Konfa i5 mišljenje

poruka: 155
|
čitano: 16.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Konfa i5 mišljenje
Rain Man kaže...

Nemoj uzimat caviar green. Bar ne kao sistemski disk. On ti se okrece na 5400. Uzmi nekog seagate 7200.12 serije ili samsunga F3.

A zašto ne Caviar Black?

17 godina
Bara kaže...
Rain Man kaže...

Nemoj uzimat caviar green. Bar ne kao sistemski disk. On ti se okrece na 5400. Uzmi nekog seagate 7200.12 serije ili samsunga F3.

A zašto ne Caviar Black?

WD blue (aaks nastavak) je bolji od spinpointa i seagate-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Tsar kaže...

Koju matičnu bolje kupit:

Giga P55 UD5

ili

MBO 1156 AS P7P55D EVO ????

Imam EVO nekih par dana i, naravno, još nemam potpuno definirano mišljenje o njoj (kvaliteta, trajnost i to...), ali s kojim perverzarijama ta matična dolazi... Stvarno su perverzarije....

Every hole is a goal!
17 godina
Konfa i5 mišljenje

Da li je WD krenuo s 1 TB diskovima baziranim na 2 ploce? Moze uzet sve od 640GB aaks navise s izuzecem 5400 serija. Ovi 5400 su OK diskovi ali ne za sistemski. Green je definitivno 5400RPM disk bez obzira sto pise po stranicama nasih trgovaca. Onaj F3 Samsung je dobar odabir, isto kao i seagate 1TB 7200.12. Preporucio sam diskove s dvije 500GB ploce zbog nesto veceg transfera.

Na tvome mjestu od ploci bih odabrao Gigabyte P55 UD3 i zašteđen novac potrošio na bolji CPU cooler.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Što se tiče matičnih:

Giga P55 UD5

ili

MBO 1156 AS P7P55D EVO

jel obadvije podržavaju rame od 1600MHz ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Što se tiče matičnih:

Giga P55 UD5

ili

MBO 1156 AS P7P55D EVO

jel obadvije podržavaju rame od 1600MHz ???

Uzet ću onda ovaj HDD.

A, jbg, doublepost, soorry, slučajno sam, obrišite jedan ak je potrebno !!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 8:50 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Znači da uzmem EVO ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne kažem ti ja da uzmeš EVO, već sam samo stavio link da ju vidiš.

Ja, osobno, sam čekao Asusove ploče da dođu, pa da složim komp. Ideja mi je bila izdvojiti oko 1500 za ploču i EVO se odlično uklopio u tu računicu.

Reviewu hvale Asusove matične. To su odlične ploče za OCanje koje dolaze sa tonu kojekakvih programa i programčića za kojekakve perverzarije (TurboV, Express Gate, T Probe, EPU, Drive xpert,...).

Da ne ispadne da su to savršene ploče, recenzije im uglavnom zamjeraju veće temperature chipseta (jel to i na EVO, ne znam, iskreno; znam da je i ta matična imala taj "problem" na testnoj ploči koju su recenzisti dobili koji tjedan prije službene prodaje, ali je bilo obećanje da će se to ispraviti do službene prodaje; sad jel jesu ili nisu...). Pored toga, vidjet ćeš da ljudi (<neki random forum>.hr) preporučuju Giga, jer iz ovog ili onog razlga nisu bili zadovoljni Asusom.

Što se mene tiče, ja sam Asusovom pločom prezadovoljan.

Jedini problem koji bih mogao imati je ako bih htio staviti 3-way SLI. Zašto? HAF 922 ima na dnu kućišta napajanje i mislim da se zapravo ništa ne može staviti na taj trejći PCIe x16, jer ga napajanje blokira. Istina i bog da je to zapravo problem tako dizajniranog kućišta (PSU) na dnu, ali ni dizajn MBOa ne pomažu u ovom slučaju. Sad opet, jel ti razmišljaš na 3-way SLI... Ja znam da ću ići na 2-way kada mi grafička počne štucati i da 2 grafičke mogu bez problema ugurati nutra zavezanih očiju.

At the end of the day, sumnjam da možeš pogriješiti pa da biraš bacanjem novčića MBO  Namigiva

Every hole is a goal!
17 godina
Konfa i5 mišljenje

1.kolko matična ima ulogu u računalu ako ne mislim OC-ati, raditi crossfire ili Sli? i 2.dali s boljom matičnom možeš dobiti više fps-a u igrama i koliko?... naravno govorim za matične za i5. koja bi bila najisplativija ako ne bih išao na gore navedeno?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Gle, i giga p55 ud5 i evo su super, al mislim da je bolje uzet evo zbog rama. ud5 ne podržava ili ne iskorištava il sl. rame od 1600MHz, a evo da.

I mislim ocat proc, pa valjda je ploča dobra za to.

ispravi me ak sam u krivu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 10:05 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alien kaže...

1.kolko matična ima ulogu u računalu ako ne mislim OC-ati, raditi crossfire ili Sli? i 2.dali s boljom matičnom možeš dobiti više fps-a u igrama i koliko?... naravno govorim za matične za i5. koja bi bila najisplativija ako ne bih išao na gore navedeno?

Najjeftinija?

Ja bih dodao još tri pitanje - Koliko mi RAMa treba? Koliko mi diskova treba i kakvo RAID polje mislim imati? Koliko mi treba utora za proširenje?

E, da, i... Jel ima dovoljno konektora sa stražnje strane matične?

EDIT: @Tsar: U pravu si, ploča je zvijer za OCanje.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 10:09 (Bukva).
17 godina
Bukva kaže...
alien kaže...

Najjeftinija?

Ja bih dodao još tri pitanje - Koliko mi RAMa treba? Koliko mi diskova treba i kakvo RAID polje mislim imati? Koliko mi treba utora za proširenje?

E, da, i... Jel ima dovoljno konektora sa stražnje strane matične?

da.

ne bih išao spajat u raid. možda bi s vremenom uzeo i SSD

koristio bih 32bitne windowse, dakle do 4gb memorije.

proširenje čega?

grafička ide 5850, a možda i 5870 ovisno o cijeni prve.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 10:15 (alien).
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Mislim da misliš na evo, al ću za svaki slučaj pitat ponovo:

Misliš na evo ili ud5 ???

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 10:16 (Tsar).
17 godina
Konfa i5 mišljenje

U krivu ste sto se tice jacih ploca. Skuplje ploce obicno se uzimaju zbog opremljenosti, dodatne opreme, visokog OC-a. Stvar kod OC-a je (kao u primjeru P45 ploca), da i ako ploca ide na 600MHz FSB-a, to se koristi samo za bench. Nitko ziv nije drzao 600MHz FSB za 24/7. Za 24/7 su se drzali uglavnom clockovi do 500MHz sto moze potegnut svaka ploca srednjeg razreda. Jedino sto bi olaksalo ocanje je dobar BIOS, a tu ni jedna Gigabyte ne zaostaje. Imaju bogate BIOS-e, imas Easy Tune 6 s kojim mozes dosta obavit preko Win. Ne kazem da je ASUS los, slabija UD3 mi je za primjer.

Dakle overclock ti ne bi trebao biti razlog izbora ploce posto su sve ploce kod istog overclocka jednako brze. Sad sto se tice opremljenosti, to je najvaznij razlog za izbor ploce. Sam raspored komponenti na ploci, podrska za crossfire, sli, broj PCI konektora, sata portova, broj USB konektora ili eSATA odostraga na ploci, podrska za RAID, dodatni kontroler za hot swap i tako. Prema tome se bira ploca. Ako ti recimo P55 UD3 ili P55 UD3R odgovaraju po onome sto nude, bacanje je novaca ako ides na 400kn ili 600kn skuplju plocu.

Sto se tice memorije, ako i ploca ne podrzava odredenu brzinu memorije ti postavis memoriju rucno na tu brzinu i nemas problema. Ja sam kod DDR2 na ploci koja kao podrzava samo 800MHz drzao memoriju na 1066MHz (pa i vise) bez problema.

Ne zagovaram ja sad Gigabyte ili UD3, al ti kazem da dvaput razmislis oko davanja 1500kn za plocu. Tih nekih 400kn razlike za overclock ti je bitnije da nabavis neki aftermarket CPU cooler. Gotovo uvijek je pametnije uzet jaci CPU za razliku u cijeni "jace" i "slabije" ploce.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Ma želim nešt kvalitetno i što će dugo i trajat i što ima dost opreme i što je super za ocanje.

Pričekati ću još koji tjedan sa kupovinom, pa ak dođe hd5850 i bude oko 1800kn, kupit ću to umjest hd4890 vapor X.

Šta mislite o tome, i hoće li to napajanje izdržati sve to ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@Rain man - nebih se složio s tobom.

@Tsar - da mislio sam na EVO; UDx ploče nisam ni vidio, ni čuo :]

Napajanje 620W Corsair? To napajanje može pokrenuto tenk, a ne da ne bi moglo takvu konfiguraciju. Dajem ruku u vatru da to može držati i7 OCan, u CFu 5850, 6 HDDa, sve žive ventove na kućištu, duplu optiku i frižder ispod stola.

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

@Rain man - nebih se složio s tobom.

@Tsar - da mislio sam na EVO; UDx ploče nisam ni vidio, ni čuo :]

Napajanje 620W Corsair? To napajanje može pokrenuto tenk, a ne da ne bi moglo takvu konfiguraciju. Dajem ruku u vatru da to može držati i7 OCan, u CFu 5850, 6 HDDa, sve žive ventove na kućištu, duplu optiku i frižder ispod stola.

Too. Super !!! Onda kupujem. Smijeh

Sam ću se probat strpit još malo da vidim kolko će koštat te hd5850 kod nas. Ak su 1800kn, odmah idem po nju. Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 13:12 (Tsar).
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Ak mi hd5850 bude skupa kad izađe, dal da kupim:

hd4890 vapor x ili ovu hd4890 od asusa ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sapphire hd 4890 vapor x....bolje hlađenje... prije je bila i toxic verzija za kupit ali nema je više...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 11:15 (jumpman8).
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Znači kupujem ovo:

-jedino ak hd5850 bude oko 1800-1900kn, kupit ću nju umjesto hd4890.

-šta mislite, jel dobra konfa ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 18:41 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Znači kupujem ovo:

-jedino ak hd5850 bude oko 1800-1900kn, kupit ću nju umjesto hd4890.

-šta mislite, jel dobra konfa ???

Za te pare bez problema možeš ići na i7 860 i neku jeftiniju matičnu,ostalo je ok.

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Aj mi reci koja je razlika između i5 i i7 860.

Sve je isto osim toga šta i5 ima 2,66 MHz, a taj i7 2,8 MHz i što je taj i7 400kn skuplji. Dal se stvarno isplati dati 400kn više za taj proc ??? Po mom mišljenju, performanse su malo bolje, razlika je u 0,14 MHz. Ak ima još koja razlika recite mi, i recite mi dal se isplati uzeti taj i7 860 sa najjeftinijom matičnom ili i5 sa super matičnom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobra konfa ..ako hoćeš samo za igranje  poslužiće ...

16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Aj nek mi još neko kaže mišljenje na ono gore pitanje.

Sad mi recite šta se više isplati kupiti, i5 konfa ili i7 konfa. Uz i5 konfu nebi bila hd4890 nego hd5850, a uz i7 sve kako piše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Aj mi reci koja je razlika između i5 i i7 860.

Sve je isto osim toga šta i5 ima 2,66 MHz, a taj i7 2,8 MHz i što je taj i7 400kn skuplji. Dal se stvarno isplati dati 400kn više za taj proc ??? Po mom mišljenju, performanse su malo bolje, razlika je u 0,14 MHz. Ak ima još koja razlika recite mi, i recite mi dal se isplati uzeti taj i7 860 sa najjeftinijom matičnom ili i5 sa super matičnom.

nije sve u taktu ! ako mozes ic odi na i7

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Al imaju isti socket i sve, di je razlika osim u taktu ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Nemaju isti socket.I5 ima 1156,a i7 1366.Ja bi se ipak odlucio za konfu sa i7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 15:33 (besla).
16 godina
neaktivan
besla kaže...
Tsar kaže...

Nemaju isti socket.I5 ima 1156,a i7 1366.Ja bi se ipak odlucio za konfu sa i7.

On je mislio na i5 750 i i7 860, a oni imaju isti socket 1156. 

@ Tsar: Razlika je osim takta i u tome da i5 nema HT dok i7 ima.

16 godina
neaktivan
Konfa i5 mišljenje

Pričo sam za i7 860, on ima 1156 socket.

Probat ću onda kupiti onu i7 konfu ako je bolja.

Jel je bolja ???

Kaj je HT ???

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 16:09 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice