Dakle treba mi konfa do max 6000kn
Bez optičkog, bez diska, bez monitora i periferije.
Unaprijed zahvaljujem 
Dakle treba mi konfa do max 6000kn
Bez optičkog, bez diska, bez monitora i periferije.
Unaprijed zahvaljujem 
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX
1 x Gigabyte MA785GT-UD3H,AMD 785G+SB710, S. AM3, 6xSerial ATA II
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9, KVR1333D3N9K2/4G
1 x Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI + HDMI, PCI Ex
1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX
1 x Coolermaster CM 690, crno, 213x482x524,5mm (š/v/d) , i/o panel
5.942,50Kn
ali može se ovo još dosta srediti
moglo bi se uštediti 100kn na napajanju ili 200kn na kućištu
sa tom uštedom bi se mogao staviti i7 750 (300kn skuplji od ovog phenoma) ali bi se onda moralo uzeti najjeftinija matična kako bi sve to ostalo ispod 6000kn
probao sam staviti i5 750 ali teško da može upasti pošto mu je cijena veća od ovog phenoma a i matične za njega su u principu skuplje
ako ti je komp potreban za gaming onda ti je ovo i više nego dobro
hm zanimljivo, hvala puno
se isplati dati vise za i5 ili ne?
Konfa ce prvenstveno biti vecinom za gaming i koji video slijedecih par godinica :)
Konfa ce prvenstveno biti vecinom za gaming i koji video slijedecih par godinica :)
ovisi o tebi
ako si overclocker onda se isplati jer i5 750 dostiže visoke frekvencije bez problema
u većini ostalih stvari i5 750 je bolji procesor od phenoma x4 ali je u gamingu na stock frekvencijama phenom x4 bolji,ponajviše zbog puno višeg takta (3,2 umjesto 2,66)
Ova patchova konfa je dušu dala za gaming. AMD Phenomi su dosta dobri procesori za igranje, možda čak i bolji izbor nego Intel.
ajde moze jedna sa i5 i ati 5850
hvala
hvala
pitanjce ako smijem.
jel dovoljno ovo napajanje od 450W, kolega mi tvrdi da je to premalo
hvala
pitanjce ako smijem.
Je dovoljno je, jer je to ipak brand name napajanje koje ima dovoljno snage na 12V railu. Ja sam svoju konfu (koja troši dosta više nego ova i5 +5850, točnije oko 350W u full loadu, mjereno) gonio na 100W jačem modelu (VX550W)
Izdržati će OC i CPU-a i grafe ovaj VX450W, ali također sam za uvijek jače napajanje (ipak to je jedan od najdugovječnijeg hardvera) 
hvala
pitanjce ako smijem.
uzmi ovo što sam ti ja složio
ako ti je bitan gaming onda je phenom x4 955 bolji izbor
na stock taktovima je bolji od i5 750 a 300kn je jeftiniji
a još su i matične za njega nešto jeftinije
i5 750 se bolje clocka,ali ne znam koliko si ti spreman za to
u toj konfi sa i5 750 je samo 2gb rama dok u konfi sa phenom x4 955 uspiješ ubaciti i bolje napajanje te 4gb rama (zaboravio sam napomenuti i bolje kućište)
iskreno ja ne bih kupovao slabije kućište,napajanje te manje rama zbog i5 750
phenom x4 955 je čak BOLJI od i5 u igrama ako ne klokneš i5 (a ne znam imaš li to namjeru raditi)
nemam namjenu oc radit pa mislim da će ići prva konfa
Phenom i temperatura? koliko se to čudo od intela više grije?
Matična će ići na duže staze? Mislim nakon nekog vremena stavit jos jednu 5850
Je li bolji ovo kućište ili CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno ?
Da li se može dogovorit da oni sklope to sve i koliko bi to koštalo?
Sry na puno pitanja i unaprijed zahvaljujem
nemam namjenu oc radit pa mislim da će ići prva konfa
Phenom i temperatura? koliko se to čudo od intela više grije?
Matična će ići na duže staze? Mislim nakon nekog vremena stavit jos jednu 5850
Je li bolji ovo kućište ili CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno ?
Da li se može dogovorit da oni sklope to sve i koliko bi to koštalo?
Sry na puno pitanja i unaprijed zahvaljujem
1.koliko sam čuo temperature su solidne,ima nekoliko ljudi sa foruma taj proc pa pitaj (ili pogledaj na googleu)
2.koliko vidim matična matična nema 2 utora za grafu tako da ni crossfire nije moguć
ali za slične pare se može ubaciti ploča sa crossfireom,možda 100kn skuplja
3.bolje je ovo koje sam ja stavio
4.oni ti sve sami sklope besplatno a za narudžbu preko 2000kn ne plaćaš poštarinu
hvala na brzom odg
u zagrebu sam pa mi postarina nije bitna, mogu do njih
dakle još matična i to je to?
preporuka?
hvala na brzom odg
u zagrebu sam pa mi postarina nije bitna, mogu do njih
dakle još matična i to je to?
preporuka?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7919
ovo je moj savjet
kažu da je bios dosta dobar te da je matična dosta dobra za overclocking (ako ga nekad odlučiš napraviti)
podržava crossfire
evo da prekopiram sa jednog reviewa
The Good
-Board Layout
-Performance
-Noise
-8+2 Phase (Consequent lack of Vdroop)
-Price
The Mediocre
-Lack of CPU Northbridge Multiplier
The Bad
-None
ja ti ipak savjetujem da pitaš još nekoga što se tiče matične,ima ljudi koji se puno bolje razumiju od mene što se tiče matičnih
to mi je nekako najslabija karika,ali vjerujem da je ova matična dosta dobra
znači samo trebaš još matičnu odabrat i to je to
ostatak ne trebaš mijenjat
koja je razlika između ove dvije grafičke osim u cijeni i koja je isplativija :)
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=8121
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=8328
Može mi tko potvrdit ovo za matičnu, da li je ovo ok i da li ću moć kasnije dvije grafe spojit na nju?
koja je razlika između ove dvije grafičke osim u cijeni i koja je isplativija :)
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=8121
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=8328
Može mi tko potvrdit ovo za matičnu, da li je ovo ok i da li ću moć kasnije dvije grafe spojit na nju?
1.razlika u grafama je ta što je toxic tvornički overclockana,tako da je cijena viša
povišeni taktovi donose i bolje performanse
2.da,moći ćeš staviti još jednu 5850 jer ti matična podržava crossfire i ima 2 pci-e 2,0 x16 utora
Uzmi si lijepo onu običnu HD5850 i clockaj kao ja, imaćeš performanse bolje nego HD 5870 na stock taktu! I da, pogledaj malo po drugim trgovinama ako nađeš za manje od 1950 kuna jer mislim da se tu negdje kreće donja granica za 5850...
Uzmi si lijepo onu običnu HD5850 i clockaj kao ja, imaćeš performanse bolje nego HD 5870 na stock taktu! I da, pogledaj malo po drugim trgovinama ako nađeš za manje od 1950 kuna jer mislim da se tu negdje kreće donja granica za 5850...
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=26538&s=1-Grafi?ka-kartica-Sapphire-PCIE-ATI-Radeon-HD-5850-1GB-GDDR5-HDMI-2xDVI-DP
najjeftinija na tržištu,barem tako kaže nabava.net
1.razlika u grafama je ta što je toxic tvornički overclockana,tako da je cijena viša
povišeni taktovi donose i bolje performanse
I u hlađenju. Toxic ima isto hlađenje ko i vapor-x (ima vapor-x hlađenje)
.
Da i to šta kažeš... Ali da li misliš da se baš isplati radi tog beznačajnog OC-a i Vapor-X hlađenja da 300 kuna? Ako je tebi to normalno ja nezz stvarno, meni se nikako ne dava toliki novac pa da dobiš tek to boljega? Mis znam ono cooler lijevo-desno bolji-stock, tiši, bolje hladi pa neki Scythe Musashi, Mugen, Katana 3 ili što već sam popamtio po ovom forumu
pa dođe takvih 200-300 kuna i onda se grafa lijepo OC-a sa povećanjem napona. Da li to slučaj sa Vapor-X? Po tebi...
A ono, ne znam šta da kažem. Ono što želim naglasit je to da nisam rekao da je isplativija. Pogotovo ne za one manjeg buđeta. Radije novce utrošit na neke druge stvari. Jer između referentne i vapor-x nema neke ogromne razlike zbog koje bi se trebalo pod svaku cijenu izabrat ova druga. Ja bi to gledao ovako: da imam viška novaca, izabrao bi ljepšu (toxic), s boljim hladnjakom, nešto boljim performansama. Ali opet, kažem, to je da se ima novaca. Ovako, mislim da nije isplativo i složio bih se s vama. Bolje uzet običnu. Jer, kažem, obična nije tolko lošija da bi se trebalo davat još 300kn više. To je moje mišljenje.
A ono, ne znam šta da kažem. Ono što želim naglasit je to da nisam rekao da je isplativija. Pogotove ne za one manjeg buđeta. Radije novce utrošit na neke druge stvari. Jer između referentne i vapor-x nema neke ogromne razlike zbog koje bi se trebalo pod svaku cijenu izabrat ova druga. Ja bi to gledao ovako: da imam viška novaca, izabrao bi ljepšu (toxic), s boljim hladnjakom, nešto boljim performansama. Ali opet, kažem, to je da se ima novaca. Ovako, mislim da nije isplativo i složio bih se s vama. Bolje uzet običnu. Jer, kažem, obična nije tolko lošija da bi se trebalo davat još 300kn više. To je moje mišljenje.
ma nek uzme sve kako sam mu složio
samo neka mu netko još kaže za matičnu
da li je dobra ona što sam mu ja stavio (ona asusova)
Ima čovjek več drugu temu tamo otvorio za matičnu več su mu predložili jednu ASUS-icu dobru za iste pare...?
Ima čovjek več drugu temu tamo otvorio za matičnu več su mu predložili jednu ASUS-icu dobru za iste pare...?
u pravu si,nisam vidio
evo da stavim link i ovdje u nadi da će netko vidjeti i pomoći čovjeku
http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/maticna/53177.aspx
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX 1206,03kn
1 x Asrock 890GX Extreme3 - AMD 890GX,AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3 - 1800 895,46kn
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9, KVR1333D3N9K2/4G 910,49kn
1 x Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI + HDMI, PCI Ex 1874,82kn
1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX 590,89kn
1 x Coolermaster CM 690, crno, 213x482x524,5mm (š/v/d) , i/o panel 653,13kn
6130,82kn
Cijene su iz Protisa. Ovo prolazi?
Čisto da znam, da odem uzeti 
kupi sto prije da se ne predomislis:D
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX 1206,03kn
1 x Asrock 890GX Extreme3 - AMD 890GX,AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3 - 1800 895,46kn
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9, KVR1333D3N9K2/4G 910,49kn
1 x Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI + HDMI, PCI Ex 1874,82kn
1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX 590,89kn
1 x Coolermaster CM 690, crno, 213x482x524,5mm (š/v/d) , i/o panel 653,13kn
6130,82kn
Cijene su iz Protisa. Ovo prolazi?
Čisto da znam, da odem uzeti 
UZIMAJ I UŽIVAJ
postaj slike i benchmarke kad dobiješ konfu