Kanta za cca 7000 kuna

poruka: 30
|
čitano: 2.039
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kanta za cca 7000 kuna

evo skupio ja nesto malo vise od 7000 kn za novu kantu jer je ovaj stari vec debelo pregazilo vrijeme...

kupio bi nesto ono jako da mi traje bar sljedece 2-3 god pa onda da mogu nadogradit...

doma imam monitor 22" i treba mi samo kutija

komp bi bio namjenjen vecinu za igranje...

prihvacam i Intel i AMD...takoder grafe i Nvidia i ATI tak da slusam sve prijdloge kako bi kupio sto bolji komp...

hvala ;)

cijena moze ic i malo vise od 7 k kuna ako utjece na performanse...

mislim kupovat u zagrebu tak da moze iz bilo kojeg ducana iz zga...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 15:57 (cvetko911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kanta za cca 7000 kuna

Jao kao da si pogodio "trzisnu cijenu kakvu sam ja sastavio"!

MBO: MA-790XT-UD4P

CPU: AMD Phenom II X4 955 BE

VGA: XFX Radeon HD4890

RAM: Corsair TWIN xxxx

HDD: Western Digital 500 GB Caviar Black - takva dva kupi ako ti ne treba toliko onda jedan

PSU: Corair TX 650W

CASE: Antec Nine Hundred Two

7400 kn

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kanta za cca 7000 kuna

Pogledaj recimo moj komp platio sam ga oko 6600kn uzmi kućište koje ti se sviđa ili neku Asusovu matičnu da jednog dana možeš piknut još jednu grafu. Ovo moje je sve iz ADM-a kupljeno kad ješkolska god završila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kanta za cca 7000 kuna
Seky kaže...

Pogledaj recimo moj komp platio sam ga oko 6600kn uzmi kućište koje ti se sviđa ili neku Asusovu matičnu da jednog dana možeš piknut još jednu grafu. Ovo moje je sve iz ADM-a kupljeno kad ješkolska god završila.

Po isplativosti ne vrijedi dati 300 kn vise za taj procesor, a ni maticna nije bas zlatna, disk ok, graficka takoder, ali zasto ne bi uzeo kad vec moze bolje ono gore, isto tako tvoj RAM po meni nepotrebno stavljen DDR2, ako je maticna DDR3 Zasto kociti njega sa DDR2 ramom, zato sam stavio DDR3 ram...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
neaktivan
Kanta za cca 7000 kuna

Evo konfe sa hd 4870 x2 iz ADM-A

EDIT:@4ucker-zaboravio si optiku....Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 16:51 (big_guy).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

4ucker zašto bi uzimo komp za 7400 kn kad može za manje a dobije isti komp reko sam da uzme neku Asusovu matičnu sa još jednim PCI-E x16 utorom i opet neće prijeći 7000kn. Uostalom zar nije danas u ovakvoj situaciji bolje da mu nešto novaca ostane? Uvijek nešto drugo može otić i kaj će onda moliti roditelje novce za npr miš ili tak nešto a ustvari može si sam kupit...

big_guyeva konfa je još i najbolja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 16:50 (Seky).
16 godina
Kanta za cca 7000 kuna

Ma dajte zbilja pretjerujete, neka sada kupi

AMD Phenom II X4 955 BE

XFX HD 4890

4 GB DDR3 RAMA

MA-790XT-UD4P

1TB WDCV

TX650W

Antec Three Hundred i mirna Bosna, ustedi 1000 kn i kupi tipkovnicu dobru i mis, i eventualno volan...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
4ucker kaže...

HDD: Western Digital 500 GB Caviar Black - takva dva kupi ako ti ne treba toliko onda jedan

7400 kn

dosta velika greska

amd ne podrzava vise od 1333mhz

a sto manja brzina, manje latencije i bolje perfomanse, a latencije kod amda imaju poseban značaj.

lol, lol, lol
16 godina
fabijan654321 kaže...
4ucker kaže...

7400 kn

dosta velika greska

amd ne podrzava vise od 1333mhz

a sto manja brzina, manje latencije i bolje perfomanse, a latencije kod amda imaju poseban značaj.

My bad...

16 godina
big_guy kaže...

Evo konfe sa hd 4870 x2 iz ADM-A

EDIT:@4ucker-zaboravio si optiku....Namigiva

sve je super,samo kaj ce mu TAJ proc...955 ce mu bit sasvim dovoljno,uostalom BE je pa lako dodje do frekvencije 965 a ustedi si par sto kn...

ja bi osobno isao na i7 posto je bolji,ali ako je samo za igranje onda idi na amd...:)

a uskoro izlazi i i5 tak da mislim da bi cijene phenom2 trebale past bar malo

16 godina
neaktivan
cvetko911 kaže...

evo skupio ja nesto malo vise od 7000 kn za novu kantu jer je ovaj stari vec debelo pregazilo vrijeme...

kupio bi nesto ono jako da mi traje bar sljedece 2-3 god pa onda da mogu nadogradit...

prihvacam i Intel i AMD...takoder grafe i Nvidia i ATI tak da slusam sve prijdloge kako bi kupio sto bolji komp...

hvala ;)

e za te nove ne možeš bolje nabaviti od ove konfiguracije koju sam ja složio. Intelov četverojezgreni procesor, super overclocabilna matična ploča, odgovarajući hladnjak (možeš ga izbaciti ako ne želiš OC-ati), dvije grafulje spojene u Crossfire i 4 Gb DDR2 RAM-a, 640 GB hard diska, Antecovo kvalitetno kućište te 650 W Corsairovo napajanje....

to je to! to je to!
the PeRo
17 godina
perosima91 kaže...
cvetko911 kaže...

hvala ;)

e za te nove ne možeš bolje nabaviti od ove konfiguracije koju sam ja složio. Intelov četverojezgreni procesor, super overclocabilna matična ploča, odgovarajući hladnjak (možeš ga izbaciti ako ne želiš OC-ati), dvije grafulje spojene u Crossfire i 4 Gb DDR2 RAM-a, 640 GB hard diska, Antecovo kvalitetno kućište te 650 W Corsairovo napajanje....

Ne isplati se vise kupovat 775 socket, pogotovo sad.

Proud Member Of :: | RevTT | TL | IPT | Waffles.fm | TVT.ro | THR | YUWABits | ::
16 godina
Kanta za cca 7000 kuna

Ljudovi proslo je vrijeme Quadova, sada ce i5 i i7 rullati!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
4ucker kaže...

Quad na latinskom -   četiri - što znači u prjevodu četiri jezgre

Tako da su i i5 i i7 quad.

lol, lol, lol
17 godina
Proud Member Of :: | RevTT | TL | IPT | Waffles.fm | TVT.ro | THR | YUWABits | ::
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 18:18 (BORG).
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...
4ucker kaže...

Quad na latinskom -   četiri - što znači u prjevodu četiri jezgre

Tako da su i i5 i i7 quad.

quad vuče korijene iz latinskog, ali četiri se kaže quattuor

16 godina

@ borg

oces reci ako nije samo za igrice nego i stosta drugog....ipak je i7 mrcina za prilicno sve sto mu se zada :)

ali da sad amd ne ispadne bzvz,i on je isto odlican...pogotovo ako ces 80% vremena koristit komp za igranje

16 godina
protjeran
lollik91 kaže...
BORG kaže...

@ borg

oces reci ako nije samo  za igrice nego i stosta drugog....ipak je i7 mrcina za prilicno sve sto mu se zada :)

ali da sad amd ne ispadne bzvz,i on je isto odlican...pogotovo ako ces 80% vremena koristit komp za igranje

i7 je zbog nizeg takta u odnosu na supranike (2,66Ghz i 3,4Ghz) nesto malo sporij u igrama, sto je i logično jer za igre je najbitnij takt, pa tek onda broj jezgara. Ipak, u svemu ostalome i7 je osjetno brzi.

lol, lol, lol
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...
lollik91 kaže...
BORG kaže...

@ borg

oces reci ako nije samo  za igrice nego i stosta drugog....ipak je i7 mrcina za prilicno sve sto mu se zada :)

i7 je zbog nizeg takta u odnosu na supranike (2,66Ghz i 3,4Ghz) nesto malo sporij u igrama, sto je i logično jer za igre je najbitnij takt, pa tek onda broj jezgara. Ipak, u svemu ostalome i7 je osjetno brzi.

Onda nek stavi novi ventilator moze i neki drugi, ne mora bas ovaj... i nek ga oc-ne do kud oce..Belji se

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD
16 godina
neaktivan

ne mislim bas klokat...pa...

17 godina
Kanta za cca 7000 kuna

Evo da se i ja okušam:

Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX
SCYTHE Angle SCANG-1000, socket 478/775/754/940/939/AM2
Gigabyte MA785GT-UD3H,AMD 785G+SB710, S. AM3, 6xSerial ATA II
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TW3X4G1600C9DHX
Sapphire HD 4890 Vapor-X, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI+HDTV out
HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm
Napajanje CORSAIR 450W, HX Series CMPSU-450HXEU, 12cm vent., ATX
Samsung SH-S223L SATA Bulk Black Lightscribe, SATA, Pblack
CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno

6.990,81 Kn ADM

Odmah da pobijem one što bi zamjerili memoriji takt od 1600 MHz jer Phenom II može max 1333 MHz ram,

memorija od 1600 MHz na 1333 MHz radi s nižim latencijama što itekako pogoduje AMD procesorima.

Proc je dosta clockabilan, zato sam i stavio aftermarket hladnjak koji ga može relativno dobro i relativno tiho ohladiti.

I ako se neclocka opet je zvjer. Pogotovo za igre.

Ploča je zadnji AMD ćipset, ima integriranu HD 4200 grafu (kažu neki da može u Hybrid Crossfire s HD4800 serijom

za smanjenje potrošnje u idle radu), podržava AM3/DDR3 i dosta je stabilna pri overclocku.

4 GB DDR3 memorije na 1333 MHz niskih latencija je fenomenalna kombinacija uz Phenom II. Brže ne može.

Sapphire HD 4890 Vapor-X koristi stvarno dobro hlađenje i nije pre bučna. Može se dobro i clockati.

WH 640 GB s 32 MB je brz disk, relativno tih i ne kaska kapacitetom.

450W modularno Corsairovo napajanje gurat će to bez problema, pa i kad se doda koja komponenta više.

Pržilicu sam stavio jer jeftiniju u ADM nemaju trenutno. A i dobra je, valjda.

Kučište mislim da ne moram dodatno opisivati, ipak je to CoolerMaster HAF.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lollik91 kaže...

@ borg

oces reci ako nije samo za igrice nego i stosta drugog....ipak je i7 mrcina za prilicno sve sto mu se zada :)

Ma krivo sam se izrazio, htio sam rec da je pogotovo onda najbolji ako nije za igre.

16 godina
191x7 kaže...

Evo da se i ja okušam:

Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX
SCYTHE Angle SCANG-1000, socket 478/775/754/940/939/AM2
Gigabyte MA785GT-UD3H,AMD 785G+SB710, S. AM3, 6xSerial ATA II
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TW3X4G1600C9DHX
Sapphire HD 4890 Vapor-X, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI+HDTV out
HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm
Napajanje CORSAIR 450W, HX Series CMPSU-450HXEU, 12cm vent., ATX
Samsung SH-S223L SATA Bulk Black Lightscribe, SATA, Pblack
CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno

6.990,81 Kn ADM

Odmah da pobijem one što bi zamjerili memoriji takt od 1600 MHz jer Phenom II može max 1333 MHz ram,

memorija od 1600 MHz na 1333 MHz radi s nižim latencijama što itekako pogoduje AMD procesorima.

Proc je dosta clockabilan, zato sam i stavio aftermarket hladnjak koji ga može relativno dobro i relativno tiho ohladiti.

I ako se neclocka opet je zvjer. Pogotovo za igre.

Ploča je zadnji AMD ćipset, ima integriranu HD 4200 grafu (kažu neki da može u Hybrid Crossfire s HD4800 serijom

za smanjenje potrošnje u idle radu), podržava AM3/DDR3 i dosta je stabilna pri overclocku.

4 GB DDR3 memorije na 1333 MHz niskih latencija je fenomenalna kombinacija uz Phenom II. Brže ne može.

Sapphire HD 4890 Vapor-X koristi stvarno dobro hlađenje i nije pre bučna. Može se dobro i clockati.

WH 640 GB s 32 MB je brz disk, relativno tih i ne kaska kapacitetom.

450W modularno Corsairovo napajanje gurat će to bez problema, pa i kad se doda koja komponenta više.

Pržilicu sam stavio jer jeftiniju u ADM nemaju trenutno. A i dobra je, valjda.

Kučište mislim da ne moram dodatno opisivati, ipak je to CoolerMaster HAF.

oce li ic taj hladnjak na am3 sckt?

sve u svemu i like :)

17 godina
Kanta za cca 7000 kuna

AM2, AM2+ i AM3 su potpuno isti za montiranje hladnjaka.
Mislim da su oni evolucija socketa 939, tako da u biti i njegovi hladnjaci pašu.
Ako na hladnjaku piše da je za socket AM2, onda on paše i na AM2+ kao i na AM3.
Uz to se veči broj današnjih aftermarket hladnjaka isporučuje s raznim izmjenjivim
bazama ili adapterima za montiranje na više različitih socketa.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Kanta za cca 7000 kuna

Evo, malo sam ja kontao i dosao do rijesenja... Slika govori tisuću riječi, kućište kupiš po želji, možda Antec Three Hundred...

Slika govori tisuću riječi... Slika govori tisuću riječi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4ucker kaže...

Evo, malo sam ja kontao i dosao do rijesenja... Slika govori tisuću riječi, kućište kupiš po želji, možda Antec Three Hundred... 

Od 965 procesora nema profita, to je clockani 955 - tako da je njega bolje uzeti. Ako hoćeš 965, samo clockaš.

3x2 GB rama nema učinka na AMD platformi (samo intel i7 ima triple-chanel), a više od 4 GB je totalno nepotrebno.

Uz to si stavio i nepotrebno jako napajanje, takav komp bez problema gura i VX 450.

16 godina

dobro napajanje bi mozda i moglo ostat u slucaju da bi se kasnije islo na cf....al ja bi isao na hx 620w

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice