Konfa do 4500 kn (moze i 5000)

poruka: 111
|
čitano: 13.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Konfa do 4500 kn (moze i 5000)
Reba_maniac kaže...
Ma radije kupi jeftinije napajanje evo Corsair TX 750W oko 900kn i onda kupi hladnjak bolji za procesor i nabi taj tvoj AMD :)

Ma ovo napajanje mi se sviđa zato što mu ventilator uopće ne radi do nekih 50% opterećenja (zapravo je ovisno o temperaturi, valjda se tad negdje zagrijavat počne dovoljno pa zato), to se meni sviđa :) Ostale hladnjake lako zamijenim kasnije sa nečim tišim, možda i vodom jednog dana. A komp će služit i za gledanje filmova, slušanje glazbe itd, pa mi ne treba neki šum u pozadini ;)

Prvih mjesec-dva ću izdržat sa stock hladnjacima na procu i grafi, a onda mislim uzet Thermalright Ultra za procesor (malo je preskup ali 200 kn više od nekog drugog mi ne igra neku ulogu, 10 kutija cigara i tamo sam :) ) i Accelero neki za grafičku, vidit ću kakav će Twin Turbo Pro biti kad dođe. Btw, šta ti uzimaš?

edit: Samsung je monitor, kućište imam već tako da ga nema

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 11:46 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
Radim dva kompa jedan 5000kn i onda cu ga malo korstit pa cu ga dat starom a drugi za 15000 taj ce bit moj.... Ovaj za 5000 sam napisao prije se sjecas a za 15k kn znam nesto sta cu uzet...
Ati radeon 5970 Vapor X
Intel core i5
G.skill kit 1600 MHz (2x2gb) 2 komada
Gigabyte P55 UD5
Corsair 1000W (neznam tocno ime serije)
Seagate Barracuda 1.5 TB (7200.11 rpm)
LG GH22NS
Kuciste(nemam pojma za neko u koje stane 5970)
CPU hladnjak (neki zracni vidjet cu)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Radim dva kompa jedan 5000kn i onda cu ga malo korstit pa cu ga dat starom a drugi za 15000 taj ce bit moj.... Ovaj za 5000 sam napisao prije se sjecas a za 15k kn znam nesto sta cu uzet...
Ati radeon 5970 Vapor X
Intel core i5
G.skill kit 1600 MHz (2x2gb) 2 komada
Gigabyte P55 UD5
Corsair 1000W (neznam tocno ime serije)
Seagate Barracuda 1.5 TB (7200.11 rpm)
LG GH22NS
Kuciste(nemam pojma za neko u koje stane 5970)
CPU hladnjak (neki zracni vidjet cu)

Nije loše, ali kad već uzimaš za toliko para nije li ti bolje da uzmeš i7 sa 1366 socketom, nije puno skuplje a oni 6-jezgreni kad dođu će navodno samo za 1366 biti pa možeš bolje nadogradit jednog dana. Ne kužim se pretjerano u Intel ali toliko sam pročitao po netu. I mislim da ti je 1000W napajanje malo overkill, za dvije 5970 ATI preporučuje 850w, za jednu 650w, iako ne može škodit ako imaš viška novaca :)

I mogao bi neki bolji disk uzet, 7200.12 je nešto brži, evo link. A mogao bi i pogledat WD-ovu ponudu, Caviar Black je ako se ne varam malo brži od oba, možda i da si staviš jedan brži disk (ili dva u raid 0) za system a jedan veći i sporiji za storage; muziku, filmove i to. Diskovi su danas najsporiji dio kompa pa bi možda bilo dobro da to malo bolje to iskombiniraš kad već toliko para ulažeš.

Samo par sugestija, jel, nemoj mislit da te kritiziram ili nešto :)

17 godina

U 15 MORAS ugurat makar i7 860, ako ne i7 920 (znam da je 920 slabiji, ali platforma je jaca, a i moci ces ga zamijenit za koju godinu za neki i9 buduci dolazi na LGA 1136)

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Imas pravo za 6 core procesore ali onda moram nabavit i maticnu sa X78ili6(neznam koji je) chipsetom i rekli su da ce ih izbacit tijekom prvog kvartala ove godine....Imas potpuno pravo i doci ce u hrvatsku novi Intelovi SSD-ovi koji su brzi od onih starih a kostaju oko 1.6k kuna a u raid polja se bas ne kuzim pa mi objasni... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Imas pravo za 6 core procesore ali onda moram nabavit i maticnu sa X78ili6(neznam koji je) chipsetom i rekli su da ce ih izbacit tijekom prvog kvartala ove godine....Imas potpuno pravo i doci ce u hrvatsku novi Intelovi SSD-ovi koji su brzi od onih starih a kostaju oko 1.6k kuna a u raid polja se bas ne kuzim pa mi objasni... :)

Zato ja više volim AMD, jer ne kompliciraju toliko sa socketima, chipsetima itd. Nije da nešto imam protiv Intela, ali mislim da stvarno pretjeruju, trenutno imaju 3 socketa aktualna, ne vjerujem da je to baš nužno.

Raid imaš objašnjeno tu i solidan članak na wikipediji. Ja isto nisam nikad radio raid jer nikad nisam imao dva ista diska ali znam dosta teoretski dio. Nije neka strašna filozofija, pogotovo raid 0. Jednostavno ti se (u raid 0), sa dva diska, pola podataka zapisuje na jedan a druga polovica na drugi disk tako da je duplo brži prijenos podataka ali ne smanjuje seek time. Također bi trebalo biti prilično jednostavno za namjestit u bios-u. Vjerujem da ćeš se znat snać ako ćeš ga radit :)

Ako si možeš priuštit dobar SSD, bolje je rješenje od raid 0, nemam nikakvog iskustva s njima pa ti ne mogu ništa pametno reć. Ja ću pričekat još godinu-dvije da pojeftine, ne isplati mi se trenutno tako da ću do tad raid složit ili možda Velociraptor, ali i oni su preskupi.

16 godina
neaktivan
Ja za pare si mogu priustit Intel core i7 btw vise i ja volim AMD ali AMD ima 4 aktualna socketa a Intel isto 4 pa su sa socketima jednaki ali me nervira kod intela jer sere previse sa chipsetima...
Za cpu hladnjak sam odlucio Noctua jer je to najkvalitetniji hladnjak sad ovisi koji ce izac za intel core i9.... Mozda budem cekao i9 jer ce izac u prva 3 mjeseca ove godine ako izade u prvom mjesecu super ali cijena me dribla jer je intel najavio da ce prvi core i9 koji izbace na trziste bit Extreme edition ;(
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Ja za pare si mogu priustit Intel core i7 btw vise i ja volim AMD ali AMD ima 4 aktualna socketa a Intel isto 4 pa su sa socketima jednaki ali me nervira kod intela jer sere previse sa chipsetima...
Za cpu hladnjak sam odlucio Noctua jer je to najkvalitetniji hladnjak sad ovisi koji ce izac za intel core i9.... Mozda budem cekao i9 jer ce izac u prva 3 mjeseca ove godine ako izade u prvom mjesecu super ali cijena me dribla jer je intel najavio da ce prvi core i9 koji izbace na trziste bit Extreme edition ;(

Za Noctuu sam i ja čuo da je jako dobra, ali mislim da ih nema nigdje u Hrvatskoj; i da, Intel stvarno previše kombinira sa chipsetima, ali koja 4 socketa ima AMD? 939 se odavno ne proizvodi, tako da imaju AM2+ i AM3, i još AM3 procesore možeš staviti u AM2+ ploču tako da ne moraš nadograđivat ništa, osim možda bios-a, ako hoćeš nove Phenome II recimo koristit, i to bez ikakvih ograničenja. AM2 je također kompatibilan potpuno sa AM2+, ima jedino male razlike u brzini HyperTransporta, ali ništa bitno, sve radi u svemu. A Intel ima 3 ili 4 socketa koje proizvodi trenutno, i nisu nikako kompatibilni.

16 godina
neaktivan
754,AM2,AM2+,AM3-AMD
755,1556,1366,Atom-Intel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ispravka. Ide 1156 to je socket za Intel Corei5 ako se ne varam...Neodlučan

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
16 godina
neaktivan
Noctua se bez problema nade u Hrvatskoj i btw ako si kupio pretprosli Bug pogledaj Intelov SSD na 48 stranici...Jeftino a brzo!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jeste krivo sam napiso a ona prosla poruka se odnosila na Mirka :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma ne valja to ništa aj pogledaj kod mene konfu pa uzmi ono povoljna je

,samo najjači opstaju AMD and ATi forever together
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
754,AM2,AM2+,AM3-AMD
755,1556,1366,Atom-Intel

754 se ne koristi više kao ni AM2, koji je tako i tako kompatibilan bio potpuno sa AM2+; a AM3 procesori su kompatibilni sa AM2+ i AM2 pločama. I AMD više ne proizvodi ništa osim AM3 procesora.

A Intel, ako se ne varam, trenutno proizvodi socket 775, 1156, i 1366 procesore, tako da vjerujem da je zbrka malo veća nego kod AMD-a :)

A mobilne platforme mislim da nema smisla uključivat, to je druga stvar, pričamo o desktop tržištu :)

16 godina
neaktivan
Light na koju ti konfu mislis......
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Noctua se bez problema nade u Hrvatskoj i btw ako si kupio pretprosli Bug pogledaj Intelov SSD na 48 stranici...Jeftino a brzo!!!

Sad sam tek skužio ovaj post :P Gdje ima Noctue u Hrvatskoj? Na nabava.net ne mogu ništa nać. I koji to Intelov SSD? Nisam već par godina kupio bug tako da bi bilo zgodno da napišeš nešto malo :) Koliko para? I koji kapacitet?

16 godina
neaktivan
Intel X25-M G2 80 GB....To ti je nasljednik bivseg najbrzeg SSD-a koji je isto u izvedbi Intela s tim da je G2 brzi... I smanjena mu je cijena na 180 Eura :)
Btw medu najbrzim ssd-ovima je (mozda je i najbrzi)
16 godina
neaktivan
Sto se noctue tice u ovom broju za 12. mjesec je bug rashladivao svoje procesore sa noctuom i ne vjerujem da im je noctua dala za test maticnih njihov hladnjak...Mora da su je oni kupili ili im je dao netko od ovih informatickih ducana :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma i dalje mi je to previše... Za 80 GB disk... Pogotovo jer je u našim dućanima od 1800 kn.

Mislim da moj kompjuter neće SSD-a vidjeti još neko vrijeme ;)

A za Noctuu na njihovim stranicama piše da im je hardveraj.hr zastupnik... Samo što taj site više ne radi...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ma sve to stima ali za 15k kn moj komp bi trebo imat jedan SSD zar ne???
Stisni HVALA nije tesko
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Uvijek dobro dođe brzi i novi disk (kad se ima para ofkors)... Naravno da je dobar kao sistemski disk i ne treba ti više od 80G! Od viška glava ne boli pa ako imaš preko novce onda si uzmeš i veći... 120GCool Konfa 15k... đizs krajst...Cool

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
17 godina
neaktivan

Ajd' ljudi malo natrag na on-topic...

Početkom/sredinom mjeseca kupujem comp, do 5k... A nisam baš neki majstor-samo entuzijasta... Komp mi treba za svakodnevne poslove (Word, PoerPoint, Firefox, filmovi) i povremeno Photoshop i čak pokoji rad na obradi videa/glazbe...

Što bi mi bilo najbolje? Namjeravam po komponentama kupiti i onda sklopiti komp s kolegom...

p.s.Namjeravam s vremenom (svaki mjesec nešto novo) uzeti 2 monitora, a i diskove u raid 0 polje (OS i radni podatci), a možda i još dva u raid 1 radi sigurnosti podataka... Pa pretpostavljam da bi dobro došla grafička koja to podržava (2xDVI), matična sa dosta sata portova i napajanje koje se ne bi mučilo...

Ali ne kužim se ja baš - pa slobodno prihvaćam mišljenja...

(no ne opet ono tipa: ja bi ovo - ja bi ono - moje je bolje - ovo ti ne valja - ovo je najbolje.... i tako u nedogled :::: ajd' se, lumeni i sposobni geekovi usuglasite, pa recite meni tulipanu što da kupim...)Belji se

Karlo

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
754,AM2,AM2+,AM3-AMD
755,1556,1366,Atom-Intel

Zaboravio si 939 :D. Inace sve ispod am2+ se vec neko vrijeme ne moze naci na policama trgovina tako da ostaju samo 2.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
neaktivan
karlo_tt kaže...

Početkom/sredinom mjeseca kupujem comp, do 5k... A nisam baš neki majstor-samo entuzijasta... Komp mi treba za svakodnevne poslove (Word, PoerPoint, Firefox, filmovi) i povremeno Photoshop i čak pokoji rad na obradi videa/glazbe...

Što bi mi bilo najbolje? Namjeravam po komponentama kupiti i onda sklopiti komp s kolegom...

p.s.Namjeravam s vremenom (svaki mjesec nešto novo) uzeti 2 monitora, a i diskove u raid 0 polje (OS i radni podatci), a možda i još dva u raid 1 radi sigurnosti podataka... Pa pretpostavljam da bi dobro došla grafička koja to podržava (2xDVI), matična sa dosta sata portova i napajanje koje se ne bi mučilo...

(no ne opet ono tipa: ja bi ovo - ja bi ono - moje je bolje - ovo ti ne valja - ovo je najbolje.... i tako u nedogled :::: ajd' se, lumeni i sposobni geekovi usuglasite, pa recite meni tulipanu što da kupim...)Belji se

Pogledaj malo u ovoj temi, ima stvarno odlicno slozenih konfiguracija

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
neaktivan
karlo_tt kaže...

Slažem se s kolegom iznad, nema smisla da sad stalno slažemo konfiguracije u 3-4 odvojene teme, pogledaj u onoj temi pa ako imaš neka dodatna pitanja se javiš tu, recimo. Ili ako složiš nešto svoje pa pitaj je li dobro.

Sve grafičke danas imaju 2xDVI tako da s tim nemaš problema, neke imaju i za 3 monitora izlaze. Matične imaju u pravilu 5 ili 6 SATA portova osim nekolicine koje imaju dodatni kontroler pa nekih 9 ili 10 komada, no uvijek kasnije možeš dodatni PCI(e) kontroler kupiti ako ti usfali portova, tako da mislim da ti ni to nije nikakav problem.

16 godina
neaktivan
I ja se slazem u onoj temi ima stvarno nekih dobrih konfiguracija...Kolege imate moju podrsku ;)
Stisni HVALA nije tesko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mirko sta je to sta si off?! Nisam te jos vidio off valjda zbog nove godine... Btw Sretna Nova godina unaprijed svima pogotovo Bug-u :)

Stisni HVALA nije tesko
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...

Mirko sta je to sta si off?! Nisam te jos vidio off valjda zbog nove godine... Btw Sretna Nova godina unaprijed svima pogotovo Bug-u :)

Pa ne bi baš bilo u redu da sam za Novu godinu na forumu... Nije valjda da misliš da sam ja uvijek online? :) To je samo ovih dana jer su mi praznici na faksu :)

Sretna Nova svima :)

16 godina
neaktivan

HEHEE imas pravo XD

Stisni HVALA nije tesko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da ne otvaram temu novu .. moze mi neko preporucit 4gb rama do 800kn .... moze i manje sam da su kvalitetni

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice