Intel game-ing konfiguracija, 17000kn+

poruka: 64
|
čitano: 5.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Intel game-ing konfiguracija, 17000kn+

Intel Core 2 Quad Q9300

Gigabyte GA-X48T-DQ6

Sapphire Radeon HD3870 x2

2x2 GB Corsair XMS3 1600MHz

Samsung SM 2232BW

Razer Tarantula, eXactMat, Lachesis

Logitech Z-5500

Coolermaster Cosmos S

Zalman RESERATOR XT Hybrid Watercooling

Corsair HX620W

WD Caviar 500GB

To ti je nekih 17-18 tisuća kuna

Investicija za budućnost...

AMD Athlon X2 4200+ @ 2.5 | Gigabyte GA-M56S-S3 | 2 GB DDR2 840Mhz | Asus EN7300 GS (up to 512MB) | Hitachi 320GB 16MB+WD Caviar 80GB 8MB | 420W
17 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...

Da, al je dosta skuplji od "običnog"

Ček, ček---dal se ovo odnosi na kaj sam ja reko, tj. da se može odšarafit?????? Sine, ak se može, onda nije bitno kolko je skuplji... Vidio sam da dođe 1.850kn i za takvo kućište mi nije šteta dati lovu! Ako treba, radit ću još tjedan-dva pule smjene :D
17 godina
neaktivan

Navodno se na "običnom" mogu donje nožice maknuti pritiskom na nešto, ne znam sad točno. Čini se da ti ne treba "S"...Raspitaj se još malo, nisam posve siguran...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Maticna: 790i SLI

Procesor: QX9770

Graficka: 2x9800 GX2

RAM: 4x2 GB

HDD: SSD 160 GB ili manji, uglavnom, OS i osnovni programi idu tu..

2xWD 1TB u RAID polju (pa ti biraj koje ces..)

Mis: Logitech G9

Tastatura: Logitech G15

BTW: Neznam koliko ovo sve kosta (uglavnom je preko 17k.. kao sto si ti rekao, pa sad, i 30k kuna je 17k+, ne? :)), anyway, nije mi se dalo sad traziti po netu, pa sam smisljao konfu "on the fly" ;).. Ako ipak hoces nesto razumnije i bez bacanja novaca, posjeti autronic.hr, prejake komponente za sitno novaca.. pogotovo mi je jaka treca konfa sa ove slike.. za samo 7.6k kuna dobijes ovako jak komp, prejako, zasad najbolji koje sam vidio..

You cannot change your fate, no man can...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na kraju sage, odlučih se na ovo:

MBO: Asus P5-Striker II Formula, nForce 780i

CPU: Intel Core 2 Extreme QX9650 4x3GHz --> dobio na kladi pa ga ipak metnul unutra Cool

RAM: DDR2 1066MHz 4GB (2x2GB) Corsair TWIN2X4096 (2kom)

GPU: 9800gx2 1GB DDR3 (2 kom)

HDD: Raptor X, WD 74GB, S-ATA, 16mb cache, WD740ADFD

Seagate 500GB 7200.11, ST3500320AS (4kom)

PSU: Corsair 750W, TX Series CMPSU-750TXEU

OPTIKA: LG GSA-H50L DL, LightScribe (2kom)

ZVUK: X-FI Gamer Extreme Gamer

KUĆIŠTE: Cosmos 1000

MIŠ: G5

TIPKOVNICA: G15

HLADNJAK ZA CPU: Thermaltake BigTyp

i

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I hvala svima na komentarima i sugestijama! Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...

CPU: Intel Core 2 Extreme QX9650 4x3GHz --> dobio na kladi pa ga ipak metnul unutra Cool

i

Preslabo napajanje
Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao
17 godina
John_Doe_11 kaže...
U RAID idu 2 diska istog kapaciteta? Onda si puknem 4kom :D hehe :D
Samo što će mi onda problem biti kako namjestit taj RAID jer se ne razumijem u računala toliko u detalje... Sramim se Izlanuo se
A za grafičku---znam da dolazi jedna od ATI-ja, čini mi se serija 4870? Tak nekak ide... I uglavnom, pročitao sam da su performanse bolje od 9800GX2 za 20%.... To dolazi na ljeto, al ne da se meni sad čekat npr: 8mj. i tako svako malo čekat jer će izlazit nove grafe koje su bolje za 5-10-15% od prethodne i sl., tak da rađe si sad uzmem ovo.

I ak nije problem--ne žikam se u vodeno hlađenje, pa me zanima koliko je to isplativo? Uzimajući u obzir da si onda dignem ovog Quad-a na 3.0? I koliko se tu često mijenja/dodaje/kajgod des. voda?

Sry svima na n00bovskim pitanjima i hvala na odgovorima! Namigiva
Ufff, kada vidim ovako nešto... Gle, RAID ti je posebna stvarčica, što više diskova imaš u polju, to ti je manja sigurnost podataka. Okej, znam da su ona četiri komada bila malo ispucavanje i to je super, ali ako misliš imati nešto imalo bitnije na tom RAID diskovnom polju, morati ćeš se brinuti za redoviti backup. Posebna stvar je to što za stvarno realne dobitke u performansama bi trebalo uzeti poseban RAID kontroler (a ne ulaziti u softverski RAID što ga postavljaš u OS-u) i diskove na visokim okretajima (Raptor, 10.000 rpm?). Ovako ćeš samo dobiti sustav koji će kad-tad riknuti i svi će podaci biti zauvijek zaboravljeni.

Ako stvarno želiš brzinu, probaj radije naručiti neki brzi SSD, 32 ili 64 GB će ti biti dovoljno za bilo koji sistem, a onda još 500 GB ili više za ostalo. Ako si stvarno perverzan Namigiva, možeš pokušati i s onim rješenjima temeljenim na RAM-u, ali nemam pojma može li ti to netko nabaviti u HR.
-- EDIT: još samo jedan hint vezano na diskove - možeš probati i sa WD Velociraptorom, čini se kao jako dobar, brz i tih uređaj. Imati TO u RAID-u... --

Što se tiče grafulje, ja bi osobno pričekao - sljedeća generacija je ipak sljedeća generacija, a prema onome što se piše po ovom forumu (ali i stranima), nove grafičke će biti stvarno gadna stvar.

Vodeno hlađenje? Nemam iskustva, ali kao i obično - ako ne znaš kako to ide, preporučam ti da se ne petljaš s time. Zamisli da nešto sprtljaš i odoše teško zarađene kune u vjetar (bolje rečeno, vodu). Po testovima je Thermalrightov hladnjak HR-01 Plus (vidi review) iznad svega do sada - uz odličan ventilator i pravo napajanje, moći ćeš čak i klokati svoj quad. Imaš ga kod nas u hardveraju (nemam pojma je li dostupan, za to bi ipak trebalo nazvati).

U skladu s time, planiraš li sam sastavljati ovu mrcinu, ili želiš dobiti cijeli paket? Ovo te dosta ograničava u izboru, pa mislim da je bitno odgovoriti na početku...
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 18:29 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

nisam siguran za maticnu ja bi preferirai intelov chipset jednostavno je bolji,   nisam bas siguran ali najava za 4870  kaze da ce biti jaca od 9800gx2

za chipset sam siguran   ::)))

pozdrav

to je previse novca za komp ne znam tocno za sta ti sve treba ali mozes proci super dobro za nekih 12000kn a visak ulozi u neki extra super monitor

sime
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 18:58 (simeperic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jso nesto G5 je odlican ali ipak kupi G9

sime

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I kad već uzimaš takav stroj uzmi neku ploču s 790i sli ultra chipsetom ili se strpi dok dođe ova gigabyte ep45-dq6 ili nagovori Denisa Arunović da ti ju proda. Koliko sam čital po netu, jednu je osvojil na Computexu.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...
John_Doe_11 kaže...

i

Preslabo napajanje
 Pa...na netu sam pročitao da za grafu treba nekih 197W... U full load-u nekih 280ak W... Ne znam da bu to bas bilo slabo :)
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...
Superbeast kaže...
John_Doe_11 kaže...

i

Preslabo napajanje
 Pa...na netu sam pročitao da za grafu treba nekih 197W... U full load-u nekih 280ak W... Ne znam da bu to bas bilo slabo :)
 Wtf???
To cudo trosi najmanje 700W!!!Kojih 197! Looool
Superbeast-a za moda! LooOool
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Što se tiče grafulje, ja bi osobno pričekao - sljedeća generacija je ipak sljedeća generacija, a prema onome što se piše po ovom forumu (ali i stranima), nove grafičke će biti stvarno gadna stvar.

Vodeno hlađenje? Nemam iskustva, ali kao i obično - ako ne znaš kako to ide, preporučam ti da se ne petljaš s time. Zamisli da nešto sprtljaš i odoše teško zarađene kune u vjetar (bolje rečeno, vodu). Po testovima je Thermalrightov hladnjak HR-01 Plus (vidi review) iznad svega do sada - uz odličan ventilator i pravo napajanje, moći ćeš čak i klokati svoj quad. Imaš ga kod nas u hardveraju (nemam pojma je li dostupan, za to bi ipak trebalo nazvati).

U skladu s time, planiraš li sam sastavljati ovu mrcinu, ili želiš dobiti cijeli paket? Ovo te dosta ograničava u izboru, pa mislim da je bitno odgovoriti na početku...
 A koju da čekam?
Ako čekam ATI onda moram mijenjat proc, a na AMD mi se ne ide (iako ga sad imam). Al poanta ja uvijek u sljedećem --> čekam npr. mjesec dana jer sad izlazi 4870 i neka Nvidia 280 (? tako nešto, nisam siguran, nisam se toliko informirao). Pa onda kad bih to išao kupit, opet bi bilo čekaj mjesec dana izlazi nova generacija i tako redom i redom... A i da čekam zbog 20-30% veće performanse, a cijena 50% veća što mi se fkt ne isplati... Za ovaj komp sam se krvnički naradio (ako si možda pročitao na početku thread-a), tak da... Zapravo ne znam kaj sam htio reć sa ovom zadnjom reč Šutim Bogataš Izgubljen sam, gledam dosadne Ruse :)

A što se tiče vodenog hlađenja, na trenutak sam razmišljao o tome, ali odustao. Nemam iskustva, a i ne bi htio da mi sve ode u vodu :)) Doslovce :))
17 godina
neaktivan

Samo JEDNA 9800 GX2 trosi 580W a kamoli dvije!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...
 Wtf???
To cudo trosi najmanje 700W!!!Kojih 197! Looool
 Wtf tebi?? Lol baš nije...
Nemoj sad mislit da sam bezobrazan, neodgojen il kaj već :D Ugl, nemoj bacat nebuloze Neodlučan Namigiva

Idle --> 180W, full load 310W... Pa ono...
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...

Ajde sad pogledaj link kaj sam ti dao....
17 godina
neaktivan
simeperic kaže...

nisam siguran za maticnu ja bi preferirai intelov chipset jednostavno je bolji,   nisam bas siguran ali najava za 4870  kaze da ce biti jaca od 9800gx2

za chipset sam siguran   ::)))

pozdrav

to je previse novca za komp ne znam tocno za sta ti sve treba ali mozes proci super dobro za nekih 12000kn a visak ulozi u neki extra super monitor

Monitor veri gud od 22' imam, tak da... :D
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...

Dobro je dečko... 9800GX2 s cijelim kompom troši tolko (znači proc, grafa, disk i to). Na nVidiinoj stranici piše za cijeli komp tolko...
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina
neaktivan

Hm..

Onda oprosti sto sam te napao

Govorimo o 9800 GX2?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moj bed... Sad pak našo da treba 850W za dvije... :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
Superbeast kaže...

Dobro je dečko... 9800GX2 s cijelim kompom troši tolko (znači proc, grafa, disk i to). Na nVidiinoj stranici piše za cijeli komp tolko...
 Aha ok
Krivo sam bio shvatio
I kompotko nemoj ti meni "Dobro je decko" jer da ne razgovaramo preko neta ne bi ti bilo svejedno meni s***
17 godina
neaktivan

Koja zbrka !

Sad si ti povjerovao meni a ja tebi

Nist ne kuzim hehe :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...

Koja zbrka !

Sad si ti povjerovao meni a ja tebi

Nist ne kuzim hehe :)

Hehe, baš to htjedoh napisat :D
Evo, pogle ovdje --> http://www.bjorn3d.com/read_pf.php?cID=1251

Mrvicu skrolaj --> "Max board power"
17 godina
neaktivan

I dole pri kraju piše --> low power for dual card? looool :))

Al da...bumo sad još srčali na netu :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

xD

Ajde da je rijeseno ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za autora teme: http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php

Ja sam ti stavio sve komponente tvoje ovdje i za brand napajanja pokazuje 666 w - malo spuki, ha?

Bit će ti dovoljno ono napajanje.

Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina

Bolje više diskova jer ako je sve na jednom i on se pokvari ode sve u k. Također sa više diskova se može nekako lakše sve to rasporediti ali ja nebih išao na tako puno njih, možda bolje jedan veći raptor za sistem i dva standardna diska od kojih 350-500GB.

Ako već kupuješ x-fi karticu kupi i nešto bolje periferije, neke bolje slušalice i neke dobre zvučnike (Z-5500, Z-2300, G51 i slicne).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...

Za autora teme: http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php

Ja sam ti stavio sve komponente tvoje ovdje i za brand napajanja pokazuje 666 w - malo spuki, ha?

Bit će ti dovoljno ono napajanje.

E hvala!
Baš sam si pogledao i nemrem vjerovat!
Sam sam pometao komponente i SLI i quad extreme i blablabla i ne belivam....
Iako sam ja od početka mislio na Thermaltake Toughpower 850W SLI/Crossfire ready, i rekoše da je to možd previše...
Tako da su mi ovdje prepručili Corsair 750W i ostajem pri tome...
17 godina
neaktivan
Vido kaže...

Bolje više diskova jer ako je sve na jednom i on se pokvari ode sve u k. Također sa više diskova se može nekako lakše sve to rasporediti ali ja nebih išao na tako puno njih, možda bolje jedan veći raptor za sistem i dva standardna diska od kojih 350-500GB.

Ako već kupuješ x-fi karticu kupi i nešto bolje periferije, neke bolje slušalice i neke dobre zvučnike (Z-5500, Z-2300, G51 i slicne).

Ma i ja glupo magare stvarno pretjerujem!! Neodlučan
Ne znam koji će mi jarac 4 hdd-a?!
Uzet ću si jednog Raptora od 74gb i 2 Barracude od 500gb.
Slušalice imam, a zvučnike...hm... Nije baš da ću ih tolko puno koristit kolko sluške, al...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice