Koji proc uzet od ova dva

poruka: 18
|
čitano: 1.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zelim uzeti neki dual core proc al za nekih 400kn(posto nemam bas novaca) pa jel bolji celeron E1600 (419kn) ili Athlon 2X2 240 (479kn)? cijene su iz linksa! Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koji proc uzet od ova dva
baranjacMAN kaže...

Zelim uzeti neki dual core proc al za nekih 400kn(posto nemam bas novaca) pa jel bolji celeron E1600 (419kn) ili Athlon 2X2 240 (479kn)? cijene su iz linksa! Hvala

athlon II

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
protjeran
baranjacMAN kaže...

Pentium dual core E5300 za nekih 530 kuna. 2x2.6 Mhz 2Mb cache, LGA 775, 45nm tehnologija.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
neaktivan

A jel dosta 400w napajanje za tog athlona imam neko MS400w ATX2? za celerona pretpostavljam da je!

mm
16 godina
neaktivan

A svi mi kazu da je bolji taj pentium dual core ili core 2 duo, al pretpostavljam da ce mi trebat i jace napajanje! a to je opet nekih 300kn

mm
16 godina
protjeran
baranjacMAN kaže...

A svi mi kazu da je bolji taj pentium dual core ili core 2 duo, al pretpostavljam da ce mi trebat i jace napajanje! a to je opet nekih 300kn

Procesor je 75W (ja mislim, pogledaj na intel-voim stranicama).  400 W napajanje je čisto dovoljno za to. Osim ako nemaš neku grafičku koja guta puno.

17 godina
baranjacMAN kaže...

Neće ti ništa trebat, no taj pentium dual core nije puno jači prije neznatno jači.

A koja grafička?

16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
baranjacMAN kaže...

Neće ti ništa trebat, no taj pentium dual core nije puno jači prije neznatno jači.

A koja grafička?

Od athlona i celerona je sigurno bolji. A i ima izvrsne overclock mogućnosti.

17 godina
Buffer Overflow kaže...
Hyperion kaže...
baranjacMAN kaže...

A koja grafička?

Od athlona i celerona je sigurno bolji. A i ima izvrsne overclock mogućnosti.

Neznatno od athlona II. A athlon II nema?

Da nekažem da za još trun iznad bi mogao dobit athlona II x3...

16 godina

-nova serija celerona ti je zapravo stari pentium, cijena 329kn to se svakako više isplati. Novo napajanje? Ako je stara generacija radila, onda s novom sigurno netreba, jer je manja potrošnja (TDP).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Neznatno od athlona II. A athlon II nema?

Da nekažem da za još trun iznad bi mogao dobit athlona II x3...

A bilo koji AMD je isplativ. Za 700 kuna možeš dobiti odličan procesor, a to nije baš neko preveliko ulaganje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 13:29 (Buffer Overflow).
17 godina

Odi na links stranicu tamo  možeš izmjeriti koliko  ti komponente troše struje. 

Ja mislim da ti je 400 w napajanje dosta samo neznam koliko ti je to od MS 400 w napajanje kvalitetno.

Jedino u ćemu ti je intel bolji da manje troši  energije i manje se zagrijava od AMD

16 godina
protjeran
Wolf88 kaže...

Ja mislim da ti je 400 w napajanje dosta samo neznam koliko ti je to od MS 400 w napajanje kvalitetno.

Jedino u ćemu ti je intel bolji da manje troši  energije i manje se zagrijava od AMD

valjda izračunati.

Smijeh

17 godina
Wolf88 kaže...

Ajme šta ga baljezgaš, a ovo na linksu nisu update-ali od 8800gtx čovječe ionako nije ni blizu vjerodostojnog.

Začudio bi se kada bih ti rekao da athlon II x3 u loadu neprelazi 30C prema pcekspertovom testu. A ovaj pentium sigurno se više grije.

Baš me zanima dali bi to rekao i za i7 920/940/965 haha

17 godina

Ah sorry nisam vidio na poćetku posta da se radio  celeronu.Ja sam govorio o core 2 duo procesorima.Definitivno  ti je onda bolji amd iz 2 razloga 45 nm proizvodnja, a moraš kupiti ploću sa AM 3 pa u budućnosti možeš ga zamijenit sa boljim procesorom ako se ne varm i sa 6 jezgrenim Bulldozerom kad dođe u 2011 god. pa definitivno bolji izbor

Još jednom se ispričavam zbog davanja krivih informacija.

17 godina
neaktivan

Athlon II x2 240 je daleko bolji izbor, dosta je snazniji, a cijena je svega malo visa.

Mozes ga staviti na am2+/am3 maticnu sa ddr2/dd3 memorijom ovisno kako ti pase. Ukoliko mijenjas sve preporucam am3 maticnu + ddr3 memoriju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 14:21 (Los Sam).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Decki hvala na preporukama, al na kraju cu se jos strpit dva tri mjeseca pa skupit novce i kupit nest uredno i gotovo!!! Inace nebi ni uzimo novi komp da mi ovaj nije pri kraju, neznam sta mu je nekad kad ga upalim odma u startu u biosu bude sve pobrkano i boje i slova sve dok ga ne ugasim i nakon par sekundi ponovo ne upalim onda bude normalno! Jel zna ko u cemu je kvaka?

mm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma uzet cu maticnu sa integriranom grafickom, al dobrim procesorom pa kasnije kupit neku solidnu graficku!

mm
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice