Komp za igranje

poruka: 32
|
čitano: 5.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Komp za igranje

Za otključavanje 4. jezgre moraš imati ploču koja ima SB750 southbridge. Sada AMD je ugasio tu jezgru jer je bila nestabilna, pa samim uključivanjem te jezgre možeš narušiti stabilnost, ali niti ne moraš jer to ovisi od procesora do procesora.

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
RE: Komp za igranje
Perkan777 kaže...

Zašto nevalja to sa otključavanjem 4 jezgre.

Znaim me kako su to napravili,kakvi su rizici s otključavanjem 4 jezgre i da li to šta šteti ili utječe na performanse

Največa činjenica je to da je otključavanje četvrte jezgre čista lutrija.Ako je proc dobro ispao na waferu imaš dobre šanse da če radit stabilno.No ako si jako loše sreče onda če ta jezgra odbijat radit i narušavat stabilnost cijelog sustava.
Recimo ista stvar je kad želiš neki proc koji se dobro clocka.Ja sam uzeo Q6600 G0 reviziju koja je odlična za OC.No evo ja nisam baš neki srečkovič pa sam upiknuo verziju koja traži JAKO puno soka(napona na Vcore-u)
Ako jezgra dobro radi 100% sigurno dobiš bolje preformanse.no ako ti ne radi dobro onda si u banani.Jer mislim da više ne možeš zaključat(isključit) tu jezgru:Za ovo zaključavanje nisam siguran pa neču reči da sam 100% upravu.
M.C
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice