kao prvo magarac misli mi razmisljamo =) ... i ja nekad igran sa prijateljima u lan cod 2 ili 4 po 5-6 sati pa sta sad a ako oces komp od priblizno 23 tisuce kn to je tvoja volja i ti izvoli... i dajte nek mu neko (ako vam se da) smisli tu j****u konfiguraciju i da se zakljuca tema :)
samo da se zna nemojte misliti ako kupujem komp za 23k da igram po cijeli dan. koji igraju igre more then 3h are nooobs for me. samo da se zna
E gle sad si i meni postao smijesan, dosad sam sutio reko svatko neka si kupi komp kakav oce ali...kupujes komp za 23000kn a sta ces drugo radit nego se igrat? Znaci imat ces komp od toliko novaca a koristit ces ga 3 sata dnevno? WTF cemu ti onda sluzi takav komp?! Vidim da si rodjen 1994. kako ti pise u profilu tako da sumnjam da ti treba za ista drugo osim za igrat igrice, ali sorry upak ti nisi njub da se igras vise od 3h, samo da se zna jel. Mladji si godinu dana od mog brata koji ima komp od 6000 - 7000kn i sasvim mu je dovoljan i za skolu i da pokrene crysis i uziva malo. I vise nego dovoljan
Pa reci ti lijepo nama za sta ces ti koristit to cudo? Ja studiram arhitekturu i dosta cesto radim razno razne 3D modele (3dmax, archicad, artlantis, rhinoceros i slicno programi) i CAD crteze pa mi netreba takav komp....Cisto ono radi znatizelje reci nam ako nisi njub koji igra vise 3h igre nekim danima (ocito sam ja zesca njubara ako ja znam i po 8 sati provest za kompom) za sta ti to koristis, tj. koristit ces takav komp?
E gle sad si i meni postao smijesan, dosad sam sutio reko svatko neka si kupi komp kakav oce ali...kupujes komp za 23000kn a sta ces drugo radit nego se igrat? Znaci imat ces komp od toliko novaca a koristit ces ga 3 sata dnevno? WTF cemu ti onda sluzi takav komp?! Vidim da si rodjen 1994. kako ti pise u profilu tako da sumnjam da ti treba za ista drugo osim za igrat igrice, ali sorry upak ti nisi njub da se igras vise od 3h, samo da se zna jel. Mladji si godinu dana od mog brata koji ima komp od 6000 - 7000kn i sasvim mu je dovoljan i za skolu i da pokrene crysis i uziva malo. I vise nego dovoljan
Pa reci ti lijepo nama za sta ces ti koristit to cudo? Ja studiram arhitekturu i dosta cesto radim razno razne 3D modele (3dmax, archicad, artlantis, rhinoceros i slicno programi) i CAD crteze pa mi netreba takav komp....Cisto ono radi znatizelje reci nam ako nisi njub koji igra vise 3h igre nekim danima (ocito sam ja zesca njubara ako ja znam i po 8 sati provest za kompom) za sta ti to koristis, tj. koristit ces takav komp?
i evo kao sta si trazia imas u HGspota
RAM, 2 GB (1GB + 1GB), DDR3, PC-15000, 1866 MHz, PATRIOT ViPER SERIES 1.459,00
RAM PC-16000, 2 GB, CRUCIAL Ballistix, DDR3 2000 MHz, KIT 2x1 GB 2.999,00 kn
ali ti ces navjerojatnije ovu skuplju a? xDDDD
ako ti je do igranja i to 3 sata rade onda otidi u igraonicu i sa prijateljima i nauzivaj se i kupi normalan komp i ustedi
Jeste svi napeli isto. Lijepo je rekao da nece da mu se pise po temi o tome kako mu ne treba takva konfa.
Predlozite mu konfiguraciju ili nemojte pisati uopce. Njegova stvar sto baca novce, nije vasa ...
a pustite covjeka nek trosi tih 23k kn...boli vas briga,ocito mu ne mozete utuvit u glavu to da je pol svijeta gladno a on drka na rezultat u 3dcmarku....njegov problem...
http://www.imagesforme.com/out.php/i123743_konfa.JPG
ak oces jos dodaj rama i jos si kupi neki cooler za procesor i nek ti neko overclocka procesor do 3.5ghz i miran si dugo...imas jos para za jednu gtx 280 pa mozes imat 3 u sli
PROCESOR:
Intel Core 2 Quad Q9450 BOX, 4×2.66GHz, 1333MHz, 775-pin, 12MB Vemil: 2.200,00 kn
GRAFIČKA KARTICA:
USKORO DOLAZI NA NAŠE TRŽIŠTE (HD 4870 X2)
MATIČNA PLOČA:
Asus P5Q3 DELUXE/WIFI-AP, Socket 775, Intel P45, DDR3, G-LAN Links: 1.496,00 kn
ČVRSTI DISK:
HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11 Vemil: 479,00 kn
MEMORIJA:
RAM PC-12800, 2 GB, CRUCIAL Ballistix, DDR3 1600 MHz, KIT 2x1 GBt x 2 kom Links: 2.798,00 kn
KUĆIŠTE:
Thermaltake VA9003BWS big tower Kandalf, bez PS, alu-maska, crno, USB,FW, prozor,25cm fan side panel Vemil: 1.639,00 kn OPTIČKI POGONI:
DVD+RW/-RW/RAM LG GH22LP20, Dual Layer, Lightscribe, 22x, black, bulk Vemil: 187,76 kn
HLADNJACI:
Cooler ZALMAN CNPS9700 LED, socket AM2/754/939/940/775 Links: 397,92 kn
Cooler za grafičku karticu ZALMAN, VF1000 Cu LED + VGA RAM Heatsink ZM-RHS88 HGspot: 486,00 kn
NAPAJANJE:
Napajanje 650W, SEASONIC Energy+, S12-650(600HT), ATX2 v2.2, 120mm vent., Super Silent Links: 1.099,00 kn
MONITOR:
Monitor IBM/Lenovo LCD L220x, 22" / T33HNEU Vemil: 3099,00 kn
TIPKOVNICA:
LOGITECH G15 Vemil: 599,00 kn
MIŠ:
Logitech G9 Laser Mouse USB / 910-000175 Vemil: 589,00 kn
ZVUČNICI
Zvučnici LOGITECH 5.1 Z-5500 Digital THX, retail Links: 2.499,00 kn
Zvučna kartica, PCI, CREATIVE LABS SB X-Fi Xtreme Gamer FAT PRO, retail Links: 829,00 kn
Slušalice LOGITECH PC Headset Digital Precision Gaming, retail Links: 289,00 kn
OSTALO:
Prenaponska zaštita APC PF8VNT3-GR, 8 utičnica, 1 telefon, 1 antena Links: 326,00 kn
UKUPNO: 19012,68 kn bez graficke i kad kupis graficku ispast ce te do 23000 kn
Ja sam ovog stajališta, prosjecna hrvatska placa je oko 3500-4000 kuna ako se nevaram taj prosjecni korisnik poput mene nemoze si kupit komp za 20 somova kuna iako bi ga rado kupio iako bi bio samo za kurcenje, nego mogu kupit komp za 5-7 soma maximalno, ako covijek ima para i trazi savjet neka si kupi ,ocigledno ima puno vise novaca nego ja i 95% forumasa ovdje. Jedino kao sta ti kazu lupat ces se po glavi za 2-3 godine kada ti susjed kupi komp za 5 soma kuna jaci od tvojeg eto, ja nisam nikad sastavljo komp takve vrijednosti pa se necu nit upustat u to lp
Ustvari drmi si tri way sli 3 x 280 i uzivaj neki quad core napajanje od 1.2 kw , jednog raptora 1 disk od 1 tb ostalo neznam
Ajde ovako....
Prvo covjek vas je lijepo zamolio da mu ne blatite temu sa vašim mišljenje kako se to ne isplati.
Drugo ili covjeku sastavite konfiguraciju ili nemoj ništa pisati...
Trece da ja tu imam ovalsti odma bi sankcionirao sve ove ljubomorne likce i oni koji stalno tupe kako je to bacanje novaca.
Ovako covjek si hoce kupit vrhunski komp za igranje i zašto ne?
Ako IMA novaca, mogucnosti i zelje ZAŠTO NE?
Podrzavam autora teme i još neke koji su ga podrzali
Da ti odma kazem ne obaziri se na kompotka i ostale koji ti sole pamet
SVI TI ALI BAŠ SVI TI SU LJUBOMORNI DO BOLA
Zašto?
Ajmo sad realno...
On nije kriv kaj su mu mama i tatica bezobrazno bogati i šta si moze kupit konfiguraciju koju vecina vas nikad nece vidjeti a kamo li uopce moci posjedovat.
Ne mora on tu sad trpit vaše ljubomorne postove kako je to bacanje novaca, covjek ima novaca i šta sad nije jedini.
Njegova stvar na šta ce ih on potrošiti.
SVI vi koji ste ga tu odgovarali od tog pohvata ste ljubomorni!
Htjeli vi to priznat ili ne znam iz iskustva.
Prvo smeta vas tj. prozdire vas šta i vi ne mozete sebi kupiti konfiguraciju kakvu ce on dobit.
Smeta vam šta vama vaši mamice i tatice ne mogu takvo nešto priušiti.
Ali nije on niti bilo ko takav kriv šta vaši starci šljakaju za dva soma kuna mjesecno...
Vjerujte mi i vi biste si sami kupili takve konfiguracije da mozete, bez razmišljanja bi potrošili takve novce
Ili covjeku slozite konfiguraciju ili se maknite sa teme ne morate je citat.
Ljecite frustracije i ljubomoru negdje drugdje.
Te i dalje placite jer i vaš tatek nije bogatuncic te niste sve dobili pred nos servirano.
Autoru teme
Ovako moji savjeti su ti:
Uzmi si neki opsani monitor tipa Dell 24" :
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113081
Taj monitor je odlican i uzivat ceš dok ce igrat i radit na njemu :) + monitor neceš sigurno mjenjat nakon 2-3 godine te se osiguraj da bude neki ovako vrhusnki :)
Uzmi si G9 te G15 kupi si bolju periferiju jer ruku na srce periferija traje i ne moze postat preslaba za nove igre.
+ Logitech Z5500 ili Logitech Z2300 ovisno šta zeliš prvi su ti 5.1 drugi 2.1 sistem. Te ih upari sa nekon zvucnom karticom tipa Creative X-Fi extreme music
Mozeš uzet i neku tipa fataliti ali neceš osjetit baš neku razliku u zvuku... to ti je markenting.
Uzmi neko vrhunsko Lian Li kucište koji ti se sviđa oku + Sesonic 650W
Sve to ce te izac priblizno oko 12-13 tisuca kuna tako nešto.
Sad kad imaš periferiju ide ostalo.
Maticne preko 1200 kuna nemoj niti gledati jer su neisplative.
Zašto? Cijena im prebrzo padne, na trzištu se pojavi prebrzo novi model i takve stvari prebrzo padnu u zaborav.
Dovoljna maticna ti je i neka oko tisucu kuna.
Graficka: Uzmi ATI 4870 ili 4870x2 nemoj ništa kemijat sa CF jer se to ne isplati. Dobije se nešto bolji pomak u igrama ali razlika u cijeni je osjetna te je neisplativo.
Procesor: uzmi E8400 eventualno E8500. Nemoj gledat i patit na sve one quad itd... Em ih niti jedna igra ne iskorsti em su tebi kao gameru i prosjecnom korisniku nepotrebni.
Nisam prijemtio da radiš u nekom profi programu i sl. tako da ti ne treba procesorska snaga.
Rami 4 GB DDR2 1066Mhz kingmax ili neki drugi (eventualno neki bolji skuplji) glavno da budu 1066Mhz i 4 plocice po 1 Gb
DDR3 je preskup i za sada još neisplativ. Pomaka ima u preformansama ali taj pomak ne opravdava tako visoku cijenu ;)
Od oka ovako cirka sve ovo ce te izac oko 18-19 tisuca a imat ceš odlican gaming ring :)
Kad ti igre pocmu štekat i trokirat samo promjeniš konfiguraciju (grafa, maticna, rami, proc)
Šta te opet izađe svega 6-7 tisuca. A sa ovom konfom ceš se moci igrat isto kao s onom u koju bi uguru 280-tku i neki bijesni quad ;) a cijena bi bila viša.
Periferija ti ostaje jer si uzeo vrhunske stvari koje mozeš koristit po 4-5 godina pa i više ;) (naravno ako sve radi kako treba ako ne dođe do nekog kvara)
Ovo ti je puno isplativije... po meni.
Rađe daj lovu u vrhunsku periferiju nego u neke komponente koje ce tako i tako bit preslabe za igre koje izađu za dvije godine jer te ce igre koristit neku sasvim novu tehnologiju koju današnje high-end $$$ grafe nemaju i tadašnje grafe od oko 1500 kuna ce brisat pod sa današnjom 280-tkom ;)
i da kupi si neku futelju iz koje ceš uzivat dok se igraš ;)
LOL
Ovako..
Ja sigurno nisam ljubomoran...ja ne bih trosio iz principa na konfu od 23k zato jer mozes dobit i predobru za 6k
A ovaj..procesor kosta ko cijela konfa(Q9650)
A za godinu dana ce bit duplo jeftiniji...tako da se po meni ne isplati davat toliko para za komp koj ce za god dana past na evo recimo da bubnem 13k kn...
EDIT:Ne mislim na tvoj proc..
Ovako covjek si hoce kupit vrhunski komp za igranje i zašto ne?
Ako IMA novaca, mogucnosti i zelje ZAŠTO NE?
ako misliš da su svi takvi u krivu si. moža jesu neki tj. sigurno su ali ja nisam.
meni je stari reko možeš uzet komp do 25000kn. to je čista ludost i totalno bez cilja sam mu reko. on mi j reko kako hoću.
reko sam mu da ne želim biti neki razmaženac koji može imat šta god hoće. moj vrti kako sam već sve na best i hy rez na 22 inča. kao drugo ja sam radio preko ljeta mjesec dana i zaradio 4500kn i tako ću svako ljeto do faksa i kad mi ne bude dobro radila grafa za godinu dvije jednostavno ču je sa svjim novcima kupit drugu. jer meni nije gut kad mi "tatica" kupuje šta želi jer je to razmaženost. i zato nemoj govorit u množini nego NEKI SU LJUBOMORNI. ja sam totalno zadovoljan sa svojim kompom i uopće ne patim za nekim hyhy konfama. a na kompu sam svaki dan po ljeti najmanje 6 sati i igram sve najnovije igre. NISAM JA LUĐAK NITI RAZMAŽENAC KAO NEKI.
ALI AKO SE OVAJ DEČKO VOLI RAZBACIVATI. MA ZNAŠ ŠTA, MA SAMO NAPRIJED. ZABOLI ME K....
UŽIVAJ TROŠEĆI 23000KN SVAKIH PAR GODINA.
SRETNO TI BILO DJEČAČE!
ja sam shatio neke stvari u životu što ti očigledno nisi.
imam svoj stav i svoju psihički stabilan um.
potpisujem gornja dvije poruke.
pozz želim ti sretno igranje!
@ Dart Panišer...
1. Nitko nije ljubomoran, meni je drago da si on može to priuštiti, ali govorim mu da je to neisplativo, te da će kasnije požaliti...
2. Moji komentari su bili dobronamjerni, a sad kak si ti/on/netko drugi shvatio, to je druga stvar.
3. Na početku si nas popljuvao, a na kraju si rekao ono što smo mu svi mi i govorili... Svaka čast!
kako ti se uopće dalo toliko pisat. još si izgubio energiju koju trebaš nadoknadit hranom, a hrana se plaća.
ha ne razmišljaš pučki. i još nas tu pljuvaš sve kao da smo neka stoka(gamad).
smiri malo strasti i nemoj se ulizivat ovom malog razmažencu. očigledno misliš ako ga ti tu jedini podržavaš da će i tebi kupit jedan takav kad očigledno i sam patiš za tim stvariima.
uozbilji se malo i prvo promisli prije nego što napišeš "knjigu".
3. Na početku si nas popljuvao, a na kraju si rekao ono što smo mu svi mi i govorili... Svaka čast!
a baš ste dosadni.
ako čovjek želi dati toliko para za komp neka da! ja sam jednom (pred 3 ili 4 godine) slagao jedan komp za 21000 kn i čovjek ga koristi ga google, mail i čitanje vijesti....
ali ima para za 7 života i baš ga briga koliko to košta.
ako nemate love za to onda ne morate nužno vrijeđati čovjeka! to je jako podlo i nisko.
osobno, više od 6 ili 7 k ne bih dao za komp, osim u slučaju nekih specifičnih poslova gdje to ima opravdanja (kolega im stroj za 35000 kn, ali bavi se 3d Maxom i postprodukcijom i na njemu zarađuje velike novce i za posao i "u fušu")...
a sada pitanje.. zašto ste zapeli za 280? a gdje je nestao 4850 / 4870 i cemu nforce čipset? sta fali X48?
OK, ja najviše "ljubim" intel matične zbog stabilnosti i podrške, a vi (gameri) ih mrzite zbog klokiranja pa to i razumijem....
:-)
kako ti se uopće dalo toliko pisat. još si izgubio energiju koju trebaš nadoknadit hranom, a hrana se plaća.
ha ne razmišljaš pučki. i još nas tu pljuvaš sve kao da smo neka stoka(gamad).
smiri malo strasti i nemoj se ulizivat ovom malog razmažencu. očigledno misliš ako ga ti tu jedini podržavaš da će i tebi kupit jedan takav kad očigledno i sam patiš za tim stvariima.
uozbilji se malo i prvo promisli prije nego što napišeš "knjigu".
rasprava nema smisla!
pitatjte ljude koji imaju Mercedes ili BMW zašto nemaju Škodu Octaviju s plinom (sada je bespltna ugradnja)?! zato što mogu!
i tu je kraj! ako želi neka kupi - baš vas briga šta ce on s time
1 x XFX MB-N790-IUL9 , nVidia nForce 790i 3-Way SLI, FSB 1600,DDR3
1 x Procesor Intel Core 2 Extreme QX9650 ,4x3.00GHz, socket 775,12Mb
2 x ASUS ENGTX280/HTDP/1GB, NVIDIA GeForce, GTX280, PCIe x16, 1024Mb
1 x DDR3 2Gb (2x1Gb) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TWIN3X2048-1333C9
1 x HDD WD 300GB SATA, VelociRaptor, 10000 rpm 16 MB cache 3GB/S
1 x HDD WD 750Gb, 7500AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x Napajanje OCZ GameXStream 1010W, blue led FAN, SLI ready, EPS
1 x Thermaltake Kandalf, bez PS, alu-maska, crno, USB, Fire wire,2×1
1 x SM 2232BW, Dijagonala 22", 2ms
1 x Plextor PX-810SA/T3 RET SATA (18xDVD±R) ATAPI , DVD+R: 18x
1 x SCYTHE Zipang SCZP-1000, socket 478/775/754/940/939/AM2
23.644,21Kn
eto periferiju ti nisam stavljo to mozes i sam izabrat , malo sam promasio limit al sta ces ipak sam uzeo sve vrhunske kvalitete koje ukljucuju i vrhunske performans
1 x XFX MB-N790-IUL9 , nVidia nForce 790i 3-Way SLI, FSB 1600,DDR3
1 x Procesor Intel Core 2 Extreme QX9650 ,4x3.00GHz, socket 775,12Mb
2 x ASUS ENGTX280/HTDP/1GB, NVIDIA GeForce, GTX280, PCIe x16, 1024Mb
1 x DDR3 2Gb (2x1Gb) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TWIN3X2048-1333C9
1 x HDD WD 300GB SATA, VelociRaptor, 10000 rpm 16 MB cache 3GB/S
1 x HDD WD 750Gb, 7500AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x Napajanje OCZ GameXStream 1010W, blue led FAN, SLI ready, EPS
1 x Thermaltake Kandalf, bez PS, alu-maska, crno, USB, Fire wire,2×1
1 x SM 2232BW, Dijagonala 22", 2ms
1 x Plextor PX-810SA/T3 RET SATA (18xDVD±R) ATAPI , DVD+R: 18x
1 x SCYTHE Zipang SCZP-1000, socket 478/775/754/940/939/AM2
23.644,21Kn
eto periferiju ti nisam stavljo to mozes i sam izabrat , malo sam promasio limit al sta ces ipak sam uzeo sve vrhunske kvalitete koje ukljucuju i vrhunske performans
Eh ,kad si tako iskusan sastavi bolju konfu , ja mislim da je 22" monitor odlican ,netreba mu bolja mema od ove ,a performanse su bolje nego da uzme monitor za 5 somova, a posto covijek oce performase u tih 23 k kuna ovo je po meni to . Sastavi ti nesto pametno ide ti to
1x Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb G0
1x ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2
2x DDR2 4Gb - 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, CL4,DHX
1x GAINWARD PCI Express 2.0 x16 ATI Radeon HD 4870 GDDR5 SDR 512MB
2x HDD Seagate 640GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.11
1x DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL
1x ANTEC P182 EU (gun metal-crno, bez napajanja, vanjsko upravljanj
1x SCYTHE Zipang SCZP-1000, socket 478/775/754/940/939/AM2
1x Napajanje Chieftec 850W Turbo Series, Cable management, 4×12V
1x LG LCD L226WTQ, 22" wide, 1680 x 1050 wide, DFC : 5000:1,2ms,crn
1x Tipkovnica Logitech G15 Gaming Keyboard
1x Miš Logitech G5 Laser Mouse, Podesiva rezolucija, 6.4 MP/sec
Evo nije ono što si tražio ali je dosta isplativije 12k kuna košta sa svime.
Quad proc na 2,4 GHz koji lako digneš na 2,8-3,0 GHz.
8 giga memorije
Samo jedna 4870 grafa ali lako ubaciš još jednu, samo vjeruj mi neće ti tribati.
Dva hdd u raid polje spojiš 1+0.
Kućište košta 1k kuna ali kad jednom dobro nabaviš njega više ne mjenjaš (barem ne tako često kao GF ili CPU ^^)
O monitoru kao i o g15 i g5 mišu nema se šta reć nego samo hvala.
Btw napajanje je dostatno da kasnije ubaciš još jednu 4870 gf.
E sad, ako ne tučeš šakom po tipkovnici, vitlaš miša u zid, udaraš glavom u ekran i tučeš kućište nogom,
puno je bolje dat "više" love za te stvarčice nego za neki nabrijan proc ili brand name ddr3 memoriju.
Btw ako sam negdje pogriješio, što se tiče konfe, molim da me se ispravi, da nebi čovik nabavija pa vidio da nešto neradi s "nečim" ^^.
Pozdrav!
Vidite da se preseravate..ako ima 14godina neka si kupi komp da se moze hvaliti frendovima...nakon 2mjeseca ce mu dosaditi...neka ode u neki ducan i neka kaze dajte mi sve naj bolje i dat ce mu..ovak i onak ne namjereva stediti pa ce ga i tamo pokrast..kupi si rade bicikl i romobili komp...
ma mos mislit kako ce kupiti za 23k Kn, isto tako kako je onaj kupio za 32k Kn...I NJEGOV FREND TAKOĐER (couldn't resist)
malo si se uvukao u veliki trosak gamerski komp nabavis za 7000-10000
pozz all!! Vec imam slicnu temu ali nisam dobio nikakve odgovore odnosno prijedloge vecina komentara je bila ovo:"bacanje para mos si kupit jako dobru konfu za 10000kn" i slicno, pa sve koji to zele napisti molim da se ne mjesaju!!!! Komp kupujem 30.8
KONFA:
grafa:ati 4870 x2
rama:4gb ddr3
maticna:vas prijedlog(ddr3,ati/intel,crossfire,1333Mhz,1600MHz,1866MHz)
procesor:neki intel quad 12mb cache,vas prijedlog
napajanja:vas prijedlog
monitor:neki samsung 24"
kuciste:Cooler Master, Cosmos S, crno