Koji GPU uz moju konfu :)

poruka: 80
|
čitano: 6.191
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji GPU uz moju konfu :)
anabolicaa kaže...

Pardon, moja greska, ja imam 6770 u ponudi. Dakle biram izmedju 6770 i 4870. Fortronca uzimam svakako, nece me puno kostati a osiguracu se.

Ja bih bez razmišljanja išao na HD6770 . Grafa je novije serije, ima podršku za DirectX11.. HD4870 je jaca, ali zanemarivo.

15 godina
odjavljen
anabolicaa kaže...

Pardon, moja greska, ja imam 6770 u ponudi. Dakle biram izmedju 6770 i 4870. Fortronca uzimam svakako, nece me puno kostati a osiguracu se.

HD 6770/Fortron 400W, HD 6770 ide na visoke taktove jezgre, još malo naclockaš memoriju da dobiješ na propusnosti i onda imaš super karticu {#}

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina
neaktivan

To ce onda vjerovatno i biti konacna odluka. 4870 je prema reviewsima mnogo bucnija, veca a i trazi 2 x 6 pinsko napajanje.. Hvala vam puno ekipa.

15 godina
odjavljen
anabolicaa kaže...

To ce onda vjerovatno i biti konacna odluka. 4870 je prema reviewsima mnogo bucnija, veca a i trazi 2 x 6 pinsko napajanje.. Hvala vam puno ekipa.

Nema problema, tu su te grafe negdje, ali je HD 6770/5770 mnogo bolja po pitanju potrošnje i temperatura... Uglavnom prelaskom sa 8800GT ćeš se preporoditi.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina
neaktivan

Jos jedno pitanje, koliko vrijedi moja 8800 ovako poluispravna ?

15 godina
odjavljen
anabolicaa kaže...

Jos jedno pitanje, koliko vrijedi moja 8800 ovako poluispravna ?

70kn

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina
neaktivan

Jos isti dan kad sam odlucio da je kupim prodala se ona 6770 za 85e. Rece mi covjek da ce jos nabavljati ali izgleda nista od toga. Imam u ponudi novu 6850 za 125e, vjerovatno bi moglo i za 120 i 6770 za 110e. Sta da radim ? 125e je puno vise kesa nego sto je planirano ali eto mozda bi se i moglo izdvojiti, zanima me samo sta mislite hoce li fortron od 400w moci vrtiti tu grafiku posto joj je potrosnja prilicno velika ?

15 godina
anabolicaa kaže...

Jos isti dan kad sam odlucio da je kupim prodala se ona 6770 za 85e. Rece mi covjek da ce jos nabavljati ali izgleda nista od toga. Imam u ponudi novu 6850 za 125e, vjerovatno bi moglo i za 120 i 6770 za 110e. Sta da radim ? 125e je puno vise kesa nego sto je planirano ali eto mozda bi se i moglo izdvojiti, zanima me samo sta mislite hoce li fortron od 400w moci vrtiti tu grafiku posto joj je potrosnja prilicno velika ?

HD 6850 je skoro duplo jaca od HD 6770.FSP 400 ce ju gurati bez problema jer nije velik potrosac,125 watti trosi u furmarku a u igrama jos manje.Naclockaj dobro procesor da ju pogura i kupi tu HD 6850 jer se mnogo isplati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Otici cu sutra da pogledam tu graficku, nesto mi je sumnjvo za 125e da je nova ali eto vidjecemo.

15 godina
anabolicaa kaže...

Otici cu sutra da pogledam tu graficku, nesto mi je sumnjvo za 125e da je nova ali eto vidjecemo.

To je 940 kuna.Ukoliko ju mozes kupiti za tu cijenu sa garancijom odmah ju kupi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Nisam siguran za garanciju, pitao sam pa cekam odgovor od prodavaca..

14 godina
neaktivan

Imam jos GTX550 Ti, GTX460 i 6790 u ponudi za iste pare. Jel nesto od ovoga u rangu sa 6850 ?

15 godina
anabolicaa kaže...

Imam jos GTX550 Ti, GTX460 i 6790 u ponudi za iste pare. Jel nesto od ovoga u rangu sa 6850 ?

GTX 460 1GB je u rangu HD 6850 a GTX 460 768MB je u rangu sa HD 6790.

14 godina
neaktivan

1 GB je u pitanju, licno sam fan Nvidia-e ali citajuci po raznim forumima stekao sam dojam da 6850 jede sve navedene grafulje. Zato thumbs up da mi sutra prodje ovaj deal za 6850 i da nije neki zajeb.

15 godina
anabolicaa kaže...

1 GB je u pitanju, licno sam fan Nvidia-e ali citajuci po raznim forumima stekao sam dojam da 6850 jede sve navedene grafulje. Zato thumbs up da mi sutra prodje ovaj deal za 6850 i da nije neki zajeb.

HD 6850 jako malo trosi i super je clocker.Na stock naponu ces imati karticu koja je jako blizu stock HD 6870 i GTX 560.Tocnije na 875/1175.

14 godina
neaktivan

Svakako se ne bi igrao sa OC graficke jer mi je napojna "knap" kako kazu. Kad bi se nabavilo nesto brand name od 500-600w onda da.

15 godina
anabolicaa kaže...

Svakako se ne bi igrao sa OC graficke jer mi je napojna "knap" kako kazu. Kad bi se nabavilo nesto brand name od 500-600w onda da.

FSP 400 nije na knap za HD 6850.Slobodno clockni procesor i karticu,nece ga to nimalo opteretiti.

14 godina
neaktivan

Glavno mi je sad da je uzmem, pa cu vidjeti za kasnije. Ne znam samo sta cu u slucaju da mi 6850 propadne i ostanem osudjen na GTX460. Potrebno mi je 2 x 6 pin napajanje a ja imam samo 2 molexa slobodna odnosno preko jednog konektora pretvorena u 1 x 6pin..

15 godina
anabolicaa kaže...

Glavno mi je sad da je uzmem, pa cu vidjeti za kasnije. Ne znam samo sta cu u slucaju da mi 6850 propadne i ostanem osudjen na GTX460. Potrebno mi je 2 x 6 pin napajanje a ja imam samo 2 molexa slobodna odnosno preko jednog konektora pretvorena u 1 x 6pin..

Kupiti ces molex za 2 x 6pin i to FSP 400 drzi bez problema.Obe kartice su odlicne,i GTX 460 1GB i HD 6850.

14 godina
neaktivan

Nisam se s tim susretao prije, jer sam imao napojnu sa odvojenim PCI-E konektorom za 8800. Kako izgleda taj molex ?

15 godina
odjavljen
anabolicaa kaže...

Pukni HD 6850, dobar je clocker, napajanje će ju držati, kvalitetan je taj Fortronac. GTX 550Ti ne spada u ovaj rang, loša je to kartica za svoje novce. GTX 460 1GB bolje skalira OC-om nego HD 6850, tako da ju šibne samo tako.

14 godina
neaktivan

Pfff, izgleda da nista nema od ove 6850. Lik je totalno neozbiljan. Prvo je u pon rekao da ce mu doci 6770 vise komada za dan, dva. Cekao sam do jucer, i jucer mi kaze nema 6770 ima 6850 ali mora kao provjeriti hoce li raditi na mom napajanju, da bi mi jutros poslao poruku "prodato". Da ne znam da ima svoj pc servis pomislio bi da je neki fake prodavac. Sad mi izgleda preostaje jedino gtx460 koju mogu dobiti sa 10mj garancije i dostavom za 125e. Samo ne znam sta trebam izvesti s napajanjem da bi dobio 2 x 6 PCI-E kad imam samo 2 slobodna molexa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 10:49 (anabolicaa).
15 godina
odjavljen
anabolicaa kaže...

Pfff, izgleda da nista nema od ove 6850. Lik je totalno neozbiljan. Prvo je u pon rekao da ce mu doci 6770 vise komada za dan, dva. Cekao sam do jucer, i jucer mi kaze nema 6770 ima 6850 ali mora kao provjeriti hoce li raditi na mom napajanju, da bi mi jutros poslao poruku "prodato". Da ne znam da ima svoj pc servis pomislio bi da je neki fake prodavac. Sad mi izgleda preostaje jedino gtx460 koju mogu dobiti sa 10mj garancije i dostavom za 125e. Samo ne znam sta trebam izvesti s napajanjem da bi dobio 2 x 6 PCI-E kad imam samo 2 slobodna molexa.

Onda GTX 460 1GB, fržat će ju Fortronac, dobra kartica. Bez ikakvih problema skine HD 6850 sa trona, OC-om je u rangu sa GTX 470.

Koji je model GTX 460?

Imaš i ovakav 6pin to molex.

14 godina
neaktivan

Znam za te kovertere, ali imam samo 2 slobodna molexa na koji je vec jedan takav prikopcan. A gtx460 trazi 2 x 6 pin tako da nemam kablova na koje bi uvezao drugi konverter da dobijem 2 x 6 pin..

14 godina
neaktivan

Btw u pitanju je Gainwardova 460ka. Model od 1GB je 125e, a 2GB 130e.

Edit: Tek sam sad skontao da konektor sa slike trazi samo jedan molex.. Hvala, to je to onda. Moram samo pronaci gdje to mogu zbaviti, i ovaj klasicni iz 2 molexa u 6 pin sam tesko pronasao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 11:09 (anabolicaa).
15 godina
anabolicaa kaže...

Btw u pitanju je Gainwardova 460ka. Model od 1GB je 125e, a 2GB 130e.

Edit: Tek sam sad skontao da konektor sa slike trazi samo jedan molex.. Hvala, to je to onda. Moram samo pronaci gdje to mogu zbaviti, i ovaj klasicni iz 2 molexa u 6 pin sam tesko pronasao.

Kupi GTX 460 2GB ako mozes.Skalira stravicno dobro overclokom,odlicna kartica.

14 godina
neaktivan

Zvao sam maloprije tog prodavaca, prodana je ta od 2GB, ali je jos drzi na sajtu, zanimljivo. Uglavnom, nakon svega i svacega, iako ce mi ova 6850 ostati neprezaljena, ostaju mi 6770 za 110e u prodavnici sa godinom garancije i GTX460 za 125e s tim da je ona koristena malo i ima jos 10ak mj garancije. Browsao sam sada neke forume i cijena tog jednog molex u pin konvertera je oko 5e, znaci doslo mi me to dodatnih 10e, dakle imam 6770 za 110e i GTX460 za 135e. Stvarno sam out of date po pitanju hardwarea tako da ne znam vrijedi li mi ta razlika od 25e, ako su vece razlike da odmah narucim ovu GTX460 i zavrsim pricu, ovo mi je postalo smaranje..

15 godina
Koji GPU uz moju konfu :)

GTX 460 je takoder skoro duplo jaca od HD 6770/5770.Ona je u rangu HD 6850 ali mnogo vise dobije overclockom pa na kraju i bude nesto jaca od HD 6850.U svakom slucaju odlicna kartica i isplati se jer je nesto skuplja od HD 6770 a mnogo jaca.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzeo sam 6850 na kraju sa 2 god garancije za 145e. Powercolor je u pitanju, ciljao sam na MSI OC ali nije trenutno bilo a nije mi se dalo vise cekati.

14 godina
neaktivan

Grafa instalirana, dosao i dirt 3 coupon uz nju, perfekcija.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice