Koja grafa uz ovo napajanje ?

poruka: 35
|
čitano: 5.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Preselio sam temu ovdje....

Konfig. je sastavljena uglavnom sve od novih dijelova i još nije upaljena jer fali proc. koji stiže za dva-tri dana

Matična Nvidia 680i LT SLI

Grafička ATI 4650 512mb

DVD RW Samsung Writemaster

HDD WD 8000 Caviar Blue

RAM 2GB DDR2 800 + uskoro još 2 gb

Proc. će biti vjerovatno c2d E8440

Napajanje je Antec bp 430W novo

Molim vas za odgovor... Koja bi najjača grafa ( umjesto ove 4650 ) išla na ovo napajanje ?

Mislio sam gtx260 ali izgleda da za nju treba 500w napajanje.... pa ajmo naći neku drugu :)

Hvala !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koja grafa uz ovo napajanje ?
Iggy81 kaže...

Preselio sam temu ovdje....

Konfig. je sastavljena uglavnom sve od novih dijelova i još nije upaljena jer fali proc. koji stiže za dva-tri dana

Matična Nvidia 680i LT SLI

Grafička ATI 4650 512mb

DVD RW Samsung Writemaster

HDD WD 8000 Caviar Blue

RAM 2GB DDR2 800 + uskoro još 2 gb

Proc. će biti vjerovatno c2d E8440

Napajanje je Antec bp 430W novo

Molim vas za odgovor... Koja bi najjača grafa ( umjesto ove 4650 ) išla na ovo napajanje ?

Mislio sam gtx260 ali izgleda da za nju treba 500w napajanje.... pa ajmo naći neku drugu :)

Hvala !

Možeš ti slobodno uzet GTX260. Antec napajanja su dobra, držat će bez problema.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan

Hm.. pa ne znam više...

Evo tu smo o tome pisali pa evo šta su neki rekli 

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/biti-dovoljno-napajanje/67395.aspx

16 godina
neaktivan

Onda uzmi HD5770.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan

Ta je ok, manje zahtjevna... Ali radi se o tome da mogu nabaviti gtx260 za 700 kn od kolege što je ok cijena... a vidim da je ova HD5770 900 kn najmanje, što mi je sad malo previše.... neku bi za sad da je 600-700 kn najviše... Ne znam kakva je 9600 GT... jel ok još uvijek ? Ili neka možda u tom rangu.... Znači da je najbolja za tu lovu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 22:41 (Iggy81).
17 godina

9600gt je slabija dosta. izgleda da će gtx260 ili 4870 biti taman za tvoj budžet. inače na to napajanje možeš komotno i gtx460/5850 staviti..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 22:44 (nixass).
17 godina

ja da sam na tvom mjestu uzeo bih 260 gtx od prijatelja bez razmisljanja pogotovo ako ima garanciju.

koji proc uzimas ,zanima me :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako možeš od frenda uzet tu GTX260 za 700kn onda uzmi.

16 godina
neaktivan
Iggy81 kaže...

Ta je ok, manje zahtjevna... Ali radi se o tome da mogu nabaviti gtx260 za 700 kn od kolege što je ok cijena... a vidim da je ova HD5770 900 kn najmanje, što mi je sad malo previše.... neku bi za sad da je 600-700 kn najviše... Ne znam kakva je 9600 GT... jel ok još uvijek ? Ili neka možda u tom rangu.... Znači da je najbolja za tu lovu.

kakva 9600GT(puno slabija), uzmi gtx260 jer to napajanje sigurno drži osim ako je pokvareno.

ako ti kolega prodaje, nek donese grafu do tebe isprobate i ako radi kupiš, nemože jednostavnije!

15 godina
neaktivan

Pa da, svakako bi isprobali prvo nije problem.... htjeo sam samo prije provjeriti šta vi kažete :)  Jer vidim da ta gtx260 suče više nego gtx460. Sad vidim i da trebaju dva 6pinska konektora u nju... i preporučeno napajanje 500w

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_260_us.html

15 godina
neaktivan
crozoki kaže...

ja da sam na tvom mjestu uzeo bih 260 gtx od prijatelja bez razmisljanja pogotovo ako ima garanciju.

koji proc uzimas ,zanima me :)

Proc ću izgleda uzeti  ovaj gore što sam napisao... E8440 @ 3.0  6mb cash

16 godina
neaktivan
Iggy81 kaže...

Pa da, svakako bi isprobali prvo nije problem.... htjeo sam samo prije provjeriti šta vi kažete :)  Jer vidim da ta gtx260 suče više nego gtx460. Sad vidim i da trebaju dva 6pinska konektora u nju... i preporučeno napajanje 500w

nije bitno kaj piše, pogledaj pod moj pc, moja troši više/jednako od tvoje i proc isto tako pogotovo na 3.5

i sve to na čifteku od 420W, a antec je navodno bolji, probaj i vidi.

EDIT: nije E8440 nego E8400(dvaput si krivo napisao)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 23:03 (zubic).
15 godina
neaktivan
zubic kaže...
Iggy81 kaže...

nije bitno kaj piše, pogledaj pod moj pc, moja troši više/jednako od tvoje i proc isto tako pogotovo na 3.5

i sve to na čifteku od 420W, a antec je navodno bolji, probaj i vidi.

EDIT: nije E8440 nego E8400(dvaput si krivo napisao)

E pa ako tvoje to sve tjera onda bi moralo i ovo valjda :) 

Mislim da nisam krivo napisao, taj se prodaje a vidim preko googla da se spominju i jedan i drugi... E8400 i E8440 ( ovaj je bolji za oc koliko sam skužio )  Ili se to jedan te isti spominje ne znam....

15 godina
neaktivan

Da, vidim da postoje i E8400 i E8440, ali nikako da skužim razliku. Ako netko zna neka nam napiše :)

16 godina
neaktivan
Iggy81 kaže...

Da, vidim da postoje i E8400 i E8440, ali nikako da skužim razliku. Ako netko zna neka nam napiše :)

ja vidim da ne postoji, odi na intelovu stranicu i upiši u tražilicu e8440,nema ništa, dok za bilo koji drugi

proc koji postoji baci hrpu rezultata. pa sam zaključio da ne postoji.

15 godina
neaktivan

Da, tamo nema... ali ako u google ukucaš E8440 onda se spominje dosta, više ih tako upisuje što znači da nije greška... ali ne mogu skužiti u čemu je razlika...

15 godina
protjeran
Iggy81 kaže...

Da, tamo nema... ali ako u google ukucaš E8440 onda se spominje dosta, više ih tako upisuje što znači da nije greška... ali ne mogu skužiti u čemu je razlika...

Razlika je u tome sto google indeksira i ono sto je netko pogresno napisao. E8440 ne postoji. i ovi nasi postovi ulaze u tih 23000 pronadjenih rezultata, dok je kod e8400 broj rezultata 6 500 000.

15 godina
neaktivan

Ok... onda smo to riješili :)

17 godina

nebrini antec ce to povuc...

Žac

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok hvala... budemo probali....ako bude premalo struje nadam se da će prdnuti samo napajanje pa ću uzeti jače i nema druge :)

16 godina
neaktivan
Iggy81 kaže...

Ok hvala... budemo probali....ako bude premalo struje nadam se da će prdnuti samo napajanje pa ću uzeti jače i nema druge :)

Ma ako ne bude dovoljno uzmi CX400W imaš ga u ADM-a mislim za 380kn.

15 godina
neaktivan

Onda se nadam da bi trebalo biti dovoljno i za Ati 4870.... Mislim da jednako zahtjeva kao i gtx260

17 godina

Ja sam na 500W napajanju koje ima 2 x 18A na +12V railu, ima spojeno HD4870+2HDD+2Pržilice+Overklokirani Q9550 i to je radilo skoro dvije godine bez problema, to napajanje i danas radi samo sam ga odlučio u drugi komp staviti i uzeo sam si novo od 750W.

EDIT: Našao sam, 

Ti imaš1 X 17A  i 1 X 16A na +12V railu i mislim da će ti isto tako bez problema pokretati tvoju konfiguraciju sa jednom GTX260 ili HD4870.

Ali to napajanje će biti pod velikim opterećenjem sa takvom konfiguracijom. 

Uglavnom, u svakom slučaju će to napajanje barem neko vrijeme pokretati takvu konfiguraciju, 

ali ipak skupi pare i uzmi nešto kvalitetnije od barem 500W ili više ako planiraš neki SLI i CF.

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 10:50 (Bladepu).
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ti imaš1 X 17A  i 1 X 16A na +12V railu i mislim da će ti isto tako bez problema pokretati tvoju konfiguraciju sa jednom GTX260 ili HD4870.

Uglavnom, u svakom slučaju će to napajanje barem neko vrijeme pokretati takvu konfiguraciju, 

ali ipak skupi pare i uzmi nešto kvalitetnije od barem 500W ili više ako planiraš neki SLI i CF.

Tih 17A i 16A na +12V railovima je max output na pojedinom railu, ne max snaga koju napajanje može dati kombinirano na +12V railovima. U specifikacijama napajanja piše da je max vataža tog napajanja na +12V railovima 360W, znači 360:12 = 30A. Dakle to napajanje kombinirano može dati najviše 30A na +12V railovma, a ne 33 koliko se dobije zbrajanjem 17+16. Ljudi se često na taj način zabune. Uglavnom je to naznačeno u specifikacijama, pa si prvo to pogledajte.

Inače, to je napajanje u rangu po snazi na 12V railovima u rangu CX400 na kojem sam bez problema držao klokanu 5850 tako da sa 4870 ne bi trebalo biti problema.

17 godina
ATiGamer kaže...
Bladepu kaže...

Tih 17A i 16A na +12V railovima je max output na pojedinom railu, ne max snaga koju napajanje može dati kombinirano na +12V railovima. U specifikacijama napajanja piše da je max vataža tog napajanja na +12V railovima 360W, znači 360:12 = 30A. Dakle to napajanje kombinirano može dati najviše 30A na +12V railovma, a ne 33 koliko se dobije zbrajanjem 17+16. Ljudi se često na taj način zabune. Uglavnom je to naznačeno u specifikacijama, pa si prvo to pogledajte.

Inače, to je napajanje u rangu po snazi na 12V railovima u rangu CX400 na kojem sam bez problema držao klokanu 5850 tako da sa 4870 ne bi trebalo biti problema.

Da, potpuno se slažem sa ovim postom. 

Moje gore opisano OCZ napajanje ima 2x18A ali isto tako pod +12V piše max power 481.5W (481/1~40A) što čak prelazi nazivne Ampere koji su upisani pod +12V railovima.

A tih 481W je dosta više od onih 360W koji je max gore navedenog napajanja. 

Nominalno je 70W između ta dva napajanja, ali efektivno ovo OCZ napajanje daje 121W više na 12V railovima.

15 godina
neaktivan

E hvala vam... onda bi trebalo biti dovoljno... Komp još nije ni testiran, slagan je redom po komponentama pa još nije bio upaljen jer mi još fali proc  koji nikako da kupim jer u oglasniku nema ništa od intela. Tako da je i to Antec napajanje novo neisprobano pa sam htjeo saznati da li će biti dovoljno jako, da ne kupujem drugo bezveze.

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Moje gore opisano OCZ napajanje ima 2x18A ali isto tako pod +12V piše max power 481.5W (481/1~40A) što čak prelazi nazivne Ampere koji su upisani pod +12V railovima.

Nominalno je 70W između ta dva napajanja, ali efektivno ovo OCZ napajanje daje 121W više na 12V railovima.

Nešto si pogršno pročitao ili je proizvođač krivo napisao. To napajanje sigurno ne dostavlja više od 500W na svima railovima zajedno. Računaj da uz 12V railove ima i od 3,3 te 5V tako da mora i na njima biti nešto vata. Imaš link od specifikacija možda?

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Bladepu kaže...

Nešto si pogršno pročitao ili je proizvođač krivo napisao. To napajanje sigurno ne dostavlja više od 500W na svima railovima zajedno. Računaj da uz 12V railove ima i od 3,3 te 5V tako da mora i na njima biti nešto vata. Imaš link od specifikacija možda?

Da, ni ja ne vjerujem da je toliko na 12V

17 godina
ATiGamer kaže...
Bladepu kaže...

Moja greška. Tek sada vidim da je to MAX COMBINED POWER, a to bi bilo i sa +3V i +5V railom koliko sam ja skužio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 16:42 (Bladepu).
16 godina
neaktivan

ja  imam FSP Fortron 400 w tako bar pise na njemu koja bi  nova grafa pasala na njega?

ostatak sadasnje konfe je pod moj pc

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice