Konfa do 24000 kuna zaključana tema

poruka: 257
|
čitano: 316.986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

Ugl, thank god da ste svi dosli do zakljucka da mu je neisplativo davat čak  6300  kuna za quadro profesionalnu karticu :).

@autor : lijepo si uzmes 570/580- brze, snazne, cuda i psyx, ne znam zasto bi davao 3000 kuna više za profi karticu koja je inače i tako slabija od tih nvidia :) . Znam koje su prednosti prof. kartica, ali mu nece trebati za to sto je on naveo kao primarnu namjenu konfe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Konfa do 24000 kuna
Caesar et Brutus kaže...

Ugl, thank god da ste svi dosli do zakljucka da mu je neisplativo davat čak 6300  kuna za quadro profesionalnu karticu :).

@autor : lijepo si uzmes 570/580- brze, snazne, cuda i psyx, ne znam zasto bi davao 3000 kuna više za profi karticu koja je inače i tako slabija od tih nvidia :) . Znam koje su prednosti prof. kartica, ali mu nece trebati za to sto je on naveo kao primarnu namjenu konfe.

sta mislis tko proizvodi quadro graficke!? :-)

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
protjeran
CroVandal kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ugl, thank god da ste svi dosli do zakljucka da mu je neisplativo davat čak 6300  kuna za quadro profesionalnu karticu :).

pojma nemas sta govoris -.-"

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 14:59 (Ati&Amd).
15 godina
15 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

svaka cast svim akterima teme, ali jedina zelja od svega procitanog je da vidim neki (bilo koji) rad autora teme

znam par ljudi (a i sam sam jedan od njih) koji se bave slicnim poslovima, i prilikom renderiranja idemo uvijek na kavu :P

@Nitro: bilo kakav rad ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 15:15 (cerberus).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

Ma o cemu mi pricamo? Autor teme nije konkretno naveo za sto mu treba komp a vi dajete prijedloge konfiguracija za koje ni sami ne znate cemu bi mogle sluziti. Vidim da ste zbunjeni u beskonacnost.

@autor: Mozes li napisati na kojoj si konfi do sada radio?

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 15:35 (JURGOLINHO).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
NITRO kaže...

Sad ću ponoviti ono što sam rekao i na PC expert forumu:

Ne razumijem se u komponente ali me smeta kad mi render na After effectsu traje po 14 sati ako je zahtjevnija animacija i pritom ne mogu raditi u 3d maxu ili flashu istovremeno, pritom mi je i illustrator otvoren a iz njega bacam smart object u Photoshop. Imam konfu od 7000 kuna a takva mi zapinje jer uz to imam tri browsera otvorena sa po 30 tabova na svakom jer uvijek neki kujac tražim po netu što mi baš treba taj tren a pošto mi se ne da svaku stvar sejvati ostavim otvoren tab da se kasnije vratim na njega. Ne diraju me novci nego želim komp koji ni u jednom trenu neće trznuti dok ja ima otvorene programe koji gutaju memoriju a pritom jedan renda, drugim se krećem u 3d prostoru a ostale koristim sporadično dok radim. Eto, ukratko. {#}

JURGOLINHO kaže...

Ma o cemu mi pricamo? Autor teme nije konkretno naveo za sto mu treba komp a vi dajete prijedloge konfiguracija za koje ni sami ne znate cemu bi mogle sluziti. Vidim da ste zbunjeni u beskonacnost.

si siguran da nije :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 15:38 (cerberus).
15 godina
protjeran
cerberus kaže...

svaka cast svim akterima teme, ali jedina zelja od svega procitanog je da vidim neki (bilo koji) rad autora teme

znam par ljudi (a i sam sam jedan od njih) koji se bave slicnim poslovima, i prilikom renderiranja idemo uvijek na kavu :P

Da ja za svaki render odem na kavu postao bi alkoholicar.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
cerberus kaže...

Da ja za svaki render odem na kavu postao bi alkoholicar.

ja sam jos uvijek na kavama :D

16 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

Da, naveo je u kojim programima radi ali ne i dali je njemu bas potrebno ovakvo racunalo kakva vi predlazete. Koliko mu je bitna kvaliteta konačnog proizvoda koji ce on napraviti?

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

Znam da je Nvidia proizvodac xD, ali sam, rekavši  nvidia  , mislio prvenstveno na GTX570/580, a ne na Quadro profi karticu. Htio sam naglasiti da smatram kako mu ne treba Quadro. Vidim da me niste shvatili i razumjeli sto sam zelio reci, ali dobro...

@autor

Autore, zasto ne kazeš  što imaš u planu konačno? Što si odlučio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Znam da je Nvidia proizvodac xD, ali sam, rekavši nvidia  , mislio prvenstveno na GTX570/580, a ne na Quadro profi karticu. Htio sam naglasiti da smatram kako mu ne treba Quadro. Vidim da me niste shvatili i razumjeli sto sam zelio reci, ali dobro...

@autor

Autore, zasto ne kazeš što imaš u planu konačno? Što si odlučio?

Napisao je već.

15 godina
protjeran
Konfa do 24000 kuna

SLIKE SLIKE

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
16 godina
odjavljen
NITRO kaže...
CROifer kaže...

SLIKE SLIKE

Konfa je jučer plaćena u ADM -u. Ja ne znam koliko im je potrebno da ju slože i dostave, čim stigne postam slike. Nestrpljiv sam i ja. Uzeo sam ipak Point of view umjesto quadrice jer sam čitao neke review - e na stručnim forumima pa mi izgleda ipak da za moje potrebe više odgovara POV.

Ovo je konačna konfa ( Dell je uzet iz jedne druge firme na kompenzaciju ali sam ga stavio ovdje da se vidi komplet  )

Izgleda kao pretjeran showcase gamerska konfiguracija.

17 godina
Konfa do 24000 kuna

Definitivni preserans.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

meni je u oci upalo ovo hladilo za memorije :S corsair dominator, a ono memorija nije dominator :S a i kome to uistinu treba, kad se zrakom memorija ne moze posteno rashladiti,a i nema neke svrhe je hladiti. ostalo mi je cak ok, samo mislim da obsidian nije bio potreban, vec neko high airflow kuciste.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

I sad kad nakon cijelog ovog cirkusa majstor zafitilji xp home gore

i onda skuži da je u tome bio problem kod starog kompa zapravo.

Priključujem se grupici koja inzistira na linku sa video uratkom, sad i mene zaintrigiralo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 23:46 (K3rM1t).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
K3rM1t kaže...

I sad kad nakon cijelog ovog cirkusa majstor zafitilji xp home gore

i onda skuži da je u tome bio problem kod starog kompa zapravo.

Priključujem se grupici koja inzistira na linku sa video uratkom, sad i mene zaintrigiralo.

Također, ako već nisam priključen.Il bar s nekim .AI od parsto megabajta ili nekakav .INDD, ako mu je već video loše kvalitete.Samo se bojim da ne posta video iz COD-a neki broj{#}, jer kako izgleda u tom je smjeru krenulo.

15 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

U ovom thread-u sve neki dušebrižnici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zekat kaže...

U ovom thread-u sve neki dušebrižnici.

Čovjek se pojavi na forumu iz vedra neba, traži gay konfiguraciju, priča o nekom rendanju od 12 sati, o tome da radi 20 h dnevno...Dude. hey.

Zaintrigirani smo...

14 godina
neaktivan
Konfa do 24000 kuna

Jel iko mozda razmisljo o Hladenju ili Dual Monitor.

Ako nemozes napravit konfiguraciju posalji pismo u BUG i nek ti pro odgovore

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 10:48 (Hano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Konfa do 25000 kuna
NITRO kaže...

Poštovanje.

Bavim se web dizajnom, grafičkim dizajnom i video renderima te često imam otvorenih više programa ( Photoshop, After Effects, Illustrator, Flash itd. ) i browsera.

treba mi konfa s kvalitetnim monitorom i bar 12 GB ram - a.

Molim Vas, ispucajte se pošteno.  Važno mi je da sve mogu nabaviti na jednome mjestu. ( ADM npr. )

Unaprijed zahvaljujem na vašim prijedlozima.

Ne da mi se čitati toliko puno poruka da vidim što su ostali složili, ali ja ću složiti prema tvojim zahtjevima. Kao prvo i po tim zahjevima potreban je kvalitetan monitor sa IPS matricom npr. neki Dell ili HP možda Philips. Eto moje preporuke. Trgovina je ADM.

Procesor: Intel Core i7 950   = 2275 kn {3,06 GHz stock speed, dobar OC-er}

Matična ploča:Asus Sabertooth  =  1660kn {nema potrebe za Asus Rampage III, ona je za overclockere i entuzijaste, ne kažem da i ova ploča može dobro OC-ati procesor}

Memorija:Corsair 2*3 GB Kit DRR3 (2 paketa=12 GB)   = 1400 kn {šta reći, multitasting kao od šale}

Grafička kartica:MSI GTX470   = 2040 kn {sasvim dovoljno da potraje i 2-3 godine, iznad toga čipa nema smisla ići jer je dovoljno jak}

SSD:Corsair 120 GB = 1950 kn {zbog tih malih uređaja Photoshop fajlovi će se otvarati jako brzo}

Hard-diskovi: WD 2 TB  (2 komada, RAID-1, ukupni kapacitet 2 TB)  = 1600 kn

CPU hladnjak:Corsair H70 {ako želiš}  = 800 kn {vodeno hlađenje za procesor}

Napajanje:Corsair AX750 = 1225 kn {također BUG-ova pohvala, tih i dovoljno snažan i za kasnije nadogradnje}

Optički pogon: LG Blu-Ray Writer/Reader (zbog video-editinga moglo bi poslužiti) = 1100 kn

Kućište:CoolerMaster CM690 II Advanced  = 1000 kn {po meni bolji izbor od Obsidiana koji je kralj, ali ovaj komp je za posao pa kućište ne mora biti toliko veliko}

Monitor: Dell U2410   = 4000 kn  {uff, odličan monitor, BUG-ovci su ga pohvalili}

UKUPNO: 19000 kn

the PeRo
14 godina
protjeran
perosima91 kaže...
NITRO kaže...

Poštovanje.

Bavim se web dizajnom, grafičkim dizajnom i video renderima te često imam otvorenih više programa ( Photoshop, After Effects, Illustrator, Flash itd. ) i browsera.

treba mi konfa s kvalitetnim monitorom i bar 12 GB ram - a.

Molim Vas, ispucajte se pošteno.  Važno mi je da sve mogu nabaviti na jednome mjestu. ( ADM npr. )

Unaprijed zahvaljujem na vašim prijedlozima.

Ne da mi se čitati toliko puno poruka da vidim što su ostali složili, ali ja ću složiti prema tvojim zahtjevima. Kao prvo i po tim zahjevima potreban je kvalitetan monitor sa IPS matricom npr. neki Dell ili HP možda Philips. Eto moje preporuke. Trgovina je ADM.

Procesor: Intel Core i7 950   = 2275 kn {3,06 GHz stock speed, dobar OC-er}

Matična ploča:Asus Sabertooth  =  1660kn {nema potrebe za Asus Rampage III, ona je za overclockere i entuzijaste, ne kažem da i ova ploča može dobro OC-ati procesor}

Memorija:Corsair 2*3 GB Kit DRR3 (2 paketa=12 GB)   = 1400 kn {šta reći, multitasting kao od šale}

Grafička kartica:MSI GTX470   = 2040 kn {sasvim dovoljno da potraje i 2-3 godine, iznad toga čipa nema smisla ići jer je dovoljno jak}

SSD:Corsair 120 GB = 1950 kn {zbog tih malih uređaja Photoshop fajlovi će se otvarati jako brzo}

Hard-diskovi: WD 2 TB  (2 komada, RAID-1, ukupni kapacitet 2 TB)  = 1600 kn

CPU hladnjak:Corsair H70 {ako želiš}  = 800 kn {vodeno hlađenje za procesor}

Napajanje:Corsair AX750 = 1225 kn {također BUG-ova pohvala, tih i dovoljno snažan i za kasnije nadogradnje}

Optički pogon: LG Blu-Ray Writer/Reader (zbog video-editinga moglo bi poslužiti) = 1100 kn

Kućište:CoolerMaster CM690 II Advanced  = 1000 kn {po meni bolji izbor od Obsidiana koji je kralj, ali ovaj komp je za posao pa kućište ne mora biti toliko veliko}

Monitor: Dell U2410   = 4000 kn  {uff, odličan monitor, BUG-ovci su ga pohvalili}

lose si slozio -.- i autor se vec odlucio i sad cekamo slikeee{#}

15 godina
protjeran

mozes li mi malo ovo boldano objasniti?

16 godina
neaktivan

lose si slozio -.- i autor se vec odlucio i sad cekamo slikeee{#}

loše? ne slažem se s tobom. sad sam vidio autorov odabir. super konfa ali to onda nije baš za tu namjenu jer je previše overkill i ima stvari koje nisu baš potrebne za takav posao, npr. matična od 2800 kn? za komp za rad? nema baš smisla, ali ok , pare nisu moje...

samo me zanima koji je to toliko zahjevan web dizajn/programiranje da treba toliko jak sustav. Npr. ja na svojoj konfi pod moj pc radim u 3 Adobe programa za web development.

Dreamviewer CS5, Photoshop CS5, Fireworks CS5 te ostali se meni vrte istodobno bez problema...

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 16:14 (perosima91).
15 godina
protjeran
Konfa do 24000 kuna

Zasto stavljati 2 greena u RAID?

Zar u tako skupu konfiguraciju ne bi bilo dobro staviti graficku novije generacije? GTX570 je puno bolja kartica od GTX470. Razlika u cijeni nije toliko velika pogotovo uzmemo li u obzir koliko 470tka vise struje vuce. Samo na manjem potrebnom napajanju skoro mozes pokrit tu razliku. O buci da ne pricam. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 16:18 (Commodore).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

što tu trebam objašnjavati? što će mu kućište od 2300kn kad mu je sasvim dovoljno midle tower kućište pristojne kvalitete kao CM-ovo???

dva greena u RAID, zašto? zbog zaštite podataka u takvom poslu!!!

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 16:17 (perosima91).
15 godina
protjeran
perosima91 kaže...
Commodore kaže...

što tu trebam objašnjavati? što će mu kućište od 2300kn kad mu je sasvim dovoljno midle tower kućište pristojne kvalitete kao CM-ovo???

dva greena u RAID, zašto? zbog zaštite podataka u takvom poslu!!!

ovo objasni: ali ovaj komp je za posao pa kućište ne mora biti toliko veliko

sta za igre, net i multimediju treba veliko kuciste??

Upravo radna racunala cesto zavrse sa 6-7 hardova, ssd-ova, optika, PCI kartica..... pa je tu potreba za velikim kucistem cesca nego kod "home" racunala.

14 godina
protjeran
Konfa do 24000 kuna

lose her sam procitao da je i7 950 crna ovca u generaciji i7 uglavnom losa konfa i ak ima tolko para zas nebi uzeo i super ultra overkkil -.-

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice