Koji procesor za Future Gaming?

poruka: 5
|
čitano: 1.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Evo ovak nemogu se odlucit izmedu AMD FX X8 8320 i Intel Core i5 3570 ali onaj bez "k". Mislim vecinom igrat ove nove igre AC III, Far Cry 3, Crysis 3,... i mozda snimit koji kratki gameplay da se pravim vazan :D . Ali trebam napravit dobar izbor jer nezz kad cu opet kupit nes novo za PC. Isto uzimam 8 Gb rama i nagodinu novu grafu tako da molim vas rasprava samo uz procesore i hladenja. Hvala unaprijed za savjete!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji procesor za Future Gaming?
PredatorXX1 kaže...

Evo ovak nemogu se odlucit izmedu AMD FX X8 8320 i Intel Core i5 3570 ali onaj bez "k". Mislim vecinom igrat ove nove igre AC III, Far Cry 3, Crysis 3,... i mozda snimit koji kratki gameplay da se pravim vazan :D . Ali trebam napravit dobar izbor jer nezz kad cu opet kupit nes novo za PC. Isto uzimam 8 Gb rama i nagodinu novu grafu tako da molim vas rasprava samo uz procesore i hladenja. Hvala unaprijed za savjete!

Amd fx 8320!, jer ako ces streamat i igrat istovremeno proc ce biti optereceniji i koristit ce punu snagu jezgri, a i ak nebudes streamal igre ce letjeti, a za godinu dvije ga samo lagano kloknes pomocu 2 klika ;) dok intel nije k verzija i teze se kloka, al je isto dobar, na tvojem bih mjestu uzeo amd, jeftiniji je, a razliku u cijeni izmedu i5 3570 i amd fx 8320 ulozi u neku drugu komponentu

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
15 godina
protjeran

Super, mislio sam uzeti i ovo hladenje: "Cooler SCYTHE Mugen3 Rev.B" , ovu maticnu: "GIGABYTE GA-990XA-UD3" i ovaj Ram "G.SKILL Ripjaws X series 8 GB DDR3 1600MHz 2x4GB.

Oce to sve skupa zajdeno radit kak treba jer me najvise muci maticna. Mislim clockat kad kupim i kad skuzim kako i pitam se hoce li ta maticna to dobro podnijeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji procesor za Future Gaming?
PredatorXX1 kaže...

Super, mislio sam uzeti i ovo hladenje: "Cooler SCYTHE Mugen3 Rev.B" , ovu maticnu: "GIGABYTE GA-990XA-UD3" i ovaj Ram "G.SKILL Ripjaws X series 8 GB DDR3 1600MHz 2x4GB.

Oce to sve skupa zajdeno radit kak treba jer me najvise muci maticna. Mislim clockat kad kupim i kad skuzim kako i pitam se hoce li ta maticna to dobro podnijeti?

Normalno da da, jer je 8+2 fazna, a to piledriver arhitektura voli ;)

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
14 godina

gotovo identicna tema kao tvoja niknula prije 10 minuta. sad s obzirom da je s acc starog 0 dana jel mozda tvoja ??  :D   salim se nebitno, ali da ako ces streamat i snimat FX definitivno, te naravno oc da ne spominjem, a za ostalo cu ti copy/paste-at ono sta sam napisao u temi od prije 10 min {#}

copy/paste : pa ako mislis gejmat a usto i snimit stogod fx je best buy, iako i5 jos uvijek rula u igrama no i to se svakodnevno mijenja s optimizacijom igara za vise jezgri, primjer su ti crysis 3, bf3 te se nedavno i guild wars 2 optimizirao za 5. jezgru..  uzmi u obzir i maticnu.. intel uskoro mijenja socket sto znaci da ces u buducnost za nadogradnju trebat mijenjat i maticnu (iako ce haswell vjerovatno pridonijeti vise u TDM nego sto se samog performance-a tice) a AMD ce za nadolazeci steamroller jos uvijek ostat na AM3+ ploci sto znaci da ukoliko pozelis mozes promijenit cpu bez da mijenjas maticnu. Ako ces gledat u buducnost sto se jezgri tice profitirat ces vise sa FX-om ali moras uzet u obzir da ce nadolazecom optimizacijom igara i procesori ic naprijed te ce vjerovatno kad 8 jezgri bude bilo iskoristeno u gamingu FX daleko kaskat za ostalima (ali u slucaju da zaista ne mislis mijenjat proc 3-4 godine profitirat ces) .. da sam na tvom mjestu uzeo bi FX-a.. ne zato sta sam fanboy nego je jednostavno best buy, mozes se zezat i s renderingom ako ti se bude dalo a i dobar je dugorocni investment. dao bi sansu amd-u a i ako ti se ne svidi kad dode steamroller mozes ga prodat i ubost novi cpu na postojecu plocu.. 

Da si malo procackao po forumu ovo si sve mogao saznat al pretpostavljam da si bio malo lijen pa eto sazeo sam ti sve ukratko {#} samo naglasavam da nisam fanboy niti jednog od navedenih da ne dode do negodovanja ekipe.. i da sto se FX-a tice mozes se obratit clanu foruma itomic koji posjeduje jednoga i obavio je vec dosta testova pa ukoliko bude imao volje on ce ti dat opsirnije informacije idetaljnije ti objasnit sta te zanima.  LP

EDIT: eh zaboravio sam ti napomenut kod FX-a, gledao sam nedavno jedan video gdje informaticar testira FX i i5 u guild warsima 2 (trenutno cpu najzahtjevnija igra) i istice da je kod fx-a bolje uzet 1866 mhz memoriju te da ce gameplay izgledat vise smooth, e sad nisam iskusio pa sve ostaje na rekla kazala, ali ako imas 200kn vise kolko bi te izasla takva memorija why not :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 16:53 (neznalica90).
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice