Koji procesor?

poruka: 69
|
čitano: 5.654
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji procesor?

E ovako imam problemčić neznam koji procesor da uzmem a iste su cijene ? Procesor mi treba za gaming dakle za jake performanse ! evo vam pa vidite i recite mi vaša iskustva sa njima Trebaju mi za lagano igranje novih igrica : GTA4,FarCry2,Crysis...

INTEL CORE 2 DUO E8400

Intel BOX CPU Core 2 Duo E8400, Socket 775, Radni takt 3000 MHz,

ili

INTEL CORE 2 QUAD Q8200

Intel Core 2 Quad Procesor Q8200 2,2 GHz 4MB L2 cache, 1333MHz

MOLIM VAS BRZ ODGOVOR!
Hvala Unaprijed!

POZZ!

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji procesor?

Ako ti treba za gaming,definitivno E8400, kratko i jasno,bez razmišljanja...

16 godina
Koji procesor?

Pogledaj malo pod podforumom Hardver meni se cini, tamo ima masa tema slicnih tvojoj i da bezveze ne otvaras temu (sto sam ja cesto radio, vise ne) raspitaj se na tom podforumu, jer ima jako pametnih ljudi tj forumasa koji ce ti naci hardver koji trazis po svojim uvjetima... Nadam se da si me skuzio...

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ezekijel kaže...

E ovako imam problemčić neznam koji procesor da uzmem a iste su cijene ? Procesor mi treba za gaming dakle za jake performanse ! evo vam pa vidite i recite mi vaša iskustva sa njima Trebaju mi za lagano igranje novih igrica : GTA4,FarCry2,Crysis...

INTEL CORE 2 DUO E8400

ili

INTEL CORE 2 QUAD Q8200

MOLIM VAS BRZ ODGOVOR!
Hvala Unaprijed!

POZZ!

A koja matična, grafička,napajanje?

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
Hyperion kaže...
ezekijel kaže...

INTEL CORE 2 DUO E8400

ili

INTEL CORE 2 QUAD Q8200

MOLIM VAS BRZ ODGOVOR!
Hvala Unaprijed!

POZZ!

A koja matična, grafička,napajanje?

Da, dobro kazes, naveo procesore, a nije naveo maticnu i ostale komponente koje ima, (mozda je vec nabavio)....

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
16 godina
Koji procesor?

da, uostalom ako nemas maticnu koja ti podrzava radni takt procesora na 3000MHz, onda ti je jedino ostalo da si stavis C2Q, koji u ovom slucaju ima 1333MHz.....

Zato bi bilo dobro da nam navedes koje ostale djelove kompa imas, da ti znamo rec....

TO SAM JAAA!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 16:37 (Tionio).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji procesor?

Gta4, FarCry 2..... quad, bez razmisljanja, te igre koriste sve raspolozive jezgre te ne ma dual-aca koji ce bit brzi od quad-a u tom slucaju...

Ja definitivno preporucam quad, imam nekih 6mj quada (q6600@ 3.0), a prije toga sam koristio dual(2160@ 3.4), i vise ne mislim prelazit na dual.... Namigiva

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 16:47 (gymboy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji procesor?

Grafička Kartica = nVidia GeForce 9600GT 512mb

Matična ploča nemogu naći jebiga nisam našao ali podržava i quad i duo

Ram = 4gb 800mhz

Jeb**** vas matična pitam vas koji procesor da uzmem za igranje ?! Ako znate ako neznate kažu da je bolji Duo ali neznam ??!!!

Slažem sebi računalo a matična mi podržava i Quad i Duo

Šta ja mogu kada prekosutra uzimam si kompjuter a nema informacije o matičnoj

rekli su mi samo tako da podržava i quad i duo!

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ezekijel kaže...

Grafička Kartica = nVidia GeForce 9600GT 512mb

Matična ploča nemogu naći jebiga nisam našao ali podržava i quad i duo

Ram = 4gb 800mhz

Jeb**** vas matična pitam vas koji procesor da uzmem za igranje ?! Ako znate ako neznate kažu da je bolji Duo ali neznam ??!!!

Slažem sebi računalo a matična mi podržava i Quad i Duo

Šta ja mogu kada prekosutra uzimam si kompjuter a nema informacije o matičnoj

rekli su mi samo tako da podržava i quad i duo!

nemoj nas krivit nismo ti mi krivi,ne psuj!!!, mozes se zeznut pa uzet procesor sa 3000MHz, a ako ti maticna ne podrzava(sto je vrlo laku moguce) mozes se frigat, daj barem ako znas, reci koji je čipset!...u najboljoj namjeri.....

TO SAM JAAA!!!!!
16 godina
neaktivan
Koji procesor?

A vidim ja vama šta je problem dakle neznate paše li 3000mhz e ovako ja uzimam novi komp pa jedino neznam koji procesor ?? molim vas podržava 3000mhz !

Pa što bi ga kupovo dakle ja kupujem novi komp i sastavljam komponente a u matične i chipsetove se baš ne razumijem i nemam nikakvih informacija ....Jedino me zanima koji bolji procesor Duo Ili Quad za igranje???!!!

Izvinite na psovanju

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji procesor?

Za gaming je bolji Duo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ezekijel kaže...

A vidim ja vama šta je problem dakle neznate paše li 3000mhz e ovako ja uzimam novi komp pa jedino neznam koji procesor ?? molim vas podržava 3000mhz !

Pa što bi ga kupovo dakle ja kupujem novi komp i sastavljam komponente a u matične i chipsetove se baš ne razumijem i nemam nikakvih informacija ....Jedino me zanima koji bolji procesor Duo Ili Quad za igranje???!!!

Izvinite na psovanju

Aj ti jednostavno skini Everest i pogledaj koju matičnu imaš pa postaj vamo,tek ti onda možemo realnije nešto reći.

Music is my life :)
16 godina
makaweli kaže...
ezekijel kaže...

Izvinite na psovanju

Aj ti jednostavno skini Everest i pogledaj koju matičnu imaš pa postaj vamo,tek ti onda možemo realnije nešto reći.

al koliko sam ja skuzio, on jos nije dobio taj komp nego ga ima namjeru kupit, a za njega trazi procesor!....

Potpis: JA
16 godina
neaktivan

Hvala bogu da me je neko skuzio !!!!!

Imam namjeru kupiti komp a tražim procesor !

JESTE LI SKUŽILI ?!

Ja sam Geek!
17 godina
neaktivan
ezekijel kaže...

Hvala bogu da me je neko skuzio !!!!!

Imam namjeru kupiti komp a tražim procesor !

JESTE LI SKUŽILI ?!

Pa mogo si odma tako reći... + si mogao reći koju matičnu imaš namjeru kupiti...

A bolje je uzet quada, ali me ovaj navedeni baš ne oduševljava... Da ideš na AMD?

16 godina
neaktivan
Koji procesor?

ne AMD nikako a nemislim kupovati sebi neki jaki i skupi procesor ...dakle neželim davati dodatne pare za jači quad jer to će me izaći popuno...Od ova 2 jedan mi treba...sada koji je bolji za gaming?

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji procesor?

Ja imam E8400 i zadovoljan sam!!! Radi super bez problema ja ti predlazem e8400!!! ;) ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DangerousB kaže...

Ja imam E8400 i zadovoljan sam!!! Radi super bez problema ja ti predlazem e8400!!! ;) ;)

ej, daj usput kad si vec spomenuo E8400! , ja sad planiram uzet neki C2D, kako si ti zadovoljan sa tim tvojim E8400 u GTA IV? dal bi vrtilo sve na high sa grafom XFX HD 4870

16 godina
DangerousB kaže...

Samo ti predlazi, ali sada ce doci vrijeme Quadova (jest da ce taj tvoj procesor trajati jooooj jos duuugo) tako da je bolje da kupi Quad a ako ima vise novca neka kupi Q9400

16 godina
neaktivan
ezekijel kaže...

ne AMD nikako a nemislim kupovati sebi neki jaki i skupi procesor ...dakle neželim davati dodatne pare za jači quad jer to će me izaći popuno...Od ova 2 jedan mi treba...sada koji je bolji za gaming?

AMD je jači i jeftiniji od intela zašto ne?

16 godina
Treba_do_neba kaže...
ezekijel kaže...

Intel je kvalitetniji!

16 godina
Tionio kaže...
Treba_do_neba kaže...
ezekijel kaže...

Intel je kvalitetniji!

Potpisujem...

17 godina
neaktivan
Tionio kaže...
Treba_do_neba kaže...
ezekijel kaže...

Intel je kvalitetniji!

Ma s ovim se ne slažem uopće... Imam 2 proca podjednako stara, Intela i AMD-a... AMD još dan danas radi, dok je Intel, pogađate, krepo...

Ista stvar i sa grafama... Svi vi koji govorite da je nVidia puuuno kvalitetnija... Baš sam dns gledo, iam 4 AGP grafe, 2 su ATijeve (Radeon 9250 i još neka, neznam koja), 2 nVidijine (MX440 i MX400)... Od te 4, 2 su mi crkle... Pogodite koje. nvidijne, naravno...

Neznam šta tebi znači i da je nešto kvalitetniji Intel... Većina vas ovdje mjenja kompove nakon 2-3 godine, rijetki ga imaju 5... Tako vam je svejedno oće proc trajat 10 ili 12 godina... A to što od AMD-a, dobiješ nešto puno jače od intela za iste novce vas ne zanima... Recimo Phenom II x4 955, po snazi nije ništa lošiji od C2Q 9550... Po cijeni? Phenom 1750, C2Q 2100... Itd...

Za te novce kolko dođe taj Q8400 dobiješ Phenoma II x4 940 BE (80kn razlike, to ionako ušparate na matičnoj...) a nema toga u čemu Phenom ne podere tog quada... A da ne napominjemo da je Phenom black edition, tj. da ima otključan množitelj... Kod intela otključan množitelj automatski znači još 2000kn gore cijenu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 20:30 (Sused).
16 godina
Sused kaže...
Tionio kaže...
Treba_do_neba kaže...
ezekijel kaže...

Intel je kvalitetniji!

Ma s ovim se ne slažem uopće... Imam 2 proca podjednako stara, Intela i AMD-a... AMD još dan danas radi, dok je Intel, pogađate, krepo...

Ista stvar i sa grafama... Svi vi koji govorite da je nVidia puuuno kvalitetnija... Baš sam dns gledo, iam 4 AGP grafe, 2 su ATijeve (Radeon 9250 i još neka, neznam koja), 2 nVidijine (MX440 i MX400)... Od te 4, 2 su mi crkle... Pogodite koje. nvidijne, naravno...

Neznam šta tebi znači i da je nešto kvalitetniji Intel... Većina vas ovdje mjenja kompove nakon 2-3 godine, rijetki ga imaju 5... Tako vam je svejedno oće proc trajat 10 ili 12 godina... A to što od AMD-a, dobiješ nešto puno jače od intela za iste novce vas ne zanima... Recimo Phenom II x4 955, po snazi nije ništa lošiji od C2Q 9550... Po cijeni? Phenom 1750, C2Q 2100... Itd...

Za te novce kolko dođe taj Q8400 dobiješ Phenoma II x4 940 BE (80kn razlike, to ionako ušparate na matičnoj...) a nema toga u čemu Phenom ne podere tog quada... A da ne napominjemo da je Phenom black edition, tj. da ima otključan množitelj... Kod intela otključan množitelj automatski znači još 2000kn gore cijenu...

ej,ej,ej,ej....aj ti malo procitaj testove u bugu pa onda nesto reci, po svim statistikama INTEL je bolji i kvalitetniji, imam par frendova koji imaju AMD, i svima se poceo sada po ljeti jako grijat, jedom mom frendu je doslo do 90 celzijusi i morao ga je otpeljat na servis...BTW pogledaj malo testove u bugu i vidjet ces da jedan AMD i jedan Intel koji imaju iste performanse, u tablici AMD postize znatno manje rezultate, tako da razmisli malo.....a sto se tice ATi i nVidia, prije je nVidia bila bolja, al sad je ATi puno bolji, jeftiniji i manje se grije.....

17 godina
neaktivan

Očito me nisi shvatio... Ako npr., uspoređuješ Phenoma i C2Q, oboje 3,0GHz, ja sam siguran da će Intel poderat tog phenoma... Dakle, intel na istom taktu je jači od Phenoma... Ali ako uspoređuješ Phenoma i C2Q iste cijene, Phenom je bolji... Uzmimo za primjer buđet od 1700kn +/- 50 kn. U toj klasi AMD ima Phenoma II x4 955, a Intel C2Q 9400... Phenom je jači u svemu...

Što se tiče grijanja, imam frenda kojem je E8400 išo do 90°C, tako da ti ni ta logika nejde...

17 godina
neaktivan
Koji procesor?

Po forumima i siteovima je uvrijezeno misljenje da su amd-ovi cetverojezgreni procesori u istom cjenovnom rangu jednaki pa cak i bolji, s tim da kod nas razlika u cijeni od 200tinjak kuna definitvno presudjuje u korist amd-a.

"Compared to the Core 2 Quad Q9400, the Phenom II X4 940 is clearly the better pick. The same goes for the Phenom II X4 920 vs. Q9300/Q8200; AMD wins that comparison at the same price point."

Tako je i sa q9550 vs. Phenom 955. I to svugdje mozes procitat... Jest da AMD mora imat veci takt da bude bolji, ali koga briga ako je pri vecem taktu jos i jeftiniji...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 21:47 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Po forumima i siteovima je uvrijezeno misljenje da su amd-ovi cetverojezgreni procesori u istom cjenovnom rangu jednaki pa cak i bolji, s tim da kod nas razlika u cijeni od 200tinjak kuna definitvno presudjuje u korist amd-a.

"Compared to the Core 2 Quad Q9400, the Phenom II X4 940 is clearly the better pick. The same goes for the Phenom II X4 920 vs. Q9300/Q8200; AMD wins that comparison at the same price point."

Tako je i sa q9550 vs. Phenom 955. I to svugdje mozes procitat... Jest da AMD mora imat veci takt da bude bolji, ali koga briga ako je pri vecem taktu jos i jeftiniji...

Stvar je u tome da je Phenom 955 kod nas po cijeni u rangu sa Q9400 (skuplji je možda 50kn), a oni ga uspoređuju sa Q9550. Tako da se definitivno isplati...

16 godina
Koji procesor?

okke, al ajmo zaboravit na recesiju i pokusat shvatit moje razmisljanje; Ako kupis jedan AMD-ov procesor, koji je po NAZIVNIM performansama jednak jednom od Intela. okke ti ces njega platit jeftinije, al, isto tako dobit ces slabije performanse. Da bis ti dobio iste rezultate kao Intelov, tebi ce trebat jaci AMD-ov procesor, sto znaci da ces ga i vise platit, tako da je tu mala razlika u cijeni kad gledas po REZULTATIMA, a ne po performansama, a i nije slucajnost da Apple bira Intel, ipak je Apple, APPLE....mozda ja i grijesim, al bar priznam, i ako grijesim, molit cu dobro obrazlozenje ZASTO???

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 21:58 (Tionio).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji procesor?

Pošto ste vi počeli već raspravljati dajte mi govorite da se ne kajem kasnije i budite jednoglasni ...

DAJTE MI PREPORUČITE NEKI PROCESOR !!! AKO OVA 2 NEVALJAJU !

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako to sve tako gledaš, u pravu si, intel je bolji...

Ali ako gledaš sa stajališta kupca, zanima te koliko možeš dobiti za svoje novce... A tu definitivno prednjači AMD... Dakle, ti imaš 4500kn (na primjer) i želiš kupiti kompjuter. Svejedno je tebi jel piše da mu je proc na 3,0 ili na 2,7, bitnije su ti performanse... Ako te isto koštaju 3,0 i 2,7, a 3,0 je k tome i jači, kojeg bi ti radije kupio?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice