Koje komponente uzeti? zaključana tema

poruka: 22
|
čitano: 1.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koje komponente uzeti?

Pozdrav, zanima me koje komponente bi mi se najvise isplatile do 3000kn 

Trenutno imam AMD Phenom II x4 945 C3 (@3,6GHz), CoolerMaster Hyper 212+, Corsair VX550W, LG 22" monitor (Full HD) i WD Caviar Blue 640GB HDD.

Komp bi uglavnom sluzio za gaming, surfanje, filmove... Takoder mislim u buducnosti uzimat jos 1 istu graficku pa je spojit u SLI/CF.

Zasad mi se najboljim izborom cine ove komponente:

Asrock 970 Extreme 3 - 695kn

DDR3 8GB (2x4GB) Kingston HyperX Genesis 1600MHz - 340kn

XFX HD6870 1GB, Dual Fan - 1350kn

Kuciste Fractal Design Core 3000, Midi - 480kn

Ukupno: 2865kn

Komponente su iz ADM-a, zanima me samo kućište, nije mi bitan izgled vec kvaliteta izrade i cooling (Pozeljna 3 fan-a, intake, top i sa strane) i mislim da ovaj Fractal to ima.

Takoder me zanima, iako sam 90% siguran, moze li moje napajanje izdrzati jos jednu 6870 u buducnosti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2012 19:54 (puls4R).

0 0 hvala 0
14 godina
Koje komponente uzeti?

Komponente sa slike + HD 6950 1GB Dual Fan.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koje komponente uzeti?
zoharbizo kaže...

Hvala na preporuci, nisam ni skuzio ovo zalman kuciste i mogu rec da stvarno super izgleda. Al mislim da cu ipak ic na 6870 jer je jeftinija i za koju god. cu ubost jos jednu u cf. Trenutno nemam bas dovoljno love

14 godina
puls4R kaže...
zoharbizo kaže...

Hvala na preporuci, nisam ni skuzio ovo zalman kuciste i mogu rec da stvarno super izgleda. Al mislim da cu ipak ic na 6870 jer je jeftinija i za koju god. cu ubost jos jednu u cf. Trenutno nemam bas dovoljno love

Kako zelis.Napajanje ce drzati CF 6870 bez problema.Gigabyte ploca ima odlicnu faznu regulaciju i super je za OC Phenoma II X6 kao i jacih buldozera.Moja preporuka.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
puls4R kaže...

Nemoj tu matičnu i kućište.

Moj prijedlog je na slici, s tim da možeš uzet ako želiš ovaj RAM koji si ti naveo ili pak LP (Low Profile) Vengeance module. To ostavljam tebi na izbor.

Osjetno bolja matična (naponska regulacija, CF/SLi pogodnost) i bolje kućište s četiri venta u startu.

Napajanje će bez problema držati navedeni setup s još jednom HD6870 u CF-u.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
15 godina
zoharbizo kaže...

Komponente sa slike +  HD 6950 1GB Dual Fan.

Ta ploča nije dobar izbor za CF u budućnosti. Moja opcija je zbog toga ipak bolja unatoč slabijoj grafici.

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...

Ta ploča nije dobar izbor za CF u budućnosti. Moja opcija je zbog toga ipak bolja unatoč slabijoj grafici.

Znam da nije.Stavio sam ju kako bi mogao staviti i HD 6950.

16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
puls4R kaže...

Moj prijedlog je na slici, s tim da možeš uzet ako želiš ovaj RAM koji si ti naveo ili pak LP (Low Profile) Vengeance module. To ostavljam tebi na izbor.

Osjetno bolja matična (naponska regulacija, CF/SLi pogodnost) i bolje kućište s četiri venta u startu.

Izgleda da cu onda uzet te komponente i za koju god. 6870 kad cijene budu jos nize. Dotad mogu malo oc-at 6870 da bude blizu 6950 u performansama.

15 godina
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Bolje HD6870 CF u budućnosti, nego single HD6950 1GB. Moje mišljenje s obzirom na slučaj. Ionako se da zaključiti kako autor teme nije neki prezahtjevni korisnik, zagriženi gamer i bencher, dakle HD6870 će mu za početak biti posve dovoljna.{#}

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
puls4R kaže...

O čemu ti pričaš pogotovo u ovom dijelu o osjetno boljoj regulaciji ?? Jel tebe još drži mamurluk od sinoć {#}.

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Bolje HD6870 CF u budućnosti, nego single HD6950 1GB. Moje mišljenje s obzirom na slučaj. Ionako se da zaključiti kako autor teme nije neki prezahtjevni korisnik, zagriženi gamer i bencher, dakle HD6870 će mu za početak biti posve dovoljna.{#}

Single GPU je uvijek bolje rjesenje.CF uz vise snage za super lovu nosi i probleme kao i SLI.Upamti to.

15 godina
itomic009 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

O čemu ti pričaš pogotovo u ovom dijelu o osjetno boljoj regulaciji ?? Jel tebe još drži mamurluk od sinoć {#}.

Što ti nije jasno, Ivane?

Klik, legendo.

Tebi je to ista regulacija kao i na GiGi 990XA-UD3? Ako je tako, ti bi se trebao ići otrijezniti.

Fino kaži s čim se ne slažeš.

Da malo razmisliš prije nego bubneš ko grom iz vedra neba, uvidio bi da se moja sugestija ne odnosi na zoharbizvo prijedlog matične, nego na autorov prijedlog matične.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2012 20:33 (Caesar et Brutus).
16 godina
neaktivan
Koje komponente uzeti?

Nisam neki bencher ili hardcore gamer, igram LoL, BF3, MW3, Dirt itd. i dovoljno mi je imat 50-60 fps-a u tim naslovima sta cu sa 6870 sigurno imat, a u LoL-u i puno vise.. CF cu radit jer ce u buducnosti sigurno izac zahtjevnije igre a tad ce 6870 past ispod 1000kn valjda. I koliko pratim CF i SLI probleme, uvijek se nade neka igra koja u potpunosti ne podrzava to, ili neki problem u driverima al koliko citam amd je potpuno rijesio problem sa CF-om i skaliranjem u 6xxx seriji tako da sam optimistican :)

0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Single GPU je uvijek bolje rjesenje.CF uz vise snage za super lovu nosi i probleme kao i SLI.Upamti to.

U ovom slučaju nije nikako, govorimo o HD6870 CF-u versus HD6950 1GB.

Znam ja to odavno i predobro...

Nije nužno uvijek bolje rješenje, najčešće je, ali ne uvijek. Na primjer, sad nije nikako bolje rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2012 20:34 (Caesar et Brutus).
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
itomic009 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Što ti nije jasno, Ivane?

Klik, legendo.

Tebi je to ista regulacija kao i na GiGi 990XA-UD3? Ako je tako, ti bi se trebao ići otrijezniti.

Fino kaži s čim se ne slažeš.

Kolega Ivan ti hoce reci da 990XA nema bolju regulaciju od 970 Gigabyte ploce koju sam prilozio.Ne cilja na Asrock plocu.

Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

U ovom slučaju nije nikako, govorimo o HD6870 CF-u versus HD6950 1GB.

Znam ja to odavno i predobro...

Dok HD 6950 bude slaba za igre CF se nece isplatiti.Radije ce ici na novu single gpu grafu.

15 godina
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Kolega Ivan ti hoce reci da 990XA nema bolju regulaciju od 970 Gigabyte ploce koju sam prilozio.Ne cilja na Asrock plocu.

Dok HD 6950 bude slaba za igre CF se nece isplatiti.Radije ce ici na novu single gpu grafu.

Zoharbizo.

Pomiri se s tim da nisam nigdje natuknuo da ciljam na GiGu 970A-UD3, već sam rekao da ovaj AsRock ima osjetno lošiju regulaciju.

Uostalom, da ste pogledali bolje citat, skužili biste.

Šta se boldanoga tiče, nikad se ne zna.

14 godina
Koje komponente uzeti?

Ja sam skuzio,Ivan nije i zato ti kazem da ne trebas odmah tako razgovarati.Ukoliko ce na CF neka kupi 990XA UD3 i miran je.VX 550 drzi CF 6870 u malom prstu.LP

0 0 hvala 0
14 godina

Vidim sad o čemu se radi, moj bed {#}. Ali inače, i ta AsRock ploča je odlična a nije sve samo u broju faza ali ja sam isto uzeo rađe ovu negu taku sa 4+1 regulacijom {#}.

16 godina
Koje komponente uzeti?

http://img577.imageshack.us/img577/4773/c8dec9fbb4024551951c098.png

Protis.hr 3.129,70 kn

U kućištu imaš jedan veći vent, ali možeš si ugradit još 3 (2 na vrh i jedan na stranicu)... Ja sam stavio samo 2 na top.

A na kućištu imaš da interni sata hdd samo utakneš iz vana, kul, ha?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koje komponente uzeti?

Bas gledam review 7970 graficke kartice koja je preskupa (4.500-5000kn) s tim da ce vjerojatno past ali ne previse. I performanse su joj slicne GTX580. Tako da ce se HD 6870 CF puno vise isplatiti kad uzmem drugu za god.-dvije jer su performansama ispred gtx 580 i 7970 koja je vise nego duplo skuplja od 2x6870. Ne znam zasto je cijena tolika al eto stas.. 

0 0 hvala 0
14 godina

Loše ti to nešto čitaš !!! Em je HD 7970 brža osjetno od GTX 580, em je brža i od HD 6870CF. Ali što se tiče HD6870CF sustava, on je sa svojih 2500kn nenadmašan po pitanju performansi.

16 godina
neaktivan
Koje komponente uzeti?

Moja greska, mislio sam napisat da je izmedu GTX590 i 580 po performansama, sudeci po 2-3 reviewa koja sam procitao dosad. Koliko vidim 6870 u CF-u jede 5970 i tu je negdje sa 580, uglavnom malo slabije performanse. Meni je to sasvim dovoljno, al takoder mislim da je 4500kn za performanse 7970 previse... Al ipak to je nova arhitektura, manja potrosnja i zagrijavanje..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice