Konfa do 4500 kn (moze i 5000)

poruka: 111
|
čitano: 13.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Konfa do 4500 kn (moze i 5000)
Reba_maniac kaže...
Zasto svi pilite po Phenom-ina X4 kad za 759 kn u linksu mozete kupit Phenom X2 B.E 550 i uzet maticnu Gigabyte MA785GT UD3H i lijepo ustedis pare plus ako ti bas trebaju dodatne jezgre samo ih otkljucas jednostavno je... Vjerujte mi :)

Da! Samo jedina razlika je u tome što ovdje imaš sigurne 4 jezgre, dok ovdje to moraš probat zaradit. A i nisam siguran da igre prepoznaju otključane jezgre (to sam već jednom nepomenio jer sam na nekom stranom forumu pročita). Znači za otključane jezgre se treba pomolit dok ovo za igre ne tvrdim sigurno ali sam čuo tako da ne bude odma po meni sve i svaštaSmijeh

16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Zasto svi pilite po Phenom-ina X4 kad za 759 kn u linksu mozete kupit Phenom X2 B.E 550 i uzet maticnu Gigabyte MA785GT UD3H i lijepo ustedis pare plus ako ti bas trebaju dodatne jezgre samo ih otkljucas jednostavno je... Vjerujte mi :)

Slažem se, ali ne usude se svi radit takve stvari, a i ne mogu se na svima otključat jezgre. Na većini može, istinabog, ali šta ako je čovjek baksuz pa dobije baš neki koji se ne da? :)

16 godina
neaktivan
I posto si ustedio nesto para kupis postenu grafu poput 4890 koja kosta 1.4k a ona maticna sto sam prethodno spomenuo kosta cca 700kn i uzmes ddr3 memoriju poput G.skill ddr3 series 2x2gb za 699kn, Corsair 550W-atno napajanje za 679kn, WD Caviar Black 500gb (7200 rpm) za 419kn, opticki pogon od LG-a GH22NS za 179kn i kuciste Sharkoon avenger economy edition za 349kn.... To ja namjeravam kupit kad zavrsi inventura u linksu XD... cijena 5182 kn...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Provijerio sam na netu ljudi imaju istu kombinaciju maticna-procesor i otkljucali su jezgre pa je sigurno sto se tice unlock-anja jezgri :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Reba_maniac kaže...
Provijerio sam na netu ljudi imaju istu kombinaciju maticna-procesor i otkljucali su jezgre pa je sigurno sto se tice unlock-anja jezgri :)

Otključavanje jezgri nikad nije sigurno. Postoji nekolicina ljudi koji nisu uspjeli otključat. Dakle vjerojatnost za otključavanje je velika ali postoji i ona manja da se ne uspije otključat. Dakle taj savjet imaš 100 posto otključane jezgre se nikako ne isplati jer to nije istina. Dakle ponavljam velika je vjerojatnost da čete uspjet otključat jezgre ali ako ne uspjete nemojte se žalit jer je to i više nego normalno.

16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...

Zaboravio si uračunat da to ovisi od procesora do procesora. Obično se jezgre zaključavaju zato što nisu dovoljno stabilne, trebaju veći napon etc, znači ne mogu savršeno radit na razini ostalih. Šanse jesu velike da će se moći otključat, ali nije sigurno, pogledaj tu recimo koliko ih nije uspjelo: http://www.siliconmadness.com/2009/09/asus-adds-triple-core-unlock-option-to.html

edit: bolji link: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=227004

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 14:06 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
Kazu ljudi 80% da uspijes (sto je meni dovoljno da se uvucem u takvo nesto)..... Ali to je sve stvar znanja......Ko se kuzi u to vjerojatno ce uspijet ko ne nek ne dira BIOS-e.... Jednostavno je otkljucat imas na Youtube-u hrpu filmica kako to napravit i vjeruj mi u par klikova i gotova stvar....Dok ne vidis kako to ide ostat ces u nedvoumici...Kad kupi komp javit cu vam dal sam uspijo (ako se sjetim) :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Kazu ljudi 80% da uspijes (sto je meni dovoljno da se uvucem u takvo nesto)..... Ali to je sve stvar znanja......Ko se kuzi u to vjerojatno ce uspijet ko ne nek ne dira BIOS-e.... Jednostavno je otkljucat imas na Youtube-u hrpu filmica kako to napravit i vjeruj mi u par klikova i gotova stvar....Dok ne vidis kako to ide ostat ces u nedvoumici...Kad kupi komp javit cu vam dal sam uspijo (ako se sjetim) :)

Ma lako meni i tebi za otključavanje, ali ovdje pričamo o čovjeku koji ne zna ni složit konfiguraciju; većina takvih se uopće boji ući u BIOS a kamoli tamo namještat nešto takvo.

16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...

ma to je nešto najjednostavnije, samo treba uključiti ACC, to svako zna...

samo je pitanje kakav procesor ćeš dobiti, s kojom jezgrom, o tome ovisi hoćeš li moći otključati jezgre..

klikni HVALA, nije toliko teško!
16 godina
neaktivan
Jedino cega se bojim u svemu ovome e stavit novu verziju BIOS-a jer se s ovom baznom ne moze otkljucavat a sve ostalo je maciji kasalj....
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Jedino cega se bojim u svemu ovome e stavit novu verziju BIOS-a jer se s ovom baznom ne moze otkljucavat a sve ostalo je maciji kasalj....

koja matična?

btw, na onoj konfi se da dosta toga promijeniti, možeš čak i do 5850 nagurati.

klikni HVALA, nije toliko teško!
17 godina

Ma je, jednostavno je i savrseno radi.... uopce glupo kaj se kupuje x4, razlike nema...

Gle sve to stoji, ali da taj procsor radi savrseno sa 4 odkljucane jezgre onda bi i AMD prodavao ga sa 4 odkljucane jezgre za tih 250kn razlike...

Vidi, znam da se jezgre MOGU odkljucat, ali ne uvijek, ne postoji garancija da ce to radit... racunaj da sa x2 moze dobit relativno stabilan x3 uglavnom, stabilan x4 sa normalnom potrosnjom gotovo nikad

250kn nije tolika razlika, za 1000kn dobijes x4 925 u ADM-u i siguran si da ce radit normalno... postoji razlog zasto se taj x2 prodavao kao x2 a ne x4

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Osim ACC moras namijestit M.I.T na Hybrid (ovisi kako u kojem BIOS-u)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rade to zbog zaradde jer neko ko se ne kuzi nebi dao mijenjat nesto u Bios-u jer je to njemu WOW! Btw za 250 kn dobijes Phenom x4 ali ne Black Edition koji ima potpuno otkljucan mnozitelj i Cool n Quiet technology da se bolje OC-a... Iskreno u Hrvatskoj najjeftiniji Phenom x4 Black edition kosta 1440 kn tako da je to skoro duplo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma ja ne razumin uopće o čemu se tu priča. Ako čovik može uzet x4 ne triba se uopće previše premišljat ni razmišljat. Imat će procesor koji će radit sigurno i stabilno na 4 jezgre i nema brige. I mislim da se tu nema više šta raspravljat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Reba_maniac kaže...

Ali ako ides na tvoju varijantu (na otključavanje) onda ti 4 jezgre neće bit stabilne,a ovako znaš na čemu si...Tak da mi sad nije važno..Kad je bal nek je bal...

16 godina
neaktivan
Povecas napon za 0.5 V i usput ti se OC-a a temperatura ne ide preko 50ºC... Znam da si kupio ali me pokusaj shvatit da je to pravi procesor sa 4 jezgre sa 2 iskljucene.... To nije neka kemija jer se AMD-u neda radit nova arhitektura pa jednostavno eadi procesor od 4 jezgre sa pogreskom u procesu....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Povecas napon za 0.5 V i usput ti se OC-a a temperatura ne ide preko 50ºC... Znam da si kupio ali me pokusaj shvatit da je to pravi procesor sa 4 jezgre sa 2 iskljucene.... To nije neka kemija jer se AMD-u neda radit nova arhitektura pa jednostavno eadi procesor od 4 jezgre sa pogreskom u procesu....

To je procesor sa 4 jezgre, ali su uglavnom procesori sa greškom u procesu zbog koje jedna ili dvije jezgre ne rade, po nekakvim njihovim testovim, dovoljno dobro. Zato obično treba povećavat napon ili nešto slično da bi radio kako treba sa sve 4 jezgre. A da se ne bi takvi bacali, prodaju ih kao dvojezgrene.

16 godina
neaktivan
Ma lol?! Oni ne bacaju nego naprotiv;jos ih proizvode jer je ekonomicno.....Sada nema koristi radit dvojezgrene kada se bave sa osmerojezgrenim i sesterojezgrenim...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

AMD vec dugo koristi taj trik da se ne razvija zasebni 2 i 3 jezgreni procesor vec iskljucivo 4jezgreni, a onda ovisno o kvaliteti chipa se zalocka jezgra ili 2

Kako ih zakljucas, tako se mogu i odkljucat, ali nece biti skroz stabilne i pitanje je koliko ce i kako biti funkcionalne...

Mogu zahtjevat dosta visi napon, nedat se OC-at, moguce da ces morat i downclockat jezgre da bi bile stabilne, sigurno ce se pregrijavat itd...

Ne dijeli nitko, pa ni AMD nista besplatno, ne lockaju te jezgre zato sto su ljeni radit 2 i 3 jezgrene procesore

Ako uspijes odkljucat super, ali nema garancija i vrlo vjerojatno ces se igrat u BIOSu dok ne proradi sve stabilno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Ma lol?! Oni ne bacaju nego naprotiv;jos ih proizvode jer je ekonomicno.....Sada nema koristi radit dvojezgrene kada se bave sa osmerojezgrenim i sesterojezgrenim...

Pa nisam ni rekao da ih bacaju, nego da ih prodaju kao dvojezgrene da ih ne bi bacali. Nema koristi radit dvojezgrene jer ima dovoljno ovih četverojezgrenih koji se mogu iskoristit za dvojezgrene, a ne zato što se njima ne da dvojezgrene radit ili nešto slično.

16 godina
neaktivan
Ma meni je jasno da su nestabilne ali samo dignes napon za pol Volt-a i ok je.... Sta se mene tice ja samo visim na igricama i na netu nekad u photoshopu pa mi onda 4 jezgre ne igraju ulogu,ali ako mogu imat 4 jezgre zasto ne otkljucat :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Ma meni je jasno da su nestabilne ali samo dignes napon za pol Volt-a i ok je.... Sta se mene tice ja samo visim na igricama i na netu nekad u photoshopu pa mi onda 4 jezgre ne igraju ulogu,ali ako mogu imat 4 jezgre zasto ne otkljucat :)

Ma slažem se ja s tobom, ali ako čovjek ima tih 250 kn više za X4, ne razumije se koliko mi u to itd, zašto da ne kupi X4 i ima sigurne 4 jezgre nego da riskira da dobije neki koji se ne da otključat?

Ja da nemam novaca za X4 koji ću kupit sad sljedeći mjesec bih isto uzeo 550 BE i otključavao ga. Ali zašto kad si mogu priuštit 965 BE i miran sam i još se da više clockat etc.

16 godina
neaktivan
Sto i ti mislis kupit komp il?! Ja svakako volim ustedit koju kunu jer se za te pare(965be x4) moze kupit intel core i5
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, uzimam sredinom mjeseca neku konfu, ako te zanima mogu postat cijelu. Znam da se može i5 kupit ali nisam neki obožavatelj Intela a tu su negdje. I 965 BE C3 ide navodno preko 4 GHz bez problema, tako da... A trenutno radim na burazovom netbooku... Atom 1.6 ftw... :) Nije baš lagan život tako, pogotovo kad mu otvoriš 15-ak tabova u firefoxu (ne dao bog da na nekom ima flasha :P), winamp svira flac-ove u pozadini i još jedno 10 raznih gluposti otvorenih. Sve na 1 GB RAM-a :)

16 godina
neaktivan
Intelov core i5 je navodno najbolji procesor za OC.... Btw koliko mislis potrosit na komp ako nije tajna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reba_maniac kaže...
Intelov core i5 je navodno najbolji procesor za OC.... Btw koliko mislis potrosit na komp ako nije tajna

Seasonic 650KM                                                   1.011,21
AMD Phenom II X4 965 BE C3                               1.465,71       
ASUS M4A78T-E                                                   1.049,00
ATI 5850                                                             1.923,81       
G.SKILL Ripjaws F3-10666CL7D-4GBRH 2+2 GB        769,00
G.SKILL Ripjaws F3-10666CL7D-4GBRH 2+2 GB        769,00
LG GH22NS30/RB                                                   186,08       
WD Caviar Black 640 GB                                         509,43
Samsung 2333SW                                                1.599,00

ukupno                                                               9.282,24

To ti je to, mislio sam stavit neki Velociraptor ili 2 diska u raid 0 ali ću to ostavit za kasnije jer nemam više para sad. Kao i za coolere za proc i grafičku, to ću još malo dopunjavat narednih par mjeseci. Znam da je intel bolji trenutno ali mi je subjektivno AMD draži, a nije tolika razlika.

edit: btw, moja konfa ne spada u temu nikako... ispričavam se radi toga

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 11:26 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
Ma radije kupi jeftinije napajanje evo Corsair TX 750W oko 900kn i onda kupi hladnjak bolji za procesor i nabi taj tvoj AMD :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma pusti vise manje nitko ne cita topic lol...Samo ti pricaj....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tj u biti ne znam sta ti je ovaj samsung a sta seaside odnosno sta je kuciste a sta napajanje???
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice