Kome dat da mi sredi windowse?

poruka: 39
|
čitano: 2.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kome dat da mi sredi windowse i ostale sitnice?

Ovakva je stvar, ja se razumijem ponešto u računala, ali sam poprilični noob... Drugi problem je da mi novo računalo treba čim prije, a zatrpan sam kolokvijima i nemam vremena proučavati što i kako... Konfiguraciju ću dat složit u ADM, koliko sam skužio trebalo bi updateat bios da matična podržava cpu jer ga ne podržava iz box-a, poštelat ostale stvari u bios-u, instalirat windowse, updejtat drivere i sl., ne pada mi niš drugo napamet ... Original kopiju Windows 7 Professional 64-bit posjedujem.

Kome to najbolje dat? Nekom Zg servisu? Bi se moglo to u ADM riješit? Jel mogu ja njima donijet svoje te windowse kad su već kupljeni pa da ih instaliraju? Što je s biosom, driverima i ovim drugim? Koliko bi to koštalo (nadam se ne sad 1000 kn jer sam ionak prekrsašio s cijenom same konfe...)? Opciju dat nekom frendu koji se u to kuži slobodno smatrajte nepostojećom jer nemam takvih, nit bi se kome dalo dić za mene guzicu i pomoć mi bez ikakve koristi nažalost. Hvala!

P.S. Stavio sam u ovaj podforum jer mi se čini najprikladnije, ako modovi/admini smatraju da ima bolje mjesto, slobodno premještajte...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 12:24 (Delmogeny).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kome dat da mi sredi windowse i ostale sitnice
Delmogeny kaže...

Ovakva je stvar, ja se razumijem ponešto u računala, ali sam poprilični noob... Drugi problem je da mi novo računalo treba čim prije, a zatrpan sam kolokvijima i nemam vremena proučavati što i kako... Konfiguraciju ću dat složit u ADM, koliko sam skužio trebalo bi updateat bios da matična podržava cpu jer ga ne podržava iz box-a, poštelat ostale stvari u bios-u, instalirat windowse, updejtat drivere i sl., ne pada mi niš drugo napamet ... Original kopiju Windows 7 Professional 64-bit posjedujem.

Kome to najbolje dat? Nekom Zg servisu? Bi se moglo to u ADM riješit? Jel mogu ja njima donijet svoje te windowse kad su već kupljeni pa da ih instaliraju? Što je s biosom, driverima i ovim drugim? Koliko bi to koštalo (nadam se ne sad 1000 kn jer sam ionak prekrsašio s cijenom same konfe...)? Opciju dat nekom frendu koji se u to kuži slobodno smatrajte nepostojećom jer nemam takvih, nit bi se kome dalo dić za mene guzicu i pomoć mi bez ikakve koristi nažalost. Hvala!

P.S. Stavio sam u ovaj podforum jer mi se čini najprikladnije, ako modovi/admini smatraju da ima bolje mjesto, slobodno premještajte...

daj frendu da to složi to je 45 minuta posla

15 godina
neaktivan
Jughead kaže...
Delmogeny kaže...

daj frendu da to složi to je 45 minuta posla

...

15 godina
Delmogeny kaže...

Ako već u ADm--u uzimaš pitaj njih, da im doneseš svoje winse pa koliko bi ti uzeli za ovo ostalo. I ne, nije 1000kn, ali sad pogađat koliko bi ti uzeli oni je nezahvalno. Možda uzmu 300-400kn, a možda i 200...neznam njihovu politiku kod tih stvari... ali kažem, pitaj ih.

Ili ako niš drugo pogledaj malo forum, ako ima netko tko zna, a živi negdje blizu tebe pa da se sa njim dogovoriš. Ja ne znam baš ekipu po ZG pa ti nebi znao reć konkretno nick.

17 godina
neaktivan
Racunaj da ce ti zaracunati 2 radna sata...

Sto ti je kojih 300 - 400 kn s pdv-om...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina

Ma šta vam je??!! Bolje da da nekom svom frendu ili nekom poznaniku da mu to sve sredi besplatno , nego da daje u AMD pa da mu naplate 300 - 400 kn

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Kome dat da mi sredi windowse?
jukiii kaže...

Ma šta vam je??!! Bolje da da nekom svom frendu ili nekom poznaniku da mu to sve sredi besplatno , nego da daje u AMD pa da mu naplate 300 - 400 kn

Pa da si pročitao njegov post onda bi znao da to ne dolazi u obzir. Isto tako bi to znao i da si pročitao i treći post...

ljudi čitajte temu pa onda pišite...pa nema ova tema 20 stranica, ima koliko...5-6 postova.

15 godina
neaktivan

Skupo jbt, ja sad odnio u servis kompjuter da mi updatea BIOS na maticnoj, poceo je nesto zajeba'ati, i rekao usput nek sruse window XP i instaliraju 7 (legalno jeli, hah), 15€{#}

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa više mu se isplati da da nekom da mu to sredi nego da daje novac bezveze, sigurno zna nekoga...

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
16 godina
neaktivan

Nije loše da daš frendu ako imaš da ti to sve napravi i poslije napravljena spremiš ga. A novoga možeš i dalje koristit. Ako se kod novog kompa pokvari i odneseš na servis, a dok drugi spremljeni komp vadiš i dalje koristiš dok ovi na servisu ne završe popravke. Mislim nije loša ideja.

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

stavi u bug oglasnik da trazis nekoga da ti instalira windowse a da nije daleko od tebe ponudis 100 kuna sigurno ce se neko javit....

da zivis u splitu ja bi ti to napravio za 50 kn

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
jukiii kaže...

pa više mu se isplati da da nekom da mu to sredi nego da daje novac bezveze, sigurno zna nekoga...

Pa valjda nije bezveze napisao da to ne dolazi u obzir...

@pokretač teme...javi nam kako je prošlo ako se odlučiš pitat u servisu, da vidimo kakve su cijene.

15 godina
protjeran
Delmogeny kaže...

odakle si?

17 godina
Chumi kaže...

stavi u bug oglasnik da trazis nekoga da ti instalira windowse a da nije daleko od tebe ponudis 100 kuna sigurno ce se neko javit....

da zivis u splitu ja bi ti to napravio za 50 kn

Ti rušiš cijenu te usluge.Ja ne bi ispod 100kn to radija.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
protjeran

ja bi besplatno ako mi objasni kako to da nema ni jednog prijatelja koji bi mrdnuo guzicom za njega. i ovako stalno besplatno instaliram susjedima, rodjacima, prijateljima, prijateljima od prijatelja... a i odavno nisam legalne prozore postavljao :)

1 0 hvala 0
15 godina
Commodore kaže...

ja bi besplatno ako mi objasni kako to da nema ni jednog prijatelja koji bi mrdnuo guzicom za njega. i ovako stalno besplatno instaliram susjedima, rodjacima, prijateljima, prijateljima od prijatelja... a i odavno nisam legalne prozore postavljao :)

Malo da vidis kako je to {#}

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

Commodore iz Zagreba sam. Lijepo od tebe što si se ponudio, hvala ti!:) Ja ću prvo i osnovno pitat u ADM kad već kupujem sve kod njih i kakti testiraju računalo kad sastave kaj mi nebi mogli usput to sredit do kraja, poštelat bios i instalirat OS, platio bih ja neku razumnu cifru, to je ionak max dva sata posla... Ako se ispostavi da mogu, naravno da javim kolko je koštalo!

Možda sad zvuči malo ekstremno to što sam napisao da opcija prijatelj ne dolazi u obzir, no to sam rekao zato što sam se već nekoliko puta opekao kad sam davao poznanicima, dam serviseru kod stare u firmi dvaput, vrati mi se pc jednom sa krepanim hdd-om, drugi put sa krepanim napajanjem, pitaj Boga šta je radio, zovem lika iz King ICT kojeg poznajem, kaže mi da će reć nekom od njihovih servisera da mi se javi i sredi to i onda se nitko mjesec dana ne javlja i moram ganjat da bih dobio odgovor sutra se čujemo, pitam bližeg poznanika i onda se počne prepucavat samnom da će on instalirat ovo i ono i nikako onako kako ja zamolim, koda je njegov pc... Sad baš nekog best frenda koji se kuži u računala toliko da mu mogu vjerovat da će napravit kako zamolim i objasnit mi nemam, a s poznanicima mi je stvarno dozlogrdilo, radije onda platim-.-... Ma napravio bih ja to sam, nije da sam retardiran, ali imam trenutno strku s kolokvijima i nemam vremena jedva otić kupit kamoli proučavat instalacije i sl., a samu kupnju računala nemrem više odgađat jer će se u ADM-u rasprodat komponente koje sam planirao lol.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 21:26 (Delmogeny).

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Hebga, 400km od mene.

Stvar ti je u tome da hardwareski nemosh nista zahebat (ovi prije su ti valjda povadili djelove i uvalili svoje pokvarene, nazalost i takvih ljudi ima). Jedino gdje ti treba malo znanja i gdje mozes napravit gresku je na pocetku instalacije kod stvaranja i formatiranja particija. Moj ti je savjet da pokusas sam. Vidim da imas pristup netu tako da bi najbolje bilo da odes na youtube i pogledas neki tutorijal (vjeruj mi da je instalacija jednostavnija nego otvaranje profila na nekom forumu a izgleda da toliko znanja imas). Dobro bi bilo da paralelno na jednom compu pratis tutorijal a instaliras drugog. ubacis Win disc i on ce sam odraditi 99% posla. Win 7 ce ti najvjerovatnije sam instalirati drivere za sve komponente. Ako i kad nesto zapne pitaj tu.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je, imam srećom doma još jedno računalo na kojem mogu pratit prek neta što treba dok bih na ovom instalirao, ako se ispostavi da ADM-ovci ne žele ili su skupi to ću i napravit, što se tiče same instalacije windowsa znam ja postavit bios da prvo pali dvd-rom i očita disk, odabrat custom instalaciju i kasnije ga pustit da automatski updejta drivere, ostale eventualno ručno skinut, na ovom starom je xp no eto imam sreće da sam neko vrijeme držao sedmicu baš da se ovo nebih desilo pa da se mogu brže snać u njoj... Što se tiče particija, updejta matične da podržava phenoma i sl., ako bude trebalo morat ću si još malo pročitat, eventualno pitam tu ako neš nebu išlo.

Ma ironično je to da fakat imam masu poznanika servisera računala, bilo osobno, bilo preko stare i stvarno je smiješno da se svaki put računalo vratilo u gorem stanju nego u kojem sam im dao i na kraju sam opet morao ''sam svoj majstor'' bit...

Morat ću se već jednom malo više udubit u sve to da si znam ubuduće sam sredit i nemoram žicat/plaćat okolo, znam dosta toga u teoriji bilo o hardveru ili softveru i svjestan sam da ništa to nije SF, no praksa mi je stvarno na nuli...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 21:35 (Delmogeny).

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

imas kednu dobru kinesku poslovicu na tu temu:

ko nije probo nije se ni usro

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razmišljao sam da si nabavim neko jeftinije starije računalo pa se malo učim na njemu, sad eksperimentirat na 5500 kn novome mi baš ne zvuči zabavnoXD, tu bih se baš usro lol! :siromašni student:

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 21:42 (Delmogeny).

0 0 hvala 0
15 godina

cek dajes 5500kn za novi komp pa onda uzmi odma maticnu koja ce podrzavat novi procesor!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
protjeran

Ako se hočeš naučiti instalirati winse onda napravi ovo:

Sada na ovom PCu kojeg imaš instaliraj Virtutal Box

Skini neki piratski win (da nekoristiš legalni pa kasnije neradi kako treba) i onda instaliraš+gledaš upute na youtubeu

I kad si se na tome izvježbao onda možeš na PC od 5500kn instalirati winse.

MOTOR u srcu BRZINA u glavi ADRENALIN u krvi i ANDJELI čuvari
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Delmogeny kaže...

Razmišljao sam da si nabavim neko jeftinije starije računalo pa se malo učim na njemu, sad eksperimentirat na 5500 kn novome mi baš ne zvuči zabavnoXD, tu bih se baš usro lol! :siromašni student:

ako ne diras napone u BIOS-u ne mozes nista shebat, a njih svakako nemas sta dirat. 

15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

cek dajes 5500kn za novi komp pa onda uzmi odma maticnu koja ce podrzavat novi procesor!

Pa podržava ga i ova, samo treba updejtat bios na neku od novijih verzija...

16 godina
neaktivan

Ma daj... Nauči kako.... Jednostavno je.

Neš davat nekome 300kn za tu pi#dariju.... Previše je. {#}

OĆU NOVI NICK!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zovi Pavela da ti to sredi... http://hitna-pc-sluzba.hr/ :D

Šala naravno, nemoj ga zvati ni u ludilu jer sudeći po onome što mu piše na stranicama, lik nema pojma o računalima... :/

Inače, što se tiče tih stvari kao što je reinstalacija Windowsa to je zapravo jednostavno, a ono što najviše koči ljude je strah... :)

Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok ljudi, jeste procitali da covjek kupuje NOVO racunalo sa maticnom koja NE podrzava procesor?!

mene to najvise brine od svega!

koja je to logika?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Ma daj... Nauči kako.... Jednostavno je.

Neš davat nekome 300kn za tu pi#dariju.... Previše je. {#}

imas potpuno krivu logiku.

ako je nekome racunalo alat za rad (zaradu novaca), a taj isti nije IT stručnjak onda njega NE zanima instalacija, vec samo da to racunalo radi kada se upali.

i zato se covjeka ne treba uvjeravati da je instalacija lagana, kao sto neces bankara ili geologa uvjeravati u to koliko je to jednostavno, jer oni zele alat za rad a ne gnjavazu sa medijima, kljucevima, particijama, backupima i sl.

15 godina
neaktivan
sasa matična PODRŽAVA procesor, samo ne odmah iz kutije, već treba update biosa napravit, vrlo vjerojatno ću ipak uzet 870 extreme3 koja podržava odmah pa eto:)... I ono što zboriš je istina...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice