Muž i ja smo odlučili kupiti novo računalo i zato trebam vašu stručnu pomoć Vidjela sam dosta tema, ima dosta gejmerskih kompova, previsokih ili preniskih cijena pa vas ipak molim neke ideje.
Dakle, uvjeti su slijedeći:
- konfa bez periferije ne bi trebala prelaziti 4.000,00kn +/-500,00kn
- komp se koristi najviše za standradne stvari - Net, Office, Dreamweaver, Flash, video, programi za obradu slika, Auto Cad, muž tek tu i tamo zaigra koju zahtjevniju igricu
- s obzirom na to da ne kupujemo često računalo (ovo je staro nešto manje od 4 godine), bilo bi zgodno da bude što je bolje/novije moguće za te novce
- s obzirom na to za što koristimo računalo, pretpostavljam da bi bilo dobro da procesor i matična budu što bolji, grafička neka bude solidna, neka srednja klasa recimo
- za procesor smo mislili neki (e sad, koji?) Inter Core 2 Duo, a memorija da bude 2x2GB, to je recimo fiksno
- komp treba biti tih! To je jako bitno jer je jedan od razloga zašto mijenjamo ovaj užasna glasnoća. Znam da je to subjektivno, nemam broj decibela ovog sad kompa pa ne mogu točno napisati
- u ZG smo, dućan nije bitan iako bismo rado uzeli što više komponenti na jednom mjestu
HVALA!