, ali postoje 4 laptopa u kuci koja bi se spajala na server, i nekako nevidim smisao vezati sva 4 laptopa kablovima.. bilo bi poprilicno nezgodno pogotovo jer se stalno selim po kuci i vec me nervira svaki put premijestat napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Escudo kaže...

Imam, ali postoje 4 laptopa u kuci koja bi se spajala na server, i nekako nevidim smisao vezati sva 4 laptopa kablovima.. bilo bi poprilicno nezgodno pogotovo jer se stalno selim po kuci i vec me nervira svaki put premijestat napajanje

Hoce li to biti dovoljno brzo za stream-anje (kvalitetnijeg) videa? Ili ces prvo kopirati na svoj disk?

16 godina
Konfa za kucni server

Bio sam u sličnoj dilemi..i odlučio sam se ipak za NAS (nisam još kupio)..

Ispadne te jeftinije (oko 2000 kn s diskovima od 2 TB), tiši je, manje mjesta zauzima, manje struje troši itd.

Ako te ipak ne zanima, svakako uzmi integriranu grafiku (što će ti pobogu monitor za kućni server?? jednom ga spojiš na monitor dok ga konfiguriraš i dalje remote-om (teamviewer npr.))..

Što jeftiniji proc (Sempron 140 nije loš izbor, malo se grije i nizak TDP), ali dobar cooler (da ga možeš pasivno hladiti). Što se tiče RAM-a, možeš uzeti i 2 GB, jer je razlika u cijeni mizerna.. Još jedna stvar što se tiče ploče - obavezno gigabitni LAN! Također, zbog buke ne bi štedio ni na kućištu.

Što se tiče komponenata, tu nemaš brige, osim eventualno diskova. Bitno je da ako tako dugo radi, da ga onda uopće ne gasiš (restart ponekad je dovoljan). Što se tiče diskova, definitivno ne bih išao na Caviar Green, nego Blue, jer Green nikako nije za sistemski disk, a nije baš ni specijaliziran za 24/7 aktivnost (pri tome ne mislim rad, već baš aktivnost, npr. skidanje torrenta).

E sad, zašto NAS. Već sam naveo gore - tiši je, manje mjesta zauzima, manje troši i sl. K tome, ima sve što ti treba. Dijeli datoteke sa Winsima, Linuxom i Mac-om, ima torrent client, webserver, podršku za RAID, print server, gigabitni LAN itd. Uglavnom, meni je to apsolutno sve što mi treba..tako da ga pogledaj, vrlo zanimljiva solucija.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 1
16 godina

Preko 802.11g HD nebude išao 100%. Preko 11n već da.

U svakom slučaju, server nikako WLAN-om povezivati..

16 godina
1337Code_breaker kaže...
onda bi ti bilo pametno (ako radi 24-7-365) da na njega stavis linux, windowsi nece radit tako dugo

Haha..daj ne pričaj gluposti..

1337Code_breaker kaže...
uzmi najslabiji proc koji nađes, max 2gb ram, pasivnu grafu ili jos bolje integriranu, a sav novac ulozis u WD caviar green diskove, jeftini su, tihi i stedljivi

I banana za 24/7/365 aktivnost.

1337Code_breaker kaže...
a kuciste ti, ako imas neki kut di ga mozes drzat, ni netreba,...

Haha..server bez kučišta..{#}

Btw. sry na triple postu, ali preglednije je ovako..:p

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 18:02 (DamageHigh).
17 godina
DamageHigh kaže...

Preko 802.11g HD nebude išao 100%. Preko 11n već da.

U svakom slučaju, server nikako WLAN-om povezivati..

Pogotovo ako vas bude više vuklo sa istog diska

Super Secret Secret Squirrel
16 godina
neaktivan
Konfa za kucni server

Nop sorry al vuc mrezne kablove medu 4 laptopa koja su stalno u pokretu na 2 kata nije nikako opcija

i ps, negledam full hd filmove, nema mi smisla kad mi je rezolucija laptopa 1280x800

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako se ovo odnosilo na moj post..naravno da ne. Nisam to ni rekao.

Ali sam server obavezno kablom..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice