Konf. do 12k

poruka: 38
|
čitano: 4.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

Hej!

Treba mi nova konfa. Koristim programe poput AutoCAD, 3ds max, SAP2000, ETABS itd.

Nisam baš u toku sa hardverom, od posebnih zahtjeva jedino bih stavio SSD disk i da su sve komponent iz ADM-a. Izlanuo se

Spreman sam uložit oko 12k kn, bilo bi super ako bi se komp. kasnije mogao nadogradit

po potrebi. Monitor ne treba ^^

Ja sam nešto ovako složio samo neznam jel to valja...da li su komponente ok, napajanje dovoljno jako, hlađenje itd. pa bih molio za komentare.

Hvala!!

1 x     Procesor AMD Phenom II X6 1090T , socket AM3, 3.2Ghz, 9MB black
1 x     Gigabyte MA790FXTA-UD5, AMD 790FX+SB750, S. AM3, 2xSATA 3.0
2 x     DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 8-8-8-24, CMP4GX3M2B1600C8
1 x     Gigabyte GTX 470 1280MB GDDR5 320bit, 2xDVI+miniHDMI, PCI-X 2.0
1 x     HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x     Corsair SSD 128GB Performance Series, 220MB/s Read 180MB/s
1 x     Napajanje Corsair 600W CX Series, 600 Watt, ATX, ATX12V v2.3
1 x     DVD upisivač Pioneer DVR-218LBK, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL,DVDRAM
1 x     SILVERSTONE Raven RV01B Middle Tower, 1x Extended ATX Mainboard

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

Pa ok je konfa, mozda drugo kuciste.

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

ma kućište je najmanji problem, bitno mi je da sam ostalo pogodio Smijeh

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konf. do 12k

ovo iz thumbnaila bi bio nekakav optimum u slucaju da ti se neda zajebavat sa overclockingom.

ako mislis da ti je malo 6GB RAMa (a vjerovatno nije) ubacis jos jeddan kit memorije.

za maticnu plocu razmisli i o Gigabyte X58-UD5

EDIT: sad sam se sjetio da inzistiras na ADM-u. mislim da bi i oni sve ovo trebali imati samo ce te doci nijansu skuplje.

EDIT 2: vidim da sam greskom kliknuo na ASUS 5850 a namjeravao sam na Gigabyte 470GTX. Znaci da su jedno pored drugog u cjeniku a da je razlika u cijeni par kuna a 470GTX ti je definitivno bolja opcija.

nije mi dobro danas :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 18:40 (Commodore).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

Ona mi je bolja koju je on slozio.

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

ok konfa,

1.ja bi promijenio proc, uzeo 1055t + zalman

2.corsair 80 GB force series s sandforce kontrolerom

vidi review http://www.pcekspert.com/articles/793-2.html

mislim da je 80 gb dovoljno.

3.matičnu s najnovijim 890fx čipsteom

4.i ako daješ 1600kn  za kučište(čak 12k za kutiju) meni osobno

nenadhebivo kučiste silverstone FT02 ,vidi youtube

a ako baš mora biti do 12k uzmi 1090t + Asus crosshair IV formula

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 18:45 (zubic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Konf. do 12k

Hebemti kolko je to kuciste duboko.

These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Konf. do 12k
luka_cro kaže...

Ona mi je bolja koju je on slozio.

Ni blizu bolja za ove potrebe koje je naveo (ni jedna komponenta). Jedino je kuciste bolje no meni je bezveze davati tolike novce za kutiju. I stavio je 2GB RAMa vise a tesko da ce iskoristit i 6 s tim da ova koju sam ja sastavio dodje 10k pa za 2k moze uzeti jos 6GB RAMa i veci SSD koji mu takodjer ne treba a i Force je puno bolji od ovog koji je on stavio.

16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

znači da ipak idem na intel? neznam kolko taj jezgri ima koji si mi preporučio ali ovi programi koje koristim ih znaju itekako iskoristit, i da, hoće se to moći nadograđivat možda kasnije?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bene kaže...

znači da ipak idem na intel? neznam kolko taj jezgri ima koji si mi preporučio ali ovi programi koje koristim ih znaju itekako iskoristit, i da, hoće se to moći nadograđivat možda kasnije?

sto se tice neke ozbiljne nadogradnje i jedna i druga platforma su u Qrcu. Intel ce vjerovatno izbacit jos par modela za 1366 ali to te ne bi trebalo zanimati jer si sto se tice procesorske nadogradnje miran par godina. Takodjer i AMD izdaje novu liniju procesora sa novim tehnologijama za koju trenutni chipseti nemaju podrsku. Moci ces staviti AM3+ procesor na AM3 chipset ali nece ti podrzavati Turbo i HT tako da je i to besmisleno. znaci nadogradnju procesora zaboravi u oba slucaja. i7 950 ima 4 fizicke jezgre sa HT tehnologijom tako da ih u aplikacijama koje podrzavaju HT OS cita kao 8 jezgri. X6 ima 6 fizickih jezgri. U vecini aplikacija i7 je bolji, dok u nekima ipak 2 fizicke jezgre vise donose primat. 

Evo ti usporedba ta 2 procesora pa odluci. Neces pogrijesiti kojeg god da uzmes, s ti ako se odlucis za AMD moj ti je savjet da ne uzimas 4x2GB RAMa nego 2x4GB zato jer brze rade a i ostaje ti mogucnost kasnije nadogradnje (koja ti u slijedecih 4-5 godina nece trebati.

SSD je primarno za instalaciju operativnog sistema i aplikacija tako da ti je 60GB vise nego dovoljno a Corsairova Force serija (ili OCZ Vertex2) su puno brzi od ovog kojeg si ti stavio, a kao storage sam ti stavio 2xWD 500Caviar Black (savjet da ih stavis u RAID1 radi sigurnosti dokumenata (sve paralelno zapisuje na 2 HDD-a pa ako ti jedan crkne dokumenti ostaju)).

LINK - na usporedbu x6 1090T  vs   i7 950

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 19:23 (Commodore).
16 godina
protjeran
Konf. do 12k

u takvu konfu jednostano mora ic i7 6gb rama i gtx460 sli.. / r 5970 tocka ..   za kuciste jedan haf ili cm 960 ce ti biti i previse.. mjesta i najvaznije airflowa ko u prici za mizernih 600 kn..

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 19:56 (dokly).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Commodore kaže...
Bene kaže...

sto se tice neke ozbiljne nadogradnje i jedna i druga platforma su u Qrcu. Intel ce vjerovatno izbacit jos par modela za 1366 ali to te ne bi trebalo zanimati jer si sto se tice procesorske nadogradnje miran par godina. Takodjer i AMD izdaje novu liniju procesora sa novim tehnologijama za koju trenutni chipseti nemaju podrsku. Moci ces staviti AM3+ procesor na AM3 chipset ali nece ti podrzavati Turbo i HT tako da je i to besmisleno. znaci nadogradnju procesora zaboravi u oba slucaja. i7 950 ima 4 fizicke jezgre sa HT tehnologijom tako da ih u aplikacijama koje podrzavaju HT OS cita kao 8 jezgri. X6 ima 6 fizickih jezgri. U vecini aplikacija i7 je bolji, dok u nekima ipak 2 fizicke jezgre vise donose primat.

Evo ti usporedba ta 2 procesora pa odluci. Neces pogrijesiti kojeg god da uzmes, s ti ako se odlucis za AMD moj ti je savjet da ne uzimas 4x2GB RAMa nego 2x4GB zato jer brze rade a i ostaje ti mogucnost kasnije nadogradnje (koja ti u slijedecih 4-5 godina nece trebati.

SSD je primarno za instalaciju operativnog sistema i aplikacija tako da ti je 60GB vise nego dovoljno a Corsairova Force serija (ili OCZ Vertex2) su puno brzi od ovog kojeg si ti stavio, a kao storage sam ti stavio 2xWD 500Caviar Black (savjet da ih stavis u RAID1 radi sigurnosti dokumenata (sve paralelno zapisuje na 2 HDD-a pa ako ti jedan crkne dokumenti ostaju)).

LINK - na usporedbu x6 1090T   vs   i7 950

da nespomenam da i7 iz ove usporedbe radi na nizem taktu.. i kloka se puno bolje zbog naprednije arhitekture...

16 godina
Konf. do 12k

Evo nesto malo zesce:

i7 950 - daleko najisplativiji high-end procesor, dobar OC-er i ono sto je najvaznije- napravljen je audio/video obradu i slicne stvari - 2.072kn

Gigabyte EX58A-UD5 - mid-range maticna ploca, odlican OC-er, podrska za 3-way SLi i 4-way CRX, ima podrsku za USB i Sata 3 - 1.921kn

2x Corsair XMS3 - 6x2Gb, 1600mhz, nije nesto posebno, ali je Corsair i ima ga 12Gb - 1.856kn

2x Gigabyte N460 OC - 768mb modeli, sa aftermarket hladnjacima, naravno u SLI-u za bagatela cijenu - 2.322kn

2x Corsair 40Gb Force series - po preporuci kolega koji se u SSD-ove ocito vise razumiju, u RAID 0 rade cuda - 1.694kn

2x Samsung SpinPoint 1Tb - pouzdani, tihi i brzi storage diskovi za ukupno 2080Gb u sistemu :) - 876kn

Corsair CX600 - makar nije toliko jako poput VX i HX serije svoj posao ce odraditi bez greske (cijela konfa bi trebala trositi oko 450-500W u loadu sa OC-om na procesoru) - 534kn

Samsung SH-S223C - Sata, przilica ko przilica, al ova je jeftina - 136kn

Thermaltake V9 Black Edition - meni osobno jedno od rijetkih ljepih Thermaltake-ovih kucista, sa fantasticnim Air-Flow-om (2x 230mm, 2x120mm ventovi) - 697kn

--                                                                                                                                                                                                                                                              

UKUPNO: 12.108kn

Cijela konfa je iz protis-a

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
zaki kaže...

Evo nesto malo zesce:

i7 950 - daleko najisplativiji high-end procesor, dobar OC-er i ono sto je najvaznije- napravljen je audio/video obradu i slicne stvari - 2.072kn

Gigabyte EX58A-UD5 - mid-range maticna ploca, odlican OC-er, podrska za 3-way SLi i 4-way CRX, ima podrsku za USB i Sata 3 - 1.921kn

2x Corsair XMS3 - 6x2Gb, 1600mhz, nije nesto posebno, ali je Corsair i ima ga 12Gb - 1.856kn

2x Gigabyte N460 OC - 768mb modeli, sa aftermarket hladnjacima, naravno u SLI-u za bagatela cijenu - 2.322kn

2x Corsair 40Gb Force series - po preporuci kolega koji se u SSD-ove ocito vise razumiju, u RAID 0 rade cuda - 1.694kn

2x Samsung SpinPoint 1Tb - pouzdani, tihi i brzi storage diskovi za ukupno 2080Gb u sistemu :) - 876kn

Corsair CX600 - makar nije toliko jako poput VX i HX serije svoj posao ce odraditi bez greske (cijela konfa bi trebala trositi oko 450-500W u loadu sa OC-om na procesoru) - 534kn

Thermaltake V9 Black Edition - meni osobno jedno od rijetkih ljepih Thermaltake-ovih kucista, sa fantasticnim Air-Flow-om (2x 230mm, 2x120mm ventovi) - 697kn

--                                                                                                                                                                                                                                                              

Impresivno

These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase
15 godina

Konfa je odlićna al je rekao da mora bit iz ADM-a...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
15 godina
neaktivan
XYomegaYX kaže...
zaki kaže...

Evo nesto malo zesce:

--                                                                                                                                                                                                                                                              

Impresivno

Impresivno samo 3x2gb i jac enapajanje xD

SSD u raid0 pogotvo Force nije isplativo xD

Intel&ATI kaže...

Evo stize xD

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 20:08 (pandza94).
16 godina
Konf. do 12k

Sta, kostat ce ga malo skuplje, ai ko ima pare za ovaku konfu, moze se jos to protegnit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

zahvaljujem svima Smijeh  stvarno impresivna konfa zbog koje ću otić u protis radije ^^

0 0 hvala 0
16 godina

Impresivno samo 3x2gb i jac enapajanje xD

SSD u raid0 pogotvo Force nije isplativo xD

Intel&ATI kaže...

Evo stize xD

Dvije OC-ane Gtx 460 i i7 980x OC-an na 4.5Ghz izvlace off-the wall  480 u Crysis-u i 500W u furmarku

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
15 godina
Konf. do 12k

Ja bi ovo bez razmišljanja.Brutalna snaga i brzina  i7 procesora, najbrži SSD  diskovi spareni u RAID0 polje,ultra brzi Caviar black HDD i moćne i "hladne" 460 GTX-ice spojene u SLI...

Matična ploča s1366 Asrock X58 Extreme3, Intel X58
Procesor s1366 Intel Core i7 950 3,06 GHz 8M 1333MHz
DVD snimač interni SATA LG GH22NS Black bulk
Memorija DDR3 Corsair 6GB, 3x2GB, 1600MHz , XMS3-1600, DDR3 SDRAM
Kućište Cooler Master CM 690, bez napajanja, crno
Corsair Air Cooling A70 CPU hladnjak
HDD SATA III 640 GB WD Caviar Black, 7.200 rpm, 64MB
HDD SATA III 640 GB WD Caviar Black, 7.200 rpm, 64MB
Corsair SSD 40GB Force Series, 280MB/s Read 270MB/s Write, TRIM command, 64MB(RAID0)
Corsair SSD 40GB Force Series, 280MB/s Read 270MB/s Write, TRIM command, 64MB(RAID0)

Grafička kartica Gigabyte PCI-E nVidia GeForce N460 OC, 1GB, GDDR5

Grafička kartica Gigabyte PCI-E nVidia GeForce N460 OC, 1GB, GDDR5

Napajanje 750W Corsair
12.132,15kn   PROTIS

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 20:16 (vepar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konf. do 12k

je li ko od vas klipana procitao uvodni post?

kakve 5970 i460 SLI? Covjeku treba konfiguracija za rad a ne za nabijanje FPSa u Crysisu.

Znaci dobra maticna sa podrskom za nove standarde, mocan CPU koji ce mu trajati godinama, gomila RAMa, brz sistemski HDD i dva pouzdana za cuvanje podataka. Kakav vraziji SLI za 3Dstudio Max? Jednu karticu mu nece ni koristiti.

Da je trazio za gaming onda je to druga prica. Ovako mu samo nabijate cijenu za nesto sto ce biti apsolutno isto u njegovim potrebama. 

Radje taj visak novca nek potrosi u dobar  monitor, po mogucnosti u 2 takva jer ce punooo vremena provesti blenuci u njih a gledanje ekrana dok nesto radis i skoncentriran si na svaku tocku se ne moze usporediti sa iganjem iagara i gledanjem filmova.

0 0 hvala 0
15 godina
Konf. do 12k

A ti smiri doživljaj i nekog drugog nazivaj klipanom.Ovdje smo da pomognemo,a ne da slušamo uvrede nekih koji misle da su najpametniji...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vepar kaže...

A ti smiri doživljaj i nekog drugog nazivaj klipanom.Ovdje smo da pomognemo,a ne da slušamo uvrede nekih koji misle da su najpametniji...

Bez ljutnje, nije to bilo zlonamjerno. Tesko da ces pomoci nekome kome treba racunalo za rad u 3D aplikacijama stavljajuci mu 2 kartice u SLI.

Imam poprilicno iskustvo u ovom podrucju tako da znam da je to besmisleno isto ko sto bi mu 5970 radila slabije od GTX450. U ovom slucaju onaj Gainward 460GTX 2GB bi bio dobra opcija jer, za razliku od igri, kompleksne multi poligon scene zahtjevaju dosta video RAMa.

Jos jednom se ispricavam ako sam nekoga uvrijedio, nije mi bila namjera, to klipani je bilo vise kao sala jer vidim da ste nabrijani na gaming performance a to u ovom slucaju nije najbitnije. Vecu razliku ce ostvariti sa malo nizom latencijom memorije nego da stavi 2x5970 u CF.

15 godina
Konf. do 12k

Ok,bez zamjerke...

Potrudio sam se složiti najbolje što znam.Dobar procesor i RAM bitni za AutoCAD,brzi sistemski SSD i brzi klasični HDD ne mogu odmoći...Možda nisam trebao trpati dvije grafičke nego ići na jednostavnije i jeftinije riješenje,ali šta je tu je...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Konf. do 12k

Da, ali cijene Gtx460 su sada ispod svake granice(mogu se kupiti dvije za cijenu jedne HD5850/GTX470), i od navedenih aplikacija koje ce se korisititi neke su poprilicno Gpu zahtjevne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vepar kaže...

Ok,bez zamjerke...

Potrudio sam se složiti najbolje što znam.Dobar procesor i RAM bitni za AutoCAD,brzi sistemski SSD i brzi klasični HDD ne mogu odmoći...Možda nisam trebao trpati dvije grafičke nego ići na jednostavnije i jeftinije riješenje,ali šta je tu je...

Odlicno si ti to slozio. To je top performance comp samo bi dijelom ostao neiskoristen. Dovoljan mu je jedan SSD jer postavljanjem 2 u RAID 0 dobiva ogromno ubrzanje u testovima no i ovako i onako bi mu se sa Forceom aplikacije otvarale trenutno i ne bi primjetio razliku. Problem RAIDa 0 je sto je bilo kakav kvar (a SSDi su jos uvijek dosta podlozni kvarovima i gubicima) i gubljenje sitnog podatka sa bilo kojeg od diskova, znaci gubljenje svega sto ima na oba jer RAID 0 jednu datoteku zapisuje u djelovima na oba diska i svaki taj dio ima index gdje se nalazi nastavak itd. Storage diskovi bi takodjer iz sigurnosnih razloga trebali biti postavljeni u RAID 1 polje jer to polje zapisiva sve duplo. crkne jedan disk imas sve na drugome. naravno to znaci prepolovljavanje kapaciteta tj. prostora imas onoliko koliki ti je manji disk  spojen u to polje(dok je kod RAIDa 0 ukupan kapacitet umnozak kapaciteta najmanjeg diska i broja diskova), preporucljivo da su isti. posto on radi sa relativno malim fileovima a aktivne bi trebao snimati na SSD taj dodatni mehanicki disk bi mu sluzio ka osiguranje od samoubojstva zbog kvara jednog HDD-a.

15 godina
protjeran
zaki kaže...

Da, ali cijene Gtx460 su sada ispod svake granice(mogu se kupiti dvije za cijenu jedne HD5850/GTX470), i od navedenih aplikacija koje ce se korisititi neke su poprilicno Gpu zahtjevne.

Zahtjevi se odnose na 1 karticu. Neke aplikacije pomocu posebnih dodataka mogu iskoristiti SLI i CF ali najcesce je to vezano iskljucivo za pro kartice (Quadro, FireGL) koje dok se radi u 3d prozoru skoro i ne komuniciraju sa CPU sve do rendera kad CPU preuzima sve na sebe. Brzina rendera na racunalu sa GTX480, GTX460 SLI i na racunalu sa integriranom grafikom je ista.

EDIT: po tvojoj konfiguraciji vidim da ti trenutno novac nije neki problem, no ja ne bi rekao da su im cijene ispod svake granice ni da kostaju 100kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 21:43 (Commodore).
16 godina
neaktivan

meni se sviđa veprova konfa da imam 12k kuna odma bi to kupio :D

15 godina
Konf. do 12k

E da i zakaj nebi imal SLI ak je u rangu do 12k...

Znam da nece iskoristit al dvije grafe..

Jedna crkne ima i drugu...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Bene kaže...

Hej!

Treba mi nova konfa. Koristim programe poput AutoCAD, 3ds max, SAP2000, ETABS itd.

Nisam baš u toku sa hardverom, od posebnih zahtjeva jedino bih stavio SSD disk i da su sve komponent iz ADM-a. Izlanuo se

Spreman sam uložit oko 12k kn, bilo bi super ako bi se komp. kasnije mogao nadogradit

po potrebi. Monitor ne treba ^^

Primjetio sam da želiš promijenit trgovinu iz ADM-a u Protis, pa evo jedna konfa iz Protisa.

Matična ploča: Asus P6X58D-E (sasvim solidna matična ploča, pogodna za OC , SATA 3 i USB 3 od novih tehnologija, bolja ti ni ne treba) 1640 kn

Procesor: Intel Core I7950 (procesor specijaliziran za video i photo montažu, renderiranje, profi-aplikacije zbog velikog cacha, dobar OC-er) 1830 kn

Memorija: Corsair 6 GB kit DDR3 1600 MHz (6 GB je dovoljno za sve poslove, trokanalni način rada zbog X58 čipseta) 850 kn

Grafička kartica: Nvidia Quadro FX1800 (specijalna grafička kartica koja bi ti mogla pomoći u tim programima nego "obične" kartice) 3700 kn

SSD: Intel X25-M 80 GB (glasi kao jedan od najpouzdanijih SSD-ova na tržištu, 80 GB je dosta za Win 7 i navedene programe) 1700 kn

Hard disk: Samsung F3 1 TB (pouzdan, brz, tih, hladan, terabajt je dovoljno, ako nije ubaciš jš jednog u RAID-0) 440 kn

Napajanje: Corsair TX 650 W (može isporučiti preko 650 W, pouzdano i tiho) 660 kn

Optika: LG sata prža (ahhhhh....) 190 kn

Kućište: Silverstone Raven RV02 (meni predobro kućište, prozračno, neobično, crno!) 1200 kn

cijena: 12200 kn

EDIT:

BTW, i kućište možeš promijeniti u koje se tebi osobno sviđa....

Pošto nisi naveo dali se misliš igrati na kompu, nema smisla onda stavljati neke "obične" gafulje, jer ako ćeš baš raditi u tim programima ova će ti se definitivno isplatiti, ali ako baš budeš htio se malo igrati (nisam siguran, ali MOŽDA? ćeš moći i sa ovom Quadro karticom igrati, kažem možda jer ne znam), ali ako ne želiš riskirati sa Quadro uzmi GTX470 i miran si (+ imaš CUDU i Physx)

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 21:57 (perosima91).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice