Idem u vemila popodne... Da li je ovo OK?

poruka: 41
|
čitano: 3.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Idem u vemila popodne... Dali je ovo OK?
I like chineese kaže...

da to sa monitorom sam i ja napravio, i još uvijek radi kao nov. a što se tiče rama, pa za igre ti teoretski i netreba 4, ali ako se baviš sa filmovima i renderiranjem (pogotovo u HD-u), onda bi dobro došlo 4 RAM-a.

ja ti preporučam nobilis kao dućan u kojem bi to kupio. možeš dobiti popust, a i stvarno su super tamo u dućanu i ako dođe do kvara, rado ti poprave. evo ti njihov brojevi, pa ih nazovi 01 - 301 5528        - ako živiš u zagrebu.
                                                                      01 - 301 5529
                                                                       01 - 301 5530

kao sto je vec i napisano, uzeo sam 4gb rama samo nije prikazano brojcano, po cijeni se moze vidjeti.

Sto se tice ducana, osudzen sam na vemil, hgspot ili links. To su oni jaci u splitu i gledajuci cijene vemil pada kao izbor, a naravno jedino s njima nisam imao nikakvih problema do sada dok sam se u linksa i u hgspota vracao na reklamacije.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina
neaktivan

ahaaa, ja sam mislio da je samo 2GB

a nista onda, GG! :P

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

u naslovu si napisao da ideš u vemil popodne... jesi otišo i uzeo komp ili šta? i ako jesi jel dobro radi?

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo bio sam u vemila i dosao s malo drugacijim predracunom.

Navodno imaju nedostatak dualcore procesora, 2.8 uopce nemaju a njega sam htio. Pa sam u razgovoru s prodavacem dosao do Intel Core 2 Quad Q8200 BOX, 4×2.33GHz, 1333MHz, 775-pin, 4MB ,stvar je u tome da dosta vremena provodim u photoshopu i aftereffectsima... opcenito dizajnerski posao i slicno.  Jedina stvar koju zajednickim snagama nismo dokucili je koliko tocno gubim ako se odlucim za dualcore 3.0/3.16 koji je skoro cijenom isti. Quad smatram kao investiciju u buducnost, ali najvise me brine koliko cu izgubiti pri igranju Crysisa i slicnih?

Dali da se ipak odlucim za dualcore 3.0 ili da slobodno stavim ovaj quad? Ajmo reci da mi novac ovde ne igra, nego preformanse.

Druga stvar je sto nemaju gigabyte radeon 4850 pa sam se odlucio za *Gainward Radeon HD4850, 512MB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI koja je cijenom ista a i specifikacijama.

Isto tako i ovo kuciste soprano dolazi tek u utorak tako da imam vremena jos se predomisliti, no mislim da je ovo ok.

Cijena je oko 4.700kn sto opet na neki nacin mogu prihvatiti.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 20:18 (pixelatem).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Idem u vemila popodne... Da li je ovo OK?
ako ciljas na igre duala ali ak ti treba cesto photoshop quada(maka ce i dual odradit slicno ko i quad)
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
protjeran

Što se tiče procesora ako ga misliš imati više godina quad, ako ne dual core. Što se tiče grafulje jesi li razmišljao o ovoj:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130309, malo je skuplja ali mislim da se isplati.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
benko kaže...
ako ciljas na igre duala ali ak ti treba cesto photoshop quada(maka ce i dual odradit slicno ko i quad)

Eh, sad pitanje broj 2.
Kada bi se odlucio na quada i recimo u nekoj buducnosti na nekakav bad-ass hladnjak do 400kn, koliko bi se on mogao kloknuti, naravno ploca bi ostala ista MB Gigabyte EP45-DS3?
Naravno, da sistem ostane stabilan.

Malo sam u prevelikoj dvojbi? 400kn mi je trenutno najmanji problem jer uistinu nemam namjeru svakih 6 mjeseci nesto kupovati i ugradzivati u komp... to me najvise potaklo u razgovoru s prodavacem. Ovaj komp ce provesti na stolu minimalno 3 godine... zamjenit cu ga tek kada mi vise bude muka zbog novih igara koje nemogu tjerati ni na minimalnim postavkama. Cool

17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

---

Radije onda uzmi Q6600, koji je i brži i jeftiniji. Doduše, napravljen je u 65nm procesu za razliku od Q8200 koji je u 45nm, ali svejedno.

U 2-jezgrenim aplikacijama se ponaša kao E6600, a ako malo pogledaš reviewe, vidjet ćeš da je to samo mrvicu slabije od E7xxx serije.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
neaktivan
Mayales kaže...

Što se tiče procesora ako ga misliš imati više godina quad, ako ne dual core. Što se tiče grafulje jesi li razmišljao o ovoj:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130309, malo je skuplja ali mislim da se isplati.

definitivno ne ispod 3 godine, pa prepostavljam da ce quad posluziti.

sto se tice grafe.. gledao sam ja nju, ali sam vec debelo presao limit. No razlika je samo u cooleru, tako da nisam ni sam vise pametan.. Smijeh
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
 Radije onda uzmi Q6600, koji je i brži i jeftiniji. Doduše, napravljen je u 65nm procesu za razliku od Q8200 koji je u 45nm, ali svejedno.

pa ovde pisu drugacije: http://www.cpubenchmark.net/overclocked_cpus.html

osobno, nemam nista protiv da ulozim koju kunu za par mjeseci u neki opaki hladnjak i podignem mu radni takt... nemora na 3.1, bit ce mi dosta i 2.8 a zadrzat cu stabilnost

17 godina
protjeran

pošto se baviš slikom i njenom obradom, misilm da ti je najbolje uzeti GeForce 8800 Bliss GT. ima gigu memorije, što je jako bitno ako hočeš kvalitetne slike (ili videe, što već). 

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice